Dodaj do ulubionych

Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft

04.06.09, 14:09
Po 1 dawno nie było tak wyrownanego E3, nie bede wymienial co u kogo mi sie podobalo ale 2 firmy u mnie sa na rowni.
Co do kontrolerow, rowniez bardziej podobaly mi sie te od Sony, pod tym wzgledem ze nie widze nikogo strzelajacego z luku na Natal, a jesli wszystkie gierki maja byc ala odbijanie pilki to nie dla mnie smile
Nintendo standartowo nuda (az sie zdrzemnalem).
To by bylo ode mnie
Obserwuj wątek
    • marcin-ka Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:11
      Stosując logikę pana Kima, zeszłoroczne E3 należało do Sony, bo pokazało ono EyePet, a coś takiego nie pojawia się co roku i trudno z tym walczyć smile

IMHO Microsoft wygrał w cuglach w jednej kategorii: tworzenie i umacnianie społeczności użytkowników x360. Mnie osobiście integracja z Facebookiem czy blogowanie z poziomu konsoli zupełnie niepotrzebne, ale patrząc globalnie to bardzo sprytne i potencjalnie owocne posunięcie. Z pewnością sprytniejsze niż droga obrana przez Sony, czyli Home.
    • raffyxxx Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:18
      a ja co nie napiszę i tak będę stronniczy bo mam PS3...
      cieszę się z tego co pokazano na E3, mam kilka pozycji MUST HAVE a cała reszta mnie wali.... a najbardziej mam gdzieś Microsoft, i ich wypowiedzi...
    • pips3 Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:19
      Ja takiego natala widziałem w 2007 roku na Discovery, był wielki tv i mata. Kto wchodził na matę pojawiał się w grze i lał się z wirtualnymi przeciwnikami, dodatkowo tamta gierka wychwytywała bronie, można było wziąźć maczugę i pojawiała się ona w grze.

Sony za czasów PS2 miała natalopodobną rzecz, więc nic ciekawego.

A wibrusy jak to tutaj fanboye xboxa nazwali, są fajniejsze. Bardziej dokładne itp.
    • ilovegames Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:21
      Mnie takze nie interesuja te popierdolki tymu Natal czy to cos, co pokazalo Sony. Wedlug mnie obie konferencje,pod wzgledem INTERESUJACEJ_MNIE zawartosci byly rowne. No...z lekka przewaga na konferencje Microsoftu, ale tylko dlatego, ze oni, w odroznieniu od Sony, nie zapowiadaja swoich gier z kilkuletnim wyprzedeniem. Szczeze mowiac Sony nie pokazalo niczego nowego, o wszystkim wiedzielismy.
    • kamsonowicz Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:22
      Jest w tym trochę prawdy. Jeśli spojrzeć na same konferencje, to konferencja M$ na pewno była przygotowana profesjonalniej, bardziej pomysłowo, po prostu lepiej. Na konferencji Sony w wielu przypadkach czułem się zirytowany, że tylko mówią, a nic nie pokazują, M$ starał się za każdym razem pokazać gameplay. Co do samych gier, to IMO Sony ma przewagę, ale nie dość, że część nie ukaże się w tym roku, to części, zwłaszcza jeśli chodzi o PSP, w ogóle nie widzieliśmy, albo nie widzieliśmy na samej konferencji.

Co do Natal vs. wibratory - Natal wygląda wręcz nierealnie, ale przy tym dość casulaowo. Wibratory są z kolei mniej efektowne, ale chyba łatwiejsze do wyobrażenia sobie w działaniu i lepiej przystosowane do gier dla graczy.
    • shastorm Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:27
      No cóż odważne stwierdzenie ze strony MS smile
      Jestem fanem PS3 i kiedyś Wii tongue_out

Ale w tym roku muszę przyznać, że MS tak samo ładnie jak w zeszłym roku a za Sony nie trzeba było się tym razem wstydzić. I chyba byli bardziej złośliwi w stosunku do konkurencji a ja złośliwość lubię smile
      Utarli nosa i Nintendo i wbrew niektórym i MS swoim ściągniętym chyba na prędce z laboratorium kontrolerem. W końcu wiele razy powtórzyli że to jest na prawdę a nie filmik wink

No że jeszcze wspomnę numer Kojimy, który u Soniego jakby się trochę odciął od MGS'a raidenowego.

(to tak a propos Natal'a, który rewolucyjny ale już tyle było rzeczy, które miały znakomicie mnie dostrzec okiem kamery, że nie wierzę w to, żeby przy moim oświetleniu w salonie zadziałało)

Więc w końcu Sony nauczyło się iść w zwarcie z MS i w tym roku było ciekawie. Iskrzyło.

I tak, jako peesowcowi, Sony prezentacja się podobała bo mi zarysowała świetlaną przyszłość. Choć gdybym był iksboksowcem, to miałbym takie samo wrażenie z prezentacji MS.

Żal mi tylko tych co wiiłowcami są i nadal wierzą że będą mogli być hardgraczami smile

• aromp4 Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:28
      ten cały Microshit jest smieszny, sam do siebie mowi ze wygral, zal i szczyt bezczelnosci
    • mi-go Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:31
      Facebooka masz na ps3 jak odpalisz przeglądarkę...
      Moim zdaniem na tych e3 najbardziej pozamiatał Uncharted 2 i kropka. Żadna z pokazywanych gier łącznie z God of War 2 i Splinter Cellem na czele się do tej pozycji nie umywa. Jeśli chodzi o same platformy to już sprawa gustu i upodobań. Mi się bardziej podobało Sony ale rozumiem , że innym może bardziej podobać się MS.
    • skylitek Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:34
      To nie jest wcale bezczelne bardzo amerykańskie smile
    • the_emjoot Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:38
      tak po prawdzie, to ani MS, ani Sony nie zaprezentowały się źle. ŹLE to wypadło w tym roku Nintendo. IMHO.
    • garam Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:42
      A ja tam popieram. M$ miało najciekawszą prezentację, bez zbędnego pierdzielenia, tylko gry i to w większości ekskluzywne.
    • garam Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:45
      A, i bez sensu jest porównywanie Natal do różdżki od Sony.
    • saqurado Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:55
      A ja powiem tak, wpadło Sony z Unchartedem, rozwalając konkurencję na dzień dobry i nie pozostawiając cienia wątpliwości kto wygra. Później było tylko lepiej. Konferencja m$ była udana, no ale sorry Kim, Natal nie wystarczy by wygrać. Tym bardziej że publika z większą sympatią reagowała na wibratorytongue_out Kwestię N przemilczę, ale prezenterzy mocno pomylili branże, waląc "pięknym" kazaniem...

Więc wg. mnie, miejsce pierwsze Sony, zaraz za nim MS, a Nintendo nie jest godne by brać udział w takich zestawieniach tongue_out
    • marcin-ka Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 14:55
      "M$ miało najciekawszą prezentację, bez zbędnego pierdzielenia, tylko gry i to w większości ekskluzywne."

O tak, na czele z "ekskluzywnymi" Lost Planet 2 i MGS: Rising big_grin Gdzie Ty tej większości się dopatrzyłeś, że tak z głupia frant zapytam?
    • julmar7 Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 15:01
      Chyba żadna firma nie pokazała nic super specjalnego aby głośno krzyczeć o sobie jak o zwycięzcy.MS maltretował kolejnymi Halo a Sony górowało z nowym PSP.
      Kilka tytułów o których wszyscy wiedzieli,zero zaskoczenia. Jedyny plus dla MS to bardziej konkretna prezentacja bez zbędnego czarowania które i tak tylko nudziło na konferencji Sony.
    • jojok21 Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 15:03
      Dokładnie tak, najbardziej podobało mi się w konfie M$ to, że naprawdę mało było "zbędnego pierdzielenia". Po prostu konkrety. Natomiast podczas konfy Sony zdarzyło się mi niestety zdrzemnąć smile
    • cube822 Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 15:04
      Szczerze mowiac jakie to ma znaczenie kto wedlug ich wygral? Osobiscie posiadam PS3 i naprawde mam i bede mial w co grac big_grin Majac x pewnie tez bym cos znalazl wink
      Mozecie sobie mowic co chcecie,ale te nowe kontrolery naprawde mnie kreca, fajnie byloby czyms takim pomachac przed ekranem, Natal moim zdaniem bardziej widowiskowy ,ale chyba do gier lepszym rozwiazaniem bedzie kontroler Sony. Peace
    • marcin-ka Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 15:15
      "w temacie związanym z X360"

A ja współczuję braku umiejętności czytania ze zrozumieniem, bo temat o tym, kto "wygrał" tegoroczne E3 jest tak samo związany z MS, jak i z pozostałymi producentami konsol...
    • the_emjoot Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 15:18
      W tym wyścigu nie ma zwycięzcy poza graczami - im bardziej będą się producenci softu i konsol napędzać, konkurować, tym więcej ugrają gracze.
    • powercontrols Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 15:18
      krzychu_419: to jest temat zwiazany z E3.
    • maciej.czerniawski Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 15:22
      Krótka opinia z boku na temat całego E3
      Natal - casual, do tego średnio realny
      Wibrator - o, wiilot, faaajnie.. nie.
      Wii motion plus - yhy, prawie uwierzyłem że wiilot nie miał mieć od razu wbudowanego wmp, Nin wie jak trzepać hajs zawsze i wszędzie.
      Uncharted 2 - ładne, fajne, ale bez jakiegoś "WOW"
      Modern Warfare 2 - jak wyżej, choć tutaj jestem pewien jakości
      Mario Galaxy 2, New SMB Wii - yes! Yoshi! smile

gra targów?
      Odpowiedź nie mogła być bardziej oczywista
      Metroid!
      aż pożyczę znowu Wii jak to wyjdzie :]
    • unknown301 Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 15:27
      Wg. Gamespotu również wygrał MS...
      A konferencja ich była najlepsza, jeśli chodzi o samą konferencje, ale jeśli chodzi o to co tam zaprezentowali to można polemizować...
      Ja się nie będę kłócił, ja oglądałem wszystkie konfy, w sumie spełniło to moje oczekiwania, a tak naprawdę interesował mnie tylko M$ bo tylko ich konsolkę posiadam.
    • loczyn Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 15:42
      Dla mnie wszystkie konfy były marne. MS pokazało coś co nie istnieje ani nie zaistnieje przez najbliższe X lat, Sony pokazało jakąś studencką betę, a Nintendo.. po prostu tylko było. Czekam na następne E3.
    • doomny Re: Na E3 wygrał Microsoft... twierdzi Microsoft 04.06.09, 15:43
      Już widzę jak ludzie machają 10 razy w lewo i 3 razy w prawo, żeby w NXE dostać się do achievementów. Sony jako jedyne pokazało kontroler do grania w prawdziwe gry tj. shootery, slashery, jedi knighty itp. Natal znajdzie wzięcie u casualów na wzór Wii. Na PS3 będziemy machać czymś różdżko podobnym, żeby ścinać głowy, siekać mieczami Kratosa czy strzelać w Uncharted 3. Konferencja Sony pokazała najbardziej hardcorowe tytuły IMO. Z biblioteki Xa do dziś tylko Gearsy są ciekawym kusicielem, cała reszta multiplatformowa albo crapowata (patrz Halo).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka