Dodaj do ulubionych

opeka społeczna

11.09.05, 14:54
Czy jak opieka społeczna odbierze dziecko to ono gdzieś jest? Można je jakoś
odzyskać? Bo ja mialam w jednej rodzinie troje dzieci w wieku wczesnoszkolnym.
Uczyły się super, zadbane były, ale jeden miał katar i musiał duzo lezeć. No i
wszyscy sobie poszli matka, ojciec do pracy i dwie siostry do szkoły a ten
biedak chory został bez opieki w domu i przyszedł babsztyl z opieki społecznej
i go zabrałsmile No i szkoda mi go trochę i chciałabym go odzyskać? Możliwe to?
Obserwuj wątek
    • malea81 Re: opeka społeczna 12.09.05, 13:06
      Z tego co wiem nie da się odzyskać takiego dziecka.

pozdrawiam
      • anzelka Re: opieka społeczna 12.09.05, 13:44
        a jam ialam taki przypadek ze opieka rowniez zabralam i dzieci. I to w sytuacji
        gdy tylko jedno bylo lekko zaniedbane wink a zabrali dwoje dzieci a pozniej jak
        wybralam opcje zeby adoptowac dziecko bo mi rodzice rozpaczali straszliwie to
        dzieci po kolei do mnie wrocily te same;]] niewiem czy to tak jest zawsze...
        pozdr.
        • natalka85 Re: opieka społeczna 18.09.05, 12:00
          możesz zagrać inną rodzina i zaadoptować dziecko. wtedy wróci. miałam taka
          sytuację.
          • maly_jelen Re: opieka społeczna 25.10.05, 14:00
            Telefon! Urzadzenie przyszlosci, wielka potega! A tak do rzeczy: wystarczy, ze
            zaadoptujesz dzieciaka w krotkim czasie od zabrania go z domu! Tylko, wiesz,
            musisz sie tym razem zrehabilitowac! Poza tym, opieke mozesz skasowac! ale
            musisz miec naprawde niezly refleks! Bardzo szybciutko od uzyskania informacji
            opiece robisz pauze(ale serio szybko-jakbys mial tik nerwowy,ok?smile) wpisujesz
            kod moveobjects_on lub moveobjects on, nie wiem jak sie pisze, zapomnialam.
            Wchodzisz w tryb kupowania i kasujesz goscia!
        • sonia0014 Re: opieka społeczna 22.02.06, 15:14
          ja wiem tylko to ale wiesz może sie nie sprawdzic tez mi kiedys zabrali
          dzieciaka wlasnie takiego co dobiero zaczol chodzic do sql i zostal na na
          troche dluzej w hausie i wiela go opieka a potem po kilku dniach zadzwonilam do
          biura adopcyjneg i wybralam ze chce dziecko w wieku tego co mi wzieli no i na
          drugi dzien przyjechala laska z moim synkiemsmile
    • olaa95 Re: opeka społeczna 20.01.06, 12:28
      Można odzyskać dzieci! Moja simka nie opiekowała się małymi dziećmi. Opieka
      szpołeszna zabrała jej dzieci. Po kilku dniach moja simka zadźwoniła do opieki
      szpołesznej i oddała jej dzieci. Trzeba tylko ruczyć główką!
      • maly_jelen Re: opeka społeczna 20.01.06, 17:22
        Slyszycie? Ola jest genialna! Od tej pory moje motto to "ruczyć, ruczyć!".
        Tylko jeszce nie wiem co to "ruczyć" znaczysad
        • olaa95 Re: opeka społeczna 21.01.06, 11:47
          Dzienki! Mój pies tego nauczył,Waneska. To ona mi wytumaczyła na czym to polega.
        • olaa95 Re: opeka społeczna 21.01.06, 11:49
          Żartowałam! Moje motto to ''Waneska,Wedel i Rex''! I nie mówcie że to jest
          zbyt piękne,aby się stać. Waneska to mój pies,Wedel to z simsów a Rex z filmu!
          • maly_jelen Re: opeka społeczna 21.01.06, 13:19
            Zartujesz? Czy naprawde jestes tempa?
            • maly_jelen Re: opeka społeczna 22.02.06, 15:49
              Ola, czy ty nie zdajesz osbie sprawy, ze my sobie z ciebie robimy (ze tak
              powiem) beke? wink
              • laverata Re: OLU!!! 22.02.06, 15:58
                Jak już wiele osób się przekonało mam dość nietypowy zwyczaj walenia prosto z
                mostu. I tym razem, nie odstając od mojej życiowej reguły powiem naszej olence
                co o niej myślę.
                Ola, mam cie po dziurki w nosie! Nie wiesz niczego o simsach, zachowujesz sie
                jak sweet idiotka i na dodatek gadasz o jakis idiotach, któtrzy nazywają się
                Wedel i Rex. Obudz się, dziewczyno! Wszyscy robią sobie z ciebie beke, odkąd tu
                jestes, a ty jeszcze zachowujesz sie tak, ze sie rzygac chce! I jeszcze to
                twoje podlizywanie...BUEE! Chyba juz nawet w porównaniu z toba lubie
                kupeczke666.
                Niesamowicie wdzieczna, za uwage
                Laverata
                • anulcik Re: OLU!!! 22.02.06, 17:08
                  big_grin
                  ostatni post naszej oli jest sprzed miesiacawink

ona chyba juz do nas nie przyjdziesmile
                  • december_eyes Re: OLU!!! 22.02.06, 17:27
                    Strasznie jesteśmy zmartwieniwink
                    • kupeczka666 Radość Narodowa ;] 22.02.06, 21:21
                      normalnie chyba musimy oglosic radosc narodowa, nikt nie ma prawa byc smutny i
                      przygnebiony, wszyscy maja nakaz cieszenia sie ze ola juz tu nie pisze ;]

Blondynki bawią się lepiej big_grin
                      • december_eyes Re: Radość Narodowa ;] 22.02.06, 21:37
                        Hej, ale sama przyznasz, że ona była jakaś dziwna...niby miła, ale niczego nie
                        rozumiałacrying
                        Po prostu dziwna. ale dobrze, że juz nie opowiada o Wedlu I wanescesmile
                        • kupeczka666 Re: Radość Narodowa ;] 22.02.06, 23:04
                          To bylo "słiiiiiiiiit idioteczka" i tyle.
                          _________________________________________________________

Blondynki bawią się lepiej big_grin
                          • maly_jelen Re: Radość Narodowa ;] 23.02.06, 11:45
                            W kazdym razie juz jestesmy tutaj z samymi normalnymi ludzmi. I jak ktos
                            jeszcze wspomni o Wedlu albo o Wanesce, albo o Rexie...ZABIJE!smile
                            • c.kapturek Re: Radość Narodowa ;] 13.12.06, 18:07
                              witanko Ludziki forumowesmile
                              holender, se wróciłam do gierki, a tu bach i mi opieka dzieciaka zabrała.
                              dziwne, bo opiekunka do opieki była zatrudniona, mamuśka awansowała no i opiekunka
                              przyszła o innej porze;/ próbowałam 2 razy dzwonić do tego biura adopcyjnego,
                              to powiedzieli, że mają w papierach zanotowane, że rodzinka nie spełnia wymogów,
                              beka...nic może zbyt wczesnie dzwonił mój Ludzik-mamuśka, spróbuje jeszcze,
                              skoro piszecie, że w ten sposób mozliwe, że wróci. w kontaktach rodzinnych to
                              dziecko jest. daj boziu, co by je pozyskaćwink
                              no nic, pozdro for all.smile))

[ps. mówiłam, że na jesień wróce do gry rotfl]
                              • alcia91 Re: Radość Narodowa ;] 29.12.06, 16:04
                                Ja raz miałam tak, że miałam samotną simkę i zabrała jej opieka dziecko sad i ona
                                wyszła za mąż i wtedy ten mąż adoptował dziecko, a to było to jej zabrane tongue_out
                                [namieszane troche, ale mam nadzieję, że zrozumiecietongue_out]. Pozdrawiam ;***

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka