Dodaj do ulubionych

Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze wr...

• Gość: omgwtfbbq Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.09, 12:21
      W Burnouta grałem na Xboxie i moim zdaniem Flatout (1 i 2) dają zdecydowanie więcej radości z destrukcji otoczenia i przeciwników. Można je kupić za grosze, polecam spróbować.
    • Gość: Rid Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.hardcom.3s.pl 06.02.09, 12:24
      Jak już wywalacie jedną moją wypowiedź to wywalcie wszystkie bo teraz są wyrwane z kontekstu.....

Wolny kraj,wolność słowa....
      PFFFFFFFF

Bullshit
    • Gość: mccluskey Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.echostar.pl 06.02.09, 12:30
      A gdzie jest ten stary lektor? Ten jest beznadziejnyuncertain
    • Gość: kaczor Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.chello.pl 06.02.09, 12:35
      Flatout jest w stylu burnouta, ale nie mial tego calego systemu takedownow, slowmo przy wypadkach.
      Nigdy tego nie sprawdzalem w bournaucie p. jakos wyscigi za szybko sie koncza, ale w flatout mogles wyeliminowac innych zawodnikow z wyscigu, do tego swietny tryb w stylu destruction derby zwlaszcza w multi.
      Dobrze poznaje ze Boberek uzyczyl glosu dj'owi?
      Co troche razi to poltlumaczenia, mamy tu takedown, zostales takedownowany, ale wrecked to jest juz dzwon a driveway to odjazd. Do tego miazdzacy takedown, ciekawe jak w przedlumaczono t-bone takedown.
    • Gość: kaczor Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.chello.pl 06.02.09, 12:39
      btw czy tylko u mnie ten dailymotion dziala tak kretynsko ze jak chce obejrzec filmik ponownie to musi sie caly jeszcze raz zaladowac .
    • Gość: Wiking Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: 193.108.42.* 06.02.09, 13:20
      @gutek:
      Troche zes OffTopa zrobil:
      ale moge tobie polecic starefo NSF porsche unleashed
      zniszczenia sa ale tez i model prowadzenia wozu nie jest arkadowy mnie gra sie podobala choc teraz pocinam w MW i tez nie narzekam (z racji braku wolnego czasu mam 8h raz w miesiacu na zabawe czyli nic) Do tego Logitech Drive Force Pro [niby kolko dla PS3 i PS3 ale sa stery i dziala z winXP] normalnie spelnilem swoje marzenia o graniu ktore mialem jakies 15 lat temu :]
    • dziki_inny_niz_wszyscy Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze 06.02.09, 15:08
      Glupia? Co to znaczy. Czy sa w takim razie "madre" scigalki? Seria to czysty arcade wiec jesli spodziewales sie w niej odpowiedzi na pytanie "byc albo nie byc" to pomyliles adresy. Seria nie zmienila sie praktycznie od poczatku; tzn. z czasem jest czegos wiecej lub w lekko zmienionej formie. Tekst w stylu "glupia gra" bedziesz z pewnoscia wymienial pod koniec gry (o ile dotrwasz), ale to raczej z frustracji i niemocy, bo poziom trudnosci w koncowkach graniczy z obledem.
    • d_pawel Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze 06.02.09, 15:19
      dziki_inny_niz_wszyscy -> Rozbrajasz mnie smile, przecież ja nie czynię z tej grze z zarzutu z tego, a wręcz przeciwnie. Stwierdziłem tylko fakt, że jej zasady są proste do bólu. Pisząc, że np. taki Painkiller jest głupi nie oznacza jednocześnie, że jest zły (a jest znakomity).

Czy są mądre ściagałki? Pod pewnymi względami symulatory z prawdziwego zdarzenia są tą "mądrą" częścią, bowiem granie w nie wymaga sporych umiejętności. Z Burnout jest inaczej, całe szczęście smile.

Następnym razem radzę nie czytać słów wyrwanych z kontekstów, bo ten przy słowach "głupia gra" jest jej bardzo przychylny smile.
    • Gość: me Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.acn.waw.pl 06.02.09, 15:34
      Kurcze jakos ogladam filmiki z grania i ... nie pociaga mnie to. Nie wiem, czegos brakuje. Kiedys godzinami zagrywalem sie w Carmageddon i po prostu kochalem ta gre. A tu tak jakos za szybko konczy sie wyscig i te kraksy tez jakies takie za "proste" - wystarczy lekko pchnac przeciwnika w strone barierki i on juz rozwalony. Chyba sie nie skusze na ta gre, a szkoda bo od czasu Carmageddon czekam na cos w tym stylu.
    • Gość: Kat Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.acn.waw.pl 06.02.09, 15:36
      Pierwszy raz zgadzam sie w pelni z recenzentem. Wypisal prawie wszystklie plusy i minusy gry, lacznie z tym nieszczesnym kierowca, ktorego nie masmile i obsluga menu. Dodam od siebie, ze na poczatku Burnout wydawal mi sie malo dynamiczny, ale pozniej, po odkryciu kilku aut okazal sie naprawde ok. Tylko to nieszczesne jezdzenie i szukanie wyzwan...
    • Gość: Carmagedon!!! Jeaa Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 15:41
      Carmagedon rządzi!!! Wszystkie HC-ściganki to klony tego wybitnego tytułu i nadal nie dorównują mu!!1
    • ratheal Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze 06.02.09, 16:00
      Mam pytanie do recenzenta: Grałeś z włączonym efektem SSAO?
    • slawomir.serafin Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze 06.02.09, 16:06
      ratheal -> Raczej nie, z tego co czytałem nieźle obniża płynność gry. Dopiero w domu będę mógł ci napisać co i jak z tym SSAO.
    • d_pawel Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze 06.02.09, 16:07
      Kurcze, tak to jest jak się zasiądzie do kompa i się nawet nie zobaczy, czy ktoś jest na nim już zalogowany. Ten post powyżej to oczywiście ja, nie Sławek wink.
    • dziki_inny_niz_wszyscy Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze 06.02.09, 16:12
      d_pawel->No tak, w sumie wyboldowales nawet "I to jest fajne". Tyle, ze to glupia to okreslenie perjoratywne, wszyscy wiedza, ze to port z konsoli, a stereotyp, ze gry na konsole "sa gupie no bo tak" wciaz pokutuje w naszym ciemnogrodzie. Ja osobiscie nie spotkalem osoby, ktorej po pokazaniu jakiejs z poprzednich czesci nie pojawil sie banan od ucha do ucha. Mi sie seria nie znudzila wcale a wcale, a przeszedlem 4 czesci wiec to duzy sukces ekipy z Criterion. Co do sporych umiejetnosci to wierz mi, ze tak jak napisalem koncowki ich wymagaja, a o zaliczeniu czegos takiego na pewno dowiedza sie sasiedzi (i niekoniecznie poinformujesz ich o tym fakcie osobiscie wink :

www.youtube.com/watch?v=i_n0sRr1Omc
    • d_pawel Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze 06.02.09, 16:29
      dziki_inny_niz_wszyscy -> Widzę że masz potencjał w dopisywaniu do tekstów zdań, których w nich nie ma, np. o portach gier z konsol. Gdzie ja napisałem, że gry na konsole są głupie?

Ba! Podałem przykład Painkillera jako gry głupiej, a przecież PK ukazało się najpierw na PC. Napiszesz, że nie chodzi Ci wcale o mnie, ale o ten "ciemnogród", który źle zinterpretuje. Cóż, to już zależy wyłącznie od tego "ciemnogrodu", jak interpretuje moje teksty smile.

Głupie to określenie pejoratywne? I owszem, ale też nie w każdym kontekście. Kiedy leżąc na podłodze po absurdalnym skeczu Monty Pythona wyduszę z siebie "ale to było głupie!" to wcale nie oskarżam ich o indolencję umysłową w momencie, kiedy z ataku na Pearl Harbor zrobili taplanie się staruszek w błocie smile.

Co do umiejętności, w Burnoucie trza się wykazać refleksem i skillem, owszem. Chodziło mi raczej o coś takiego, jak np. potrzeba orientowania się w ustawieniach pojazdu, jego opon i innych strasznie szczegółowych dupereli o których zwykły człowiek pojęcia nie ma, a które w symulatorach są na porządku dziennym smile.
    • Gość: gracz Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 17:00
      Taka nowsza wersja Carmageddona nie dorównująca pierwowzorowi.
    • ratheal Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze 06.02.09, 17:20
      Już pograłem, z SSAO z średnio 60klatek spadło na 35-40 uncertain spadek jest znaczny ale da się spokojnie grać smile
      W ogóle dla mnie OLBRZYMIM plusem tej gry jest muzyka - G'nR, Faith No More, Alice in Chains - normalnie aż chce się jeździć big_grin
    • muman Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze 06.02.09, 17:24
      najbardziej popularny shooter czyli CS właśnie jest grą szybka, debilną i wciągająca małolatów więc ... czemu tu o nim nie wspomnicie ?
    • dziki_inny_niz_wszyscy Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze 06.02.09, 17:46
      d_pawel->pisalem o stereotypach. Moze bedac redaktorem GameCornera nie ulepszysz swiata tak jak bys byl na pierwszej linii wojny z terroryzmem wink ale mozesz sie postarac. Pomijajac redaktorow Faktu uwazam, ze pozostala reszta powinna tez co nieco edukowac. Ciemnogrod nie oglada Monty Pytona, a sarkazm, czy drugie dno to dla niego pojecia abstrakcyjne. "Gupi" znaczy dla niego po prostu "gupi" i tyle, a wiec uzywanie ich w recenzji tylko te stereotypy utrwala.
      A tak juz na marginesie to recka bardzo fajna, a poziom obiektywnosci to wrecz ideal; szczegolnie jesli poczytalo sie wczesniej "tforczosc" SS big_grin
      Udanego weekendu (nie tylko w Paradise City)
    • Gość: rybakila Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.subscribers.sferia.net 06.02.09, 18:00
      koszmarny artykuł w dużym skróciesmile
      pisałem to ja, jarząbek
    • Gość: Bri Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.devs.futuro.pl 06.02.09, 18:16
      naprawdę scenka mi opadła jak zobaczyłem "wykonaj Takedowny (2)" ... jakieś downy robiły to tłumaczenie....
    • Gość: pawman Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 19:47
      destruction Derby i Carmagedon to byly gry, ehh
    • Gość: helix Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.02.09, 21:41
      Tłumaczenie jest zaebyste! Czepiacie się tekstów w stylu "wykonaj takedowny" albo "zostałeś takedownowany", a mi się podoba takie ukażualnienie (ukażualowanie?)tongue_out A jak miało być? "Zbity"?

Głos gostka w radiu (czyli de facto narratora gry) to majstersztyk lokalizacyjny. Pierwsza gra w którą chcę grać po polsku i basta!
    • Gość: Jabber Re: Burnout Paradise The Ultimate Box - pierwsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 21:52
      Nie mam zwyczaju komentować błędów, ale tutaj to już przesada... Jeśli ktoś ma ambicje pisać w swoim języku ojczystym, to albo powinien opanować go w stopniu wystarczającym, albo poprosić o pomoc polonistkę, korektora czy inną osobę, która wytłumaczy, na co trzeba zwracać uwagę... Nie zaszkodziłoby również przeczytać, co się napisało... Np.: grą spod tej marki ... fotelu ... Stąd te ugrzecznienie ... szkoda braku (to brak jest, czy go nie ma?) ... motocyklów (zostało?) ... na dłuższą meczę ... przycina się... I dlatego obijania ... Nie wspomnę już o tabunie przecinków, które powinny być w zupełnie innych miejscach, tudzież o stylu, który jest po prostu fatalny (powtórzenia tych samych słów, nieprecyzyjne nawiązania, brak spójności itd., itd.). Odrobinę szacunku dla czytelnika, poproszę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka