Gość: redbart IP: 195.26.78.* 07.11.08, 15:57 Kurcze tam w Fifie ktos naciskal przycisk zmiany formacji non stop - film porazka, a komentarz do tego filmiku kompletnie nie powinien znaleźć się w recenzji!!! Na PC i tak grywam w PES - rządzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.nsm.pl 07.11.08, 16:52 No komentarz jest tendecyjny. Nie można winic komentatora sportowego za to, że nie komentuje tego co się dzieje na boisku w przeciągu 90 minut, bo po prostu czyta z kartki - a algorytm (czytaj: inteligencja) gry czy też osób, które wdrażają taki pomysł w kod jest ograniczony Tak poważniej - nie wiem jak w Fifa, ale w PES te komentarze (po angielsku "of course") wydają się zdecydowanie bardziej przystawac do aktualnych zagrywek i sytuacji na boisku. Są po prostu dosc naturalne. Nie rażą. A nawet co więcej - tak jak i w prawdziwym relacjach z TV zdarzają się zbyt szybkie wnioski komentującego (jak np. przy spalonych) - gdzie gracz słyszy gwizdek sędziego, że był offside a komentator krzyczy "Gol!". I to - uważam nie jest błąd a kolejny duży wkład programistów w realizm gry. Ale może się mylę. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.nsm.pl 07.11.08, 16:57 No komentarz jest tendecyjny. Nie można winic komentatora sportowego za to, że nie komentuje tego co się dzieje na boisku w przeciągu 90 minut, bo po prostu czyta z kartki - a algorytm (czytaj: inteligencja) gry czy też osób, które wdrażają taki pomysł w kod jest ograniczony Tak poważniej - nie wiem jak w Fifa, ale w PES te komentarze (po angielsku "of course") wydają się zdecydowanie bardziej przystawac do aktualnych zagrywek i sytuacji na boisku. Są po prostu dosc naturalne. Nie rażą. A nawet co więcej - tak jak i w prawdziwym relacjach z TV zdarzają się zbyt szybkie wnioski komentującego (jak np. przy spalonych) - gdzie gracz słyszy gwizdek sędziego, że był offside a komentator krzyczy "Gol!". I to - uważam nie jest błąd a kolejny duży wkład programistów w realizm gry. Ale może się mylę. pozdr. P.S. Aha Smolarek faktycznie gra tak jak w "realu" Czyli jeśli ma wyłożoną piłkę na nogę to strzeli gola w 90 procentach. Dryblingi wychodzą mu już gorzej - potrafi się często pogubic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc [...] IP: *.nsm.pl 07.11.08, 17:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.acn.waw.pl 07.11.08, 17:11 Kiedy bedzie premiera gry? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.sobieskiego.trustnet.pl 07.11.08, 21:30 Nie ma co, recenzant pierwsza klasa. Miałem wrażenie że czyta bajkę o królewnie Śnieżce. Już sobie wyobrażam jak by to wyglądało np przy jakiejś grze wojennej ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.2-0.pl 07.11.08, 23:18 Aaaa... dajcie spokój z takim hurra-optymizmem! Ja wystawiłem swoją ocenę PESowi 2008 dopiero po roku grania! Zapraszam wszystkich do oglądnięcia tej recenzji PESa 2008: pl.youtube.com/watch?v=rDnACqdocZU Recenzja najnowszego może będzie również, bo wychodzę z siebie, gdy nie poprawia się błędów z poprzedniej wersjii gry! Co do fauli: Po 4 dniach (albo nawet i 4-ch godzinach) znamy już całą palete wywrotek po faulach, są one tragiczne i często się powtarzają, a sędzia znowu jest bałwanem i gra przeciwko nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.2-0.pl 07.11.08, 23:26 ALE BZDURY !!!!!!!! "zawodnicy zachowują się i poruszają tak realistycznie, ze można pomylić gameplay z transmisją w telewizji" - oj chyba w swojej "Obietkywnej Ocenie" to zacytuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.08, 00:45 haha, recenzja pierwsza klasa!! Szczerze mowiac nie widzialem znikajacych pod ziemia zawodnikow ani nienaturalnie wyginajacych sie nog. Ale i tak uwazam, ze od pesa 4 konami co roku wypuszcza gorsza gre. Nie wspominajac o tym, ze wydalem ponad 200 zl na gre, ktora nie ma pelnej ligi hiszpanskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan_dobrego_futbol Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.08, 17:12 komentator... chyba cie pogielo... gdzie tu realizm? dalej ruchy w ostrym sprincie sa sztywne ze masakra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHUJU [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.08, 17:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gman Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.icpnet.pl 09.11.08, 21:04 PES>FIFA i tyle w temacie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: junk Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.08, 09:28 Angielski komentarz zawsze dla mnie bedzie lepszy.. a jak ktos nie rozumie to trudno.. czas sie doedukować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturwa Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.aster.pl 11.11.08, 17:39 -->CH...U Tak, to bardzo ciekawa opinia z Twojej strony. Wniosła wiele dobrego do naszej światłej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majeklman Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 14:59 PES 2009 to najlepszy PES w całej serii,pisze to jako hardcorowy fan PES,ludzie zamiast pograć w PESa troche więcej niż jeden mecz odrazu stękają że słaby,że trudny Mi też z początku wydawał się że tak powiem dziwny,ale teraz po rozegraniu tych kilkudziesięciu meczy,że jest fantastyczny i uważam że dopiero w tym PESie9 te wszystkie ustawienia taktyczne mają sens.Zachęcam do rozegrania znacznie więcej meczyków w PESa,a zobaczycie ,że zmienicie zdanie Te nie za wysokie oceny kurna wynikają kurna z tego że FIFA na konsolach się zmienia i mają recenzenci podniete,a potem narzekają na PESa,że słaba grafa,liczy się kurde realizm gry, a nie grafa. I cholera przyjżyjcie się dokładniej PES 2009.bo mnie ludziska wkurzacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.petrus.pl 12.11.08, 15:17 Nie zgrywaj cwaniaka BUNCH po roku grania? chyba scrania to ze 2008 był taki zjebany tnz. ze 2009 tez 2008 robili od 0 wiadomo było ze bedzie dużo błędów a teraz bedą ulpeszac z roku na rok pes'a chyba ze za jakiś czas znowu zrobią całego pes'a od nowa mam pes'a 2009 od samego początku i puki co nie miałem zadnego buga a wiem ze jakies sa a w 2008 non stop miałem jakiś! pes 2009 10/10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.sol2.cable.ntl.com 12.11.08, 16:59 pograłem 2 tyg. i już mam go dość,to najsłabszy pes jaki widzialem!!!Obawiam sie że chyba fifa jest bardziej grywalna chociaż w nią jeszcze nie grałem.Choc paru moich znajomych(fanów pes-a)powiedzialo mi że chyba jednak fifa,bo ten nowy pes jest straszny.wszyscy gralismy w pesa od jakis 4 lat wiec wiemy co mowimy.Ale tak to jest jak firma przestaje słuchać klientów...szkoda,PES to przeciez legenda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkelman Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.08, 17:42 @bodzio wie co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.chello.pl 12.11.08, 23:04 jak na błazenadę a nie recenzję to ujdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizikus Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.icpnet.pl 12.11.08, 23:11 Krzysztofie Wozniak, nie wiem jakie masz doswiadczenie w dziedzinie gier, ale to co nam przedstawiles to totalna porazka, tak bardzo krytykujesz komentarz w Fifie z udzialem dwoch polskich komentatorow, widac ze oceniasz, cos nie widzac tego na oczy, rozegralem ponad 100 meczy w fifie w sieci i komentarz mnie osobiscie nie denerwuje, nikt nie zmienia taktyki co chwile, tak jak bylo pokazane na tym filmiki, ale do rzeczy, wiem ze sa ludzie ktorzy wola angielski komentarz i ja to rozumiem, kazdy woli cos innego, ale co za problem zmienic jezyk komentatora z polskiego na angielski, niemiecki jak kto woli, ja mam fifke na ps3 i jest tam bodajze z 5 komentatorow do wyboru, nie wiem jak to jest na pc, ale jak nie ma mozliwosci wyboru to co za problem zamowic gre w np w Angli, panie Krzysztofie za taka recencje powinni panu odebrac connajmniej premie a stwirdzeniem "zawodnicy zachowują się i poruszają tak realistycznie, ze można pomylić gameplay z transmisją w telewizji" jest bardzo mylne , w Fifie wyglada to lepiej, ale do takiego poziomu jak to opisales to musimy poczekac kilka lat, mam wrazenie ze piszac ta recenzje dostales w lape od Konami, moze pora zmienic prace i zaczac zajmowac sie czyms na czym sie znasz, albo tym co najlepiej ci wychodzi, widze ze umiesz dobrze llac wode wiec moze zostaniesz ogrodnikem. P.S. mam duzy ogrod moze sie dogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.chello.pl 13.11.08, 00:01 Zainstalowałem na swoi PS3 demo i PES 2009 i Fify 09. Pograłem przez weekend w jedno i drugie i... zdecydowałem się na zakup Fify... Moim zdaniem fizyka gry jest bardzo podobna. Obiektywnie stwierdzam, że może i w przypadku PES postacie są bardziej dopracowane wizualnie (tylko drobny plus), ale przecież nie o to w grze tak na prawdę chodzi. Sterowanie gra w Fifie jakoś mi bardziej przypadło do gustu - nie wiem może ze względu na to że kiedyś grałem w Fifę 06 :] W mojej opinii wygląda to tak: Nie lubisz EA (ewentualnie wkurzała Cię piłka z tego wydawnictwa), jesteś fanem PES, czegoś nowego - kup PES a się nie zwiedziesz. Lubisz sprawdzone wydawnictwa i chcesz mieć równie solidną rozrywkę, bajery w stylu ciekawej kamery podczas gry - kup FIFĘ - też się nie zawiedziesz Oba tytuły dla nie były tak samo dobre (na ile to można na demie sprawdzić). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.chello.pl 13.11.08, 00:06 P.S A co wy macie z tym polskim komentarzem - nie podoba się, to zawsze można uruchomić w innym języku... Po co szukać problemu tam gdzie go nie ma? Chyba trochę przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ex Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.08, 11:36 Mam już PES'a a na FIFĘ leję.. Fifa idzie przedewszystkim w grafikę a nie w grywalność. Zaś PES ma dobrą grywalność i grafika powowli zbliża się ku Fifie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.nsm.pl 13.11.08, 17:42 BUMCH - (W PES 2008) to sie zgadza czasami (ale tylko czasami) widac, że sędzia jakby na złośc dyktuje np. karny w sytuacji kiedy w innych meczach przejdzie to bez kartki nawet... No ale to własnie realizm i zależy co się przez to rozumie. Ale z drugiej strony zgodzę się, że może to zakłóca miodnośc gry. Mnie w 2009-ce wkurza fakt, że nie mogę przestawic sobie (tryb Master League) poziomu rozgrywki w dowolnej chwili. Raz zapisany stan Top Player na poczatku ..i trza to dalej ciągnąc albo zacząc od nowa, (może to właśnie realizm ?) Póki co staram się "dociagnąc" do Negotiations... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aro Re: Pro Evolution Soccer 2009 - wideorecenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 20:49 Pes to najgorsza gra na swiecie to Cipy jebane suki owlosione ku... nedzy ide srac i lac Odpowiedz Link Zgłoś