Gość: jynred IP: *.acn.waw.pl 19.05.04, 21:50 na początek proponuje opatentować system operacyjny "Lepper 1.0" Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: maciek Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 21:57 tylko nie to... niestety, polska ma zwyczaj popierania ZŁYCH pomysłów! Link Zgłoś
Gość: abc Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.hc-sc.gc.ca 19.05.04, 22:36 Gość portalu: maciek napisał(a): > tylko nie to... niestety, polska ma zwyczaj popierania ZŁYCH pomysłów! Zglaszam patent (drobny) na zero (0) oraz jeden (1). Link Zgłoś
Gość: ja Znowu dumny jestem z Polski. IP: *.core.lanet.net.pl 20.05.04, 01:00 o ja pi....lę, k...a mać, a żeby ch..om ch..e popękały, k...a, mózgi oni w du..e trzymają, czy boli ich jak ich używają? Je...a republika korporacyjna nam wyrasta, a oni k...a to popierają. Sp......ać na Antarktyde zostało. Znowu dumny jestem z Polski. Co by tu jeszcze spieprzyć, panowie? Link Zgłoś
Gość: mati Re: Znowu dumny jestem z Polski. IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.04, 14:03 ROTFL co za pier***nięty kraj!!! Link Zgłoś
Gość: rath Re: Znowu dumny jestem z Polski. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 19:17 kiedys slyszalem gdzies taki tekst: "w tym kraju więcej spierdolić się nie da!!!" a jednak :)) głupota ludzka jak miłosierdzie boże.... nie ma granic :) a polaczków w rządzie tym bardziej :D Link Zgłoś
Gość: Urząd Patentowy Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 09:49 > Zglaszam patent (drobny) na zero (0) oraz jeden (1). W związku przez zgłoszonym przez pana pomysłem udzielamy panu patentu na "0" oraz "1"... :) Link Zgłoś
Gość: maciunio Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: 212.75.118.* 20.05.04, 11:34 tego akurat ci nikt nie zarejestruje. to jest system binarny i wlasnosc ludzkosci od dawna. odpada. Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 15:51 hahaha, żebyś się nie ździwił, ostatnio w USA przyznano patent na kasowanie plików (sic!). do takich paradoksów prowodzą te wasze patenty!!! Link Zgłoś
Gość: FuriaFaga Ja tez będę patentował IP: *.toya.net.pl 20.05.04, 20:56 To może wybierzemy się razem do urzedu patentowego? Ja będę patentował tabliczkę mnożenia, działanie dodawania oraz przyciski w okienkach. Aha, wyświetlanie tekstu na monitorze komputera to też mój pomysł. :)) Bzdura panowie, taka bzdura że mogła powstać tylko za duże pieniądze. Link Zgłoś
Gość: Thorp Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.icpnet.pl 20.05.04, 12:53 Jakoś wcale mnie to nie dziwi. Żeby kupić jakiegoś bogatego polityka z zachodu i jego głos, trzeba wyrzucić sporo siana. W przypadku polskich polityków podejrzewam, że wystarczył laptop dla syna z pełnym pakietem legalnego oprogramowania, które przecież jest drogie... Link Zgłoś
Gość: ppb A Irlandia jest koniem trojańskim Wuja Sama. IP: *.solutions.net.pl 21.05.04, 10:58 Polska też ma wielu emigrantów w USA, ale Polacy nie należą do tamtejszej oligarchii. Link Zgłoś
Gość: Kubuś Puchatek Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.wroc.pl 23.05.04, 23:17 To nasz polski wkład w zyski firm z za oceanu. Poparliśmy w uni patentowanie algorytmów poprzez wysłanie na głosowanie "OSŁA PATENTOWEGO" popartego przez "MINISTERIALNE OSŁY PATENTOWE" to teraz nawet taka firma jak Procom padnie jak kawka. skoro Netscape nie przetrzymał ataku firmy z pod znaku M$. Link Zgłoś
Gość: ppb Debug - wydalić szkodliwych urzędasów i polityków. IP: *.solutions.net.pl 20.05.04, 18:25 Link Zgłoś
Gość: ppb Nie, to polityczny program antywirusowy.;) IP: *.solutions.net.pl 21.05.04, 10:55 Link Zgłoś
Gość: miki miał być przeciw, a był za..... IP: 213.158.197.* 20.05.04, 18:35 ciekawy ten nasz przedstawiciel: miał być przeciw, a był za... Poprośmy go, że by głosował za podwyższeniem podatków, za deliberalizacją gospodarki itp. Ciekawe, czy wtedy też mu nie wyjdzie? Dla przypomnienia: Gierek też chciał dobrze, a zostały po nim długi.. Link Zgłoś
Gość: miki miki contra miki IP: 213.158.197.* 20.05.04, 18:44 Z przykrością odszczekuję moje uwagi. Autokorekta marcoosa ujawnia głębię tematu i płytkość naszych ocen. Bracia, pozostańmy w wierze w wierność naszych "sług" (hehe) w Bukseli Link Zgłoś
Gość: tumitak Sługusy Microsoftu i rządu USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 21:58 Ciekawe ile dolarów poszło pod stołem. Takie prawo to żyła złota dla USA. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sługusy Microsoftu i rządu USA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.04, 08:32 Polska to bardzo atrakcyjny "rynek", o który toczy się walka. Nie dlatego, że można tu wyjątkowo dużo sprzedać, ale dlatego, że można sprzedać bardzo łatwo, niewielkim kosztem. Polskiego "decydenta" nadal można skorumpować firmową koszulką typu t-shirt z napisem "Windows 2000", kubkiem do herbaty z logo "IBM" albo jednodniową "kursokonferencją" (czyli darmową wyżerką i pokazem jakiegoś tandetnego wodzireja) w warszawskim hotelu Mariott. Link Zgłoś
Gość: Ozzio Taakk..specjaliści mówia "NIE", a kukiełka "TAK".$ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:46 "wytyczne dla stanowiska Polski w głosowaniu przygotowane zostały w Ministerstwie Nauki i Informatyzacji. Zakładały one, że Polska będzie głosowała za odrzuceniem projektu." a pier.... kukła Pietras, w drugą stronę, na łańcuszku Niemiec. Minister syty, poglebi sie strefa szarego oprogramowania wsrod osob prywatnych...tylko co z małymi firmami, ktore kręcą całą Polską gospodarkę ?! To one dostaną jak zwykle najbardziej po tyłku. Bubel za bublem, z podatkiem za Internet to tez niemały przewał. Link Zgłoś
Gość: Woytek Re: Taakk..specjaliści mówia "NIE", a kukiełka "T IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 10:41 A co ten kutas gupi tam robil ?? Po cholere nam Ministerstwo Nauki i Informatyzacji, jak jakis dupek ma swoje popierdzielone teorie!! I co ? I nic... Nikt nie poniesie zadnych konsekwencji, bo przerzuca go na inne stanowisko.. I gdzie indziej bedzie odwalal maniane.. Link Zgłoś
Gość: _ToMeK_ TO OPATENTOWAĆ SPOSOBY ROZW ZAD MATEMATYCZNYCH IP: *.cs.put.poznan.pl 20.05.04, 10:53 na tej samej zasadzie można opatentować chociażby algorytmy na rozwiązywanie zadań z matematyki. Np. wzorki Viete'a w przypadku równań kwadratowych. Kto będzie chciał je stosować, to będzie musiał płacić. Wprowadzona ustawa działa na tej samej zasadzie. W myśl jej każdy program będę musiał pisać stosując wymyślony przeze mnie sposób (czyli tak, jakbym każde zadanie z matematyki musiał rozwiązywać w taki sposób, jaki jeszcze nikt nie rozwiązywał ;]]]) !!!IDIOTYZM!!! Brawo za głupotę... :( Link Zgłoś
Gość: turysta Re: TO OPATENTOWAĆ SPOSOBY ROZW ZAD MATEMATYCZNYC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 13:50 Do tej pory sadzilem, ze Polacy to zlodzieje i oszusci (8 wlaman do mojego samochodu, ostatnie 2 dni temu) ale teraz widze, ze na dodatek sa glupi jak but z lewej nogi i wybieraja sk... na swoich przedstawicieli. Takie prawo dziala tylko i wylacznie na ich szkode, niebawem za uzywanie liter beda musilei jakiemus cwaniakowi placic oplaty licencyjne. Ja zglaszam wobec tego litery "ąęłóśńźż" ortaz "aeoiu" do Urzedu Patentowego. Przynajmniej mozna bedzie zamknac morde Lepperom, Milerom i innym bandytom. Link Zgłoś
Gość: N/A Re: TO OPATENTOWAĆ SPOSOBY ROZW ZAD MATEMATYCZNYC IP: *.inter.tuniv.szczecin.pl 20.05.04, 17:04 Niezupełnie... Każdy program jaki będziesz pisał być może będzie zawierał - nawet jeżeli piszesz go "z głowy", według własnego wymyślonego sposobu - coś co już jest opatentowane. Czyli pisząc cokolwiek (a nie tylko kupując opatentowane fragmenty) narażasz się na to, że popełnisz przestępstwo pisania programu. Link Zgłoś
Gość: FuriaFaga Re: Sługusy Microsoftu i rządu USA IP: *.toya.net.pl 20.05.04, 21:49 Nie wiem czemu sobie wycierasz gębę akurat Microsoftem? Akurat im powinno najmniej zależeć na patentach na zwyczajne algorytmy, odkąd tworzą środowiska programistyczne. Głupota jest wszędzie nie tylko w Redmond, podobnie kasa i skorumpowani politycy. Wcale nie twierdzę Microsoft jest czyty jak łza. Ale takie postawienie sprawy jak ty to zrobiłeś (Microsoft kontra wszyscy uczciwi tego świata) wskazuje, że chyba nie wykupiłeś licencji na myślenie. Link Zgłoś
Gość: omc mgr deBillizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 22:00 Co za deBillizm ... ktos musial mocno posmarowac komu trzeba! :( i potem sie dziwia przyslowiu, ktore mowi, ze w tym kraju tylko ryba nie bierze. Pozdrawiam Pana Billa de Billa ;) ps: jak ostatnio rozmawialem z czlowiekiem z duzej firmy IT to mowil otwarcie ze programy (przez duze P) to juz wlasciwie pisze tylko MS a oni je beda tylko wdrazac i ewentualnie nanosic niewielkie poprawki dostosowawcze. Link Zgłoś
Gość: alicja Re: deBillizm IP: *.gotadsl.co.uk 19.05.04, 23:07 pietras@wne.uw.edu.pl Proponuje zeby uswiadomic panu ministrowi, jak szkodliwa jest to ta decyzja. W koncu zyjemy w demokratycznym kraju, gdzie opinie obywateli powinny byc brane pod uwage. Link Zgłoś
Gość: Ozzio Re: deBillizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:54 Droga Alicjo, "gdzie opinie obywateli powinny byc brane pod uwage"... powinno być też brane dobro obywateli, całego społeczeństwa, ale tak w ty, kraju nie jest, ważne tylko aby napełnić kieszenie do końca kadencji... a w tym przypadku małe ryzyko, w TV nie powiedzą, w Internecie troche pohuczy, ale przecież normalny obywatel nie ma Internetu, a juz na pewno nie wchodzi na FORA... Link Zgłoś
Gość: FuriaFaga Nie siej zamętu OMC. IP: *.toya.net.pl 20.05.04, 22:24 >jak ostatnio rozmawialem z czlowiekiem z duzej firmy IT to mowil otwarcie > ze programy (przez duze P) to juz wlasciwie pisze tylko MS a oni je beda >tylko > wdrazac i ewentualnie nanosic niewielkie poprawki dostosowawcze. Nie wiem jaki to ma związek z tematem? I co to za bdura? Jak to MS pisze wszystkie programy? Dużo programów opiera się o technologie Microsoftu , korzysta z ich platform. Podobnie jak z produktów Borlanda, Suna, Oracle. Słyszałeś kiedyś o systemach/programach (dużych i małych) Płatnik ZUS, Painkiller, Pajączek. Może wszystkie je napisał MS? Link Zgłoś
faramir2 Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów 19.05.04, 22:01 WTH? czego oni chca? to moze tez by ktos wymyslil zeby jednak twierdzenia i dowody twierdzen matematycznych byly patentowane? uff.. na szczescie matematyka jest wolna.. informatyka tez powinna byc.. trzeba wyjechac z UE i z USA?.. ale jesli chce sie sprzedawac/dystrybuowac programy na tych rynkach.. to..? :/ widac ze jak zawsze ludzie nie potrafia myslec.. tak samo jak z konstytucja UE chcieli zmienic na jeszcze gorsze zasady glosowania niz mamy "normalnie" ehh.. jak zwykle mieszam.. no nic.. nie podoba mi sie to i mam nadzieje ze jest mozliwosc zmiany decyzji.. bo jak nie to.. :(( Link Zgłoś
Gość: piti Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.kg.net.pl / 80.51.87.* 19.05.04, 22:10 no paranoja... dojdzie do tego ze nie bede mogl napisac najprostrzego programu bo ktos opatentuje nawet najprostrze algorytmy... a co gdy program bazuje na matematyce ? algorytm obliczania numerycznego zostanie opatentowany ? Link Zgłoś
Gość: abc Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.hc-sc.gc.ca 19.05.04, 22:38 > WTH? czego oni chca? to moze tez by ktos wymyslil zeby jednak twierdzenia i > dowody twierdzen matematycznych byly patentowane? uff.. na szczescie matematyka > > jest wolna.. informatyka tez powinna byc.. trzeba wyjechac z UE i z USA?.. ale > jesli chce sie sprzedawac/dystrybuowac programy na tych rynkach.. to..? :/ > widac ze jak zawsze ludzie nie potrafia myslec.. tak samo jak z konstytucja UE > chcieli zmienic na jeszcze gorsze zasady glosowania niz mamy "normalnie" > > ehh.. jak zwykle mieszam.. no nic.. nie podoba mi sie to i mam nadzieje ze jest > > mozliwosc zmiany decyzji.. bo jak nie to.. :(( Myslisz sie bracie. Stan Indian chcial opatentowac liczbe PI. Zreszta absolutnie bledna wartosc. Doszlo do czytania w senacie ustawy. Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: wlasnie bledna :-) mogli opatentowac, hehe IP: 65.93.242.* 20.05.04, 14:27 niejedna blochowiak potrafi prawnie zablokowac wolnosc mysli i wolne oprogramowanie jedyna sluszne PI = 3,14 a nie jakies liczby niewymierne sprzeczne z prawem naturalnym i biblia i jeszcze jakies urojone tfu... to dzielo szatana pamietamy.tripod.com Link Zgłoś
Gość: kartel Re: nie Polska tylko jakis debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 22:05 no to zacznie sie monopolizowane rynkow, wzrost cen wmuszanie przez monopolistow kkiepskich produktow po wygorowanej cenie. jednym slowem same "plusy". Kto wylsal tego debile aby nas reprezentował? Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.05.04, 22:06 no przy dzisiejszym rozwoju techniki można się spodziewać, że dla oganiczenia kosztów systemy nie tylko będą tworzone ale będą działały na serwerach w krajach trzeciego świata, gdzie nie będą owe ograniczenia obowiązywały, i tylko taki będzie tego skutek... Link Zgłoś
Gość: Meti Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 22:09 Bez komentarza, jak popisać się debilizmem to na całego... Link Zgłoś
Gość: DuNkAn A moze opatentowac algorytm siedzenia na kiblu? IP: router.ds* / *.us.edu.pl 19.05.04, 22:10 I znow dobrze znana historia. Zaloze sie, ze nikt z naszych glosujacych nie zna nawet definicji algorytmu. Juz wkrotce dojdzie do tego, ze bedziemy musieli wykupic licencje aby siedziec kiblu, bo wczesniej ktos opatentowal ten algorytm. Nic dodac nic ujac! Link Zgłoś
Gość: Bang Polska poparła pomysł patentowania algorytmów k... IP: 129.81.192.* 19.05.04, 22:11 Polska strzela sobie samobojczego gola - ile polskich firm robiacych "software" padnie? Link Zgłoś
feliks-50 Brak slow !! 19.05.04, 22:21 Ale mamy kret...ow w rzadzie, po co wyslali takiego tepa.a i to za nasze pieniadze. CHyba wzial w lape od koncernow amerykanskich - inaczej tego nie mozna wytlumaczyc !! Link Zgłoś
feliks-50 Czy mozna opatentowac glupote naszych ... 19.05.04, 22:22 przedstawicieli !??? Ale czy to by ktos kupil?????/ Link Zgłoś
feliks-50 No nie moge scierpiec tej glupoty .... a gdyby .. 19.05.04, 22:28 Niemiec ucial sobie reke to Pietras tez by to zrobil ???????? A moze ten pseudominister nie ma wogole rozumu - wytyczne ustalone w kraju diabli wzieli bo szwab (ciekawe za jaka kase?) poparl pazerne koncerny amerykanskie ?! NIc nie pojmuje = to moze lepiej tam bylo wyslac jakiegos przedszkolaka i powiedziec mu jak ma glosowac a w nagrode dac loda ktory by go ucieszyl i byloby ok ! Link Zgłoś
Gość: pumper To juz jest koniec... IP: *.232.233.62.devs.futuro.pl 19.05.04, 22:29 ;( szczęka i ręce opadają. Rozumiem, można opatentować sposób kompresji obrazu (np. JPEG), bo to wielka sztuka i wiele pracy wielkich ludzi. Ale jesli piszą, że można opatentować koszyk w sklepie internetowym, to jest to totalnym kretynizmem. Mam nadzieje, że to jakiś chochlik i chodzi o coś bardziej złożonego, a nie o idee koszyka. Czytałem jakiś czas temu (na ONET.PL), że pewien prawnik w USA opatentował adres internetowy postaci nazwa.nazwa - to dopiero debilizm. Nie adwokata, ale SYSTYMU. Link Zgłoś
Gość: POLSKI SKURWYSYN Re: To juz jest koniec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 14:04 widac ze Polish Jokes to niestety prawda .... Link Zgłoś
Gość: maciek Re: To juz jest koniec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 15:54 z tym koszykiem to nie ściema, nawet kasowanie plików opatentowali... de-bi-lizm. Link Zgłoś
Gość: infor Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.04, 22:32 strasznie nie lubie lepera, bo mnie wkurza swoim glupim gadaniem. ale wiecie co,chyba zosatane faszystą i tez sie zapisze do tej jego samoobrony. Tam to przynajmniej glupota ma jakies granice. Link Zgłoś
Gość: Jasio Smutne ale wyglada ze Lepper mial racje... IP: *.wroclaw.mm.pl 20.05.04, 12:49 teraz wszelkie nasze glosowania beda zUNIfikowane... Link Zgłoś
Gość: OGIT Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 22:36 Nic nie rozumiem. Niemcy za ?? Przeciez ten kraj obecnie staje sie powoli potega software'owa. Po co bylo przechodzenie na Linuxy w administracjach???? Chodzilo przeciez o wspomaganie rodzimej branzy IT - SuSe, Niemieccy informatycy wdrazajacy system. Nie mialo byc taniej, kwestia najwazniejsza bylo, ze pieniadze wedruja do niemieckich informatykow zamiast na konta Microsoftu (Ameryki) (P.S. wiemy jaka droga poszla Polska :( ). A tu nagle poparli taki samobojczy ruch... Dziwne to, bardzo dziwne. Link Zgłoś
feliks-50 Ta decyzja to zdrada stanu i interesow panstwa!!!! 19.05.04, 22:40 Goscia nalezy postawic pod sad w trybie przyspieszonym -zdrada,zdrada !!!!! Link Zgłoś
Gość: GLOSUJ NA LEPPERA Re: Ta decyzja to zdrada stanu i interesow panstw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 14:07 Ten kraj nie zasluguje na nic innego tylko kolejny rozbior (patrz wizyta Wielkiego Przywodcy w Moskwie) Link Zgłoś
Gość: marcoos Jarosław Pietras MUSI ODEJŚĆ!!! IP: *.punkt.pl 19.05.04, 22:45 Ten człowiek skompromitował nasz kraj, jednocześnie zadziałał na szkodę Polski i Unii Europejskiej, głosując za ustawą, która leży wyłącznie w interesie wielkich koncernów amerykańskich. Premier Belka powinien odwołać tego człowieka ze stanowiska ze skutkiem natychmiastowym. Bo albo jest głupi, albo skorumpowany. Link Zgłoś
Gość: nuto Re: Jarosław Pietras MUSI ODEJŚĆ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 22:52 Niestey: "Jarosław Pietras został powołany przez szefa KIE premiera Marka Belkę na sekretarza Komitetu Integracji Europejskiej. Jako sekretarz KIE Pietras objął też kierownictwo Urzędu Komitetu Integracji Europejskiej." Swoj swego bedzie trzymal... I co tu robic w tym kraju ? Jak Belka nie bedzie rzadzic to beda wczesniejsze wybory i Lepper bedzie mial zbyt silna pozycje, jak bedzie to moze byc jeszcze gorzej... Tak czy siak: precz z Jaroslawem Pietrasem. Ludzie ZAPAMIETAJCIE to nazwisko, ten czlowiek dokonal zdrady panstwa!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Bang Re: Pietras do domu!!! IP: 129.81.192.* 20.05.04, 00:06 A moze i jedno, i drugie - tzn. ow Pietras jest i glupi, i skorumpowany jednoczesnie... Tak, czy inaczej - dziala na szkode Polski!!! Link Zgłoś
Gość: marcoos Re: Jarosław Pietras -NIE- MUSI ODEJŚĆ. IP: *.punkt.pl 20.05.04, 00:06 Chyba dałem się nabrać Wyborczej. biznes.linux.pl/?id=news&show=1009 Wycofuję się z moich poprzednich stwierdzeń. Piętno dla GW za pisanie bzdur. Link Zgłoś
wolfgang87 Re: Jarosław Pietras -NIE- MUSI ODEJŚĆ. 20.05.04, 00:43 ludziska - kliknijcie na ten link,bo faktycznie to nieco zmienia postac rzeczy.... Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jarosław Pietras -NIE- MUSI ODEJŚĆ. IP: *.core.lanet.net.pl 20.05.04, 01:24 Ktoś sobie ze mnie kpi? W świetle tego linku GW upodabnia się do dawnej Trybuny Ludu. Kurde, jeśli to jednak GW ma rację, to przewalone, jeśli jednak GW głęboko mija się z prawdą, to też przewalone, bo jednak to największa gazeta w Polsce... Link Zgłoś
Gość: Bang Re: Ja tez po czesci dalem sie nabrac "G.Wyb." IP: 129.81.192.* 20.05.04, 01:03 Faktycznie, "marcoos" ma racje... Nie wysylam juz pana Pietrasa do domu! Link Zgłoś
Gość: sw Musi czy nie musi? Oby nie musiał... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.04, 10:14 OK, poprawka mówi o zakazie patentowania programów. A czy wyłączono z programowania także podstawowe algorytmy? Co z tego, że cały program będzie nieopatentowany, jak ktoś opatentuje np. wyświetlanie flashy automatycznie po wejściu na stronę (sytuacja z USA), a to nie program komputerowy tylko technika. Link Zgłoś
Gość: SANDWICH Re: Jarosław Pietras MUSI ODEJŚĆ!!! IP: *.magma / *.magma-net.pl 20.05.04, 18:16 Nie sądze aby to była jego osobista decyzja, zresztą tak jak jest w większości przypadków. Wszystkim rządzi ktoś z góry, a decyzje podejmuje na zasadzie układów. Napewno jakaś wina leży po stronie pana posła, bo gdybym to ja mial podejmować decyzję wbrew własnej woli to już dawno zrezygnowałbym z posady. No ale ja to a poseł to poseł. HWDPosłom!!! Link Zgłoś
Gość: nuto Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 22:47 Sa dwie mozliwosci: - Jarosław Pietras jest (za wielkim przeproszeniem i mimo wszystko z szacunkiem dla tytulu doktora) idio*** Ukonczyl jeden ze "wspanialych" polskich uniwersytetow Uniwesytet Warszawski(wszyscy sa tacy dumni z polskiej nauki ...) - Ktos dostal DUZE pieniadze zeby glosowac tak a nie inaczej Jedno jest pewne: kazda z tych dwoch odpowiedzi hanbi nas wszystkich !!! Link Zgłoś
Gość: Pi No to towarzysz Pietras już się usatwił IP: 82.139.15.* 19.05.04, 22:57 Ciekawe ile Bill dał łącznie za tę usatwę (w europarlamencie pewnie drożej niż w naszym) Link Zgłoś
Gość: xeno Pan Pietras jest OK IP: 213.134.140.* 20.05.04, 08:49 Zajrzyj pod: biznes.linux.pl/?id=news&show=1009 by się dowiedzieć, jak było naprawdę. Link Zgłoś
Gość: tt2004 Re: Pan Pietras NIE jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.04, 17:15 To, że jest poprawka o nie patentowaniu kodu niczego nie zmienia. ================================================================= Ani kod ANI ALGORYTMY nie mogą być patentowalne. Patentowanie algorytmów prowadzi do zatrzymania postępu. Co by było np. gdyby został opatentowany algorytm FFT (Fast Fourier Transform) ? Odpowiedź: rozwój przetwarzania sygnałów audio/wideo został by zatrzymany. Pan Pietras jest albo DEBILEM albo SKORUMPOWANYM urzędnikiem któremu zapłacono by głosował tak a nie inaczej. Link Zgłoś
Gość: FuriaFaga Re: No to towarzysz Pietras już się usatwił IP: *.toya.net.pl 20.05.04, 22:30 Skoro już wymieniłeś Billa i pieniądze. ( o czym nie było mowy w artykule ) powiedz, ile ty byś wziął za ustawę od Billa, Bena, Budda, Bucka? Bo czuć zazdrość z twojego durnego postu. Link Zgłoś
Gość: MaciekS Zawsze wiedzialem ze w Polsce zwyciezy glupota IP: *.gs.com 19.05.04, 23:04 Pozdrawiam idiotow patentowanych, ktorzy podjeli takowa decyzje. A skoro tak to niedlugo bedzie mozna pewno patentowac mnie innowacyjne pomysly. O ile wiem to dlugopis i temu podobne jeszcze nie zostaly opatentowane. Moj patent juz czeka w kolejce w US Patent Office a wydaja go dosc latwo. Nastepnym miejscem bedzie Unia Europejska gdzie wystapie o patent i przy pomocy prawnikow mam zamiar sciagac oplaty licencyjne od wszelkich producentow dlugopisow, pior, flamastrow i olowkow. Cos w rodzaju oczka w igle pana Singera. Chcecie sie przekonac? Jesli nie to radze wyleczyc sie z glupoty opartej na ulomnym prawie patentowym USA. M. Link Zgłoś
Gość: paweł nic tylko w mordę lać tych czerwonych skoorwieli! IP: 217.153.29.* 19.05.04, 23:09 Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Polska poparła pomysł patentowania algorytmów IP: *.gotadsl.co.uk 19.05.04, 23:10 pietras@wne.uw.edu.pl Proponuje uswiadomic panu ministrowi, jak szkodliwa jest to ta decyzja. W koncu zyjemy w demokratycznym kraju, gdzie opinie obywateli powinny byc brane pod uwage. Link Zgłoś
feliks-50 Juz sie boje co bedzie dalej ????? 19.05.04, 23:12 Skoro w UE mamy bezmozgowca takiego jak ten, to co bedzie dalej - lepiej nie myslec!!! W glowie mi sie nie miesci taki kretynizm - trzeba go odwolac z szyboscia swiatla, bo jeszcze cos bardziej spiep..y - Panie premierze a co pan na to osiagniecie polskiej dyplomacji ??????? Link Zgłoś
feliks-50 Boze, to nie koniec krety..zmow, wlasnie w TV .. 19.05.04, 23:18 mowili, ze nasza komisarz glosowala za wprowadzeniem na rynek UE zywnosci genetycznie modyfikowanej (narazie kukurydza)- oczywiscie w interesie USA !!! To jakas epidemia czy co ???? Zaraz zaglosuja aby nas zmodyfikowac genetycznie !!! he,he A ciekawe ile kosztuje taki przychylny glos - pewno kilka pokolen bedzie z tego zylo dostatnio przez 100 lat !!! Link Zgłoś