Dodaj do ulubionych

Zakopane bez samochodu

07.05.13, 10:20
Nieststy tegoroczne wakacje spędzę bez auta. Chciałam wybrać się do Zakopanego, gdyż łatwo tam dotrzeć z Warszawy transportem grupowym i wydaje mi się, że będzie to świetna baza wypadowa do wielu pieszych wycieczek. Jadę z tójką dzieci (8, 9, i 16 lat) i szukam noclegu w niwygórowanej cenie w rejonie Małego Żywcańskiego, Za Cieszynianką, Pod Skocznią. Nie znalazłam nic szczególnie interesującego - może Wy potraficie coś polecić - podpowiedzieć ?
A może macie jakieś sprawdzone miejsca w okolicy, z możliwością dotarcia i łatwego przemieszczania się po okolicy bez auta ?

Obserwuj wątek
    • xyzdoda1967 Re: Zakopane bez samochodu 07.05.13, 11:41
      Witam! W ubiegłym roku spędziliśmy 2 tyg w Zakopanem Dom pod Gubałówką Walowa Góra 11D,płaciliśmy 45zł/os, mieszkaliśmy z 12latką w pokoju nr 8, rewelacja w każdym pokoju jest aneksik: kuchenka elektryczna, czajnik, telewizor, lodówka, wszystkie naczynia, balkon z widokiem na Giewont i wszędzie blisko, w korytarzu mikrofala, bardzo sympatyczny właściciel.
    • katja_24 Re: Zakopane bez samochodu 08.05.13, 13:51
      Ja bym raczej szukala w okolicy PKP, bo latwo sie tam dostac i odchodza busy do wszystkich dolin, nie trzeba stac na przystanku i czekac az trafi sie bus z wolnym miejscem, o co w sezonie moze byc trudno, tylko wsiadasz i jedziesz :) Jesli sie zdecydujesz na taka lokalizacje, to moge polecic dwie kwatery.
      • maciusiowka Re: Zakopane bez samochodu 08.05.13, 19:41
        Posiadanie auta to już nie problem dziś, z nim jest i wygodniej i taniej i chyba bez nerwów:) jeśli nie swoim to może trzeba pomyśleć o wypożyczanym? Np Panek ma dobre ceny i sporo punktów w całej Polsce, a jeśli was jedzie więcej osób opłaci się na pewno!
        • agab72 Re: Zakopane bez samochodu 09.05.13, 09:28
          No cóż ... faktycznie posiadanie samochodu nie jest w dzisiejszych czasach problemem. Problemem jest synchronizacja urlopów rodzinnych. Niestety nie uda mi się spędzić tegorocznego urlopu z mężem, a sama nie czuję się na siłach aby samodzielnie wybrać się w podróż z Warszawy do Zakopca, czy w ogóle gdzieś w świat. Jestem pewna, że to odpowiedzialna decyzja. Dlatego samochód zostaje w domku.
          • katja_24 Re: Zakopane bez samochodu 09.05.13, 13:21
            Nie martw sie, w Zakopcu z auta sie w zasadzie nie korzysta ;) W sezonie i tak nie ma gdzie go postawic. Ja jezdze poza sezonem, wiec z busow korzystam tylko w obrebie Kuznic.
    • mamula-1 Re: Zakopane bez samochodu 13.05.13, 10:17
      od kilku lat jeżdżę z córką do Zakopanego.Zaczynałyśmy gdy miała 7 lat i zawsze bez samochodu.Nie ma żadnego problemu,wszędzie Cię dowiozą busy,pks, itp.Wybieram pensjonat Szarotka na Zamoyskiego,prawie, tuż obok przystanek Watra.Do skoczni niedaleko i do Krupówek kilka minut.Ceny ok 45zł od os.Polecam
      • graszka48 Re: Zakopane bez samochodu 13.05.13, 16:48
        Nasz samochód w zasadzie zawsze stoi przy kwaterze do odjazdu.Poruszamy się busami,tak jest wygodniej.Od kilku lat kwaterę sprawdzoną mamy w centrum choć w tym roku ze względu na wnuczkę - 8 lat zarezerwowaliśmy na Broniewskiego z wyżywieniem. Daleko nie jest od centrum i jeżdżą busy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka