przemo2951 21.05.05, 13:43 Hmmmmm mam pytanko. Jak skopiować gierkę Harrego orginalną. Potrzebny jest jakiś specjalistyczny programik jeśli tak to jaki - ktoś wie? pozdrowienia dla cybernetycznych sieci Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dino22 Re: HarryPotter_Komnata Tajemnic 21.05.05, 14:29 Potrzebny jest program do tworzenia obrazów płyty. (Clone CD lub Alcohol 120%, ten pierwszy musi miec wirtualny naped bo sa i bez a ten drugi zawsze go tworzy) Niektore płyty maja zabezpieczenia i ot takie przegranie sobie nic nie da. Te programy kopiują cala płyte razem z zabezpieczeniami, dzięki czemu program lub gra dziala. Skopiowany obraz plyty jest to cos w rodzaju plytki CD ktora masz na dysku. Mozesz ja zamontowac wowczas do wirtualnego napedu CD, ktory jest tworzony od razu po zainstalowaniu tego programu. Tam gdzie masz litery dysków i napedow pojawia sie jeszcze jeden. Klikajac na niego prawym przyciskiem myszki jest tam opcja zamontuj obraz i odmontuj (mount i unmount) Dajesz zamontuj i zaznaczasz plik z obrazem ktory zrobiles i gotowe. Jak chcesz przegrac na swoja plytke to musisz tez najpierw zrobic obraz tej plyty a potem wejsc do tego programu i poprostu zaznaczyc co chcesz nagrac w twoim przypadku ta gra i gotowe. Program Alcohol 120% ściagnij sobie w polskiej wersji bo chyba angielskie tez sa, wowczas nie bedziesz miec problemow z tym, chcociaz jest on bardzo prosty w obsludze i nie powinien sprawiac problemow. Przetestowac sobie mozesz to na plytce CD-RW zeby nie tracic zwyklych plyt jak ci na poczatku cos sie nie uda. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
przemo2951 Re: HarryPotter_Komnata Tajemnic 22.05.05, 11:44 Dzięki za podpowiedź - Jeszcze jedno a jak skopiować filmik DVD na twardziela czy też tak samo się da? pozdrowienia dla sieci cybernetycznych Odpowiedz Link Zgłoś
dino22 Re: HarryPotter_Komnata Tajemnic 23.05.05, 01:42 Witaj! filmow z DVD nigdy nie kopiowalem, bo raczej nie mam pieniedzy zeby za film dawac komus 50 zł, a znajomi maja podobne zdanie. Nie wiem o jaki film ci chodzi, domyslam sie ze o taki ktory zajmuje cala plyte DVD i jest oryginalny Jesli film taki ma zabezpieczenia to wtedy nie mozna go normalnie skopiowac i potrzebny jest rowniez taki program, ktory na to pozwoli. Są to te same programy ktore ci wymienilem tyle tylko ze nazywaja sie CLONE DVD i ALCOHOL pod DVD nie pamietam jak on sie nazywa ten drugi pod DVD. A jak na DVD masz nagranych np. kilka filmów to sa to zwykle filmiki pod CD nagrane na DVD, tak ja robie. Wowczas mozesz smialo kopiowac od razu na dysk. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś