10.08.10, 22:30
hej big_grin
mam taki, może się wydawać głupi problem.
otóż, baardzo, ale to bardzo lubię rysować. tylko, że nie mam talentu. rysuję jak
przedszkolak, serio.
chciałabym związać swoją przyszłość ze sztuką... ale jak?
przecież chyba nawet jeśli będę chodziła na zajęcia dodatkowe to nigdy moje rysunki nie
będą takie jak kogoś kto rysowanie ma we krwi.
a moje rysunki mnie po prostu irytują. jak dla mnie są po prostu brzydkie, kiedy
porównuję siebie z innymi i to właściwie odbiera mi całą radość.
no i w sumie tak się zastanawiam czy w ogóle warto na coś takiego poświęcać swój czas,
żeby tylko się później zdenerwować? czy warto chodzić na jakieś zajęcia? warto się starać?
Obserwuj wątek
    • skategirl95 Re: talent? 10.08.10, 22:35
      w sumie mam podobny problem ; x
      szkicuję - mówią że ładnie ale mi się moje prace nie podobają za bardzo ..
      uncertain

dodaj na jakąś stronę swoje prace a powiem Ci czy mi się podobają cool
      • misia_147 Re: talent? 10.08.10, 22:40
        Jeżeli sprawia Ci to przyjemność, to dalej się tym zajmuj. big_grin
        A ja mam właśnie odwrotny problem. xdd
        Wszyscy mówią, że ładnie maluję.. no i czasami też mi się swoje prace podobają.
        Ale nie chcę wiązać z tym przyszłości. A wszyscy do mnie tylko mówią :będziesz
        malarką itd..
        ; \\
        Już nie mam siły tłumaczyć, że to lubię, ale nie chcę robić tego w przyszłości. ; d
        • urszulka2691 / 12.08.10, 08:22
          jesli cie to interesuje to próbuj dalej bo w końcu praktyka czyni mistrza...
      • nick_jonas_jb Re: talent? 12.08.10, 08:07
        Jeśli sprawia Ci to przyjemność, to rysuj dalej !
        Możesz tu dać też zdjęcia Twoich prac, byśmy powiedzieli czy nam się podobają wink
    • dacey Re: talent? 10.08.10, 22:38
      nie wiem jak Ci pomóc .
      piszę to, bo chcę żeby Twój wątek utrzymywał się na głównej wink
      • princess132 @dacey 10.08.10, 22:43
        dzięki :]
        • prinsesska ;) 10.08.10, 22:46
          u mnie jest tak,że lubie śpiewać.Prawie codziennie to robiewinkAle jak ja strasznie fałszuje...normalnie koszmar;/
        • euforiia Tuu ! 10.08.10, 22:57
          hej miałam ten sam problem , kidyś chciałam moją przyszłośc wiązać z tą sztuką , ale nigdy nie podobały mi się moje rysunki , ale mniałam to w dupie i rysowałam dalej . !
          Moje rysunki Mi ale moja rodzina była nimi zachwycona , myślałam że tylko udaja żeby mnie nie zranić , ale gdy na plastyce połowa klasy zaczeła do mnie przychodzić żebym i narysowała np. usta czy oczy , to pomyślałam że nie mogę tak źle rysować skoro mam dobre oceny z rysunków i ludzie chcą żebym im w tym pomagała , i zaczełam powtarzać sobie po karzdym narysowanym rysunku O jak ładnie mi wysło robię postępy
          i uświadomiłam sobie że w sumie zawsze tak samo rysowała .
          A potem mi przeszło i już nie wiążę swojej przyszłości ze sztuką tylko teraz z ftografią .

POZRAWIAM : euforiia
    • milejdi jesli to lubisz.... 10.08.10, 22:52
      ...to o czymś to już świadczy smile Prponuję kurs szkicowania rysowania i
      malowania różnymi technikami. ja na takie zajęcia chodzę już dwa lata do domu
      kultury i o ile na początku miałam poważne zastrzeżenia co do jakości swoich
      prac, dziś jestem z nich nawet zadowolona...^^ Dobrym pomysłem może byc też
      zakup książki do nauki rysowania, ale!!!!!!!!! Ucząc się z niej,staraj się
      tworzyć obrazy i szkice samodzielnie, a nie zrzynać ślepo ilustrację w owej
      książce...bo w ten sposób nauczysz się kopiować a nie rysowac...musisz sama
      wypracowac swój styl i kreskę. Ćwicz w domu-kup kilka ołówków o róznej
      grubości-polecam koh-i-nor i postaw przed sobą np...kubek. Oświetl go w jakiś
      sposób. I zacznij szkicować. najpierw spróbuj sprowadzić kształt do prostych
      figur geometrycznych(to naprawde pomaga!), potem dodaj sobie linie pomocnicze
      jesli i ch potrzebujesz i spróbuj odwzorować to co widzisz na kartce...na
      koniec zacznij cieniować. Zwróć szczególną uwagę na to, jak odbija się światło
      na danym przedmiocie....więcej porad na kursie i w książkach. Poszukaj jakiś
      książek w internecie. I przede wszystkim-ćwicz, i to b.dużo!!!!Na początku
      możesz być rozczarowana, ale nie od razu Rzym zbudowano, prawda?
      • princess132 @milejdi 10.08.10, 22:57
        dziękuję wink
    • princess132 jakby jeszcze ktoś coś napisał 10.08.10, 23:13
      nie obraziłabym się ;d
      • miqusia Re: jakby jeszcze ktoś coś napisał 10.08.10, 23:25
        Ćwicz. Talent we krwi jest niczym, jeśli się go nie szlifuje. Praca i miłość w
        to włożona jest ważniejsza. Po jakimś czasie dorównasz - poważnie. Na początek
        bierz chociażby lekcje z internetu. Radzę zobaczyć np. komiksy z kokoart.
        Różnica z początków komiksów aż do teraz jest porażająca - to wszystko ćwiczenia.
    • princess132 . 10.08.10, 23:26
    • katsuumi_17 Re: talent? 11.08.10, 23:41
      Jeśli sprawia ci to przyjemność, to nie rezygnuj. Czasami pasja góruje nad talentem, ale i
      wtedy można wiele osiągnąć. Może pójdź w stronę abstrakcji? Pamiętaj, że obrazy wielu
      artystów uznawane są za "dzieła" jedynie dzięki nazwisku, jakim jest ono podpisane.
      • szatynka. Re: talent? 11.08.10, 23:49
        hmm . ..
        rysuj, rysuj jeśli sprawia Ci to przyjemność. ; 3
        jednak nie wiem jak będzie z przyszłością związaną z rysowaniem .
        byłabym bardzo wdzięczna jakbyś wstawiła jakiś ze swoich rysunków i byśmy obiektywnie
        oceniły czy rzeczywiście nie umiesz rysować, czy tylko tak Ci się zdaję .
    • ridiculous Re: talent? 11.08.10, 23:50
      Dzisiaj brzmię jak jakaś ciocia dobra rada, ale jeżeli Ci to sprawia przyjemność, to nie
      przestawaj rysować. Ładny rysunek to nie tylko talent, ale też ciężka praca. Musisz siedzieć
      nad jednym obrazkiem kilka godzin a nawet dni. Możesz pójść na jakiś kurs albo poszukać
      porad w internecie. Do tworzenia sztuki potrzebna jest pasja a wydaje mi się, że Ty ją masz c:
    • milus Re: talent? 12.08.10, 06:50
      Warto spełniać marzenia. Moim zdaniem, jeżeli się czegoś bardzo chce to się tego
      dokona <3
      Ja również rysuję, ale na pewno Twoje rysunki nie są gorsze od moich . wink
    • nika_98 Re: talent? 12.08.10, 07:13
      Możesz się nauczyć rysować, po pewnym będziesz umiała narysować wyuczoną rzeczwink
    • llena Re: talent? 12.08.10, 07:24
      Jeżeli ten ludek co masz go na profilu to twoje dzieło to nieźle ci idzie, przedszkolak takiego by nie namalował, chyba się niedoceniasz wink
    • mileycyruslov Re: talent? 12.08.10, 07:27
      ja miałam podobny problem śpiewałam tańczyłam recytowałam pisałam wiersze
      uprawiałam gimnastykę artystyczną grałam na pianinie i nagle zachciało mi się
      rysować ale akurat to było talentem którego nie posiadałam a ludzie na zajęciach
      mieli ogromny talent ale cóż nie można mieć wszystkiego teraz tylko śpiewam
    • angie2 Re: talent? 12.08.10, 07:36
      Jak masz się denerwować to lepiej nie maluj
    • koteczekdagus Re: talent? 12.08.10, 08:16
      starac zawsze sie warto wink a rysowania mozna sie nauczyc ja kiedys chodziłam na kurs i mi
      pomoigło wiec tobie tez sie uda wink
      • lilii_95 Re: talent? 12.08.10, 09:15
        kurczę, wiesz, że mam tak samo? takie portale jak digart czy deviantart potrafią
        mnie zdemotywować (tzn. prace użytkowników).

tzn... ja chciałabym iść do plastycznej. ale wewnętrzny głos mówi mi, że jednak
        troszkę będę odstawać.
        ale rysowanie to to, co kocham robić. uwielbiam przelewać na papier swój punkt
        widzenia c:
        powiem tak - nie poddawajmy się, a nuż się uda!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka