Dodaj do ulubionych

Gry zabijają

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 15:10
BZdura
Obserwuj wątek
    • Gość: AMIGA Gry zabijają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 15:10
      Jakby nie żarli modyfikowanych owoców[i nie tylko]. Na "domowy obiad" hamburgerów a na podwieczorek chipsów to nie mieliby problemów z otyłością. Grube spasione, rozpieszczone do granic możliwości dzieciaki[generalizuję] ale teraz to wina gier... Gram od małego, mam 28 lat i ważę z 72 kilo przy 179cm wzrostu. Nie mam ŻADNEGO otyłego kolegi, który gra, grał w gry. Nie tu leży problem...
    • Gość: AMIGA Re: Gry zabijają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.09, 15:13
      PS: OCZYWIŚCIE "zdrowe posiłki" są namiętnie przegryzane batonami i kolorowymi groszkami różnej maści! Winny jest ich styl życia jako CAŁOŚC!
    • kas_ptas Re: Gry zabijają 10.03.09, 15:13
      A co z otyłymi kobietami i mężczyznami przeżywającymi swoje życie na kanapach przed telewizorami? mamy wnioskować i propagować hasła: kanapa albo tapczany zabijają?
    • Gość: JohnYossarian Gry zabijają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 15:15
      Może Wam się nie podobać wydźwięk kampanii i poszczególnych reklamówek, ale niestety, być może, takie ostre postawienie sprawy stało się koniecznością. Pamiętam, jak byłem dzieciakiem, to owszem, grało się dużo w gry wszelakie i kisiło przed tv, ale jeszcze więcej czasu biegało się za piłką(boiska były tak przepełnione, że robiłoo się na poczekaniu kilka drużyn i grało się turnieje). Siedzieliśmy całymi dniami na zewnątrz, to kopiąc, to rzucając do kosza, czy bawiąc się w coś jeszcze innego. Pomysłow nigdy nie brakowało, w przeciwieństwie do dobrych boisk. Dziś boisk jest od groma i nikt na nich nie gra. O dowolnej porze mogę wziąć piłkę i pociepać sobie na kosza, bo przez cały dzień nikogo tam nie ma. Wyglądam przez okno, a przed blokiem na ławce siedzą trzy dzieciaki z laptopami na kolanach i grają w jakiegoś shootera. To smutne, ale dziś gó...arze albo siedzą na dupskach albo piją. Potem w dorosłość wchodzą niemal fizycznie kalecy. A ż koncerny growe protestują, to chyba oczywiste. Protestują nie dlatego, ze nie podoba im się wydźwięk, protestują, bo ktoś próbuje odebrać im część pieniędzy. Czyjekolwiek dobro nie ma tu nic do rzeczy. To tylko lobbing i PR. Jednak ja jestem jak najbardziej za tym, by dzieciaki spróbowały poznać tę frajdę(o wiele większą) jaką daje zwycięstwo, czy choćby walka na serio, na normalnym boisku, a nie tylko zdobycie mistrzostwa w jakimś PESie.
    • Gość: gary_joiner Re: Gry zabijają IP: 94.254.184.* 10.03.09, 15:25
      Dobra kampania, dobra reklama, propagująca bardziej aktywny i zdrowszy tryb życia. Dosłownie przekaz "gry zabijają" zrozumieją tylko ludzie, eufemistycznie rzecz określając, niezbyt lotni. I dobrze, bo może zainteresują się wtedy tym jak wolny czas spędzają ich pociechy, w co i ile godzin dziennie grają.

Z innej strony patrząc, jeżeli dużo ludzi weźmie sobie przekaz kampanii do serca, do liczba małoletnich graczy spadnie i zacznie powstawać więcej dojrzałych gier dla dorosłych.

Jakby nie patrzeć, same plusy.
    • pankomentarz Re: Gry zabijają 10.03.09, 15:28
      Dobry art.

Ale tu "między Sony, a agencją reklamową The Gate" nie powinno być przecinka big_grin
    • aeseramie Re: Gry zabijają 10.03.09, 15:52
      niby czemu ? przed "a" zawsze stawia się przecinek!
    • Gość: karina Re: Gry zabijają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 15:56
      a ja tam popieram tę kampanię. nikt nikomu nie zabrania grac, chodzi tylko o to, żeby przy okazji wyjść czasem na spacer.

aeseramie> chyba mówimy w dróch róznych językach >D.
    • pankomentarz Re: Gry zabijają 10.03.09, 16:02
      @aeseramie
      "Przed spójnikiem a nie stawiamy przecinka, jeśli:
      a). pełni funkcję łączną (można go wymienić na i),
      b). występuje między wyrazami lub wyrażeniami porównywanymi,"
      Tak uważa PWN. smile
    • Gość: Kszaqu Re: Gry zabijają IP: 89.108.206.* 10.03.09, 16:04
      Połowa osób tu piszących boi się pewnie wejść na wagę tongue_out nie mówiąc już o wyjściu na dwór.
    • Gość: jan Re: Gry zabijają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 16:12
      to jest powalone ja gram ze 6 h dziennie i jakoś żyje i co angole mimogo #$#*$$#*$#!!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: Flu Re: Gry zabijają IP: *.chemie.uni-oldenburg.de 10.03.09, 16:14
      BZdura
      Najzabawniejsze jest biadolenie ekipy wychowanej na boiskach i trzepakach... Tak, sam biegalem sporo po boisku... wroc, stalem na bramce bo bylem zbyt wolny, a jak byl gol to byla moja wina big_grin normalna dziecinada, tylko jak polaczysz to z tym ze "boisko" bylo kawalkiem klepiska z wystajacymi kamieniami (obok bylo betonowe sic!), a bramka to trzepak, podarte spodnie i rozbite kolana to wojna w domu to sie wychodzic na podworko odechciewalo, siedzialo w domu i gralo. Tylko ze do szkoly chodzilo sie piechota, do sklepu piechota, chodzilem na basen... , a boisk na osiedlach nie bylo i nie ma, jest wiecej parkingow. Rodzice maja swoje pociechy w dupie i ciesza sie jak dzieciak gra bo nie przeszkadza. Wyprawienie go na basen to wysilek niesamowity, a do szkoly nie bedzie chodzic jak ten biedak z zarogu tylko go podwioze.
      Gry dla dzieciakow, telewizja i slodycze to idealny sposob zamkniecia dzieciakowi geby, zeby nie przeszkadzal. Dlatego rodzice to kupia, inaczej musieli by sie zainteresowac dzieciakami a to juz za wiele..
    • y_jak_y Re: Gry zabijają 10.03.09, 16:17
      hmm gdyby uwzględnić ilość wydźwiganych butelek od piwa w trakcie grania to pewnie z kilka ton wyjdzie... więc sport jest. smile
    • dr_dred Re: Gry zabijają 10.03.09, 16:22
      @AMIGA masz rację nie tu leży problem. Zobaczcie czym tam na wyspach brytyjskich żywi się młodzież i jaki styl życia prowadzą, najwięcej otyłych w Europie właśnie tam żyje.
      Nie wnikam też jakie intencje mają producenci gier którzy oprotestowali ta reklamę,ale nie sadze żeby tylko chodziło tu o kasę.Wiem że ugruntowało się takie spostrzeżenie że producentom gier zależy tylko na zyskach,ale nie mierzmy wszystkich tą sama miarką.
      To nie gry zabijają tylko sami ci którzy poprzez niezdrowy tryb życia i sposób odżywiania skazują siebie na poważne problemy ze zdrowiem w przyszłości tudzież nawet śmierć,chociaż tu bym się zastanawiał jedyne co przychodzi mi do głowy to skrócenie w taki sposób sobie życia albo granie aż do takiego wycieńczenia organizmu które spowoduje śmierć(było takich parę przypadków) i proponuje dlatego przenieść tą kampanie również do Korei Płd i Japoni tam to dopiero są fanatycy gier ;D,ale nie sądzę żeby ich to przeraziło.
      Ja też kiedyś sporo grałem,fakt że teraz już rzadko ,ale dalej jestem chudy przy wzroście 1.81m ważę 69 kg heh.Mi to by się przydało troszkę przybrać na wadzę,no ale co mam zrobić jak jem sporo jak na moje możliwości,wszystko zależy od przemiany materii no i najważniejszego czyli stylu życia i sposobów odżywiania-to co jemy też jest bardzo ważne.
      Swoją drogą jak już idąc punktem widzenia odpowiedzialnych za reklamę to czy nie lepiej brzmiałoby granie zabija ;D??Chociaż ja bym tu dodał że w połączeniu z negatywnymi nawykami.
      Podsumowując takie kampanie są potrzebne tylko nie z takimi intencjami jak ta. Warto propagować zdrowy tryb życia i pozytywne nawyki ,ale przy okazji nie popełniać czegoś takiego jak gry zabiją,bo wychodzi że to jest wielkie zło i jedno z głównych źródeł wszelkich chorób głownie układu krążenia i otyłości prowadzących często do śmierci,nie tędy droga. A może po prostu inaczej na wyspach brytyjskich nie potrafią sobie radzić z młodzieżą.

--------------------------
      |miodność, czyli "jeszcze jeden level i idę spać"|
      http:/fotoforum.gazeta.pl/72,2,1222,92422584.html

|Nie mam już Skilla w grachuncertain (plus test na skilla)|
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,1222,92287046.html

• Gość: Devan Re: Gry zabijają IP: 79.162.169.* 10.03.09, 16:23
      @Kszaqu
      Ja nie boję się wejść na wagę - 62 kg 182 cm
    • y_jak_y Re: Gry zabijają 10.03.09, 17:02
      ja też nie specjalnie się boję wejść na wagę smile to raczej waga boi się mnie 194 cm i 98 kg XD
    • Gość: butelk Re: Gry zabijają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 17:21
      a ja mam 17 cm
    • aima_m Re: Gry zabijają 10.03.09, 17:26
      Raczej powinni zacząć od napiętnowania jedzenia fastfood'ów oraz gotowców w paczkach, bo tak wygląda 'gotowanie' dla rodziny wg. większości Brytyjek.

Jasne, że siedzenia cały dzień na dupie nie jest zbyt zdrowe, ale w ten sposób to można napisać, że szkoła i nauka zabija suspicious.
    • y_jak_y Re: Gry zabijają 10.03.09, 17:29
      @aima_m

ja ledwie z życiem uszedłem ze szkoły... ciężkie czasy to były.
    • d_pawel Re: Gry zabijają 10.03.09, 17:32
      aima_m -> I piętnują, gry to tylko element kampanii smile. Szkoda tylko, że potraktowane zostały w taki sposób, zostały w taki sposób przedstawione jak w reklamie.
    • Gość: prawda boli Re: Gry zabijają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 17:42
      Coś musi być na rzeczy skoro producenci tak histerycznie reagują na reklamę, gdzie o grach jest tylko wzmianka.
    • Gość: weads Re: Gry zabijają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 17:56
      ALE FY DEBILE !!! TO JEST PRAFDA !!!
      FCZORAI GRALĘ W DYSKLEKSJA 2009 I UMARLEM NORMALNIE ZDEHLEM JAK PIES sad!!!
    • aima_m Re: Gry zabijają 10.03.09, 17:57
      @d_pawel, wiem, że element, bo ten spot z TV znam (chociaż tam znów na tym czymś co ma być dzieckiem grającym w grę, pokazują to zbieranie się tłuszczu itd. tongue_out), ale żeby walili bezpośrednimi tekstami, że hamburgery zabijają to nie widziałam.

Ja rozumiem, że problem otyłości w UK jest duży (ostatnio nawet były wyliczenia ile służbę zdrowia kosztuje leczenie chorób związanych z nią), ale moim zdaniem coś się za bardzo na te gry uparli.
      Inna sprawa, że co niby te dzieci mają robić, bo już widzę, jak rodzice, którzy nie mają czasu/ochoty nawet normalnego jedzenia przygotować, zabierają je do parku czy tam na basen.

Dobra starczy, bo się znów zapędzam nie wiadomo gdzie tongue_out.
    • Gość: Dorni Re: Gry zabijają IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 10.03.09, 18:48
      haha mieszkam w angli i ta reklame spamuja dosc czesto w tv ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka