mr.lipton Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 13:33 "Przy czym Sławek nigdzie nie napisał, że to pismo jest szmatławcem. Ja przynajmniej takiej wypowiedzi nie znalazłem. " bo takiej nie ma. Przerysowywanie użyte jak mniemam celowo. Co do steama zaś, to po wczorajszej godzinnej instalacji z płyty zastanawiam się po co brałem pudełkową wersję skoro szybciej bym to ściągnął? (oczywiście do pudełka doliczam czas dostawy) ps Han_solo_79 Masz ETW ? można zamiast CC pociągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamill Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.csk.pl 10.03.09, 13:38 Hmmm Dziwne Naprawdę dziwne - jak pod...olic grę czy program z torrentów to nie narzekacie że długo i powoli Jak kupić i pobrać przez stream to już problem... Powoli bardzo szybkie łącza stają się standardem, więc ciągnięcie dużych plików nie jest problemem ( dla tych którzy nadal mają 512 pozostają przecież stale otwarte empiki itp) Konto w banku, internet i jazda! Stale dostępne wszystkie nawet najnowsze tytuły bez wychodzenia z domu - dla mnie ideał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.kol.tke.pl 10.03.09, 14:11 Powoli bardzo szybkie łącza stają się standardem --- Tylko, że nie w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lipton Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 14:18 gość no nie przesadzaj. 89 zł za 10 Mb/s to nie jest dużo, a tyle właśnie płacę za swój kabel. Problem w tym że takich dostawców mamy tylko w większych miastach, a cała reszta kraju to albo neozdrada, albo jakieś inne coś na ADSL w niemal tej samej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.03.09, 14:24 No panie lipton, przeca Pan potwierdził słowa gościa, z którym się Pan niby nie zgodził. On nie napisał, że problem w cenie. (ha, czepiam się) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redds Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.09, 14:40 to total war jest beznadziejne. kupilem i odlozylem na polke po 2 godzinach. najgorsza gra w jaka gralem ostatnio. pierd***** sztuczna reklama w internecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QiX Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.predom.biz.pl 10.03.09, 14:53 50? i jeszcze mam sobie ściągnąć?????? To jakiś żart? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QiX Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.predom.biz.pl 10.03.09, 14:57 Oczywiście Euro, widać nie ma znaczka na stronie. To jest jakiś ponury żart. Szkoda tylko, że rynek jest kształtowany przez 13latków z kartami rodziców, sterowanych przez "niezależne" media. Odpowiedz Link Zgłoś
aryman222 Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 15:08 A ja wciąż czekam na podsumowanie ETW przez Sławka. Relacja na żywo relacją na żywo ale było obiecane podsumowanie i go nie ma... W wyborczej SS napisał że to najlepsza gra z serii TW. A gdzie słowo podsumowania skierowane do społeczności GC?3 dni fajnej relacji i brak słowa końcowego? To jak opowieść bez pointy, jak kremówka bez kremu, jak ETW bez Steama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DMG Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: 212.180.146.* 10.03.09, 15:49 @han_solo_79, R.Z. Jedyny 'Merytoryczny' zarzut był wyssany z palca (ja, tak samo jak wielu innych graczy, przeszedłem singla DoW2 bez powtarzania jakiejkolwiek mapy). Reszta wypowiedzi to właśnie rzeczony "foch" =) Co do Steama to fantastyczny system - nigdy nie miałem najdrobniejszych problemów, zarówno ze ściągnięciem gry jak i automatycznym załadowaniem kupionej w sklepie (np. ETW który w edycji PL był sporo tańszy). Automatyczne patchowanie, wersje demo, wyszukiwanie 'przyjaciół', świetne połączenia głosowe/konferencyjne to tylko niektóre z zalet. co do cen to niestety mają często w umowach klauzolę o niekonkurowaniu cenowym z dystrybucjami pudełkowymi w USA (lokalni dystrybutorzy np. w PL, mogą dzięki temu oferować tańsze produkty), przeważnie jednak tylko na określony czas, po czym następują b. ciekawe promocje (na długo przed pudełkowymi tnimi seriami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Markok Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 15:52 Zapytałem Sławka - Total War to 15 gigabajtów. Podobno to bardzo dużo jak na pecetową grę obecnej generacji. Sławek twierdzi też, że to największa gra, jaką kiedykolwiek ściągał. - wiem że chodzi o steam czy directa ale to takim piratom może się wydawać tylko jedno... - pirat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja tez sciaglem Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: 89.137.234.* 10.03.09, 15:56 Dostalem gre w prezencie od Razor1911 Dobrze ze tak, bo to bardzo kiepska gra, bez nawet primitiwnego SI. A co do Steama to to byle co. Od piratow nie ratuje i tylko utrudnia zycie dla ludzi, bo nie moga grac sobie spokojnie, tylko aktywowac czy cos tam. A co sie stanie jak Steama nie bedzie w przyszlosci? Nie bedziesz mogl grac swoja kupiona gre bo nie ma gdzie ja aktywowac? Odpowiedz Link Zgłoś
pankomentarz Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 16:06 @Ja tez sciaglem Widzę, że jesteś z siebie dumny/dumna. Jedna rzecz to kraść, a druga się tym chwalić - to już jest głupota. "Dobrze ze tak, bo to bardzo kiepska gra, bez nawet primitiwnego SI." Cóż... Co do Steama to też byłem nastawiony sceptycznie. Na całe szczęście przejrzałem na oczy, że oprócz zabezpieczenia przeciwko piractwu jest to oprogramowanie społecznościowe i przydatna platforma komunikacji wewnętrz gier. Gry paczują się same itd. Całkiem fajna sprawa według mnie. "czy coś tam" no i to pokazuje, jak wiesz o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość:barakudo Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 16:15 EMPIRE JAK WSZYSTKIE TOTAL WAR TO SWIETNE GRY I NIEMA SIĘ CZYM PODNIECAĆ ŻE SIĘ SPRZEDAJĄ. PCCIARZE JUZ DAWNO DOSZLI ZE GDY GRA JEST DOBRA TO JĄ KUPIA A GDY ZŁA (NIESĄ PEWNI, A PEWNYM MOŻ BYC TYLKO GIER VALVE, BIOWAREM I WŁASNIE SERII TOTAL WAR.) TO JĄ SCIĄGNĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 16:35 "Total War to 15 gigabajtów. Podobno to bardzo dużo jak na pecetową grę obecnej generacji. " Epic fail w postaci GTA IV zajmuje dwie plyty DVD DL - czyli po instalacji pewnie koło 16gb na dysku. FEAR 2 zajmuje ponad 10gb. Tak więc to sie powoli robi standard. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.kol.tke.pl 10.03.09, 17:57 gość no nie przesadzaj. 89 zł za 10 Mb/s to nie jest dużo, a tyle właśnie płacę za swój kabel. Problem w tym że takich dostawców mamy tylko w większych miastach, a cała reszta kraju to albo neozdrada, albo jakieś inne coś na ADSL w niemal tej samej cenie. ---- I w tym właśnie problem Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lipton Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 18:39 gość No fakt. Sory ale po tym jak się przestawiłem na to co mam jakoś tak net nie wydaje mi się żadnym problem i czasami zapominam o tym że w naszym kraju dalej rządzi telekomuna ze swoją neozdradą, albo firmy na niej bazujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOt Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 18:49 "gość no nie przesadzaj. 89 zł za 10 Mb/s to nie jest dużo, a tyle właśnie płacę za swój kabel. Problem w tym że takich dostawców mamy tylko w większych miastach, a cała reszta kraju to albo neozdrada, albo jakieś inne coś na ADSL w niemal tej samej cenie. " Prosze sie nie smiac ale ja tutaj jestem jednym z wielu reprezentantow terenow wiejskich i jeszcze pare lat temu pamietam dokladnie... Internet mialem w zawrotnej predkosci 128 kb/s i placilem za niego okolo 90-100 zl nie pamietam, i nie dlatego ze jestem glupi ale dlatego ze nie bylo innej mozliwosci poniewaz taka nowoczesna technologia jak internet radiowy badz kablowy nie dotarla wtedy do mojej miescinki ;P. Internet ISDN z neo... (koszmar) co 10 min sie rozlacza o ile sie polaczy w ogole oczywiscie. Najlepsze to ze jak gralem sparing/mecz w AA (tylko w to pykam) to gdy ktos dzwoni trzeba rozlaczac telefon bo ISDN zabiera jedna linie ;p. - Wojtek wylacz internet, telefon dzwoni ! - Ale Tata !... Ja gram mecz !!! - Wylaczaj !!! - O ku***.... I po meczu ;p Odpowiedz Link Zgłoś
mr.lipton Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud 10.03.09, 21:07 Nikt się nie śmieje. Ja w liceum w SC 1 grałem w kafejce bo u mnie nie było szans na SDI, a starzy z modemu nie dawali korzystać bo podobno przez SC problemy z nauką miałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryst Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: 84.201.210.* 10.03.09, 22:27 Tylko co za problem kupić E:TW w sklepie? W tej chwili Euro jest chyba troszki drogie. 130 zlotych to chyba mniej niż 50 Euro nie? No fakt że trzeba się połączyć ze Steam'em ale do tego nie potrzeba 10 mb/s. Dostanie się też dwie śliczne płytki, drukowaną instrukcje i pudełko. Szkoda czasu, pieniędzy i zachodu na kupowanie i ściąganie przez Steam. A dla wszystkich którzy mają w tej chwili E:TW, natychmiast wyłączcie automatyczne aktualizacje w Steam. Nowy "rewelacyjny" patch, który zainstalował mi się nie wiem kiedy, jest fatalny i zepsuł grę. Autentycznie, zepsuł, wywala się do Windy podczas bitew - mi i 80% innych użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.09, 01:09 Steam to porażka ceny z kosmosu - nie dzięki wolę startoświeckie DVD taniej i wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzz Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.ptim.net.pl 11.03.09, 02:00 ta ta tylko ze ta gra jest strasznie niestabilna. to nie tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Empire: Total War doskonale się sprzedaje, ud IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.09, 12:55 SI głupia ja zawsze, pomimo tego, że wzięli Lusteda do jej programowania, niedoszacowana kawaleria (też jak zwykle), zupełnie nierealistyczne oddawanie salw (linie po kolei strzelają i dopiero wtedy cały oddział przeładowuje). Dobry pomysł z różnymi zakładami na terenie prowincji, z drzewem technologicznym też, tylko samo drzewo skopane. Warto poczekać na mody, ale CA tym razem utrudniło wszelkie zmiany. Co do CDA, to właśnie dlatego, że jest gazetą dla ludzi niewybrednych, utrzymała się na rynku, co wydawcy tego miesięcznika bardzo dobrze wiedzą... tylko nie wiem, czy przetrwałby inny rodzaj czasopisma (vide "Reset"). Odpowiedz Link Zgłoś