xbox-maniak 24.03.09, 10:31 Fajna ta nowa wojowniczka. Trochę szkoda że to nie wyjdzie na Xboxa, ale z drugiej strony jak się kiedyś kupi PS3, to będą czekały na mnie dwie części NG i będzie w co pograć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karkolomny_dziurkacz Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 10:38 "lepiej by dodali coś nowego i poprawili znane błędy" a skad wiadomo ze nic nie dodadza i nic nie poprawia? w koncu to nie leci juz w przyszlym tygodniu na polki sklepowe - sporo moze sie zmienic - prosba PG: na przyszlosc wiecej konkretow mniej gledzenia i gdybania Odpowiedz Link Zgłoś
doomny Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 11:23 Wyczuwam w autorze newsa fanboy'a. "Tecmo chce po raz drugi sprzedać to samo". Ja nie grałem w NG2, więc nie wiem jak można pisać, że to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
sagicor Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 11:31 Widać ze mało osób grało w inne części lub choć by w DOA ..Ta nowa postać to Ayane następna pani jest to zupełnie nowa postać która nie wystopila w żadnej produkcji Tecmo..Poza tym została poprawiona grafika.choć bardziej efekty ..dodano tak samo filmiki które sie nie pojawiły na X360 ze braku miejsca..co do bossów jest ich wiecej i sa kolosalnych wielkości i widać ze może być tryp coperacji na jednym ze ujęciu..zapowiada sie cos fajnego..chodz i tak jednego błedu nie poprawia kamery..od poczatku były ze nia problemy i tak juz zostanie..ale to nie wada tylko juz zaleta Odpowiedz Link Zgłoś
argeth Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 11:33 Przecież tu chodzi o to, że robią nową starą grę, bez różnicy czy wyszła na tę samą platformę. A że dodają całkiem pokaźną ilość bonusów mówi, że chcą na tym się dorobić za wszelką cenę - najpierw czasowy exclusive dla X360 a teraz zawartość dla PS3 na wyłączność. Swoją drogą jakbym miał obie konsole i nie posiadał już gry to bym na pewno się skusił, a teraz pozostanie niedosyt po gorszej wersji. Odpowiedz Link Zgłoś
cux87 Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 11:39 @sagicor, w wersji na 360 nie bylo filmikow? LOL, chyba w ogole nie grales w NG2-byly i to nawet wcale nie takie krotkie, a efekty wizualne, jak i grafika wygladaja praktycznie tak samo, jak na moje oko. Odpowiedz Link Zgłoś
super-nyga Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 11:47 sagicor dzieciaku po co siejesz bullshit?? piszesz "dodano tak samo filmiki które sie nie pojawiły na X360 ze braku miejsca.." Ze co? Podaj zrodlo tej bredni, chyba ze sobie zmyslasz albo bierzesz je ze stron typu fanbojps3love.com.. NG2 na 360 zajmuje polowe nosnika DVDdl (nie wierzysz, to poszukaj w sieci, ja ci linkow nie podam, gdyz to nie legalne) Odpowiedz Link Zgłoś
super-nyga Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 11:48 cux - tak samo jak nie lepiej (ostrzejsze krawedzie - JAK ZWYKLE;p) Odpowiedz Link Zgłoś
to_mee Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 12:49 Czy wersja na X'a też miała co-op? Czy to jakiś dodatek? Odpowiedz Link Zgłoś
powercontrols Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 13:01 yanogore: pytajac o krew masz na mysli gre czy komentarze? A sam wpis..no coz. Ciekawi mnie komu Tecmo chce sprzedac jeszcze raz to samo. Uzytkownikom PS3? W jednym zdaniu stoi "z nowymi grywalnymi postaciami i bossami", a w drugim "lepiej by dodali coś nowego". Troche nam sie autor zagalopowal w krytykowaniu chciwych korporacji. Odpowiedz Link Zgłoś
powercontrols Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 13:01 yanogore: pytajac o krew masz na mysli gre czy komentarze? A sam wpis..no coz. Ciekawi mnie komu Tecmo chce sprzedac jeszcze raz to samo. Uzytkownikom PS3? W jednym zdaniu stoi "z nowymi grywalnymi postaciami i bossami", a w drugim "lepiej by dodali coś nowego". Troche nam sie autor zagalopowal w krytykowaniu chciwych korporacji. Odpowiedz Link Zgłoś
froniupl Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 13:22 supeer-nyga wystarczy żeby animacja nie chrupała tak jak w wersji na x360 Ale widze że boli niektórych że gra będzie na ps3... A co dodali ? Coop online to chyba jednak nie jest takie czyste obcinanie kuponów + nowych bossów , bonusy , itp Odpowiedz Link Zgłoś
tracer87 Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 14:11 szkoda że grafika na tym samym poziomie jeżeli nie słabiej ;/ rok temu nie zachwycała, a co dopiero jak teraz wyjdzie na jesień? @doommy - autor newsa ma rację to jest skok na kasę, bo dodanie jednej postaci, bossa i broni i zmienianie tytułu jest śmieszne Zresztą Tecmo po swoim kryzysie i odejściu połowy pracowników musi szybko zapewnić sobie zastrzyk gotówki Odpowiedz Link Zgłoś
froniupl Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 14:35 Ale tak to można powiedzieć o każdej grze która sie pojawi z opóźnieniem na drugiej konsoli...Sporo posiadaczy ps3 nie grało w NGII i wydają tą grę na tą konsole to odrazu ma być to śmieszny skok na kasę ? Dodają sporo bonusów a z tego co się chwali tecmo singiel ma być obszerniejszy o 30% nowych rzeczy no i do tego COOP Online dla 2 osób czego nie było w wersji na x360.. Napisz tracer87 co mają jeszcze dodać żeby to nie był perfidny skok na kasę ? I pamietaj o tym że to jest tylko przeniesienie gry z x360 a nie całkiem nowa gra Odpowiedz Link Zgłoś
powercontrols Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 14:38 tak.. i do tego sokole oko wychwycilo na trailerze gorsza grafike...rece opadaja Odpowiedz Link Zgłoś
cux87 Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 14:42 Tak,tylko ze ten co-op to wy sobie wymysliliscie widzac dwie postacie na ekranie jednoczesnie czyniace jakies czary-a moze to jakis przerywnik filmowy, hę? Pozal "siem boshe". Poza tym kto tutaj pieprzy,ze wersja na 360 "chrupala"? Kolejny "ktos" kto w to w ogole nie gral, podczas rozgrywki zadnych przycinanek nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
djfurio Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 15:04 Z chęci obadam. W sumie to nawet wolę , że niektóre czasowe exy w jak Bioshock, Red Allert i teraz Ninja Gaiden wychodzą z opóźnieniem na ps3 ale w lepszej jakości z nową zawartością i rozdzielczością. jest w co grać w między czasie także opóźnienia mi nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
powercontrols Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 15:06 Co-op to nie wymysl froniapl. Mozna przeczytac o tym w zapowiedziach tej gry np. gdc.gamespot.com/story/6206597/ - "The additional content, especially the online co-op modes and the additional playable characters, beefs up the original Ninja Gaiden II's offerings quite a bit. According to Tecmo, there is roughly 30 percent more content in the single-player additions on top of the all-new co-op content." Apropos problemow z plynnoscia to dlaczego pisza o tym w recenzjach? np. xbox360.ign.com/articles/876/876569p3.html "Graphics - It has to be seen in motion to be truly appreciated? as long as the framerate holds up" Odpowiedz Link Zgłoś
barracudo Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 15:22 Ja zatrzymalem sie na 7 chapterze w tej grze. Fajnie ze posiadacze PS3 beda mogli tez pograc w NG 2 ja zazdroszcze tylko trybu co-op. Odpowiedz Link Zgłoś
tracer87 Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 15:25 @powercontrols - takie są fakty chwilę przed zapowiedzeniem ng2s, tecmo mówiło o ,,najlepsza gra w historii, rewolucja, itd.'' A się okazało że to ng2 z nową postacią i bossem... Mi chodzi o zmianę nazwy i zapowiedzi o ,,rewolucji i najlepszej gry w historii''...ludzi chcą nabrać że to coś nowego? ng1s miał oczywiście nową oprawę graficzną i była to wersja najlepszego slashera ever, a ng2s to dodanie postaci, bossa i broni ;p No i do ng1 nie podskakuje nawet. Zresztą nie dziwię się że mało zmian gdy połowa pracowników z team ninja odeszła ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
majk_pe Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 15:42 Do wszystkich znawców tematu, ta nowa "wojowniczka" wcale nie wystąpiła w zadnej produkcji TEcmo, albowiem byla grywalna juz w NG: Dragon Sword na DS. Odpowiedz Link Zgłoś
froniupl Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 15:42 cux87 coop to nie wymysł tylko fakt który jest potwierdzony przez tecmo Powercontrols podał linka to chyba już nie muszę ? Oj chrupie animacja w NG2 chrupie , grałem widziałem , wierzyć nie musisz , a jak chcesz sobie na siłe wmawiać że jest wszystko ok i super płynne 60fps to tak rób nie mój to problem Tracer87 wierzysz we wszystko co mówią producenci i wydawcy gry ? bo ja nie Każdy obeznany wie że nowej super rewolucyjnej i najlepszej gry w historii nie zrobią bo ma to byc poprostu przeniesiona wersja z x360 + dodatki i coop online , choć sam fakt że tak mówili nie oznacza chyba że to jest skok na kasę jak nie zrobili całkiem innej rewolucyjnej gry ? Z mojej strony koniec bo i tak nikogo się nie przekona jak ma swoje zdanie.. ja tam się ciesze że kolejna dobra gra dołączy do biblioteki gier na ps3 Odpowiedz Link Zgłoś
cux87 Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 16:08 "Chrupie, oj chrupie"-a gowno prawda, przeszedlem 8 rozdzialow i przy rozgrywce w ogole gra nie klatkowala, no albo bylo to na prawde az tak sporadyczne, ze tego po prostu nie widzialem. Zazdroszcze co-op w takim razie. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
cux87 Re: Trailer: Ninja Gaiden Sigma 2 24.03.09, 16:09 W zawsadzie to nie zazdroszcze,bo drugi raz bym w ta gre nie zagral, NG2 byla taka sobie szczeze mowiac. Odpowiedz Link Zgłoś