Dodaj do ulubionych

Silent Hill: Homecoming - potwory

IP: 163.244.63.* 07.10.08, 17:01
oj zabraklo inwencji w kreowaniu potworow, zabraklo. A i graficznie trailer nie wyglada mi na next genowa giere
Obserwuj wątek
    • Gość: c Re: Silent Hill: Homecoming - potwory IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.08, 17:11
      mi to wyglada na previous gen big_grin
    • Gość: reg Re: Silent Hill: Homecoming - potwory IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 07.10.08, 17:22
      Graficznie trailer wygląda zaskakująco słabo, jakby goście zapomnieli momentami co znaczy 'operowanie światłem'. I co do cholery tam robi Piramidogłowy? Po screenach widać nie tylko, że twórcy mają bardzo prymitywne pomysły na potwory ale bije w oczy wrażenie, iż nie udało im się stworzyć jednolitego klimatu estetycznego - "trochę SH3 tu, trochę SH4 tam i dodajmy jedną z najstraszniejszych 'postaci' w historii survival horrorów!". Zalatuje fanserwisem.
      A na marginesie, Yamaoka znowu przesadził z muzyką, więc można spodziewać się kolejnego musicalu.
    • Gość: dominik Re: Silent Hill: Homecoming - potwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 20:33
      Mówcie, co chcecie, ale mi trailer strasznie się podoba. Klimatem pasuje do dwóch pierwszych części, co moim zdaniem może być być tylko zaletą. A i grafika nie jest wcale taka zła, przecież to nie najważniejsze w grach. Ja tam cały czas czekam na nowego Silenta z nadzieją. Mam nadzieję, że bedzie to tryumfalny powrót serii.
    • Gość: specimen Re: Silent Hill: Homecoming - potwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 09:43
      Pie...cie Panowie głupoty! Za dużo filozofów się rodzi w tym kraju!
    • Gość: kasia Re: Silent Hill: Homecoming - potwory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.08, 14:05
      Daliby mu chociaż jakiś tasak, a nie nożyk do masełka.
    • erawest Re: Silent Hill: Homecoming - potwory 05.01.09, 13:37
      Nie wiem jakie operowanie światłem jest wymagane jeżeli w grze panuje mnóstwo ciemności i nie wiem skąd maja sie pojawic efekty alla Need For Speed Undercover, albo GTA 4. Inwencja w kreowaniu potworów ??? Czy ktoś przespał poprzednie części ??? Nie wiem jak trudne trzeba mieć dzieciństwo aby miec taką wyobraźnie. Muzyka jest idealna co do budowania klimatu i napiecia, pokłon w strone producentów pierwszej części filmu za to ze nie eksperymentowali tylko wykorzystali scieżkę dzwiekową z gry . A co do piramidogłowego to występuje on w roli kata, tak jak to miało miejsce w drugiej częsci gry, kiedy to polował na Jamesa za to że zamordował żone w szpitalu (pamietacie ??? udusił ją poduszką) pytanie jakie tajemnice skrywa piąta część gry, że nasza gwiazda znów sie pojawiła.
    • Gość: buhaha Re: Silent Hill: Homecoming - potwory IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.02.09, 01:15
      większość tych potworów to takie że płakać się chce. Świetne są pilęgniarki, tyle że.... 100% zerżnięte z filmu. Piramidogłowy jest spoko, tyle że... jest zerżnięty z SH2. A jak zobaczyłem dwóch ostatnich bosów to ze śmiechu się popłakałem.
    • Gość: silent Kill Re: Silent Hill: Homecoming - potwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 23:00
      ktos gral w te gre?? czy widzizeliscie tylko trailer?? gra jest dobra.muzyka jest dobra.potwory sa dobre.fabula jest dobra.a jak mowie ze dobra to mowie ze jest zajebista.sterowanie jest zajebiste.no jak zwykle za krotka..szkoda ze niema online albo jakis mercenaries.. na koncu okazuje sie ze "zabilem" wlasnego brata ktory mial byc poswiecony wyzszemu pozadkowi szeperds glen. no i mam przesrane..glownego bossa zarznolem nozykiem tym wlasnie do masla!!jupi.gra wzbudza taki wewnetrzny strach jak zacznieszw nia grac zapiszesz stan i na nastepny dzien chcesz znow zagrac..to jest w tym najlepsze..Boisz sie tego syfu porypanego w tej grze.JEST DOBRA
    • Gość: Krzysiek Re: Silent Hill: Homecoming - potwory IP: 212.87.240.* 27.03.09, 00:50
      Gra wygląda dobrze, a miejscami nawet fenomenalnie. Stylizowana jest na pierwszego SH; ziarnistość, mgła, bieganie po mieście, widoczny fekt starej kliszy. A osoby zarzucajace jej twórcom nieumiejętność operowania światłem chyba nie dotarły do lokacji "hell desert". Gdy zobaczyłem oczu oderwać nie mogłem. Proponuję pograć i dopiero sie wypowiadać.
      Wiadomo, że to nie jest juz ten sam poziom grozy co przy dwóch pierwszych częściach ale i tak jest ok.
      Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to byłaby to walka. Zabawa w uniki z potworami jakoś mi nie przypadal do gustu. Zabicie pielęgniarki albo psa bronią białą, na przykład toporem; co w poprzednich częściach było bułką z masłem, w tej urasta do rangi niezłego wyczynu. Bywało, że przeciwników wolałem wymijać niż się z nimi babrać. Szczególnie, że amunicji w grze jest naprawdę jak na lekarstwo.
      Muzyka na poziomie, ale wiadomo Akira Yamaoka kichy nie robi.
      Ogólnie solidna pozycja, ale ejakulacji nie było.
      Nieźle jak na Amerykanów
    • ajgi86 Re: Silent Hill: Homecoming - potwory 26.04.09, 19:10
      Witam, czy gra pójdzie na Geforce 8600 GT?
    • jarr15 Re: Silent Hill: Homecoming - potwory 01.06.09, 23:16
      powinna, na moim core2duo e4300 1,8GHZ @ 3ghz, 2,5gb ram, i podkrecona 8600 gt chodzi na maksymalnych ustawieniach .
    • jarr15 Re: Silent Hill: Homecoming - potwory 01.06.09, 23:21
      pozatym uwazam ze gra swietna, gralem przy malym switle wieczorkiem, i se dlugo niepogralem, bo w pewnej sytuacji balem sie kroka naprzud na tyl czy na boki dac smile) a z glosnikami 5.1 (logitech g51) to pelny wypas, gacie pelnesmile) tylko trzeby sie nauczyc grania padem, tzn klawiszologia jest na poczatka trudna, i trzeba miec duzo przyciskow na padzie, ale mozna grac tez na klawiaturce, wczesniej gralem, w SH4 ale po paru godzinkach mi sie znudzilo, i teraz gram w to i widac ruznice
    • Gość: Lara20 Re: Silent Hill: Homecoming - potwory IP: 83.1.118.* 16.06.09, 18:51
      Uwazajcie co mowicie,to jest zajebiaszcze!A Alex??Jest cudny!
    • Gość: lukaszk1987 Re: Silent Hill: Homecoming - potwory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 17:09
      dobra gierka ja juz 2 raz przechodze
    • Gość: richat 22 Re: Silent Hill: Homecoming - potwory IP: *.chello.pl 12.09.09, 18:24
      ja wam powiem tyle coponiektórzy nie znają fabuły horroru "dlaczego on ma tak a nie inaczej....."

szczerze jak narazie silent hill 3 i silent hill 4 wymiata , sh4 zrobiło na mnie duże wrażenie lecz zakonczenia h.... jak barszcz... moim zdaniem sh5 jest zrobiony z leksza na podstawie filmu..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka