abw-online
29.01.11, 15:32
Byłam dzisiaj w hurtowni pasmanteryjnej i szukając różnych drobiazgów natknęłam się na farbkę do farbowania bielizny na zimno.
Zawsze zastanawiałam się jak niektóre z Was dokonywały tej operacji (farbowania), bo wszystkie farbki do tkanin z jakimi do tej pory się spotkałam wymagały jeśli nie gotowania, to przynajmniej wysokiej temperatury kąpieli, a ta bieliźnie nie służy ;).
Wg producenta (lub dystrybutora) farba jest przeznaczona do każdego rodzaju bielizny - również z koronką z poliamidu, nylonu, perlonu.
Co prawda wybór staników mamy coraz większy, ale czasami zdarzają się sytuacje jak np tutaj
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,110250439,116883588,Przefarbowanie_straplessa_.html
i może moja informacja o nowej farbce komuś się przyda :)
Farbki można kupić internetowo www.simplicol.pl/ lub stacjonarnie w niektórych pasmanteriach (adresy są podane na stronie).
Sama nie wypróbowywałam tej farbki, więc nic o niej nie umiem powiedzieć.
Z informacji na stronie (chyba jednak dystrybutora) wynika, że to produkt niemiecki.
Może któraś z mieszkających w Niemczech lobbystek miała do czynienia z produktami firmy Simplicol i podzieli się swoimi uwagami.