Dodaj do ulubionych

Pomoc przy komputerze

13.04.14, 22:27
Witam.
Posiadam Dell Optiplex GX620 wersja Desktop z Windows XP. Nie ukrywam, że chodzi tak sobie. Pasty na procesorze nie zmieniałem, czy to może pomóc? Zasilacz prawdopodobnie 280 W lub 305 W. Nie chcę go dzisiaj rozbierać jutro napiszę ile wat ma mój. Komputer ma być głównie do internetu i pisania dokumentów. Karta zintegrowana Intela, 2 GB Ram, Intel Pentium D 2.80 Ghz.
Obserwuj wątek
    • konsolomaniak Re: Pomoc przy komputerze 14.04.14, 11:42
      Kup sprężone powietrze w sprayu i przeczyść go dokładnie.
    • ff_fan Re: Pomoc przy komputerze 14.04.14, 13:22
      Jesli masz troche kasy do zainwestowania to spraw sobie dysk SSD i postaw na nim system, zauwazysz naprawde duza roznice
      • bezimiennybezio Re: Pomoc przy komputerze 14.04.14, 14:50
        Gdybym chciał na nim zainstalować Windows 7 to będzie chodził płynnie, czy może zostać przy XP?
    • bezimiennybezio Re: Pomoc przy komputerze 14.04.14, 14:52
      Również chciałbym do niego podłączyć monitor przez HDMI.
    • quendae Re: Pomoc przy komputerze 14.04.14, 16:12
      Nowa pasta nie pomoze, chyba ze procek sie przegrzewa. Jak napiszesz service tag to moge sprawdzic jakie komponenty posiada Twoj sprzet.

Windows 7 bedzie chodzil, ale przydaloby sie jeszcze ze 2 GB ramu.

System byl przeinstalowany? Ogolnie jesli jest zasmiecony to moze zwalniac. Najtanszym sposobem - jak napisali koledzy - dysk SSD, dodatkowe 2 GB i jakas normalna karta graficzna smile
      • bezimiennybezio Re: Pomoc przy komputerze 14.04.14, 16:15
        Service Tag: J8T3G2J
        Normalna to znaczy?
      • bezimiennybezio Re: Pomoc przy komputerze 15.04.14, 17:24
        Czy np. ten monitor byłby dobry do mojego komputera?
        LG 20EN33SS-B
    • marrond Re: Pomoc przy komputerze 16.04.14, 07:32
      Wywal go na śmietnik, albo oddaj komuś kogo bardzo nie lubisz. Zainwestuj do ~1000zł i miej coś co nie zajmuje miejsca, ciągnie 3 razy mniej prądu i przy okazji ma wydajność większą od kalkulatora...
      • bezimiennybezio Re: Pomoc przy komputerze 16.04.14, 15:00
        Jaki sprzęt byś proponował?
        • bezimiennybezio Re: Pomoc przy komputerze 17.04.14, 17:49
          Jak widać muszę sobie sam poradzić z tym problemem.
    • ciastek21 Re: Pomoc przy komputerze 30.04.14, 13:05
      Jak do internetu to polecam ci przetestowanie jakiejś Dystrybucji Linuxa. Na ten przykład ja korzystam z Ubuntu i do internetu to jest dobry. Poczytaj o tym trochę. Zawsze można mieć dwa systemy na komputerze więc to żaden problem. Polecam zainteresowanie się tematem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka