Dodaj do ulubionych

Pomoc techniczna potrzebna - Syberia

24.05.05, 11:03
Nie wiem o co chodzi, urywa się grafika tzn. mam obraz jak na zwolnionym
tempie a za chwilę gra się zawiesza. Komputer mam nie najnowszy ale chyba
wystarczy - Celeron 1100 Mhz, 256 pamięci RAM, Karta GeForce 5200 (128 Mb).
Może macie jakiś pomysł w czym może być problem ? Napęd jest w porządku,
sprawdzę jeszcze płytę na innym kompie ale to chyba też nie to.
Obserwuj wątek
    • gomory Re: Pomoc techniczna potrzebna - Syberia 24.05.05, 21:12
      Mialem mniej wiecej podobna konfiguracje gdy gralem w Syberie. Pamietam, ze w
      czasie wyswietlania animacji, gierkamusiala robic sobie niezly plik wymiany, bo
      troche rzepolil mi po dysku. Moze masz malo miejsca na twardzielu? Moze
      przydaloby sie zdefragmentowac go troche?
      • jamisio Re: Pomoc techniczna potrzebna - Syberia 24.05.05, 23:02
        do gry dostępny jest patch SP3, być może jego instalacja rozwiąże problem, przy
        okazji uaktualnij sterowniki karty graficznej, na pewno nie zaszkodzi.
        • agnesta Re: Pomoc techniczna potrzebna - Syberia 25.05.05, 12:16
          Dzięki za sugestie. Sterowniki są uaktualnione ale wgram tego patcha i
          zobaczymy. A o co chodzi z tym, że mogę mieć za mało miejsca na dysku ? Tzn ile
          miejsca poza tym potrzebym do zainstalowania ? A czy ma znaczenie czy wgrywam
          wersję minimalną, średnią czy pełną ?
          • jamisio Re: Pomoc techniczna potrzebna - Syberia 25.05.05, 21:26
            Jesli masz mało pamięci RAM system tworzy na dysku twardym tzw. plik wymiany,
            ponieważ jednak czas dostępu do dysku jest większy niż do pamięci RAM, powoduje
            to spore opóźnienia. Dlatego na dysku systemowym (najczęsciej) należy zostawić
            wolne miejsce, aby system mógł utworzyć plik wymiany w odpowiednim rozmiarze.

Pełna instalacja powoduje, że wszystkie filmy, dźwięki są kopiowane na dysk
            twardy, powoduje to szybszy dostęp do nich i płynniejsze działanie gry. Rozmiar
            instalacji wybieraj kierując sie ilościa wolnego miejsca na dysku.
            • agnesta Re: Pomoc techniczna potrzebna - Syberia 31.05.05, 14:34
              Dzięki jamisio. Wygląda na to, że podsunąłeś mi właściwe rozwiązanie problemu.
              Mam na dysku 3 partycje. Jak się okazuje, ta z Program Files nie jest zbyt duża
              (choć po zainstalowaniu gry nadal jest wolne miejsce). Zainstalowałam więc grę
              na większej partycji i ..... jest OK. Choć wydawałoby się, że RAM-u powinno być
              wystarczająco. Gra wymaga 128 a w moim kompie jet 256.
              • agnesta Re: Pomoc techniczna potrzebna - Syberia 31.05.05, 14:36
                Ups ... podziękowania oczywiście także dla Gomorego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka