Dodaj do ulubionych

Mystey of time and space

16.11.05, 10:34
Nie wiem czy już było na tym forum, bo jestem nowa.
www.albartus.com/motas/
Inteligentna, ładnie zrobiona. Polecam.
W razie potrzeby służę pomocą.
Obserwuj wątek
    • mareszka Re: Mystey of time and space 16.11.05, 10:46
      Przepraszam właśnie znalazłam.
      Jak się okazuje tutaj na to mówi się Logan
      • monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 15:08
        Nie mogę znaleźć tematu Logan. Jestem na 3 levelu. Pomoże ktoś?
        • 1oo Re: Mystey of time and space 14.07.06, 15:47
          Tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29229&w=24082974&a=24082974
          • monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 17:45
            Dzięki 1oo, ale tam juz nie można pisać. Jestem na 4 levelu. Uruchomiłam
            security panel, a drzwi się nie otwierają. Szukałam w tamtym temacie, ale
            podpowiedzi do tego poziomu tak jakby się urywają. Pomożesz?
            • 1oo Re: Mystey of time and space 14.07.06, 18:09
              Nie jestem w grze i mogę czegoś nie pamiętać.
              Czy ten security panel jest w pokoju z kominkiem? Nie wiem czy to ma jakiś
              wpływ, ale ja w nim napaliłam.
              • monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 18:17
                Wzięłam deskę z kominka, i trójkąt. Użyłam lasera na desce, później na
                trójkącie. Deska się zapaliła, położyłam ją w kominku. Trójkąt połamał się na 4
                kawałki, ułożyłam je na panelu. No i pojawił się napis, że 'panel jest znowu
                aktywny'. Drzwi nie chcą się otworzyć. Na ścianie, koło kaloryfera jest
                termometr. Może coś z nim trzeba zrobić? A nad kaloryferem jest taki obraz z
                białą rekawicą, która po kilku kliknięciach porusza się.
                • 1oo Re: Mystey of time and space 14.07.06, 18:37
                  A ułożyłaś części w panelu tak, żeby bolec z drzwi mógł się wsunąć?
                  • monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 18:40
                    Wielkie dzięki! Ale jak to się stało, że są 2 możliwości ułożenia czegoś
                    takiego i za jednym razem nie ma wolnego miejsca, a za drugim wolne miejsce
                    jest... Ciekawe smile Jeszcze raz dzięki, idę dalej!
                    • monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 23:16
                      I znów muszę pomęczyć... Doszłam do 13 levelu i ma problem. Przypomnę... Tam
                      jest taka winda z poziomami A, B, C, D. Obok, po prawej jest pokój z maszyną.
                      Ona się obraca, zmieniają się kolory i kształty, jest też taki drążek.
                      Wyczytałam w tamtym temacie, że na poziomie B jest podane w jakiej kolejności
                      poukładać te kolory, kształty. Problem w tym, że u mnie ta winda nie działa.
                      Gdy klikam przy windzie na strzałkę w dół lub w górę, to wyświetla się
                      komunikat, że jest za mało prądu, by winda zadziałała. A chyba muszę użyć tej
                      windy, żeby pojechać na poziom B, C, D. (Rozumiem, że jestem na A). Wiem, że
                      nie grasz teraz w grę, więc możesz dokładnie nie pamiętać. Ale może jednak...
                      Byłabym bardzo wdzięczna i przepraszam za kłopot.
                      Pozdrawiam!
                      • monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 23:22
                        Już wiem! Trzeba było wyjść na zewnątrz. Ruszyć ten wóz. I winda zadziałała.
                        Myślę dalej...
                        • monika_gda Re: Mystey of time and space 15.07.06, 00:00
                          No i przeszłam. Ciekawa gierka. smile
                          Dzięki za pomoc!
                          • 1oo Re: Mystey of time and space 15.07.06, 00:07
                            Nie ma za cosmile
                            O ile sobie dobrze przypominam, była zapowiedź dalszego ciągu, ale jakoś nie
                            widać, nie słychać. Jutro się rozejrzę po necie.
                            • niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 13:38
                              prosze o pomoc bo siedze w jednej planszy juz tyle czasu ze brak slowsad jestem w
                              planszy z rurami i nie mam pojecia co robic chodze z pokoju do pokoju jest jakas
                              maszyna ktora chyba musze cos wyslac ale nie mam pojecia co i jak a mam jeszcze
                              papier z piorem i niewiem do czego ma sluzyc.
                              • niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 14:09
                                ale ze mnie ciemna masa juz skleilam o co chodzismile
                                • monika_gda Re: Mystey of time and space 18.07.06, 14:19
                                  No a ja właśnie pisałam Ci odpowiedź. smile Zajrzyj może tutaj:
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29229&w=24082974&a=24082974
                                  Jest więcej podpowiedzi.
                                  • niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 15:31
                                    monika_gda mam pytanko jestem w tej planszy gdzie jest blilard mam krede
                                    srubokret monete jakas karte ale nie mam pojecia wogule jak sie ruszyc a nie
                                    moge znalezc odpowiedzi na tej stronie co podalas
                                    • monika_gda Re: Mystey of time and space 18.07.06, 16:29
                                      Jeśli znasz angielski, to polecam stronkę, na której jest dokładnie opisane co
                                      jak przejść. Jednak będziesz miała więcej satysfakcji, gdy przejdziesz sama. smile
                                      regretless.com/dodo/newworld/funstuff/games/motas.txt Jeśli nadal nie
                                      możesz sobie poradzić z tym levelem, to pisz. smile
                                      Pozdrawiam!
                                      • monika_gda Re: Mystey of time and space 18.07.06, 16:54
                                        Jeśli masz monetę, zagraj w bilard. smile
                                        • niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 20:45
                                          Dziekuje za podpowiedzi przydaly sie lecz nie dokoncasad bo nie mam pojecia co z
                                          tymi kolorami zostala mi tasma wiadro i srubokret i niewiem czy wogule mi one sa
                                          do czegos potrzebne o co chodzi z tymi stronami swiata, nie mam juz pomyslu
                                          • 1oo Re: Mystey of time and space 18.07.06, 21:18
                                            Na którymś z wyższych pięter masz 4 obrazki na ścianie. Pod nimi są napisy, z
                                            których się dowiesz jaki kolor przypisany jest do każdej strony świata. Może
                                            się zdarzyć, że kolory się powtórzą. Potem wprowadzasz te kolory do machiny na
                                            dole i dostaniesz klucz.
                                            Taśma i wiadro przydadzą się na zewnątrz.
                                            • niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 22:04
                                              Ale wlasnie ja tak robie wprowadzam kolory naciskam ta czerwona wajche i nic...
                                              • monika_gda Re: Mystey of time and space 18.07.06, 22:14
                                                Też nad tym długo myślałam. smile Podpisy pod czterema obrazkami mówią o kolorach
                                                każdej strony świata. Ta machina rzuca światło na ścianę. Ściana po lewej -
                                                zachód, na wprost - północ, po prawej - wschód, i ta niewidoczna, za Tobą -
                                                południe. Z tego co pamiętam, to ja po każdym ustawieniu koloru naciskałam
                                                wajchę. I jeszcze jesli chodzi o kształt, to chyba trzeba zostawić
                                                prostopadłościan, nie zmieniać na ostrosłup. Może teraz Ci się uda. smile
                                              • 1oo Re: Mystey of time and space 18.07.06, 22:16
                                                Grałam w to bardzo dawno temu i może nie pamiętam dokładnie. Te kolory muszą
                                                się odbijać na ścianie według stron świata - to na pewno, a druga rzecz, to
                                                może trzeba kliknąć na machinę, a nie na wajhę. Może trzeba zmienić kształt
                                                machiny?
                                                • niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 22:34
                                                  Juz doszlam o co chodzi troche ciezko mi bylo skumac zreszta geografia nigdy nie
                                                  byla moja mocna stronasmile ale najwazniejsze ze wkoncu dostalam ten klucz i
                                                  skonczylam. dziekuje za pomocsmile
    • tool1978 są nowe poziomy 28.03.07, 11:25
      póki co jestem na 18.

Jedna rzecz mnie uderzyła podczas czytania poprzednich postów - duże problemy
      (a nawet bardzo duże) z przesunięciem zielonej ściany (trzeba na nią klikać,
      żeby się zmieniła na zielono) - chyba gdzieś na 12 poziomie.
      A wystarczy zacząć np. od prawej strony i zazieleniać poszczególne kolumny. Na
      końcu i tak się okaże, że w ostatniej kolumnie zostaną szare miejsca, ale nie
      ma to większego znaczenia - ściana i tak się cała zazieleni smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka