ilekobietamalat 01.06.09, 11:50 poszlam wam dziewczyny pogratulowac(bo dawno teo nie robilam) a tu patrze, a wy po 7/8 karma punktow macie... skad? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loola_kr Re: konie - karma 01.06.09, 12:16 ekhm... no z pasów... innej metody na karmę nie znam... bo zaprosiłam tylko 1 osobę... Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: konie - karma 01.06.09, 16:59 loola_kr napisała: > ekhm... > no z pasów... > innej metody na karmę nie znam... > bo zaprosiłam tylko 1 osobę... o moj boze! dziewczyno ile ty ich kupilas?! Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: konie - karma 02.06.09, 09:11 ja to chyba tylko 4 karmy mam, bo po 1 za kazde 30 dni, 1 za zakup pierwszego pasa i 1 za zakup 10 pasow (czyli de facto za zakup 10-tego pasa). Ja tam sie wcale nie dziwie, ze Lola kupuje, bo ona ma badzo dobre konie to i nie dziwota, ze chce je dobrze wytrenowac, potem je za maz wydaje i znowu trzeba mlode konie trenowac A cos jest napisane, ze jak sie ma 5 karm to jaest jakies bonusowe kupowanie pasow, ale nie wiem jak to dziala. Lola, dostalas jakies ekstra pasy albo mozliwosc kupienia na korzystniejszych warunkach, albo co ? To chyba jest napisane w profilu "my karma"... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: konie - karma 02.06.09, 09:18 nie, chyba nie dostałam. Sprawdzę jak zacznie działać. Ale ostatnio złapałam UFO +2 i to mi sie opłaciło bo za zakup 10 dostałam 2 ekstra. ja nie mogłam skorzystać z ego UFO x2 bo nie moge kupować po 1 pasie. Ciekawe czy są +3 Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr a co do wytrenowania 02.06.09, 09:29 to mój ostatni nabytek właśnie wczoraj skończyłam trenować i od razu zarobiłam 1400 E na kryciu dziewczyny zaczynajcie dawać lekcje jak najwcześniej i to po 2 dzienni, jeszcze podczas trenowania bo to najwyżej odwlecze 100 BLUP a co nabije skills to konia Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: a co do wytrenowania 02.06.09, 09:33 10 pasow? ratunku musze chyba znalezc dobrze platna prace;D ja tu sie szczypie ze 1 miesiecznie kupuje a wy takie szalenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: a co do wytrenowania 02.06.09, 09:37 te +2 działają tez na jednego pasa tylko ja nie mam jak kupować po jednym... Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: a co do wytrenowania 02.06.09, 09:44 No ja nie wiem jaki jest teraz przelicznik w PL ale mnie te 10 pasow kosztowalo jakies 18euro, wiec nie jakis majatek straszny, bo tyle to ja wydaje na biezace zakupy spozywcze choc faktem jest, ze na razie nie planuje zakupow, ja nie mam jakis niewiadomo jakich dobrych koni, zeby az tak super w nie inwestowac... Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: a co do wytrenowania 02.06.09, 09:40 loola_kr napisała: > > dziewczyny zaczynajcie dawać lekcje jak najwcześniej i to po 2 dzienni, jeszcze > podczas trenowania bo to najwyżej odwlecze 100 BLUP a co nabije skills to konia > Ja tak teraz wlasnie robie tylko ze moje konie maja max 8* i jakos nie mam albo pieniedzy albo szczescia zeby cos lepszego kupic na aukcji. Chociaz wczoraj mi sie udalo i kupilam 10* Hanowera. Ale TB to chyba nie ma nawet takiego z 9*. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: a co do wytrenowania 02.06.09, 09:57 no i dobrze robisz. ja znalazłam schemat trenowania u jednego z najlepszych w arabach i dopiero tam o tym przeczytałam. Co do koni to prawda jest taka, że najlepsze często trafiają tylko na prywatne aukcje.. a co do gwiazdek to araby maja juz 13 i pewnie niedługo będzie 14 (z tego co obserwuję 4 najlepszych hodowców) Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: a co do wytrenowania 02.06.09, 12:26 no tak, tylko na prywatnych cha glownia zaplaty w pasach i jakbym tam kupowala to musialabym sporo pasow wydac, a nie chce sie za bardzo wciagac w te zakupy, bo za duzo bym wydala... Zaczyna sie od jednego a potem sie po 20 pewnie kupuje, hi, hi... Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr aha 02.06.09, 10:06 i jeszcze, chociaż może wiecie jak nakarmicie kunia z rana (np po krótkich ćwiczeniach albo 1 zawodach) ok 10 pounds i 123 un granulatu to dostanie 12-14 pkt energii! Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: aha 02.06.09, 12:32 akurat o tym to nie mialam pojecia ! 12-14 pkt energi, wow ! Ja nigdy nie dawalam wiecej niz 105, bo jak potem sprawdzalam pod koniec dnia to nigdy wiecej nie zuzyl. Musze sprobowac tej twojej metody. Do tej pory to ja rano puszczalam na pastwisko, czyszczenie i sol, potem lekcje, potem karmienie (nigdy nie dochodzilo wyzej nie 85% energii) i potem treningi albo zawody az do wyczerpania, glaskanie, marchewki i do boksu jak byl czas zeby dostal tub of grease. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: aha 02.06.09, 13:00 to nie moja czasem miałam nawet 14,8! ale nie wiem od czego to zależy. Wiem, że koń tyle tych płatków nie zużyje ale to chyba dodaje duzo energii. Box rano w sumie daje więcej niz pastwisko ale zużywa morale to nie wiem co lepsze. Ostatnio daję: sól, box 1,5 godz, pastwisko 30 min i jest po 100%. A na martusi codziennie daje do boksu i jeszcze nie mam soli... inne owszem ale soli nie... Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: aha 02.06.09, 13:23 ja tez potwornie dlugo czekalam na sol... a nie pokazuje ci, ze kon jest za gruby jak go tak pare dni pod rzad karmisz po 123 uncji ? Jadzis dalam 10 siana i 70 granulatu i odzyskal 10% energii Patrz a mnie rano wystarcza 1,5 godz. na pastwisku, sol i czyszczenia zeby mial po 100% we wszystkim. Tylko, ze twoje konie wstaja przed 8-ma, prawda ? to i tak masz wiecej czasu w ciagu dnia, hi, hi Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: aha 02.06.09, 13:35 te "najnowsze" wstają o 6. Nie jest za gruby bo dostaje mniej siana a więcej płatków (chyba dlatego). I już wiem kiedy dostaje więcej energii - paradoksalnie kiedy ma najwięcej Im mniej ma tym mniej dostaje z jedzenia. ja karmie zaraz z rana tylko tak, żeby miał mniej niż 84%. Spróbowałam - rzeczywiści 1,5 godz pastwiska, czyszczenie sól daje po 100%. Na razie mam grease to mogę dawać na pastwisko. A doliczyłaś się na ile dni ten grease wystarcza? Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa Re: aha 02.06.09, 14:09 nie, nie liczylam, ale to sie chyba liczy na konskie dni a nie nasze, bo raz jak dostal to go wysylalam na zawody przez pare dni (postarzylam go pare razy w ciagu naszej doby) - i juz po resecie nie mial tego tub of grease. Trzeba by policzyc na ile konskich dni on wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr sprawdział m te pasy 02.06.09, 10:26 i faktycznie tam jest napisane ale ja nic nie dostałam albo może nie pamiętam... wywalałam te listy od Howrse. Odpowiedz Link Zgłoś