Dodaj do ulubionych

Rozgrywka: Killzone 2

05.12.08, 07:46
Nie mogę się doczekać tego tytułu, dla którego kupiłem PS3 ponad rok temu.
Obserwuj wątek
    • azaki Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 08:30
      im więcej materiałów oglądam z tej gry tym bardziej sceptycznie do niej podchodzę, miała być cudowna grafika i mega grywalność ja tu widzę całe otoczenie zbudowane z prostopadłościanów pokrytych marnymi texturami (do Gearsów 2 to nawet nie doskakuje) i debilne AI przeciwników (co widać doskonale na ostatnim filmiku z kampanii ...do zassania na gametrailers).

Jedyne co mi się naprawdę podoba to wygląd broni i animacja (broni i postaci) oraz destrukcja otoczenia (otoczenia to za dużo powiedziane , powiedzmy "elewacji"), rewolucja to to nie jest ale miło że jest (było już np w Strangeholdzie i w matrixie,).

• genkamyk Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 08:59
      no coz azaki, widac ze masz problem bo nie masz ps3 i swoje frustracje wylewasz na blogu..
      Gearsy na tym oklepanym przez wszystkich silniczku juz sie wszystkim przejadly od 2006. Mimo ze byly swietne to poprostu byly to kolejne gearsy.. do killzona2 raczej nie mają startu smile
    • ico72 Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 09:23
      Azaki Gearsy2 to odgrzewany kotlet, na dodatek pozbawiony klimatu z pierwszej czesci, taki Dead Space jest o niebo lepszy od tej gry.Killzone2 wciagnie Gearsy nochem bez zadnego problemu.
    • smx420 Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 09:25
      test
    • azaki Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 09:30
      "no coz azaki, widac ze masz problem bo nie masz ps3 i swoje frustracje wylewasz na blogu.. "

jakie frustracje co ty bredzisz, zrozum ja naprawdę liczyłem na tę grę i na to że zarządzi, dla mnie nie a znaczenia czy dana gra jest na ps3 czy na xboxie. Po prostu skoro sie tyle czeka na jakąs grę to liczy się na to że będzie trzymac poziom w każdym aspekcie, Resistance 2 którego niedawno ukończyłem na screenach promujących prezentował się okazale , jak już wyszła gra to okazało się że grafika jest bardzo nierówna a niektóre fragmenty gry mają prawie poziom PS2 (nie żartuję).

Co do Gearsów 2 to radzę zagrać i przejść grę bo naprawdę warto (jest duzo bardziej zróżnicowana i grywalna niz jedynka) jesli oczywiscie masz dostęp do Xboxa (ja mam dostęp do obydwu konsol)...a co do grafiki w Gearsach 2 to trzeba zagrać (lokacje po prostu miażdzą w wielu miejscach).
    • smx420 Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 09:30
      Gearsy zwłaszcza z multi 5x5 to rzeczywiście przełom. Aazaki na szczęście nie będziesz miał problemu kupić czy nie bo to exclusive.
    • azaki Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 09:33
      ico 72..widac że nie grałeś w G2 (klimat jest dużo lepszy niż w jedynce, gameplay, grywalnośc, zróżnicowanie przeciwników i długość kampanii).

mam nadzieję że grywalnościowo K2 będzie tak dobre jak G2 (bo graficznie narazie nie podskakuje)
    • smx420 Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 09:52
      Naprawdę miło się to ogląda, jakoś klimat KZ wyjątkowo dobrze mi pasuje ( grywało się na PSP w KZ liberation i mimo , że to jakby trochę inny typ gry to uniwersum to samo). Fajnie że robią mocne beta-testy dla online. Będzie miłosmile Już niedługo skopiemy tyłki hellgeistiom smile
    • genkamyk Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 09:54
      Azaki, zgadzam sie co do R2, na razie mnie zawodzi (poki co biegne dopiero po te inhibitory, takze poczatek sam) ale gearsy2 przeszedlem i nie widze powodow do szału.. Ostra grafika, lepiej oświetlona postać i duże tereny.. Dla mnie to wszystkie różnice.
      Grało sie rewelacyjnie, super poprowadzona kampania i nie nuży nawet po dluższym czasie. Konkurencji nie ma zbyt mocnej w swojej klasie ale porównanie do killzona..?
      Przecież w Killzonie są takie filtry wypasione, animacje, oświetlenie.. no wszystko doslownie miażdzy.
      Ale zostawmy może porównywanie KZ2 do GoW2 bo każdy ma swoje zdanie i zmieniac go chyba nie zamierza..
      Byle do lutego
    • azaki Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 09:57
      peace
    • michaelius_pl Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 09:59
      "Obok tego tytułu naprawdę ciężko przejść obojętnie"

Zapewniam , ze jest to calkiem proste smile Ot kolejny fps jakich wiele.
    • dzejth Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 10:03
      Juz wolałem pierwsza czesc.Sony tak wszystko pakuje w tego killzona a ja dalej nie widze nic poza jego przecietnoscia. Dodam ze jestem fanboyem sony tongue_out
    • dzejth Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 10:04
      ło jezu nie ma edycji edycji(sorry za off) Wyjde na analfabete tongue_out
    • smx420 Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 10:07
      Jest data premiery w USA: 28 luty,
    • skylitek Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 10:09
      Ludzie to już naprawdę jest żałosne Wchodzę na wątek o Killzone2 i znowu muszę czytać o GoW2. Aż boję się otworzyć lodówkę. Powaga, dajcie już na luz.
    • simon_x Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 10:09
      Ciezko mi ocenic ta gre. Od kiedy ja pokazuja widac ta sama lokacje, jest ciemno, jakos zarowno Resistance2 i Gearsy2 bardziej sa wg. mnie mile dla oka. Zapewne technicznie gra jest swietna, ale design torszke za mroczny jak dla mnie. Ale moze byc tak, ze na duzym TV, gdzie juz bedzie widac kazdy szczegol, to gra graficznie mnie zachwyci, bo na razie jakos jej nie czuje.
    • screwbalski Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 10:14
      No właśnie, czy oni cały czas pokazują ten sam level?

pozdr
    • pacholsiu Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 10:31
      ok
    • ico72 Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 10:47
      Azaki GOW2 skonczylem i zapomnialem o tej grze, jak dla mnie to nuda i tyle, jedynka była o niebo lepsza
    • cux87 Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 10:57
      Faktycznie, gra prezentuje bardzo wysoki poziom graficzny, chyba najladniejszy FPS na PS3. Do tego te ruchy postaci, bardo plynne i naturalne. Gratulacje.
    • baribal73 Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 11:00
      Bardzo fajny material. Troche dziwna jest skutecznosc i celnosc gracza - ja tak nie umiem, no ale mnie to juz sie rece trzesa i moze dlatego jedynki Girsow jeszcze nie skonczylem ;P
      Kupie na pewno poniewaz mimo wszystko lubie tego rodzaju gierki i mam nadzieje, ze do tego marca uporam sie i z GearsofWar i Resistance2 i DeadSpace i ...
    • yanogore Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 11:53
      zle nie wyglada ale zeby z ta kamera nie przesadzili bo na poczatku klipu to myslalem ze choroby morskiej dostane uncertain
    • hellium Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 12:28
      Mnie ciekawi czym zaskoczy Microsoft w dniu premiery Killzonesmile pewnie będzie próbował czymś zaskoczyć. mój typ to Alan Wake, hehesmile
    • michaelius_pl Re: Rozgrywka: Killzone 2 05.12.08, 14:24
      Dla mnie może być Alan to ma zdaje się Max Payne'a przypominać to sobie na peceta kupie big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka