Dodaj do ulubionych

Split Screen w grach

20.12.07, 19:43
Mam oto takie małe pytanko:

czy ktoś zna jakąś grę (pomijając sportowe ala FIFA, NBA czy inny NFL), w którą można by pograć w DWIE osoby na JEDNYM komputerze? Kiedyś była taka gra jak Settlers II w której po podłączeniu drugiej myszki można było grać na podzielonym ekranie. Była taka gra jak Rollcage, w której można było ścigać się na podzielonym ekranie. Była kiedyś taka strzelaninka jak Target w którą... no dobra Target był tak żałosny, że się w niego grać nie dało wink tak czy inaczej czy na prawdę, żadna gra nie obsługuje już opcji Split Screen ?? nie ma nowych gier z trybem COOPERATIVE?? Proszę, również nie odpisujcie postów typu "wydaje mi się, że Splinter Cell ma coop" - fakt ma, ale nie na jednym kompie; jak i postów typu (już jeden taki kiedyś czytałem) "poco komu coop na komputer skoro ekran jest mały"-> Nawiązując do ostatniego zdania:

1.Mam jeden PC, ale dwa monitory - czy jest jakaś gra która obsługuje coop albo gre 1on1 używając 2 monitorów? (są gry które w singl-player używają 2 monitorów- np. Supreme Commander).

2.Jeżeli ktoś uważa, że jeden monitor to i tak za mało na split screen to chciałbym zaznaczyć, że mam projektor i ekran 130 cali, co po podzieleniu na dwa i tak da obraz o wiele większy niż niejeden telewizor.

3.Mam dwie myszki więc jeżeli jest jakaś gra poza Settlers 2, która obługuje 2 myszki to dajcie znać.

4.Mam dwa pady do gier- więc jeżeli jest jakaś gra co obsługuje pady (2 pady lub kombinację pad+klawiatura i mysz) to też proszę dajcie znać.

pozdr. i czekam na propozycje gier, w które możliwe pogram ze znajomymi kiedyś na podzielonym ekranie (lub 2 monitorach) wink
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka