Dodaj do ulubionych

LittleBigPlanet się nie sprzedaje

13.12.08, 09:49
podniecali sie wszyscy,wszyscy mowili ze kupia,a ile osob to zrobilo to juz inna sprawa....jesli dla kogos ta gra wydawala sie slaba,to i tak mowil ze jest cudowna,bo tak pisali recenzenci
Obserwuj wątek
    • paweldk1 Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 10:22
      200 zł za grę która wg mnie powinna być na PSN za max 25$, to lekka przesada
    • korzeni Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 10:26
      już gra kosztuje 150zl, sądze że dobrze wydałem te pieniądze. Wiadomo coś o tych kostiumach z killzone 2?
    • simon_x Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 10:51
      Nie wiem jak gra, bo jeszcze nie odpakowalem, ale jest tak, ze genialne gry zwykle sie nie sprzedaja.
      LBP jest "tylko" genialna platformowka (taka mam nadzieje) i moze dlatego sie nie sprzedaje.
      Dla casuali za trudna, a "masowy hardcorowiec" woli postrzelac albo poscigac sie w NFS, pomysl z edytorem jak na razie nie jest dla mnie atrakcyjny, a na to Sony postawilo nacisk w promocji. Ja w tej grze widze przede wszystkim klasyczna platformowke z genialna fizyka - czyli cos innowacyjnego. Mysle, ze sie nie zawiode.
    • geerz Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 11:09
      Niby gdzie jest reklamowana w USA? Zapomnijcie o tym reklama Sony w USA nie istnieje. W sklepach z grami tez nie. Nie rozumiem ze Sony nic z tym nie robi... Jak ja bym byl szefem firmy w ktorej jeden region bije drugi na leb mimo ze pozniej tam wystartowano i w ogole notuje opoznienia to bym z hukiem wyrzucil typow odpowiedzialnych za region pierwszy... Przeciez to jest zalosne...
    • jurget Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 11:18
      Jak dla mnie LBP to gra roku 2008. I powiem jeszcze, że tak, przeszedłem Gears of War 2.
    • misio_puchatek Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 11:20
      Prawda jest taka, że jeśli gra nie oferuje zabijania, strzelania, alkoholu, narkotyków, gołych panienek albo nie jest na wii to się nie sprzeda.
    • katanka_pl Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 11:26
      U hamburgejros sprzedaja się tylko gry bij-zabij smile
    • bebe_pl Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 11:43
      Trochę to smutne, bo miałem nadzieję, że ten tytuł okaże się system sellerem dla PS3. Sam nie mam PS3, jakoś nie mogę się zmusić do kupna tej konsoli widząc o połowę niższą cenę 360 na półkach sklepowych to się po prostu nie opłaca.
    • shim-en-core Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 11:49
      Ale nie zakrzywiajmy rzeczywistości próbując porównać jakość gry z wynikami jej sprzedaży. Pomiędzy tymi dwoma rzeczami nie ma znaku równości.

Nie można powiedzieć przecież, że gra okazała się niewypałem bo nie kupuje jej tyle ludzi co inne "superprodukcje".

(Ja bym powiedział, że "zakładana sprzedaż nie wypaliła" a nie, że gra okazała się niewypałem :x)

Tak samo "Sony nie udało się sprzedać tej produkcji Amerykanom". Udało się! Ale nie wa takich ilościach jakby to niektórzy chcieli...

Nie generalizujmy! Nie szufladkujmy! (Kingsajz dla każdego ;p!)
    • bebe_pl Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 11:59
      Musisz jednak wiedzieć i chyba wiesz, że jak gra się nie sprzedaje w oczekiwanych ilościach przez wydawcę to z dnia na dzień traci on coraz więcej pieniędzy. Poza tym w USA PS3 sprzedaje się słabo (cena, czasami gorsza jakość gier) wiec i pewnie dlatego. Sony ma problem i chyba nie potrafi go rozwiązać.
    • kimsim Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 12:14
      w sumie 0,5mln to moim zdaniem nie tak zle
    • michaelius_pl Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 12:20
      Hmm w Europie chyba idzie lepiej bo niedawno widzialem cos o 1milionie sprzedanych sztuk. No ale z drugiej strony to bylo na vgchartzach big_grin
    • dead-space Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 12:29
      dobre rozwiazane na powiekszenie sprzedazy - wydanie na Wii i 360 wink
    • kontradmirall Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 12:51
      CytatAle nie zakrzywiajmy rzeczywistości próbując porównać jakość gry z wynikami jej sprzedaży. Pomiędzy tymi dwoma rzeczami nie ma znaku równości.

Nie zakrzywiajmy rzeczywistosci mowiac, ze LBP to genialna gra i nie sprzedala sie bo ameryaknie to debile i jej nie zrozumieli a poza tym to wola zabijac.

Wbrew, obecnemu i na poly, hypowi LBP to koniec koncow prosta platformowka. Wyniki jej sprzedazy powinni porownywac z np. Braidem a nie gearsami2.
    • gregmcrazy Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 13:07
      @jurget
      Też przeszedłem ten mission pack pod tytułem GoW2. Brak większych wrażeń jak dla mnie, lepiej się bawię przy Bioshocku.
    • hill.01 Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 13:27
      Przecież LBP od początku było napompowanym do granic bezpieczeństwa balonem, który prędzej czy później musiał pie****ć z wielkim hukiem. Co właśnie się dzieje. I co obserwuję z wielką satysfakcją, niech marketingowcy Sony w końcu pojmą, iż "ciemna masa" nie wszystko kupi.
    • czezare_pl Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 13:32
      LBP to nie jest gra dla kazdego, wiec nie kazdy ja kupil.Proste...
    • demicanadian Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 13:45
      no dla gier sieciowych nie kupuje się PS3, proste...
    • z3r0_aka_yebaka Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 13:49
      Nie każdy kupił LBP bo to nie gra dla każdego. Pewnie jakbym miał dziecko to bym kupił, ale nie mam więc wolę kupić coś innego. Tak samo nie kupię Dead Space, Mirror Edge, Far Cry 2 i Fallout 3 - niezależnie od hypu /nie wiem jak to napisać wink/ jaki został stworzony na te gry. Wolę kupić nowego Prince of Percia, Tomb Raider Underworld i Motostorm Pacific Rift te gry bardziej mi pasują i tyle. W końcu zasoby finansowe nie są z gumy wink
    • ico72 Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 14:29
      czy w tej grze sie strzla? nie to podziekuje
    • yodapl Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 14:58
      wyniki sprzedaży według Vgchartz.com LBP to 1.09 miliona

vgchartz.com/games/game.php?id=12390®ion=All
      17 pop
    • bebe_pl Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 15:58
      Dla amerykanów PS3 także jest droga, wystarczy posłychać podcastów itp. Wolą kupić 360 i pare gier niż PS3.
    • tidus_pl Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 16:16
      Dziwne, bo na mojej liście friendsów KAŻDY ma LBP. Chyba rzeczywiście najlepsze, genialne gry się nie sprzedają - patrz ICO, SOTC.
    • jarosz-pl Re: LittleBigPlanet się nie sprzedaje 13.12.08, 16:29
      "czy w tej grze sie strzla? nie to podziekuje" - strzela sie.... ale smiechemwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka