Dodaj do ulubionych

White Chamber

20.12.05, 22:58
www.fasco-csc.com/works/white/white_e.php
Obserwuj wątek
    • 1oo Re: White Chamber 21.12.05, 01:20
      Mam niebieski, żółty i czerwony czip, i kilka innych rzeczy. Użyłam alfabetu
      morse'a i zdalnego sterownika czy czegoś w tym rodzaju.
      Jutro działam dalej.
      • mimbla_x Re: White Chamber 21.12.05, 12:53
        przeszlam smile
        sluze pomoca
        • 1oo Re: White Chamber 21.12.05, 14:19
          Na bramę i sufit można "przenieść" łom, ale nic się nie dzieje. To tak dla
          zmyłki czy muszę wcześniej coś zrobić? Czy trzeba najpierw rozwiązać zadanie z
          kolorowych guzików na motocyklu żeby coś dostać czy to tylko uwolni blokadę z
          koła?
          • mimbla_x Re: White Chamber 21.12.05, 15:03
            na bramie łom nie działa, na suficie musisz czegoś poszukac i sięgnąć po to
            łomem;
            rozwiązanie kolorowych guzików znajdziesz pod koniec
            • 1oo Re: White Chamber 21.12.05, 16:28
              Ale ze mnie trąba! Miałam otwarte dwie gry i szukałam czegoś, co już dawno
              znalazłam i wykorzystałamsmile)
    • irrena12 Re: White Chamber 21.12.05, 15:56
      nie moge otworzyc sad sad sad
      • 1oo Re: White Chamber 21.12.05, 15:58
        Gry? Długo się ładuje.
        • mmmmarta Re: White Chamber 21.12.05, 19:33
          Nie wiem co robić dalej...mam tylko żółty switch sad nie umiem itworzyć ani
          garażu ani tych drzwi z facetem za nimi sad Kurcze...a ten obrazek na ścianie?
          Trzeba coś zrobić na tej stronie www która się otwiera? Mam złożoną kartkę z
          alfabetem morsa ale nie wiem co mam z nią zrobić. Domyślam się, że chodzi o tą
          puszkę w ścianie (coś mi świta) ale jakie jest hasło i skąd je wziąć? hmmm
          pomoże ktos? smile Pozdrawiam

Marta
          • 1oo Re: White Chamber 21.12.05, 19:48
            Na obrazku coś jest.
            Alfabet Ci się przyda, na hasło na pewno wpadniesz samasmile Dla ułatwienia
            powiem, że ma 4 litery.
            No, i szukaj, szukaj, tam jest jeszcze kilka rzeczy.
            • mmmmarta Re: White Chamber 21.12.05, 20:02
              No kurcze pokazały mi się drzwi smile Dzięki 1oo jak zwykle bez Ciebie nie da
              rady big_grin żarówkę wkręciłam, obrazek powiesiłam i co? smile szukam fioletowego
              switcha smile bo drzwi różnymi kolorami pootwierałam no i sie zastanawiam po co mi
              lornetka smile
              • 1oo :)) 21.12.05, 20:24
                Ten obrazek, to lusterko.
              • mmmmarta Re: White Chamber 21.12.05, 20:28
                Halo halo - szukam pomocy, nie widać? wink Oczywiście mam jeszcze kilka innych
                rzeczy ale jakoś nie potrafię ich użyć sad puprurowe coś tam, klucz, zdalnie
                sterowany pilot, łom, alfabet i 2 klucze (jeden już użyty i zniknął) a drugi
                też użyty ale jeszcze go mam (do motoru) no i lornetka uncertain HELP! big_grin
                • mmmmarta Re: White Chamber 21.12.05, 20:32
                  Noi co że lusterko? sad wiem, że mam uruchomić pewnie teraz motorek ale jak?
                  wiem, że musi mi żarówka zadziałąć ale nie mam cholera pomysłu uncertain wwwrrr
                • 1oo Re: White Chamber 21.12.05, 20:47
                  Te drzwi, które otworzyłaś hasłem morse'a dadzą Ci jeszcze lampę do motoru. Pod
                  stołem jest jeszcze uchwyt na tę lampę, masz? Lornetka Ci się przyda do
                  odczytania kodu z tylnej ściany przyległego garażu.
                  • mmmmarta Re: White Chamber 21.12.05, 20:50
                    Toś mnie załatwiłaaaaa smile kurcze ja to wszystko wiem, domyślam się etc
                    ale....skad wziąć to cholerne światło? sad kurcze ale mnie denerwuje ta gra smile
                    uchwyty i wszystko inne mam, problem jest w działaniu niestety uncertain
                    • 1oo Re: White Chamber 21.12.05, 20:57
                      Musisz jeszcze raz użyć sterownika-dostaniesz lampę.
                      • mmmmarta Re: White Chamber 21.12.05, 20:58
                        Kobito kochana ja już mam tą lampę przykręconą ale ona nie świeci mi jakoś sad o
                        to chodzi uncertain
                        • mmmmarta Re: White Chamber 21.12.05, 20:59
                          Oczywiście mówię o lampie do motoru bo jak mówisz o lampie innej to jej nie
                          mam, pewnie chodzi o fioletowy switch którego też nie mam big_grin buhaha
                          • 1oo Re: White Chamber 21.12.05, 21:09
                            A kluczyk do stacyjki Ty włożyła, hęsmile
                            • 1oo Re: White Chamber 21.12.05, 21:30
                              mmmmarta, gdzie jesteś?
                            • mmmmarta Re: White Chamber 21.12.05, 21:37
                              Przeeeszłam, dziękuję smile tzn głupia końcówka ale co tam smile rozwailłam drzwi
                              garażu - echhh i tyle z tym roboty a ja myślałąm, zę trzeba będzie z tym
                              gościem zza szyby walczyć czy cuś smile Pozdrawiam cieplutko

Marta
                              • 1oo Re: White Chamber 21.12.05, 21:43
                                Ja też go chciałam unicestwić, ale cwaniak się nie dałsmile
                                Do następnej grysmile
                                • babushka33 Re: White Chamber 21.12.05, 22:57
                                  A ja nie wiem jaki ma być kod do tego pudełka z niebieskim i czerwonym guzikiem.
                                  • babushka33 Re: White Chamber 21.12.05, 23:07
                                    Już wiem !
                                    • loira Re: White Chamber 21.12.05, 23:16
                                      to powiedz, bo ja w tym miejscu mam zacmienie
                                      • heart_of_ice Re: White Chamber 22.12.05, 02:51
                                        a skad macie zarowke i latarke?

Pauli
                                        --
                                        No nie no, ta Emilka mi wszystkie najlepsze wyrazy pozabierała...
                                        • katg1 Re: White Chamber 22.12.05, 17:04
                                          też szukam żarówki, co zrobić z tymi fioletowymi bloczkami i jak zamocować
                                          światło do motocykla - jakaś śrubka potrzebna ?
                                          • 1oo Re: White Chamber 22.12.05, 17:19
                                            Znalazłyście już urządzonko na półce? Po wprowadzeniu hasła do skrzynki z
                                            czerwonym i niebieskim guzikiem, kierujecie to urządzonko na niebieskie drzwi.
                                            Resztę rzeczy dostaniecie po włożeniu tych czipów do urządzonka.
                                            • katg1 Re: White Chamber 22.12.05, 18:07
                                              do tego pilota włożyłam czipy, lusterko zawiesiłam , nie mogę zawiesić lampki
                                              na motor, brak żarówki - skąd wziąć ?
                                              • 1oo Re: White Chamber 22.12.05, 18:22
                                                Zajrzyj pod siodełko motocykla.
                                                • sasha_m Re: White Chamber 22.12.05, 19:01
                                                  Mam wszystko z wyj. klucza do skrytki w motocyklu. Powinien być na suficie i
                                                  trzeba tam sięgnąć łomem. I.. no właśnie... obklikałam wszystko na tym suficie
                                                  i kurka, nic sad
                                                  • katg1 Re: White Chamber 22.12.05, 19:22
                                                    włożyłam fioletowy czip do pilota ale na garaż nie działa - łom też nie, i co
                                                    z tym obrazkiem kolorowym - na dole nie można nic wpisać ?
                                                  • 1oo Re: White Chamber 22.12.05, 19:59
                                                    Ten fioletowy czip działa chyba na te same, co poprzednio, drzwi.
                                                  • 1oo Re: White Chamber 22.12.05, 19:56
                                                    Do motocykla jest 1 kluczyk i nie ma go na suficie. Tam jest tylko kawałek
                                                    kartki.
                                                  • sasha_m Re: White Chamber 22.12.05, 20:04
                                                    Hmmm.. to gdzie jest ten kluczyk? Jeden klucz znalazłam pod motorem, to ten od
                                                    białej skrzynki, ale gdzie jest ten drugi???
                                                    No tak mi dobrze szło sad((
                                                  • sasha_m Re: White Chamber 22.12.05, 20:09
                                                    Ale ja głupia jestem wink))
                                                    Już mam, w dodatku było go widać gołym okiem. Kartka z sufitu spadła mi BEZ
                                                    użycia łomu, dlatego tak się tego sufitu uczepiłam wink))
                                                    Dzieki za podpowiedź 1oo smile
                                                  • heart_of_ice Re: White Chamber 23.12.05, 22:57
                                                    ja tez jestem glupia... nakierowac pilota na drzwi to potrafie, ale zlozyc go -
                                                    niesad(

Pauli
                                                    --
                                                    Na pralkę se przyklej... wink
                                                  • 1oo Re: White Chamber 23.12.05, 23:32
                                                    A cóż to za samokrytyka zapanowała na tym forumsmile)
                                                    Pilota bierzesz na podgląd i klikasz gdzieś tak w okolicy koła.
                                                  • julka_b Re: White Chamber 28.12.05, 23:26
                                                    pewnie już nikt w to nie gra, ale gdzie jest fioletowy chip?
                                                    Ten ostatni, który trzeba podmienić w pilocie?
                                                  • julka_b Re: White Chamber 28.12.05, 23:39
                                                    Jak zwykle: wystarczy napisać smile
                                                  • katg1 Re: White Chamber 29.12.05, 12:20
                                                    fioletowe drzwi mi się nie mogą otworzyć - wciskam te fioletowe bloczki tak jak
                                                    w książce i się nie otwierają
                                                  • 1oo Re: White Chamber 29.12.05, 13:48
                                                    Trzeba je powkładać w ramkę tak, żeby ułożyć pewne słowo. Dla ułatwienia dodam,
                                                    że 4 literowe, i że nie jest to brzydkie słowosmile)
                                                  • 1oo Re: White Chamber 29.12.05, 13:49
                                                    Dla jeszcze większego ułatwienia dodam, że alfabetem Morse'a.
                                                  • katg1 Re: White Chamber 29.12.05, 14:32
                                                    wkładam open, door, exit, układam litery (jedna na drugą) i nic
                                                  • katg1 Re: White Chamber 29.12.05, 14:42
                                                    jest
                                                  • katg1 Re: White Chamber 29.12.05, 14:49
                                                    a co dalej ? Nie mogę rozwalić drzwi
                                                  • 1oo Re: White Chamber 29.12.05, 15:16
                                                    Może nie rozwalaj, tylko spokojnie wyjedż motocyklemsmile
                                                  • katg1 Re: White Chamber 29.12.05, 15:28
                                                    żebym ja wiedziała jak ? Włożyłam klucz
                                                  • katg1 Re: White Chamber 29.12.05, 15:39
                                                    poszło, dzięki
                                                  • avarja Re: White Chamber 04.01.06, 19:34
                                                    Jak wklepać morse'a tymi purpurowymi klockami do fioletowych drzwi?
                                                  • avarja Re: White Chamber 04.01.06, 21:14
                                                    Pisanie pomaga! big_grin
                                                  • avarja Re: White Chamber 04.01.06, 18:40
                                                    A ja nadal nie umiem tego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka