Gość: Phoven Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 18:37 "Nie, skąd. Najważniejsza jest zajefajna grafa i głowy przeciwników eksplodujące od splunięcia. Przecież tym, jak wszyscy wiedzą, charakteryzują się dobre cRPGi!" by bosman_plama --- Żyjecie w totalnej paranoi drodzy "trve fani rodem z NMA" - jeszcze sie nie spotkałem by ktoś broniacy F3 jako główna zalete wskazywal grafikę. ;P Zreszta - wg Ciebie by F3 rzeczywiscie byl Falloutem konieczna byłaby pikseloza na pół ekranu "by utrzymać klimat". A co do rozrywających się głów - niewiedza az bije po oczach. Primo - to sprawa perka którego możesz (albo i nie) wziasc podczas rozgrywki, po drugie - chyba "trve fan" w poprzednie czesci F nie gral. Mutek w F2 chociazby potraktowany bozarem też rozpadał sie na milion czerwonych pikseli. --- " o ile to jest pirat, bo przecież może to być równie dobrze anonimowy recenzent jednej z polskich gazet." by radek.zaleski --- Wbrew pozorom nedzny poziom GC (wybijaja sie jedynie wideorecenzje ktore jednak sa rodzynkami na kupie gnoju) to nie to samo co poziom "jeden z polskich gazet". No chyba, ze Faktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.2-0.pl 10.10.08, 19:06 Że co? Z takim stylem pisania moze to być "recenzent jednych z polskich gazet"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dweller Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.08, 19:11 chcialem jeszcze troche popolemizowac, ale skoro dyskusja schodzi na rejon "czy oblivion dobrym rpg jest" to ja uklonie sie, podziekuje i wyjde bo nie mam pojecia czemu poprzednia gra bethesdy stala sie nagle (bo dopiero przed premiera F3) chlopakiem do bicia. nadmienie tylko, ze ciesze sie, ze zaglada tutaj nie tylko zapieczona konserwa NMA, ale tez ludzie z szerszym widzeniem kwestii (vide Phoven). Pozdrufki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gusti Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 19:21 Jezu!!! Dobijają mnie kolesie plujący jadem, ale nie potrafiący sklecić poprawnie kilku zdań w języku ojczystym. Totalna żenada. PS. Nie wspominając nawet takiego trolla jak uroczy "m". Postaram się ignorować tego poje***. Pozdrawiam wszystkich, którzy wiedzą co to samokrytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 19:26 Ta, ty masz bardzo szeroki oglad na sprawe - jestes tak samo zaslepiony jak beton z NMA , tylko w druga strone - wbiles sobie cos do glowy i powtarzasz, chociaz nikt tutaj tak nie pisze. Wiekszosc ma gdzies tury, izo itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phoven Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 19:39 @asga Do której to konkretnie wypowiedzi/ do kogo? Bo akurat ja osobiście mimo wiazania sporych nadziei z F3 próbuje apelowac tylko o to by nie oceniac tytulu jeśli nawet się w niego nie grało. Tym bardziej, że czerpanie wiedzy z kilku zdań jakiegoś zapryszczonego, zaplutego pirata nie świadczy w moim mniemaniu zbyt dobrze o czerpiacym. ;P Nawet jesli GC, z jego tekstami na poziomie gimnazjum uwaza, ze recenzenci branzowych pism są ofc skorumpowani. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 19:43 Nie gralem w Fallouta. Hmm przymierzam sie od dluzszego czasu ale boje sie ze mnie wciagnie. Troche zaczalem wiec wiem jak to z klimatem. Kojarzy mi sie z filmami typu Mad MAx. Nie wiem jak z humorem bo za krotko gralem. Powiem tak: 1. rzut izometryczny i tury? NIE świat poszedł do przodu trzeba robić gry na czasie to ze jest to cRPG nie znaczy ze gra ma wyglądać jak z lat 90tych. 2. Klimat? TAK to chyba najlepsze w grach z tamtych lat. Nawet strategie typu Age of Empries 2 czy wczesniej starusienka jedyneczka mialy klimat ktory jest nie do zrobienia w obecnym czasie. Nie wspomne o shooterach gdzie walczyles z pikselami ale cos w tym wszytkim bylo anie o RPG bo to w ogole inna bajka. 3. HUMOR? TAK czemu? bo to element tego pierwszego. Jezeli seria Fallout miala wpisane, że świat jest w lekkim krzywym zwierciadle i wszedzie można było znaleść smaczki oraz powaga sytuacji (smutny zniszczony swiat postnuklearny, mutanty itp) z tym mocno kontrastujaca tworzyly klimat. 4 Zaludnienie. NIE Powinna nas bić samotnośc i to nie chodzi o Fallouta tylko generalnie o filmy i literaturę traktujace o takich tematach. Ogromne puste obszary i skupiska ludnosci oddalone sporo od siebie nadaja ton. klimat. JEzeli gra faktycznie jak pisza bije zaludnieniem jak ze stadionu 10lecia (Ś.P.) to chyba straci wiarygodnosc nie tylko dla graczy fanow F1 i f2 ale takze starszych obeznanych z literatura ktorzy jak ja nie znaja serii za dobrze. "Gminazjalisci" po prostu beda sie bawic w krwawe zamieszki i rozwalanie kazdego po scianach wyrzynanie wiosek i podniecaniem sie grafika generowana przez ich lsniace pcety kupione przez rodzicow. Gra sie sprzeda i bedzie git. Ja nadal mam nadzieje poniewaz nie ma na rynku gier w takim stylu. STALKER mi kompletnie nie podszedl a probowalem grac dwukrotnie. A idea takiego swiata zawsze mi sie podobala (np ksiazka Wyslannik przyszlosci polecam) Odpowiedz Link Zgłoś
furry Re: Fallout 3 - bardzo słaby? 10.10.08, 19:44 Jako że i tak w tym miesiącu nie zainwestuję w kompa, to poczekam, poczytam, ponawiedzam znajomych... NMA też poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim z Zony Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.10.08, 19:55 GameCorner stacza się w bagno zamieszczając opinie piratów, proponuje jeszcze udawać się po "przedpremierowe" opinie do wróżki "Marleny". Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Fallout 3 - bardzo słaby? 10.10.08, 20:08 Phoven, twórcy F3 chwalą się i grafą i cudownymi widokami eksplodujących głów. Takie właśnie sceny były w materiałach reklamowych. Masz rację, oni nie bronili tym F3, oni go tym reklamowali. Ale też ja nic o bronieniu nie pisałem, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gecko Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: 80.51.36.* 10.10.08, 20:08 Nie jestem zapieczoną konserwą z NMA ale wiem po prostu ze tam są starsi ludzie, którzy niejedno widzieli w życiu i grali i widzieli pomysły których większość głupich młodzików nigdy nie zobaczy. I oni mają prawa do porównania dwóch gier, tej sprite'owatej jak to niektórzy z odrazą o nich mówią, jakby sami wymyślili grafikę 3d i tej nowej i ślicznej, która starcza na 3 godziny, pomysłów ma tyle co kot napłakał, a kosztuje krocie. Wasze gry to w większości popłuczyny po dawnych próbach przeniesienia na komputer papierowych RPG, które dawniej wyglądały o niebo lepiej. Jesteście zbyt młodzi by pojąć że was czasem oszukują, to nie sprite, tury izo decydowały o tym czy gra była dobra czy nie, ale fabuła i pomysłowość. I przestańcie nam wmawiać że my konserwy jesteśmy strażnikami pikselozy. Wręcz odwrotnie. Ale dobrej gry bez dobrej fabuły i wciągającego świata nie będzie. A Fallout 3 nie ma żadnej z tych rzeczy (zdziwi was to ale ja stary pikselowiec jestem grafikiem i mogę wam powiedzieć ze tu też wciska wam się kit). No cóż uparta ignorancja to faktycznie błogosławieństwo. Po prostu poczekajcie na mody tych "starych pierdzieli". Nie będziecie wstawać od gry, w którą dotychczas tylko pykaliście. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Fallout 3 - bardzo słaby? 10.10.08, 20:15 Phoven: "po drugie - chyba "trve fan" w poprzednie czesci F nie gral. Mutek w F2 chociazby potraktowany bozarem też rozpadał sie na milion czerwonych pikseli. Tyle, że tutaj, może zauważyłeś, ludzie psioczą na brak humoru i dowcipnych nawiązań do popkultury, których w F3 - jak wszystko na to wskazuje - nie ma. Na drętwe dialogi psioczą. Dweller, do którego posta się odnosiłem uznał, że to sprawy drugorzędne. No to wydedukowałem co może być dla niego pierwszorzędne. Ciekawe, że Bathseda zdaje się z Dwellerem zgadzać, też eksplodujące łby uważa za ciekawsze od tego, co było istotą F1 i F2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gecko Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: 80.51.36.* 10.10.08, 20:18 GameCorner stacza się w bagno zamieszczając opinie piratów, proponuje jeszcze udawać się po "przedpremierowe" opinie do wróżki "Marleny" Obejrzyj sobie stream, zobaczysz to samo. I nie wszystkie informacje o grach muszą wyglądać jak nowiutkie, pachnące CD Action. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dweller Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 20:32 Bosman, Dweller już wyżej napisał co dla niego pierwszorzędne. I nie są to wodotryski graficzne ani eksplodujące głowy. Dweller chce klimatu, dobrej fabuły i w miarę chociaż trzymania się realiów poprzedniczek. A co do wpisu powyżej kolegi Gecko. Stuknęła mi trzydziestka, grałem w obydwie części Fallouta po kilka razy i uważam się za fana. Może niespecjalnie takiego prawdziwego, bo NMA dobitnie daje do zrozumienia, że ci prawdziwi nie powinni dawać szansy Bethesdzie bo Bethesda to nie Black Isle ani Troika, tak więc dobrego Fallouta zrobić nie mogą. Mimo wszystko zaczekam na Fallouta Bethesdowego, dam mu szansę i jeśli mnie zawiedzie, będę na nim wieszał psy i jeździł po nim jak po łysej kobyle. Ale DOPIERO KIEDY ZAGRAM. Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość w dom, Bóg w Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: 193.189.116.* 10.10.08, 20:41 Phoven, za przeproszeniem, co ty pier....? "Mutek w F2 chociazby potraktowany bozarem też rozpadał sie na milion czerwonych pikseli." Mutek potraktowany Bozarem czasem się trochę "rozlatywał", ale nie rozpadał się na milion pikseli, a w F3 wszyscy są zbudowani z suchego gówna, które po trafieniu z pluszowego misia rozwala się na kawałki. Podać Ci argumenty zacieszaczy F3? Ok: 1) Zajefajna GRAFA!!! 2) Nie graliście, to nie gadajcie 3) JaniemogenajlepszeRPGeverjuzzamowilempreordera!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim z Zony Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.10.08, 20:46 Moja wypowiedz nie dotyczyła "treści merytorycznej" informacji tylko jej źródła pochodzenia-sarkazm(panimajesz). Jeśli redakcja przejawia szacunek do siebie, czytelnika i prawa, to powinno "wyglądać jak nowiutkie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antynma Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.chello.pl 10.10.08, 20:50 @Gecko. Z całym szacunkiem, ale kapituła NMA przypomina mi psa ogrodnika. Niestety. Gram od wielu lat, Fallouty znam prawie na pamięć, ale jak czytam wynurzenia na NMA, a czytam, bo traktuję NMA pomimo wszystko jako dobre źródło informacji o F3, to jednak dziwię się nieco zacietrzewieniu. Nie chcę wnikać zbyt głęboko w temat, bo miejsce nie to, bądźmy szczerzy GC to, jak ktoś ładnie napisał kupa gnoju z perełkami na powierzchni. A co do Twojego tekstu "I nie obrazaj portalu który pilnuje by dzieciaki nie grały w durne, odmużdzające giery." to właśnie on dość dobrze obrazuje podejście konserwy NMA do Fallouta. Poczucie misji, uznanie, że Fallout należy do nich, tylko oni rozumieją jego idee i ducha, że oni mają monopol na FALLOUTOWĄ PRAWDĘ. Przepraszam, ale jest to zabawne mniej więcej tak samo jak to, że kreując się na "wrażliwego myśliciela chroniącego dzieciaki przed głupimi grami" robisz błędy ortograficzne (powinno być "odmóżdżające") narażając je na jedynkę w szkole. Ot cała prawda o konserwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antynma Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.chello.pl 10.10.08, 21:01 I jeszcze jedno. Przed chwilą przeczytałem. Tim Cain już zamówił preordera F3. www.rpgcodex.net/phpBB/viewtopic.php?t=26862 Za chwilę pewnie przeczytam na NMA, że jest zdrajcą. Żartowałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 21:34 "gra jest zajefajna " Po języku zgaduję, że ten osobnik nie był jeszcze w planach, gdy grałem w F1/2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oh my Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 23:03 Coz, osobom ktore uwazaja ze skazywanie F3 na porazke "bo Bethesda jest developerem", polecam link ktory wlejalem jakos po 16. Rzeczywiscie, nie mozna nie dawac im szansy, ale ich dorobek nie daje wielkich nadziei. Szczegolnie jesli sie popatrzy na to co zapowiadali przed wydaniem Obliviona, z tym co zostalo wydane. Apropos Obliviona - nie stal sie "chlopcem do bicia" nagle i znienacka. Po prostu wraz ze zblizaniem sie premiety F3 bardziej to widac, w koncu sami tworcy przyznawali ze to bedzie Oblivion with guns? I osoby zupelnie niezainteresowane seria TES za to oczekujace nowego Fallouta sprawdzaja coz takiego stworzyla Bethesda Jeszcze dwa slowa o rzucie izometrycznym i turach - d3 bedzie mialo rzut izometryczny, bo jak przytomnie zauwazyli, to nie chodzi o technologie tylko gameplay. Zreszta, mi to obojetne, a i tak to gracz powinien moc zdecydowac jakiej kamery uzywac. Tury - skoro to takie przestarzale, to zrobmy szachy w czasie rzeczywistym! Hm, czekajcie, chyba nie wyjdzie Zarty zartami, ale tu to w ogole nie wiem o co chodzi. Aaaaale naprawde, to ze swiat poszedl do przodu, nie znaczy ze mechaniki oparte na turach przestaly istniec. Planszowki turowe dalej sa wydawane, strategie turowe dalej istnieja, i cRPGi turowe tez - jak chociazby cokolwiek oparte o d20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gecko Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: 80.51.36.* 10.10.08, 23:18 Sorry za błąd ortograficzny. nie zarumieniłem się bo był przez przypadek. Panowie na NMA po prostu są wkur... rzeni że to coś, co udaje Fallouta a zostało stworzone bez konsultacji z twórcami, na "Oblivionowe" wyczucie może się okazać wielkim zawodem. widzą jak wciskają wam kit firmy reklamowe i są jeszcze bardziej przez to wkurzeni. Wkurzony jestem i ja. Właśnie przez to. Bethesda nie raczyła nawet na ta okazję kupic nowego silnika. ot rzucili wam kawałek wysmażonego produktu na Oblivionie, nakręciła reklamami, podsyciła nimbem legendy, urwała parę łbów tą "ciuchcią" 30 paroletni projektanci, wypowiedzieli się że "uwielbiają" przybijać głowy do ściany misiem i to tyle. Widzę co się dzieje na rynku gier, widzę jaki kit jest wciskany dzieciakom i wcale mi się to nie podoba. I nie nazywaj mnie proszę konserwą Nie jestem konserwą, po prostu nie jestem idiotą. Może według niektórych ta gra będzie fajna, ale niestety według paru tysięcy innych, którzy znają się na grach to będzie nijaki tytuł. czy od razu musimy być nazywani konserwami tylko dlatego bo mamy własne wyczucie smaku. No dobra, my konserwy mówimy wam, ze to nie będzie fajna gra. Znamy lepsze, stworzone przez bardziej utalentowane zespoły. Powód dla którego Bethesda nie umiała się już drugi raz z rzędu do tych zespołów zaliczyć jest dla mnie niepojęty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rid Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.hardcom.3s.pl 10.10.08, 23:27 Jezu ludzie co was tak napadło żeby jeździć po tej Bethesdzie ?? Graliście juz w to ?? Pewnie jeszcze nie ale jak na trailerach ładują z granatników i zrobiła to w/w firma to gra jest do dupy !!!! Opanujcie się i zagrajcie zanim zaczniecie oceniać ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Judym Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.smrw.lodz.pl 10.10.08, 23:36 Przepraszam, jestem na Pudelku? Co to ma być, nie dość, że cytujecie opinie piratów, to jeszcze insynuujecie, jakoby wydawcy płacili za pochlebne mówienie/pisanie o grach. Niech no się tu wasz właściciel albo któryś z polskich dystrybutorów pofatyguje, to będzie jatka na całego. Dno dna, brak mi słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.08, 23:43 A tak w ogole jesli chodzi o te rozrywane ciala to wyglada B. SLABO i nienaturalnie, juz starenki SoF byl chyba lepszy. Zawsze urywa noge czy glowe w tym samym miejscu, i zawsze odpada noga w calosci. OK, w poprzednich F tez animacje sie powtarzaly, ale byly po prostu LEPSZE, jesli chodzi o odbior (bo technologicznie wiadomo ze b.zaawansowane w F3). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gecko Re: Fallout 3 - bardzo słaby? IP: 80.51.36.* 10.10.08, 23:46 Tiia A wszystkie gry są teraz najbardziej fajne dlatego że można je sobie skończyc w 3 godziny i za marne 90 PLN już biec po następną. Ja daję ocenę 9, a nawet 10. Pirat nie może zrecenzowac gry a jakis kretyn w gazecie wmawia mi że mam kupić grę bo jest śliczna i ten szacowny dziennikarz jest wporządku i nie ma żadnych wyrzutów. Ten pirat powiedział coś czego nie przeczytałem w żadnej gazecie, ale zobaczyłem na znowu nielegalnym streamie. Nie wiem w jaką wersję grali kolesie z gazet, ale nielegalne jest pomijanie prawdy w recenzjach. No chyba że stream kłamie a tylko dziennikarz piszący że gra "jest śliczna i zaraz lece do sklepu", a reszta to zapluci kłamcy. Bo jak się ma oryginała przysłanego do redakcji to na pewno ma się inny stream. O Boże. Odpowiedz Link Zgłoś