Dodaj do ulubionych

Gry na PS3 w 3D w 2009

19.12.08, 08:40
W sumie to żadna nowość, jeszcze w latach 90 grałem w gry ID na PC z kaskiem VFX3D, gdzie sterowanie odbywało się za pomocą kulki z przyciskami. Denerwujące były tylko te kable plączące się wszędzie.
ixbtlabs.com/articles/vfx3d/index.html
Obserwuj wątek
    • barracudo Re: Gry na PS3 w 3D w 2009 19.12.08, 16:50
      Fajna sprawa , mam nadzieje tylko, ze nie bedzie to wypalac oczu (Jak bylem na filmie 3D w kinie to wzrok dostawal troche po tylku)
    • janci0 Re: Gry na PS3 w 3D w 2009 19.12.08, 18:17
      @gurafikku - hehe, ten VFX1 był nieprzeciętnie członiasty. Trzeba było mieć farta żeby się nie wywrócić próbując grać w cokolwiek smile.
      Za to osobiście uważałem za lepsze inne projekty, gdzie nie trzeba było zakładać paru kilo na głowę. Sam kupiłem okulary, które działały na zasadzie naprzemiennego przysłaniania oczu - zsynchronizowane z wyświetlanym obrazem. W Descenta fajnie się grało...
    • gurafikku Re: Gry na PS3 w 3D w 2009 20.12.08, 10:00
      @janci0
      Rzeczywiście po dłuższej grze nieźle kręciło się w głowie i zbierało na wymioty, trzeba było robić przerwy co 30 min. Ale okulary 3d nie dają takiego efektu, przede wszystkim dlatego, że obracanie w grze zrealizowane było poprzez kręcenie głową. W okularach 3d siedzisz tylko przed monitorem, a żeby grać na VFX3D trzeba było stać. Wcale tak "członiasto" nie było. Jak na bajer z lat 90 było całkiem nieźle - i drogo wink
    • vaderous2 Re: Gry na PS3 w 3D w 2009 03.09.09, 15:30
      VFX3D to nic przy ATARI (old) które zrobiło coś ala (myśli za ciebie big_grin ) jak znajde link to tu wyśle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka