Dodaj do ulubionych

GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG

27.03.09, 14:47
każda gra gdzie się dużo strzela ma większe szanse na lepszą sprzedaż ;/
takie czasy, jeszcze chwila i będzie mowa o multi w me2 ;D
Obserwuj wątek
    • sebbatko Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 15:02
      Fallout 3 to też poniekąd strzelanka, a i tak wszyscy ją pokochali.
    • dead-space Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 15:06
      Bardzo dobrze, w ME1 to 20min nudnego chodzenia a 5 strzelnia...
    • rokugatsu Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 15:16
      >>>Fallout 3 to też poniekąd strzelanka, a i tak wszyscy ją pokochali

Wszyscy pokochali F3? O proszę czego to sie człowiek dowiaduje x_X
    • djfurio Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 15:16
      Ja bym raczej wolał więcej erpegowania niż strzelania ale pogram dopiero jak wyjdzie na pc lub pożyczę x;a
    • smx420 Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 15:17
      "Fallout 3 to też poniekąd strzelanka, a i tak wszyscy ją pokochali." Buachaha bo skonam, zwłaszcza limit na 20 lvl i Genialną fabułę rodem z przedszkola
    • powercontrols Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 15:46
      djfurio: wstrzymaj konia!smile Byc moze (niestety byc moze) gra wyjdzie na PS3. Nikt z BioWare na GDC nie chcial zaprzeczyc, ze nie wyjdzie, a jak pisze Kotaku (chyba) z ich dotychczasowych obserwacji wynika, ze w takich wypadkach gra sie jednak na taka "niepewna" platforme w koncu pojawia.
    • sebbatko Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 15:56
      Ok, nie wszyscy. Mój błąd.
    • michaelius_pl Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 16:24
      Hmm? Przeciez juz jedynka to byl strzelanko RPG smile
    • seruch Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 16:45
      Wielka mi rzecz, jedynka tez taka byla smile z reszta co za roznica czy siepiesz miecze czy strzelasz w rpg, walka i tak zawsze bedzie.
    • tracer87 Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 18:44
      @powercontrols - być może to i miał mgs4 wyjść na x-a smile nawet niejeden pracownik z konami to mówił, cel > robienie szumu wokół gry i tyle
      MS zapewnił sobie 3 części ME smile
    • hansatan Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 19:00
      Mass Effect grą idealną? Pierwsza część to była zwykła strzelanka z elementami RPG + regresywność myślałem, że tym razem będzie lepiej sad
    • shadoki4 Re: GDC 09: Mass Effect 2 to strzelanka-RPG 27.03.09, 19:43
      Imho Mass Effect byla gra niemal idealna. Sam nie wiem czego mi w niej brakowalo. Moze paru drobiazgow w stylu: wiekszego uwidocznienia roznic przy rozbudowywaniu broni (moze pokazanie dmg'a graczowi?), dosc naiwne sterowanie swoja druzyna (moze przydalby sie bardziej taktyczny mode?), z pewnoscia rozczarowaly mnie achievementsy na x'a, tak samo sprawa z waluta w ME1, na poczatku nie bylo na nic kasy, a pare godzin pozniej nie bylo co kupowac (bardziej dopracowac system handlu, zwiekszyc przydatnosc rzeczy otrzymanych za zadania/unikalnych, kosztem tych z lootu).

To czego nie chcialbym widziec w ME2 to np. QTE. Moim zdaniem im wiecej zalezy od nas, tym lepiej. Boje sie wiekszej ilosci akcji takze z tego powodu, ze wykonujac wszystkie poboczne misje z ME, troche mnie to strzelanie juz nuzylo.
      Nadal bym chcial, aby gra byla przesiaknieta tak cudowna fabula jak poprzedniczka. Nic nie wkreca tak w gre jak utorzsamianie sie z bohaterem poprzez dialogi i niesamowita historie.

Strzelanko-RPG? to mi sie kojarzy tylko i wylacznie z hack-and-slash...
      "Wydaje się, że fanów strzelanek czeka świetna zabawa."
      strasznie sie boje tego stwierdzenia, nie chce takich momentow w grze, kiedy Shepard wraz ze swoja druzyna beda musieli biec po flage...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka