mareszka 16.11.05, 10:34 Nie wiem czy już było na tym forum, bo jestem nowa. www.albartus.com/motas/ Inteligentna, ładnie zrobiona. Polecam. W razie potrzeby służę pomocą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mareszka Re: Mystey of time and space 16.11.05, 10:46 Przepraszam właśnie znalazłam. Jak się okazuje tutaj na to mówi się Logan Odpowiedz Link Zgłoś
monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 15:08 Nie mogę znaleźć tematu Logan. Jestem na 3 levelu. Pomoże ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Mystey of time and space 14.07.06, 15:47 Tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29229&w=24082974&a=24082974 Odpowiedz Link Zgłoś
monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 17:45 Dzięki 1oo, ale tam juz nie można pisać. Jestem na 4 levelu. Uruchomiłam security panel, a drzwi się nie otwierają. Szukałam w tamtym temacie, ale podpowiedzi do tego poziomu tak jakby się urywają. Pomożesz? Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Mystey of time and space 14.07.06, 18:09 Nie jestem w grze i mogę czegoś nie pamiętać. Czy ten security panel jest w pokoju z kominkiem? Nie wiem czy to ma jakiś wpływ, ale ja w nim napaliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 18:17 Wzięłam deskę z kominka, i trójkąt. Użyłam lasera na desce, później na trójkącie. Deska się zapaliła, położyłam ją w kominku. Trójkąt połamał się na 4 kawałki, ułożyłam je na panelu. No i pojawił się napis, że 'panel jest znowu aktywny'. Drzwi nie chcą się otworzyć. Na ścianie, koło kaloryfera jest termometr. Może coś z nim trzeba zrobić? A nad kaloryferem jest taki obraz z białą rekawicą, która po kilku kliknięciach porusza się. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Mystey of time and space 14.07.06, 18:37 A ułożyłaś części w panelu tak, żeby bolec z drzwi mógł się wsunąć? Odpowiedz Link Zgłoś
monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 18:40 Wielkie dzięki! Ale jak to się stało, że są 2 możliwości ułożenia czegoś takiego i za jednym razem nie ma wolnego miejsca, a za drugim wolne miejsce jest... Ciekawe Jeszcze raz dzięki, idę dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 23:16 I znów muszę pomęczyć... Doszłam do 13 levelu i ma problem. Przypomnę... Tam jest taka winda z poziomami A, B, C, D. Obok, po prawej jest pokój z maszyną. Ona się obraca, zmieniają się kolory i kształty, jest też taki drążek. Wyczytałam w tamtym temacie, że na poziomie B jest podane w jakiej kolejności poukładać te kolory, kształty. Problem w tym, że u mnie ta winda nie działa. Gdy klikam przy windzie na strzałkę w dół lub w górę, to wyświetla się komunikat, że jest za mało prądu, by winda zadziałała. A chyba muszę użyć tej windy, żeby pojechać na poziom B, C, D. (Rozumiem, że jestem na A). Wiem, że nie grasz teraz w grę, więc możesz dokładnie nie pamiętać. Ale może jednak... Byłabym bardzo wdzięczna i przepraszam za kłopot. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_gda Re: Mystey of time and space 14.07.06, 23:22 Już wiem! Trzeba było wyjść na zewnątrz. Ruszyć ten wóz. I winda zadziałała. Myślę dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_gda Re: Mystey of time and space 15.07.06, 00:00 No i przeszłam. Ciekawa gierka. Dzięki za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Mystey of time and space 15.07.06, 00:07 Nie ma za co O ile sobie dobrze przypominam, była zapowiedź dalszego ciągu, ale jakoś nie widać, nie słychać. Jutro się rozejrzę po necie. Odpowiedz Link Zgłoś
niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 13:38 prosze o pomoc bo siedze w jednej planszy juz tyle czasu ze brak slow jestem w planszy z rurami i nie mam pojecia co robic chodze z pokoju do pokoju jest jakas maszyna ktora chyba musze cos wyslac ale nie mam pojecia co i jak a mam jeszcze papier z piorem i niewiem do czego ma sluzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 14:09 ale ze mnie ciemna masa juz skleilam o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
monika_gda Re: Mystey of time and space 18.07.06, 14:19 No a ja właśnie pisałam Ci odpowiedź. Zajrzyj może tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29229&w=24082974&a=24082974 Jest więcej podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 15:31 monika_gda mam pytanko jestem w tej planszy gdzie jest blilard mam krede srubokret monete jakas karte ale nie mam pojecia wogule jak sie ruszyc a nie moge znalezc odpowiedzi na tej stronie co podalas Odpowiedz Link Zgłoś
monika_gda Re: Mystey of time and space 18.07.06, 16:29 Jeśli znasz angielski, to polecam stronkę, na której jest dokładnie opisane co jak przejść. Jednak będziesz miała więcej satysfakcji, gdy przejdziesz sama. regretless.com/dodo/newworld/funstuff/games/motas.txt Jeśli nadal nie możesz sobie poradzić z tym levelem, to pisz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monika_gda Re: Mystey of time and space 18.07.06, 16:54 Jeśli masz monetę, zagraj w bilard. Odpowiedz Link Zgłoś
niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 20:45 Dziekuje za podpowiedzi przydaly sie lecz nie dokonca bo nie mam pojecia co z tymi kolorami zostala mi tasma wiadro i srubokret i niewiem czy wogule mi one sa do czegos potrzebne o co chodzi z tymi stronami swiata, nie mam juz pomyslu Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Mystey of time and space 18.07.06, 21:18 Na którymś z wyższych pięter masz 4 obrazki na ścianie. Pod nimi są napisy, z których się dowiesz jaki kolor przypisany jest do każdej strony świata. Może się zdarzyć, że kolory się powtórzą. Potem wprowadzasz te kolory do machiny na dole i dostaniesz klucz. Taśma i wiadro przydadzą się na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 22:04 Ale wlasnie ja tak robie wprowadzam kolory naciskam ta czerwona wajche i nic... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_gda Re: Mystey of time and space 18.07.06, 22:14 Też nad tym długo myślałam. Podpisy pod czterema obrazkami mówią o kolorach każdej strony świata. Ta machina rzuca światło na ścianę. Ściana po lewej - zachód, na wprost - północ, po prawej - wschód, i ta niewidoczna, za Tobą - południe. Z tego co pamiętam, to ja po każdym ustawieniu koloru naciskałam wajchę. I jeszcze jesli chodzi o kształt, to chyba trzeba zostawić prostopadłościan, nie zmieniać na ostrosłup. Może teraz Ci się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
1oo Re: Mystey of time and space 18.07.06, 22:16 Grałam w to bardzo dawno temu i może nie pamiętam dokładnie. Te kolory muszą się odbijać na ścianie według stron świata - to na pewno, a druga rzecz, to może trzeba kliknąć na machinę, a nie na wajhę. Może trzeba zmienić kształt machiny? Odpowiedz Link Zgłoś
niewiasta82 Re: Mystey of time and space 18.07.06, 22:34 Juz doszlam o co chodzi troche ciezko mi bylo skumac zreszta geografia nigdy nie byla moja mocna strona ale najwazniejsze ze wkoncu dostalam ten klucz i skonczylam. dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
tool1978 są nowe poziomy 28.03.07, 11:25 póki co jestem na 18. Jedna rzecz mnie uderzyła podczas czytania poprzednich postów - duże problemy (a nawet bardzo duże) z przesunięciem zielonej ściany (trzeba na nią klikać, żeby się zmieniła na zielono) - chyba gdzieś na 12 poziomie. A wystarczy zacząć np. od prawej strony i zazieleniać poszczególne kolumny. Na końcu i tak się okaże, że w ostatniej kolumnie zostaną szare miejsca, ale nie ma to większego znaczenia - ściana i tak się cała zazieleni Odpowiedz Link Zgłoś