Dodaj do ulubionych

Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi

24.10.08, 07:17
Sztuczność i sztywność postaci w BG? I to w połączeniu z zdaniem o kiepskich dialogach? Ja rozumiem, że jest 2.37 i mózg może być trochę zmęczony, ale jednak poczułem się zaskoczony. Czy to przypadkiem nie BG jest grą, z której cytaty weszły do życia graczy i której bohaterowie (najczęściej Minsk i Jan Jansen) wspominani i cytowani są do dziś?
Obserwuj wątek
    • Gość: K0d Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 07:33
      Nie ma się co irytować bosman. Radkowi chodziło nie o same postacie a lokalizację. Nadęte i pozbawione płynności wypowiedzi np. pana Zborowskiego czy Opani. Tutaj ma rację. Ten styl podkładania głosu jest nieznośny a wspomniana "aktorska" maniera powoduje, że najczęściej wybieram oryginalne głosy.
      A co do Fable 2 to nie jestem przekonany. Kolejna przyjemna i łatwa w odbiorze gra? To niesamowite, że ten komunał raz po raz powtarzany jest przy okazji wydawania hitowych produkcji w przekonaniu, że gracze padną na kolana z zachwytu.
      Otóż nie! Ja nie potrzebuje kolejnej łatwej w odbiorze gry. Tak jak nie potrzebuję kolejnego MMO. To co się dzieje teraz z rynkiem gier to prawdziwe śmieciowisko. Dobrze, że czasami jeszcze pojawiają się jakieś ambitne produkcje niszowe. Gry z głównego nurtu raz po raz zawodzą.
      Tak z ciekawości - Radek ile zajęło Ci skończenie gry?
    • bosman_plama Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi 24.10.08, 07:58
      Co do lokalizacji - zgoda. Choć równocześnie taki Jansen w wykonaniu arcymistrza Kobuszewskiego to coś niezapomnianegosmile.
      Co do Fable2 - na tyle dobrze bawiłem się przy pierwszej części, że chętnie zagram w drugą. Nawet jeśli jest "lekka, łatwa i przyjemna". Jej siłą - w moim przekonaniu - może być właśnie ta wspominana w artykule odmienność i oryginalność. To już coś, bo, niestety, większość obecnie wydawanych gier nawet tym pochwalić się nie może.
    • Gość: K0d Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 08:22
      @bosman_plama: A propos BG i pamiętnych cytatów big_grin. Akurat najmocniej utkwiły mi w głowie dwa dość abstrakcyjne teksty:
      - kompletnie bezsensowna gadka w karczmie wypowiadana przez, na dobrą sprawę, niewiadomo kogo: "Nie, nie, tutaj nigdy nie było szczurów!" - HAHA! Rozbraja mnie to do dziś.
      - no i - "Ejże!" big_grin
    • Gość: Alex Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 213.155.168.* 24.10.08, 08:42
      bosman - nie wiem kto cytuje te postaci, bo na pewno nie ja, choć w oba BG grałem... Geekom mówimy nie wink
    • bosman_plama Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi 24.10.08, 08:50
      "nie, tutaj nigdy nie było szczurów" to żart. Kwestia wygłaszana nieodmiennie przez gospodarzy i karczmarzy - reklama lokalu. Tymczasem w filmikach towarzyszących odpoczynkowi szczury hasają po pokojach aż miłosmile.
    • okosledzia Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi 24.10.08, 09:33
      I znów mam zmieniać płeć?? Nie przeszkadza mi granie facetem, lecz to się robi trochę nudne. Chyba twórcy jak zwykle źle obmyślili target. Dlatego nie kupię takiej gry, tylko pożyczę. Wy faceci to naprawdę macie kompleksy. pzdr. smile
    • Gość: slizgi Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 89.174.255.* 24.10.08, 09:33
      nie podoba mi się... taki niedojrzały ten świat się wydaje i takie jakieś bezpłciowe...
    • Gość: pesymik Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 09:39
      a jakie wymagania?
    • Gość: soltys Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.icpnet.pl 24.10.08, 09:51
      xb0x360
    • Gość: gość Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 09:52
      Only for Xbox 360.
    • Gość: kildaril Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.chello.pl 24.10.08, 09:54
      Hm... zachwycanie się: prostotą fabuły... przeznaczeniem dla niedzielnych graczy... kolorową grafiką... no podsumowując PEŁNE WIZJONERSTWO!
    • Gość: ML Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.unused.derbynet.waw.pl 24.10.08, 10:12
      Ja jestem starym klasycznym RPGowym PC-towcem, poczawszy od Eye Of The Beholder - i powiem szczerze. Fable wymiata. gram od 3 dni i wymiata. Arcanum, to to moze nie jest, bo nieco jednak arcadowe - ale jeżeli porównać to już z Oblivionem na przykład, to pod względem piękności i wielkości świata.

I meeeeega super fabuła, naprawdę parę razy się łezka może w oku zakręcić, na niekrtórych scenach wink)
    • Gość: don Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 10:14
      a co złego jest w grach tworzonych dla ludzi, którzy nie kiszą się całymi dniami przed kompem/konsolą, tylko mają inne/ciekawsze życie a gra dla nich to forma rozrywki?
      chcecie grać w gry niszowe - grajcie - nikt wam nie broni, ale spora część branży kieruje się w stronę zwykłych ludzi wink
    • Gość: y Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.k2.pl 24.10.08, 11:00
      o to właśnie chodzi w fable - ma być lekko i przyjemnie, niestety muszę poczekać do pierwszego na ten zakup sad
    • Gość: koveras Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.range86-143.btcentralplus.com 24.10.08, 11:11
      Na młot Moradina!
    • Gość: srak Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.dsy.univ.szczecin.pl 24.10.08, 11:25
      Wróble mają inną mechanikę lotu
    • Gość: afrooss Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 11:31
      @okosledzia
      z tego co mi wiadomo to w tej grze mozna wybrac plec?
    • Gość: jav Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 11:46
      Takie pytanie do grających: czy znowu jest tak, że starzeje się tylko główny bohater?
    • Gość: chaves Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 83.238.19.* 24.10.08, 11:48
      a ja juz za chwilke pedze do sklepu po mojego Febla big_grin
    • radek.zaleski Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi 24.10.08, 11:48
      naprawdę parę razy się łezka może w oku zakręcić, na niekrtórych scenach wink)
      --

i to jest właśnie innowacja.

co do wyboru płci - tak, możemy wybrać kobietę.
    • Gość: m Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 80.51.232.* 24.10.08, 11:57
      to znaczy co jest nnowacją?
    • radek.zaleski Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi 24.10.08, 12:01
      że twórcy skupili się na tym, żebym się wzruszył, przestraszył, czuł chęć zemsty i niesienie pomocy. wiesz, to się nazywa uczucia.

nie skupili się natomiast na budowaniu kolejnych, takich samych leveli i projektowaniu kolejnej super-mega-broni "miecz dwuręczny +3 premia do powalenia 56"
    • Gość: Sarevok Re: Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: *.range86-143.btcentralplus.com 24.10.08, 12:14
      Ja tam lubilem moje dwa sejmitary jeden +4 drogi +5 z BG1. Oczywiście po zasiekaniu Drizzda suspicious Nie grałem w Fable 1/2. Ale grałem w BG i powiem szczerze ze naprawde gra wciagala, na niskim Levelu chodzac po lesie z dusza na ramieniu w obawie ze napotkamy jakiegosc bazyliszka.
    • Gość: m Fable 2 - baśń dla zwykłych ludzi IP: 80.51.232.* 24.10.08, 12:41
      ciekawe. moglbys jezcze napisac co cie wzruszylo, co przestraszylo
      itd. nie mam xboxa niestety, wiec chetnie sie dowiem
      chciabym tez sie dowiedziec czy nie jestes nadwrazliwy, bo to
      mogloby sporo tlumaczyc, czy np. plakales na titaicu albo czy
      przestrzaszyles sie kiedys pajaka w ubikacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka