Dodaj do ulubionych

Fifa 10 - ja już grałem

• Gość: misukin Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.tktelekom.pl 07.06.09, 19:19
      Nie będzie to wiadome...
    • Gość: Rakshia Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.aster.pl 07.06.09, 23:20
      Next-gen ma być smile Fifa zasiadła na tronie i już z niego nie zejdzie, PES może się pokłonić i wyczyścić buty tongue_out
    • Gość: Jakub Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.chello.pl 08.06.09, 09:05
      PC pewnie będzie w obu przypadkach (FIFA i PES) w tej samej wersji, co na PS2. Wątpię, żeby coś się tu zmieniło.
    • Gość: emte Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.chello.pl 08.06.09, 10:28
      tak, wypowiadał się już ktoś z EA, że na PCtach nie będzie wielkich zmian, czyli znowu ta sama kiszka co rok temu
    • Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 14:03
      Fifa 09 lepsza od PESa 09?! No to chyba lekka przesada jeżeli porównujemy Pecetowe produkcje. Grałem w obydwie gry i musze przyznać że gra Konami podobała mi się dużo bardziej...
    • Gość: Messiasz Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 14:06
      Pro Evlution jak na razie wymiata, jeżeli w 10 dodadzą parę nowych rozwiązań i poprawią niektóre buggi z 9 to będziemy mieli grę dużo lepszą od Fify. A tak na marginesie EA zawsze zapowiada zmiany, a potem wychodzi z tego Fifa z lepszą grafika prawie nie różniąca się od zeszłorocznej produkcji ... mam nadzieję, że teraz będzie inaczej, bo przecież to konkurencja napędza postęp, prawda?!
    • Gość: misukin Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.tktelekom.pl 08.06.09, 15:40
      Na konsoli FIFA rządzi...
      Na PC PES wymiata...
      Mam PC i tak gram w fife bo tam mają licenje a nie mam zamiaru grać East London zamiast Arsenalu hehe
    • Gość: wwg Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.lan-177.netconnect.pl 08.06.09, 17:26
      tylko pes fifa to kicha
    • Gość: BUNCH Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.2-0.pl 08.06.09, 18:16
      "Zacznijmy od poprawek właśnie. Ekipa z EA Sports trafnie zauważyła - skoro Fifa 09 była tak dobra, skoro Konami jest daleko w tyle, skoro mamy tylko rok czasu na stworzenie gry to nie warto bawić się odkrywanie świata na nowo. Twórcy gry większość pracy włożyli w poprawianie tego, co im nie wyszło lub wyszło tak sobie oraz doszlifowaniu najlepszych elementów rozgrywki."

- a ja myślałem, że tak włąśnie robią od dobrych 4-ch lat. Nie wnoszą żadnych rewolucyjnych zmian tylko poprawiają, dopracowują to co było w poprzednich wersjach. Przecież od Fify 2004 wciaż mam ten sam obraz przed oczyma.
    • prezii Re: Fifa 10 - ja już grałem 08.06.09, 18:18
      Dziwi mnie polityka EA, która pozwala na wypuszczanie crapa jakim jest Fifa09 w wersji PC.

Jako zatwardziały pesowiec, który w każdą odsłonę serii gra do wyjścia następnej muszę przyznać, że fifa09 w wersji x360 zachwyca.

Nadal się bronię przed powrotem do fify, która mnie odrzuciła po latach grania i którą porzuciłem na rzecz pesa 3,4,5,6,2008 i 2009.

Obrona ta jest jednak irracjonalna, pograłem w weekend w króciutkie demo fify na xklocku i niestety a może stety żal mi konami.

Niestety, bo uwielbiam pesa, jest to jednak miłość nieodwzajemniona. Polityka Konami woła o pomstę do nieba. Gra nadal tkwi w epoce PS2 i ratuję ją tylko to, że nie zmieniła się aż tak, aby stać się niegrywalna. Ma mnóstwo błędów, przeszkadzających i odrealniających rozgrywkę, o licencjach nie wspominam bo to nie jest najważniejsze (chociaż też boli).

Stety, bo konami traci tron na własne życzenie. W przeciwieństwie do EA, które bardzo długo się uczyło ale jednak wyniosło jakieś wnioski i poszło naprzód, konami stanęło w miejscu.

Nie grałem na tyle długo, aby stwierdzić, ile błędów ma fifa09 na x360, a ma błędy na pewno, ale pograłem na tyle, żeby jako pasjonat piłki nożnej docenić pracę panów z EA. Każdemu z was(nas) pesowców polecam otwarcie umysłu i obiektywne porównanie obu gier(fify oczywiście w wersji xklockowej) poprzez zagranie.

Nie wiem, czy proces odpesawiania przebiegnie pomyślnie i czy przesiądę się ostatecznie na fifę09. Nadal łudzę, się, że w tym roku będzie rewolucja...znowusmile ale podobno gra będzie działać na tym samym enginie, więc klęska jest raczej przesądzona.

• Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: 195.205.199.* 08.06.09, 21:15
      witam, mam zapytanie czy fifa 10 oraz PES 10 wyjda na PS2??
    • Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.tktelekom.pl 11.06.09, 02:21
      Radzę pograć fifowcom w PESA 09-potem mówcie która gra jest lepsza. Sądziłem że fifa jest najlepsza...ale kiedy zagrałem w PESA 09 to różowe okularki spadły mi z oczu-PES RZĄDZI !!!
    • Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.cust.tele2.pl 19.06.09, 21:16
      Jak dla mnie na PC fifa stoi w miejscu. Pes wymiata, szczególnie z patchem ekstraklasa
    • Gość: don corleone Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.hsd1.il.comcast.net 22.06.09, 07:06
      Pes 6 to najlepsza czesc z wszystkich pes ale i tak wole fifke big_grin szczegolnie 09 online big_grin ;p masakra big_grin i czekam na 10 mam nadzieje ze wkoncu bedzie (next gen)
    • Gość: razdwa Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.centertel.pl 29.06.09, 22:59
      ale głupoty z tą fifą 10 przecież i tak to będzie lizało stopy dla PES'a o którym nic nawet nie wiadomo oprócz tego że fifa lepsza nie będzie chodźby miała te swoje nieokiełznane przez nikogo next gen hihi ale szczerze kibicuje fifie żeby była troszke lepsza
    • Gość: alkimson Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: 194.149.232.* 01.07.09, 19:00
      "Bo w końcu kto normalny kibicował angielskiej drużynie w tegorocznym finale Ligi Mistrzów?"

na zdrowy rozum, to nie powinien nikt, jako, ze zadna z druzyn nie pochodzi z naszego kraju. Moim zdaniem Ci, ktorzy "gardza sezonowcami" to najgorszy przypadek i pojscie na latwizne. Sam kibicuje Legii, bo to lokalna druzyna, nie bede sie wyglupial twierdzac, ze Barcelano to wiecej niz klub, itp. Wysatczy, juz ze Azjaci powariowali
    • Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.ghnet.pl 01.07.09, 22:19
      "meczów", Panie Redaktorze, nie "meczy" - "meczów"!
    • Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 08:00
      qsior_tychy:
      ja kibicowałem Manchesterowi, jestem normalny i dlatego nigdy nie zagram w Fife, nawet jeśli jakiś gamoń nazywający sam siebie "ekspertem" napisze że Fifa jest lepsza od Pesa. z ludzi kochających pocinanie w gry znam może 5% którzy grają w Fife... pozostali wiadomo w co.
      tyle. adios kabanos!!
    • Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: 213.25.140.* 02.07.09, 11:22
      ja nawet przy stanie 0:1 założyłem się z kumplem o dwie półlitrowe że ManU jednak wygra... może jestem nienormalny, ale ManU forever...
    • Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.09, 19:56
      ja mam pes 9 i fife 9 na kompie i pro leje fife o głowe nie wiem czy inaczej sie gra na konsoli ale jestem wyznawca fify ale ten sezon oddaje pro bo tam jest wszystko realne np:
      1.Lepsza grafika kolana zawodnikow sa swietnie dopracowane
      2.gdy gra sie w LM jest fajna muza przystosowana do trybu gry a w fifie tak jak w kazdym meczu nic sie nie zmienia
      3.widac radosc pilkarzy po sztrzelonej bramce a nie jak w fifie ze koles sie usmiechnie albo prawie wszyscy sie tak samo ciesza
      4.jeden z powazniejszych bledow jest to (w pes 9 tego nie ma) gdy np:bramnke strzeli eto'o to jest pokazane ze podnosi rece do gory w miejscu a zaraz potem biegnie jak oszalaly (jest to bardzo wkur......) strzelec bramki biegnac aby pomachac reka (dobra cos w tym stylu ) to sie zderza z zawodnikiem druzyny przeciwnej albo swojej (to tez mnie wkur........)
      5. w pro jest pokazane realistyczniej sama fabula gry widac jak pilkarze sa znoszeni na noszach i takie bajery a ludzie na to leca!

P.S ja tez glosowalem za Manu
    • Gość: kujawa Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 17:09
      ty tam nadole sie ni odzywaj < Visca El Barca
    • Gość: robbie2607 Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.brig.cable.ntl.com 10.07.09, 19:54
      JESTEM WIELKIM FANEM GRY FIFA I MAM PROSBE ABY WE FIFIE 2010 UMIESCIC TAK JAK W PES CHAMOPIONS LEAGUE I ELIMINACJE I WTEDY POKONACIE PES ORAZ ZEBY ZAWODNICY MIELI KONTUZJE A NIE TAK JAK JEST W FIFIE 2009 ZE MOZESZ KOPAC ZADONIKA CALY SEZON ON I TAK BEDZIE GRAL W NASTEPNYM MECZU.TO JEST BEZ SENSU.PROSZE TEZ WPROWADZIC SWODY I ABYM MOGL OFIKSOWAC ZAWODNIKA.DZIEKUJE TO TYLE JEZELI TO WPORWADZICIE MACIE WYGRANE
    • nersinho Re: Fifa 10 - ja już grałem 11.07.09, 18:07
      a ja mam ochote na pół godzinny sex z 10 latką która rocznikowo ma 11 lat . a wy ?
    • Gość: Seph Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.mielec.mm.pl 14.07.09, 13:18
      Ja grałem w PESa od 3 do 2009. W edycje 2008 w wersji na PC i PS2 (ta druga była lepsza bo na starym silniku). Myślałem ze nigdy nie zagram w fife mimo, że ostatnie edycje PESa nie były aż tak udano. Niedawno jednak kupiłem xboxa i postanowiłem sprawdzić tą fifę, którą tak wszyscy chwalą. Pamiętam, że jak ją zamawiałem to wpadli kumple. Zamówiłem a potem graliśmy kilka godzin w PESa. To był ostatnie raz kiedy w niego grałem. Nowa fifa jest rewelacyjna. Ale jeszcze nie przeszedłem na drugą stronę. Na tą jesień szykuje się decydujące starciesmile
    • Gość: domino Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: 81.15.156.* 06.08.09, 21:05
      Nie mogę się doczekać Fify 2010 z tego co tu pisze ale jedno mnie ciekawi. Czy EA pomyśli o realistycznej Fizyce i czy bramkarze w końcu będą interweniować w miarę ludzko a nie jak cyborgi w poprzednich częściach. Rozczarowałem się gdy w Fifa 09 zobaczyłem interwencje jak w Fifa 08 lub bardzo podobne. Kolejna rzecz do zmienienia to zrużnicowanie poziomów !!! Na amatorze wynik 12:0. Na początkującym 0:3 sad Ręce opadają uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka