Dodaj do ulubionych

Sony upodabnia PS3 do Wii?

14.06.08, 14:06
Choć SONY ma na ogół bardzo dobre [rewolucyjne?] pomysły to nastawiam sie raczej sceptycznie. Pad ma już reakcje na ruch i wibracje. Na Wii nie grałem nigdy, może faktycznie pomysł by chwycił z nowym sterowaniem... Ale rozszczepiany pad... sam nie wiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jason PS3 null IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 14:11
      Pierwszy raz postanowilem napisac tu komentarz wlasnie z mojej PS3. Nie ukrywam ze jest to kolejne przyjemne doswiadczenie od kad posiadam ta konsole.Takim samym bylo pierwszy raz uswiadczyc zalety sixaxisa,milo ze sony poszlo krok do przodu.Niemniej ne mysle by probowali wprowadzic tak drastyczne zmiany by zblizyc sie do Wii.Bo dlaczego zmieniac cos co jest niemal doskonale? Mam nadzieje ze to akurat tylko plotka,bo sterowanie od Wii nie jest az tak rewolucyjne.
    • Gość: gosc Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.08, 16:55
      Czy kontroler oparty na przestarzalej koncepcji znanej jeszcze z czasow SNES-a jest niemal doskonaly? Watpie. Wszystko wskazuje na to, ze Sony bedzie probowalo podejmowac radykalne kroki aby ratowac swoja sytuacje rynkowa. Wydaje mi sie jednak, ze teraz jest juz zdecydowanie na to za pozno.
    • Gość: momo Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 17:40
      Wii sprzedaje sie 2 razy lepiej od PS3. W zwiazku z tym nie ma co sie dziwic, ze Sony probuje kopiowac rewelacyjne pomysly Nintendo. Co dalej? Balance Boaord? Panowie z Sony, nie tedy droga....wymyslcie cos sami zamiast kopiowac bo to i tak sie nie uda.
    • Gość: Hieronim Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.as.kn.pl 14.06.08, 17:43
      Nintendo wypuszczając Wii postawiło wysoko poprzeczkę. Wątpię by szybko udało się ją przeskoczyć konkurentom. Może w następnej generacji? Kto wie. Ale wtedy Nintendo zaserwuje pewnie coś jeszcze bardziej innowacyjnego. Może kask odczytujący impulsy elektryczne z mógu? Co by pozwoliło sterować postacią za pomocą myśli. Kto wie.

Tak czy siak Nintendo zawsze było o krok do przodu przed konkurencją.
    • Gość: Jason PS3 Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.08, 18:34
      KONTROLER od Sony jest idealny pod wzgledem dopasowania do dloni,nie ma innego takiego dziela.Ja nie chcial bym by powielano pomysl Nintendo bo to sterowanie Wii jest daremne.Kiedy wraca czlowiek z pracy to watpie by kazdemu chcialo by sie machac jeszcze przed tv rekami. A po za tym co Nintendo ma oprocz wymyslnych gadzetow? Nie ma gier ktorymi mogla by stanac wszranki z PS3 czy XBOXEM. Po prostu jest za slaba i to o kilka razy. Gusta sa rozne ale mnie akurat te badziewia co wychodza na Wii nie interesuja. I pewnie ni jestem sam.A PS3 jest najkrocej na rynku i juz skutecznie dogania konkurencje.
    • kessarath Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? 14.06.08, 19:04
      PS3 na razie nie wiele pokazało ze swoich możliwości a jest NAJMOCNIEJSZĄ konsola na rynku. Za pewien czas gdy DevTeam`y nauczą się wykorzystywać moc obliczeniową PS3 dostarczą takie gry, że ich konwersja na X`a będzie zwyczajnie niemożliwa technicznie [pomijam brak BD]. Nie jestem fanboy`em PS3 tak mam tą konsolę bo miałem od młodości PSX i PS2 - nie zawiodłem sie ani razu i teraz nie będzie inaczej. Początki są ciężkie ale SONY powiedziało - JAKOŚĆ NIE ILOŚĆ - 2009 będzie pięknym rokiem dla PS3 [FFXIII, RE5(też na X`a), KZ2 i inne] a potem już tylko więcej nawet nie tyle gier exclusive co tytułów, które wykorzystają moc PS3. Może i Nintendo ma dobre pomysły ale ich produkty - NIE OSZUKUJMY SIĘ - są że to tak ujmę brzydko "niedojrzałe", w sensie przeznaczenia. Bo kto będzie kicał na Wii Fit, Grał w Hydraulika i inne gry i infantylną grafiką? Raczej <17 lat. Nikogo nie obrażam i nie jest to tylko moje zdanie. I tak jak pisze Jason PS3 - ja też należę do ludzi, którzy wieczorem [późnym] po pracy są w stanie jedynie umyć sie zrobić sobie herbatę i jeśli jeszcze siłę mam grać to na pewno nie machając padem. Być może jest to rewolucja ale na 100% będzie wtedy podział graczy na klasycznego "SexiSexa" i "wynalazek". ... BTW... ostatnio 2 tyg. kupiłem temu bezprzewodową klawiaturę do PS3, żeby ułatwić sobie wpisywanie w necie... dziś ja sprzedałem na allegro... zupełnie była mi zbędna... Wniosek? smile Pozdrawiam
    • Gość: Maslak Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.as.kn.pl 14.06.08, 19:50
      Jason:

"KONTROLER od Sony jest idealny pod wzgledem dopasowania do dloni,nie ma innego takiego dziela."

Tyle, że i w tym przypadku Nintendo było pierwsze. Joypad Sony to tak naprawdę podpicowany joypad SNES'a.

"Kiedy wraca czlowiek z pracy to watpie by kazdemu chcialo by sie machac jeszcze przed tv rekami."

Ponieważ ja cały dzień w pracy siedzę i klepię w klawiaturę, to trochę ruchu mi się przyda. A jak jeszcze to połączyć z przyjemnością w postaci grania. To mamy dwie pieczenie na jednym ogniu.

"A po za tym co Nintendo ma oprocz wymyslnych gadzetow? Nie ma gier ktorymi mogla by stanac wszranki z PS3 czy XBOXEM. Po prostu jest za slaba i to o kilka razy."

Cóż, jeśli dla kogoś dobra gra = wypaśna grafa, to ja się nie dziwię takiego podejścia. Nintendo Wii może z grafiką jest 2 lata do tyłu, ale za to nadrabia to właśnie sposobem prowadzenia rozgrywki i grywalnością.

Poza tym nie widzę sensu wyrzucać pieniędzy na konsole typu PS3, czy XBOX, skoro tego typu gry są na PC. Mam na myśli sposób sterowania. Wiadomo, że nie wszystkie tytuły wychodzą tu i tu, ale kto dałby radę grać we wszystko? smile Jeśli już jest się przy kasie, to warto ją zainwestować w coś innowacyjnego. Czyli właśnie Nintendo Wii. Jest to w zasadzie, jedyna konsola na rynku warta kupna.

Oczywiście nie mówię, że PS3 czy XBOX są kiepskimi konsolami. Bo pewnie, gdybym był bogaty to i te bym sobie kupił. Ale jeśli człowiek ma wybrać tylko jedną konsolę, to Wii jest najlepszym wyborem.

Kessarath:

"BTW... ostatnio 2 tyg. kupiłem temu bezprzewodową klawiaturę do PS3, żeby ułatwić sobie wpisywanie w necie... dziś ja sprzedałem na allegro... zupełnie była mi zbędna... Wniosek? smile"

Na padzie pisze się wygodniej niż na klawie? big_grinDD
    • kessarath Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? 14.06.08, 21:55
      @Maslak: Wygodniej nie:] hehe ale na moje potrzeby i wymagania okazala sie zbedna. W pracy mam kompa. W domu kompa wlaczam jak juz naprawde musze. A jak juz musze cos napisac to z PS3, daje rade z pada tak jak ten tekst. Owszem dluzej, ale nie ma pospiechu. Tylko mogliby poprawic w tej PS3, przegladarce pare oczywistych rzeczy. Pozdrawiam
    • Gość: Maslak Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.as.kn.pl 14.06.08, 23:08
      Kessarath, to niezłą musisz mieć wprawę smile Mi sprawia problem nawet napisanie sms'a na komórce (słownika T9 nie używam, bo zbyt często wychodzą śmieszne zdania), a co tu dopiero mówić o padzie. Pozdrawiam.
    • Gość: heh Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.rokita.clubnet.pl 15.06.08, 11:38
      Każdy kto grał na Wii wie, że czas normalnych padów się skończył - i wcale nie trzeba z nimi "kicać" jak niektórzy sugerują bo na Wii można grać i na leżąco... pytanie tylko po co? Sony ma wypuścić swojego ala-Wii pada do końca roku i zapewniam was, że wszyscy będą kicać grając w najprostsze gry, które szybko staną się bardzo popularne.
    • Gość: momo Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.08, 12:57
      Jason, kessarath:
      Po przeczytaniu Waszych wypowiedzi jestem przekonany, że nie mieliście okazji zagrac na Wii, wiec nie piszcie glupot. Granie na Wii to nie tylko machanie wiilotem czy wiifit. W wiekszosc gier grasz normalnie na siedzaco tylko sterowanie jest lepsze niz w przypadku pada - polecam zagrac na przyklad w PES'a na Wii to sie Wam wyjasni smile Co do stwierdzenia, ze nie ma dobrych gier na ta konsole i jest ona dla graczy <17.......bez komentarza. Ja mam >30 i nigdy tak dobrze sie przy grach nie bawilem, no moze w czasach spectruma, atari czy amigi pozniej. Gry Nintendo sa po prostu genialne, dopoki nie sprobujecie nie bedziecie wiedziec o co chodzi. Sam Mario mnie osobiscie ostro irytuje, ale dawno nie gralem w tak dobre gry jak Mario Galaxy czy Mario Kart, do tego dochodzi sporo bardzo dobrych tytulow bez Mariana w tytule. Aha i jeszcze jedno - PS3 i Wii pojawilo sie na rynku w tym samym momencie, Xbox 1 rok wczesniej. Polecam vgchartz.com.
    • kessarath Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? 15.06.08, 13:23
      @momo:
      Każdemu podoba się coś innego nie ma co na siebie szczerzyć zębów. Wszyscy jesteśmy graczami. Nie mówię ze sterowanie w Wii jest gorsze - bo osobiście nie grałem, tylko raczej sceptycznie jestem nastawiony do takich rewolucyjnych wynalazków. Ale czas pokaże, może sam jeszcze będę grał na takim padzie. A co do gier to też - kto co lubi. Ja wole patetyczne gry jak MGS4 i czekać na RE5, wyżyć sie w BOtongue_out czy wczuć sie w LOST, Wii ma po prostu inne gry. Każdy lubi coś innego jedni zupę mleczną solą inny słodzą. Ja słodzę smile
    • Gość: gosc Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 13:38
      Wii ma rozne gry - masz przeciez Twilight Princess. A jest to gra, dla ktorej spokojnie mozna kupic Wii (i mowie to po ukonczeniu w.w. gry).
    • Gość: hehe Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.multicon.pl 15.06.08, 22:58
      Jason PS3 : J a niew iem kt o ucz yl cie w szk ole , ale pop ros o od szkodowa nie
    • Gość: Jason PS3 Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.08, 23:06
      hehe a ja poprosze o twoja kolejna wypowiedz chlopcze.
    • Gość: gosc/snakems Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.06.08, 02:34
      temat zbacza na inne tory tu przeciez chodzi o glowny pad od sony..szkoda ze sony go nie wydal poprostu razem z konsola.powstalo wiele mitow na temat dualshock.ja juz go oczywiscie zamowilem nie chcialo mi sie czekac kolejny miesiac.prosto za ameryki za 2 -3 dni trafi do mych rak.kupilem go tylko ze wzgledu na gre mgs4 jesli ktos gral w poprzednie czesci mgs to wie ze ta wibracja jest niezbedna.gdy wyprubuje oczywiscie podziele sie tym jakie wyplyna z tego wnioski i przyjemnosci.poki co czekam z niecierpilwoscia mysle ze bedzie rowniez tak samo dobry jak jego dziadek czy joypad od xboxa360...pozdrawiam
    • Gość: fallen Re: Sony upodabnia PS3 do Wii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 18:59
      Ile dales za ten DualShock3?ja go kupilem na sklep.psxextreme.pl za 179.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka