Gość: m IP: *.olsztyn.mm.pl 04.02.09, 01:04 Dłuższe dopracowywanie, jeszcze chyba żadnej grze nie zaszkodziło...(może dzięki temu mniej będzie konsolowych uproszczeń? - to chyba najbardziej martwi wszystkich, z piszącym te słowa włącznie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wypisany Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione 04.02.09, 01:11 No niedoooooobrzeeee. Miałem nadzieję, że będę mógł zapoznać się z tym tytułem z ambicjami. Strasznie jestem ciekaw, co z tego wyrośnie, naprawdę. A tu taki psikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRACZ? Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 01:28 I tak czekałbym na wersje konsolową bo odkąd przesiadłem się z PC to gra na nim już mnie nie cieszy, nie ma to jak pad w łapach ;> Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione 04.02.09, 01:39 Na PC też są pady, wiesz? Poza tym podejrzewam, że różnice między platformami będę kosmetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torwald Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.chello.pl 04.02.09, 01:59 @Gość:m - a taki tytul jak Duke Nukem Forever cos ci mowi ? Nadal myslisz, ze jak popracuja nad nim 10 kolejnych lat to bedzie lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Jansen Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.as.kn.pl 04.02.09, 03:09 Do tej pory byłem przekonany, że będzie to gra czysto PC. Ale kiedy przeczytałem tego newsa, straciłem nadzieję, by ta gra mogła się równać z Baldurami. Skoro robią to pod konsole, to pewnie będzie maksymalnie prosta i płytka nawalanka Choć... "Ma ona zawierać największą liczbę dialogów w dorobku studia, wybór rasy ma determinować wiele elementów fabularnych gry, towarzysze mają mieć możliwość zdrady nas, opuszczenia w proteście przeciwko naszym decyzjom, zaś sama gra ma być aktywnie rozwijana po premierze poprzez dodatki dostępne przez sieć (DLC)." Brzmi kusząco, ale jakoś tak stoi w sprzeczności z tym, że gra ma się ukazać także na konsole. No ale mam nadzieję, że jedna ta gra będzie wyjątkiem od reguły. Być może to właśnie ona przetrze szlaki i będzie pierwszą grą, która mimo tego, że wyjdzie na wszystkie platformy, okaże się rozbudowaną produkcją? To by było coś. I mam nadzieję, że tak się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione 04.02.09, 09:19 @ Jan Jansen Twoja wypowiedz pokazuje jakim wielkim dyletantem jesteś jeśli chodzi o RPG na konsole. Poproś jakiegoś znajomka niech cie dopusci do PS2 i odpali np. "Star Ocean until end of Time" albo " Growlanser Generations". Ponad sto godzin grania, wielość bohaterów, multi-endingi zależne od postaw i dzialań w grze. Jako posiadacz PC i PS2+PS3 obiektywnie moge stwierdzic że pod wzgledem ilości jak i jakości gier RPG konsole biją komputery. Podpisuje sie tez obiema rekoma pod wypowiedzia GRACZ?'a - jesli mam wybor pomiedzy wersja konsolowa do gry na 37" Sharpie z padem i do gry na 20" monitorze to wybieram sharpa. I bez bajek o padach na kompa, dziala to tak, ze szkoda słów. Próbowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 09:30 sex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pops Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.chello.pl 04.02.09, 10:01 zdrada npc w zaleznosci od postepowania gracza byla m.in. w neverwinter nights 2, tez mi urozmaicenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nacho Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.ptr.magnet.ie 04.02.09, 10:23 @krzysieknn To nie trzeba bylo probowac tylko po prostu zagrac. a) Pad to pad kolego, niezaleznie na jakiej platformie. b) granie padem w strzelanki czy rpegi to parodia terminu "gra komputerowa" Poza tym... fallout ma ponad 100 godzin grania, wielosc npcow, i multi-ending zalezny od dzialan. Co nie zmienia faktu, ze gra jest plytka, prosta i z prawdziwym RPG ma niewiele wspolnego. Na glebie rpegowa jaka byla w Baldurach to se cale zycie nad konsola mozesz czekac i sie nie doczekasz Poza tym, ilosc nie idzie w parze z ich jakoscia wiec co jakie to ma znaczenie ile tych gier tam masz. Jesli faktycznie spedzasz nad kazda 100 godzin (a zakladam ,ze tak skoro zabierasz sie za obrone), to i tak na wszystkie nie starczy ci czasu. Wyzszosc jakosci jest bardzo dyskusyjna, bo niby pod jakim wzgledem - jakies konkrety prosze A co do telewizora... litosci... to jest najbardziej lamerski argument ze wszystkich jakie slyszalem w temacie wojen konsole vs PC Zeby podlaczyc peceta do "sharpa" tez wystarczy jeden kabelek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja :D Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: 75.159.78.* 04.02.09, 10:33 "Star Ocean until end of Time" i " Growlanser Generations" to jrpg a ja chce zagrać w rpg w starym baldurowym stylu bez wielkich mieczy i fryzur a za to z sterowaniem pod myszkę Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione 04.02.09, 10:33 nacho -> "Na glebie rpegowa jaka byla w Baldurach to se cale zycie nad konsola mozesz czekac i sie nie doczekasz" Nie mów mi, że Baldurs Gate 1 ze swoimi kilku-dialogowymi rozmowami miał głębie. Dwójka tak, ale to nadal nie był poziom Tormenta. Głębie jedynki spokojnie da się uzyskać również na konsolach, bo to nie była jakaś wybitna produkcja. Choć być może pod koniec się rozkręcała, nie wiem. Co do wojny konsole - pc, nie widzę większego związku. I na konsolach można zrobić dobrego RPGa i pewnie takie są, ale jak ktoś nie szuka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja :D Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: 75.159.78.* 04.02.09, 10:34 @krzysieknn "Star Ocean until end of Time" i " Growlanser Generations" to jrpg a ja chce zagrać w rpg w starym baldurowym stylu bez wielkich mieczy i fryzur a za to z sterowaniem pod myszkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 04.02.09, 10:47 coś nie wierze w zapewnienia o powrocie do korzeni. Zdałem sobie też sprawę że 2d i rzut izometryczny pozwalający objąć duży obszar tego wspanialego namalowanego swiata sprawiał że sie w niego zatracałem, dlatego to tak wciągało. Wyobraźnia podsuwała mi przeróżne schematy których nie sposób było sie by doszukać w zaplanowanym świecie 3d. Dlatego też tak dobrze to wspominam, dlatego drakensang mimo że ma to coś w sobie absurdalnie zmienia sposób patrzenia się przezemnie na ten świat który stworzył Dragon Age może i będzie dobrą grą, może będzie miało świetny system opracowany specjalnie dla niej, może i dialogi ją uratują , ale dla mnie tam będzie coś nie tak... przed oczami będe mieć lokacje "Świątynia Amunathora" "Dzielnica Mostów" "Kostnice" "Smocze Oko" "Targowo" nie potrafie o nich zapomnieć a jakoś nie pamiętam w Wiedzminie jakoś szczególnie lokacji poza mostem prowadzącym od miasta do wioski. Zdaje sobie sprawe że to spaczenie ale jak ktoś próbuje rozbudzać we mnie emocje że ta gra będzie podobna do tych co kiedyś to już nie daje sie nabierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.chello.pl 04.02.09, 10:56 Na jednym z gameplay'ow gdzie pokazana jest walka z jakims bossem, zaraz po tym jak bydlak pada respawnuja sie martwi czlonkowie druzyny, taki trick z mass efecta.A gra miala nawiazywac do bg ale jak to ktos juz napisal black isle + bioware = crpg bioware = action 'rpg' nacho: A co do telewizora... tez jak to przeczytalem to myslalem ze padne krzysieknn a teraz przyjrzyj sie temu sharpowi, czy ma na obudowie znaczek HD, fajnie nie? szkoda ze musisz sie obejsc smakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.chello.pl 04.02.09, 11:03 Torment... heh nie dzieki wole wziac ksiazke www.youtube.com/watch?v=I-J3kXLuWRc&feature=channel_page Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edwin Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: 94.251.137.* 04.02.09, 11:55 Jeśli gra ma przez to stać się bardziej dopracowana to jakoś to można przeboleć. Tylko na prawdę muszą te pól roku poświecić na porządne szlifowanie fabuły, rozgrywki i samych mechanizmów gry to mogą sie spodziewać na prawdę wielkich zysków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blantman Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 11:58 buuuuu zawiodłem się gra dla której chciałem kompa zmodernizować po ok 5 latach i nie wyjdzie w marcu.... ehhh to już sobie pogram na konsoli a za kasę na modernizacje kupie parę gier ... Swoją drogą jak mówicie że RPG na konsolach jest blee to zagrajcie wpierw Mnie też odrzucało od jrpg z powodu emo kolesi etc. Pierwszy raz na ps1 przełamałem się z FFVII a potem to już poszło Star Ocean, Dragon Quest, Chrono Tigger, Suikoden, Valkyrie Profile, Xenogears, czy ostatnio seria Persona , Lost Odyssey, Eternal Sonata , Folklore. Te gry miały 1000 razy więcej treści i miodności niż Gothic czy Oblivion Przynajmniej mnie przyciągnęły do ekranu na dłużej. Albo sławny Wiedźmin < Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Jansen Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.as.kn.pl 04.02.09, 13:05 Co do rpg na konsole to przeszedłem dawno temu kilka. Pokemon na Gameboya, Super Mario RPG na SNESa (a teraz przymierzam się do Paper Mario na N64), Chrono Trigger na SNESa i jeszcze jakieś pomniejsze tytuły. Grało się w to nawet przyjemnie. Szczególnie polecam Chrono Triggera (który ma aż 15 różnych zakończeń), ale... ale i tak tym grom sporo brakuje do Baldurów czy Tormenta. Nie dorastają tym hitom do pięt. Ilość dialogów jest bardzo uboga i system rozwoju postaci płytki. Na wysokim levelu postacie rozwijana przez różne osoby będą niemal identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Jansen Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.as.kn.pl 04.02.09, 13:09 @Kaczor, ten filmik to jakiś pic. Grałem w Tormenta. Pamiętam tamten dialog, i wcale to tak nie wyglądało. A ja jestem osobą, która zawsze musi wypróbować wszystkie dostępne opcje dialogowe. Tak więc ten filmik to fake. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.09, 13:38 Szkoda troszkę, ale nie ma co płakać. Po Drakensangu miała od razu czekać nowa gra do spróbowania, ale... nic... mam długą listę zaległych tytułów, z Baldursami na czele, które - nigdy jakoś tak - zasłużenie wielkiej uwagi od mnie się nie doczekały ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Jansen Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.as.kn.pl 04.02.09, 13:54 @Mis, to zachęcam do nadrobienia zaległości. Ja w Tormenta zagrałem po raz pierwszy dopiero rok temu. I aż się nie mogłem nadziwić jak przez 10 lat mogłem omijać tą niesamowitą grę. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione 04.02.09, 13:54 a ja się cieszę. Co prawda nie mogę jeszcze powiedzieć co widzieliśmy z Pawłem na prezentacji Dragon Age, ale tych kilka miesięcy wytężonego szlifowania zdecydowanie się grze przyda poza tym równoległe wydanie wszystkich wersji to duża oszczędność - potrzebna jest tylko jedna kampania marketingowa... i pewnie o to właśnie tutaj chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.09, 20:18 Mimo, iż się nie załamałem to Sławek mnie dodatkowo uspokoił - chyba wie co widział . @Jan Jansen - Baldursy to jedyne z klasyków cRPG, które właściwie w przeszłości olałem (grałem tylko "po łebkach"), i z którymi jeszcze się nie zmierzyłem ponownie. Tormenta i Arcanum też zaliczyłem w ostatnich 2 latach i obie - pomimo swego wieku - urwały mi łeb. Warto wracać do starych gier, zwłaszcza reprezentujących ten gatunek. Dobrze, że Saga Baldur's Gate wróciła na półki sklepowe, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: Dragon Age: Początek na PC opóźnione IP: *.chello.pl 05.02.09, 19:07 Wróciła po raz kolejny sobie kupiłem bo stare płytki już zjechane Odpowiedz Link Zgłoś