Dodaj do ulubionych

Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsole

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 10:03
Flejmłor czas zacząć...
Obserwuj wątek
    • Gość: y Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.k2.pl 14.10.08, 10:21
      jeżeli Blizz przeniesie hack and slash na pady to padnę przed ich siedzibą krzyżem wyzwanie totalne ale z punktu widzenia konsolowca... 40" full sorround i diablo3. może być fajnie.
    • Gość: rez Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.aster.pl 14.10.08, 10:31
      nie chce nic mówić ale w zamierzchłych czasach Diablo I wyszło przecież na PS1...
    • Gość: Fen Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 11:08
      Grałem, grałem wink tylko ciężko było kursorem operować. Osobiście będę się zachwycał Trójką na pc, bo mi żona konsoli kupić nie pozwoli wink a obecnie namiętnie pogrywam w d2lod na cbn na 'tylko' 32". Przecież konsolowcy nie mają monopolu na podłączanie swoich sprzętów do tv.
    • strachster Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol 14.10.08, 13:13
      No to będzie coś wspaniałego jak konsolowcy dostana wspólny BN z PC, na PvP to będzie rzeź tandem klawiatura/mysz kontra pad. A no i zastanawia mnie jedna rzecz jeszcze przecież na BN można tez pogadać to jak oni będą pisać z pada?
    • Gość: Macko Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: 82.32.53.* 14.10.08, 13:27
      Nie maja headseta ty będziesz klepał w klawiaturę oni będą sobie rozmawiać, przecież już wiele strategii jest na konsolach i jakoś wszystko chodzi cacy. Zresztą na PC z tak niską spzredażą oryginałów to jedyne sensowne wyjście wydać ten tytuł na konsolach POZDRO
    • Gość: j_uk_dev Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: 80.169.42.* 14.10.08, 13:49
      "Jeśli któryś z producentów konsol zdecyduje się wyprodukować wygodną, bezprzewodową myszkę jako oficjalne rozszerzenie" - po co? Przecież ( przynajmniej z PS3, bo z Xbox360 myszka nie jest rozpoznawana jako myszka, a jako nieobsługiwany HID ) można użyć każdej myszki bezprzewodowej na BT i na RF ( dongle w USB i działa ). Akurat myszka nie jest problemem w przypadku konsol. Osobiście oczekuję na wersję gry dla MacOSX. Z kolei stworzenie Diablo dla konsoli będzie przede wszystkim wymagało przemodelowania nie tylko sterowania, ale i całego UI. Grając na konsoli nie siedzimy z nosem w TV, a gramy raczej patrząc z większego dystansu, czcionki więc muszą być większe, wszelkie ikonki podobnie itp. Troszkę roboty by ich czekało by zrobić to dobrze, ale myślę, że jeśli się za to zabiorą, to nie spartolą roboty.
    • bad_puppy Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol 14.10.08, 14:00
      Jak zrobia w FullHD to sie uda. Mysle że myszka choc niezbedna do gry to akurat blizzardowi by powiewala. wazniejsza bylaby sprzedaz.
    • Gość: xxx Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.chello.pl 14.10.08, 14:02
      @ Fen

przecież w wersji na psx nie było kursora
    • Gość: aa Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.chello.pl 14.10.08, 14:27
      eeeeh na blizzconie wyraznie mowili ze nie zrobia konwersji na konsole
    • Gość: Fen Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 15:41
      @xxx
      Więc grałem dawniej niż mi się wydawało ;P
    • Gość: vi4rus Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.petrus.pl 14.10.08, 17:53
      @ Fen
      Więc grałem dawniej niż mi się wydawało ;P

LOL!

• strachster Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol 14.10.08, 19:01
      @Macko wyobrazam sobie jak bedzie polaczony BN ze konsolowcy wszyscy beda ladnie rozmawiac poprawnie po angielsku(DREAM ON)jeden wielki chaos, a nie rozmowa.
    • Gość: macko Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: 82.32.53.* 14.10.08, 23:45
      Przesadzasz od wielu lat gram w gry online i jakoś język angielski nie sprawia mi problemu w porozumiewaniu z innymi graczami, a troche nauki nikomu nie zaszkodzi zawsze będzie można to zaliczyć na plus gier. Zresztą nie widzę wielkiego problemu. Dla chcącego nic trudnegosmile))
    • Gość: Sp1d3r Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.warynski.net 15.10.08, 01:25
      jednego nie rozumeim o co wam chodzi z tymi rozmowami w grze - od dwna istnieja programy takie jak chocby skype, ventrillo, teamspeak i masa pokrewnych - do grania i uzywania headseta na PC - na konsolach tez to jest - a ze sie jezyka nie zna.. to juz nie jest problem Blizzarda smile jakos grajac setki godzin w rozne gry online jezyk nikomu nie przeszkadzal.. Diablo na konsole? dlaczego nie? w sprzedazy do ps3 sa przeciez klawiatury i myszy. wole je na PC ale niech konsolowcy tez maja te przyjemnosc z gry w nowe Diablo.
    • strachster Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol 15.10.08, 07:46
      Tak są Venty i TSy, konsole tez to maja ale ile jednocześnie osób na 1 kanale siedzi 10 no to jeszcze się dogadasz a na BN jest ludzi tysiące to myślisz ze tak łatwo się dogadasz bo ja szczerze wątpię, angielski znam mam FCE(z polskim u mnie jest gorzej big_grin)
    • Gość: esz Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: 78.144.38.* 15.10.08, 13:32
      @Fen

Oj, chyba jednak nie grales w Diablo na PSX. Wcale nie bylo trudno operowac kursorem, a to z tego powodu, ze kursora nie bylo, tylko przyciski kierunkowe na padzie po prostu poruszaly postacia. Gralo sie w to troche jak w chodzone mordobicie.
    • Gość: Dido Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.08, 23:39
      Tak Tak Tak ! ja też grałem na psx. Muszę powiedzieć,że grało mi się bardzo fajnie i wcale nie potrzebowałem myszki do szczęścia he he!
    • Gość: michalangello Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.range86-137.btcentralplus.com 22.10.08, 14:52
      gralem w diablo na psx i musze powiedziec ze pierwsza czesc spodobala mi sie o wiele bardziej na psx-ie niz na kompie... i wiele osob zgodzi sie ze mna.
      To ze nie bylo myszki bylo zastapione przez genialny system przenoszenia "niby to kursora" Z CELU NA CEL.
      Podobne rozwiaznie mozna wykorzystac rowniez teraz.
      (to taka mala podpowiedz dla blizzasmile
      a pozatym mozna dostac myszki i klawy do konsolsmile
      Pomimo tego ze mam dopasionego kompa to jednak poczekam przynajmniej trochesmile na rozwoj sytuacji i szanse zagrania w to dzielo na konsoli- wole wygode i niezawodnosc konsolsmile
    • Gość: Randall Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.chello.pl 13.11.08, 17:29
      Ludzie kochani, nie ma najmniejszego problemu w starowaniu kursorem przy pomocy analoga. To kwestia przyzwyczajenia, tak jak sterowanie analogiem w fpp, ale po praktyce osiaga sie bardzo intuicyjny, szybki i precyzyjny ruch.
    • Gość: Randall Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.chello.pl 13.11.08, 17:32
      Ludzie kochani, nie ma najmniejszego problemu w starowaniu kursorem przy pomocy analoga. To kwestia przyzwyczajenia, tak jak sterowanie analogiem w fpp, ale po praktyce osiaga sie bardzo intuicyjny, szybki i precyzyjny ruch.
      No i sama frajda z grania na 42 calowym lcd i zestawie KD, siedząc z browarkiem w wygodnym fotelu... Gdzie tu komp z 22'lcd, pierdziawki creashita +klawa i mysz?
    • Gość: Gość Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.via.zamek.net.pl 20.11.08, 03:20
      Na bank bedzie na konsole moge sie zalozyc i technika poszla tak w gore ze sprowadzenie 11 komfortowych klawiszy z klawiatury i myszy bedzie bez problemowym przeniesieniem tych klawiszy na pada ktory ich posiada 16 + dwa joye kierunkowe + przycisk Xbox (mowa oczywiscie o konsoli Xbox360 bo PS3 niewiem ile posiada klawiszy) ale diablo 3 wyjdzie na PS3 tylko pod single player z tego co wiem poniewaz jest duzy problem z systemem BN
    • Gość: Kawashime Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 14:29
      wydanie Diablo na konsole to bedzie profanacja!!! zreszta konsolowcy chwala sie ze moga pograc na 40 calowych tv i na padzie. przypominam ze istnieje pad xbox 360 wirelles for windows i jest naprawde swietny. a ja sam kompa podlaczylem do 42 cale tv, HarmanKardon system i jest looz. a tak na koniec to xpiec jest do kitu.
    • Gość: gosc Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.08, 00:15
      a czy ktoś z państwa zastanowił się na jakim silniku będzie chodziło diablo 3? Bo jeśli na havoku . . . to będzie najpierw na konsolach a na piecu to nieco później
    • Gość: XdeX Re: Diablo 3 - plotki, trudne decyzje i... konsol IP: *.chello.pl 28.12.08, 22:22
      No no no niezle by bylo jakby wyszlo na konsole, tylko kiepsko by bylo ze sterowaniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka