Dodaj do ulubionych

Konferencja Microsoftu z Polygamią

• hansatan Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:47
      @iamguest - nie chcę nic mówić ale napisanie sterownika pod windę może być problematyczne.
    • xshark1490 Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:48
      wystarczy ze mgs wychodzi na xboxa i juz ps przegral. Nie moge jeszcze wyjsc z podziwu ciekawe ta gierka z chlopcem w ilu jezykach bd wiem ze nie bd polskiego bo nie mamy live ale chce wiedziec jak reaguje na mowe i czy beda komendy jak end war czy jak gadanie do zwyklego goscia tongue_out
    • kessarath Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:48
      Jutro ruch SONY, zeby sie wiec niech XBOXOWCY nie zdziwili, a co do MGS. Jak podaje ING.COM
      "no announcements of exclusivity were revealed, so for now, expect this to be multiplatform. "
    • krismaciejewski Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:50
      Przepraszam.. Czy tutaj jest o konferencji sony, czy może zjazd wróżek???? Chyba to drugie.. a to przepraszam...
      PS Ciekawy może być Alan Wake, Splinter Cell coś mi się wydaję, że będzie podobny do Uncharted ale w bardziej miejskim wydaniu. Forza wyglądała dobrze, porównywalnie do GT5 prologue ale ten ma już ponad rok sicuncertain
    • doomny Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:50
      Natal dla casuali - nie pokazali wykorzystania w shooterach, a jak wiemy cały Live to gearsy, halo i cody
      Alan Wake widać, że possie 6-7/10
      Gameplay Splinter Cell świetny, Ubisoft jeśli chodzi o hardcore gaming trzyma formę
      MGS na Xbox to nie będzie Tactical Espionage Action tylko jakieś Lighting Bolt Action, historia wycięta z MGS'ów, ale gameplay zupełnie inny - zobaczymy co Kojima wymyślił
      Halo=nuda, nie wiem co amerykanie widza w tej marce, jako FPS bardzo słabe
      L4D to raczej PCtowa marka jak cały stuff Valve
    • mulin303 Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:51
      Pozamiatali bardziej niż w zeszłym roku,nie mam pytań!
    • garam Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:51
      No i zaczęło się, fanboje sony wszczynają zamieszki. Jestem więc zobowiązany do przekazania co niektórym tłumokom kilka ważnych informacji.

1. MGS - bez Snejka więc fuj. Kto do cholery jasnej powiedział, że Snejk nie wystąpi w tej grze ? Fanboje - pamiętajcie, że ta gra wyjdzie też na wasz obiekt kultu Sracie więc do własnego gniazda. Co do samego Raidena - po "2" Kojima ma nam chyba trochę o nim do powiedzenia, więc dobrze, że gra wyjdzie.

2. Nicole, czy jak to się tam zwało. Nie ma to być podstawowy kontroler konsoli, a nieobowiązkowy dodatek, by zniszczyć Wii. Nikt nie będzie grał tym w GoW czy inne takie. Założę się jednak, że multum gier z XBLA będzie pod to robione.

3. Chłopaczek i interakcja z nim ma być pokazem, co potrafi współczesna technologia a nie nie wiadomo czym. Porównajmy to najlepiej do tamagoczi (tak, wiem, że inaczej się to pisze). Do takiego tamagoczi, dzięki któremu wszystkim do okoła pospadają kapcie.
    • powercontrols Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:51
      hansatan: A dlaczego? Jesli MS bedzie chcial to to zrobi. Jesli nie...to rzeczywscie moze byc trudniejsze, ale ciagle mozliwe.
    • cube822 Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:52
      @robbo2k
      "Czy posiadacze xboxa beda pukac interaktywnego chlopca. Platfoma dla pedofili."
      Jak dla mnie komentarz roku big_grinbig_grinbig_grin Chociaz caly czas uwazam ,ze MS zrobil naprawde swietna konferencje ,teraz ruch nalezy do Sony wink
    • garam Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:52
      Ku..., gdzie się podział mój komentarz, z 15 minut go pisałem.
    • garam Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:52
      Sorry, już jest wink
    • muzi80 Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:53
      @kondy i brutetzki

nie wiem jak Wy ale ja wrecz marzyłem, zeby nowy SC był powazniejszy, wrecz mroczny i do tego sandbox, czyli osiagasz cel jak chcesz..bomba
    • iamguest Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:54
      @hansatan
      może tak, może nie. może MS sam takowy wypuści.. w każdym razie do PS3 eye i do wiilotów pojawiły się dość szybko. MS niczego nowego nie wymyśla (zapewne jest to zwykła kamera stereoskopowa), sprzęt jest na rynku (PC, nie konsolowym) od lat (tyle że praktycznie niedostępny dla zwykłych użytkowników PC, ze względu na wysoką cenę) - a skoro tak, to i napisanie sterownika nie będzie takie trudne... inna sprawa, że od sterownika do kamerki do algorytmu generowania map głębi i rozpoznawania/śledzenia postaci/gestów droga jest baaaaardzo długa, ale - znowu - MS nic nowego nie wymyśla, algorytmy tego typu rozwijane są już od lat
    • skylitek Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:55
      Ja mam wrażenie, że ten MGS będzie tym samym MGS który pokaże się na PSP Go smile
    • kondy.pl Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:55
      Śmieszy mnie jak niektórzy wyśmiewają nowego MGS-a który pewnie też wyjdzie na PS3 big_grin
    • x-boxer Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:56
      Garam madrze pisze!
    • morosn Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:57
      Konferencja bardzo miodna.

IRONICZNIE piszac... na konferencji PS3, podadza w koncu SOLIDNA date wydania GT5, GoW3, etc. tongue_out tongue_out

MW2/SP:C/AW/Project NATAL/MGS:R/FM3 -
    • powercontrols Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:59
      x-boxer: Zgadza sie. Garam madrze gada i ty tez wez to sobie do serca bo pisanie "wystarczy ze mgs wychodzi na xboxa i juz ps przegral." chluby nie przynosi...
    • kondy.pl Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 21:59
      muzi80
      Sporo sie zmieniło od pierwszych zapowiedzi SC. Jak dla mnie to jest duży plus.
    • kondy.pl Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 22:01
      iamguest:
      Faktycznie, może tego nie wymyślił ale sprawił że będzie to ogólnodostępne smile
    • powercontrols Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 22:03
      i jeszcze jeden news: kotaku.com/5274406/microsof-offering-360-games-on-demand-starting-august
    • mac167 Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 22:04
      Moje nowe motto na xbox live "xbox + twitter = fail"

Natal mi się bardzo podoba i właśnie o coś takiego o przeszło 5 lat mi chodziło. Gratulacje MS może dokonać rewolucji tak długo przezemnie oczekiwanej, ale... Mam jednak to jedno "ale", a nawet więcej
      1. Na prezentacji można było zauważyć małego laga pomiędzy kamerką a naszą postacią na ekranie.
      2. Jeżeli kamerka będzie kosztowała powyżej 250 zł będzie mogła nie osiągnąć sukcesu, chociaż po GH 3 to już nic nie wiadomo.
      3. Jak można było zauażyć w demie z malowaniem słonia i palmy w Etipoji pan X wydawał polecenia konsoli głosem. Przydała by się polonizacja by green zamienił się w zielony, a snap w pstryknięcie. Wtedy nawet w Polsce gry wykorzystujące projekt Natalie będą mogły odnieść sukces. Ewentualnie możliwość ustawiania własnych komend głosowych.
      4. Pozwolenie użytkownikom xbox live community games tworzenia gier/aplikacji korzystających z dobrodziejstw urządzenia.

BTW. czy mi się wydaje czy urządzonko ma dwie kamery ?
    • hellghan Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 22:07
      MGS to klasa sama w sobie. Powtórzę to plus FM3 i Cracdkown 2 i L4D 2 to bardzo mocne punkty tej konferencji. Reszta pozycje znane i dodatki jak te z HALO,a popierdołki z maloiwaniem i facebookiem można pominąć milczeniem.
      Czas na Sonysmile. Będzie się działo.Ma być Demo z Gow3 co oznacza, że gra wyjdzie w tym roku do tego dodać GT5 i Heavy Rain, MAG i wraz z Uncharted 2 to SONY zarządzi końcem rokusmile. A na następny MGS, FFXIII, FFXIII Versus, Trico, Ratchet, horror od EPIC (szef SONY USA potwierdził to mimo dementi EPIC), R&C, Quantum Theory. Ostatni news wiecie czemu nie było na konfie MS Mass Effect 2? domyslcie sięsmile
    • hellghan Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 22:08
      a i podobno maja być 2 MGSy za 2 godziny Kojima zapowie innego na ps3
    • iamguest Re: Konferencja Microsoftu z Polygamią 01.06.09, 22:09
      @kondy
      zgadzam się - ta kamera to dobry ruch MS. mam X360, PS3 i Wii - więc nie kibicuję żadnej z konsol. wprawdzie konferencja nie zrobiła na mnie zbyt dobrego wrażenia (zbyt dużo sloganów, mocno naciągane prezentacje, po prostu 50% to czysty bullshit) ale cieszę się, że i na X360 pojawi się trochę popierdółkowatych gier z innowacyjnym sterowaniem, tyle że z lepszą grafą niż na PS2/Wii..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka