Gość: misukin Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.tktelekom.pl 07.06.09, 19:19 Nie będzie to wiadome... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rakshia Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.aster.pl 07.06.09, 23:20 Next-gen ma być Fifa zasiadła na tronie i już z niego nie zejdzie, PES może się pokłonić i wyczyścić buty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.chello.pl 08.06.09, 09:05 PC pewnie będzie w obu przypadkach (FIFA i PES) w tej samej wersji, co na PS2. Wątpię, żeby coś się tu zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emte Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.chello.pl 08.06.09, 10:28 tak, wypowiadał się już ktoś z EA, że na PCtach nie będzie wielkich zmian, czyli znowu ta sama kiszka co rok temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 14:03 Fifa 09 lepsza od PESa 09?! No to chyba lekka przesada jeżeli porównujemy Pecetowe produkcje. Grałem w obydwie gry i musze przyznać że gra Konami podobała mi się dużo bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Messiasz Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 14:06 Pro Evlution jak na razie wymiata, jeżeli w 10 dodadzą parę nowych rozwiązań i poprawią niektóre buggi z 9 to będziemy mieli grę dużo lepszą od Fify. A tak na marginesie EA zawsze zapowiada zmiany, a potem wychodzi z tego Fifa z lepszą grafika prawie nie różniąca się od zeszłorocznej produkcji ... mam nadzieję, że teraz będzie inaczej, bo przecież to konkurencja napędza postęp, prawda?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misukin Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.tktelekom.pl 08.06.09, 15:40 Na konsoli FIFA rządzi... Na PC PES wymiata... Mam PC i tak gram w fife bo tam mają licenje a nie mam zamiaru grać East London zamiast Arsenalu hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwg Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.lan-177.netconnect.pl 08.06.09, 17:26 tylko pes fifa to kicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.2-0.pl 08.06.09, 18:16 "Zacznijmy od poprawek właśnie. Ekipa z EA Sports trafnie zauważyła - skoro Fifa 09 była tak dobra, skoro Konami jest daleko w tyle, skoro mamy tylko rok czasu na stworzenie gry to nie warto bawić się odkrywanie świata na nowo. Twórcy gry większość pracy włożyli w poprawianie tego, co im nie wyszło lub wyszło tak sobie oraz doszlifowaniu najlepszych elementów rozgrywki." - a ja myślałem, że tak włąśnie robią od dobrych 4-ch lat. Nie wnoszą żadnych rewolucyjnych zmian tylko poprawiają, dopracowują to co było w poprzednich wersjach. Przecież od Fify 2004 wciaż mam ten sam obraz przed oczyma. Odpowiedz Link Zgłoś
prezii Re: Fifa 10 - ja już grałem 08.06.09, 18:18 Dziwi mnie polityka EA, która pozwala na wypuszczanie crapa jakim jest Fifa09 w wersji PC. Jako zatwardziały pesowiec, który w każdą odsłonę serii gra do wyjścia następnej muszę przyznać, że fifa09 w wersji x360 zachwyca. Nadal się bronię przed powrotem do fify, która mnie odrzuciła po latach grania i którą porzuciłem na rzecz pesa 3,4,5,6,2008 i 2009. Obrona ta jest jednak irracjonalna, pograłem w weekend w króciutkie demo fify na xklocku i niestety a może stety żal mi konami. Niestety, bo uwielbiam pesa, jest to jednak miłość nieodwzajemniona. Polityka Konami woła o pomstę do nieba. Gra nadal tkwi w epoce PS2 i ratuję ją tylko to, że nie zmieniła się aż tak, aby stać się niegrywalna. Ma mnóstwo błędów, przeszkadzających i odrealniających rozgrywkę, o licencjach nie wspominam bo to nie jest najważniejsze (chociaż też boli). Stety, bo konami traci tron na własne życzenie. W przeciwieństwie do EA, które bardzo długo się uczyło ale jednak wyniosło jakieś wnioski i poszło naprzód, konami stanęło w miejscu. Nie grałem na tyle długo, aby stwierdzić, ile błędów ma fifa09 na x360, a ma błędy na pewno, ale pograłem na tyle, żeby jako pasjonat piłki nożnej docenić pracę panów z EA. Każdemu z was(nas) pesowców polecam otwarcie umysłu i obiektywne porównanie obu gier(fify oczywiście w wersji xklockowej) poprzez zagranie. Nie wiem, czy proces odpesawiania przebiegnie pomyślnie i czy przesiądę się ostatecznie na fifę09. Nadal łudzę, się, że w tym roku będzie rewolucja...znowu ale podobno gra będzie działać na tym samym enginie, więc klęska jest raczej przesądzona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: 195.205.199.* 08.06.09, 21:15 witam, mam zapytanie czy fifa 10 oraz PES 10 wyjda na PS2?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.tktelekom.pl 11.06.09, 02:21 Radzę pograć fifowcom w PESA 09-potem mówcie która gra jest lepsza. Sądziłem że fifa jest najlepsza...ale kiedy zagrałem w PESA 09 to różowe okularki spadły mi z oczu-PES RZĄDZI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.cust.tele2.pl 19.06.09, 21:16 Jak dla mnie na PC fifa stoi w miejscu. Pes wymiata, szczególnie z patchem ekstraklasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don corleone Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.hsd1.il.comcast.net 22.06.09, 07:06 Pes 6 to najlepsza czesc z wszystkich pes ale i tak wole fifke szczegolnie 09 online ;p masakra i czekam na 10 mam nadzieje ze wkoncu bedzie (next gen) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razdwa Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.centertel.pl 29.06.09, 22:59 ale głupoty z tą fifą 10 przecież i tak to będzie lizało stopy dla PES'a o którym nic nawet nie wiadomo oprócz tego że fifa lepsza nie będzie chodźby miała te swoje nieokiełznane przez nikogo next gen hihi ale szczerze kibicuje fifie żeby była troszke lepsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkimson Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: 194.149.232.* 01.07.09, 19:00 "Bo w końcu kto normalny kibicował angielskiej drużynie w tegorocznym finale Ligi Mistrzów?" na zdrowy rozum, to nie powinien nikt, jako, ze zadna z druzyn nie pochodzi z naszego kraju. Moim zdaniem Ci, ktorzy "gardza sezonowcami" to najgorszy przypadek i pojscie na latwizne. Sam kibicuje Legii, bo to lokalna druzyna, nie bede sie wyglupial twierdzac, ze Barcelano to wiecej niz klub, itp. Wysatczy, juz ze Azjaci powariowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.ghnet.pl 01.07.09, 22:19 "meczów", Panie Redaktorze, nie "meczy" - "meczów"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.09, 08:00 qsior_tychy: ja kibicowałem Manchesterowi, jestem normalny i dlatego nigdy nie zagram w Fife, nawet jeśli jakiś gamoń nazywający sam siebie "ekspertem" napisze że Fifa jest lepsza od Pesa. z ludzi kochających pocinanie w gry znam może 5% którzy grają w Fife... pozostali wiadomo w co. tyle. adios kabanos!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: 213.25.140.* 02.07.09, 11:22 ja nawet przy stanie 0:1 założyłem się z kumplem o dwie półlitrowe że ManU jednak wygra... może jestem nienormalny, ale ManU forever... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.09, 19:56 ja mam pes 9 i fife 9 na kompie i pro leje fife o głowe nie wiem czy inaczej sie gra na konsoli ale jestem wyznawca fify ale ten sezon oddaje pro bo tam jest wszystko realne np: 1.Lepsza grafika kolana zawodnikow sa swietnie dopracowane 2.gdy gra sie w LM jest fajna muza przystosowana do trybu gry a w fifie tak jak w kazdym meczu nic sie nie zmienia 3.widac radosc pilkarzy po sztrzelonej bramce a nie jak w fifie ze koles sie usmiechnie albo prawie wszyscy sie tak samo ciesza 4.jeden z powazniejszych bledow jest to (w pes 9 tego nie ma) gdy np:bramnke strzeli eto'o to jest pokazane ze podnosi rece do gory w miejscu a zaraz potem biegnie jak oszalaly (jest to bardzo wkur......) strzelec bramki biegnac aby pomachac reka (dobra cos w tym stylu ) to sie zderza z zawodnikiem druzyny przeciwnej albo swojej (to tez mnie wkur........) 5. w pro jest pokazane realistyczniej sama fabula gry widac jak pilkarze sa znoszeni na noszach i takie bajery a ludzie na to leca! P.S ja tez glosowalem za Manu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kujawa Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 17:09 ty tam nadole sie ni odzywaj < Visca El Barca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robbie2607 Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.brig.cable.ntl.com 10.07.09, 19:54 JESTEM WIELKIM FANEM GRY FIFA I MAM PROSBE ABY WE FIFIE 2010 UMIESCIC TAK JAK W PES CHAMOPIONS LEAGUE I ELIMINACJE I WTEDY POKONACIE PES ORAZ ZEBY ZAWODNICY MIELI KONTUZJE A NIE TAK JAK JEST W FIFIE 2009 ZE MOZESZ KOPAC ZADONIKA CALY SEZON ON I TAK BEDZIE GRAL W NASTEPNYM MECZU.TO JEST BEZ SENSU.PROSZE TEZ WPROWADZIC SWODY I ABYM MOGL OFIKSOWAC ZAWODNIKA.DZIEKUJE TO TYLE JEZELI TO WPORWADZICIE MACIE WYGRANE Odpowiedz Link Zgłoś
nersinho Re: Fifa 10 - ja już grałem 11.07.09, 18:07 a ja mam ochote na pół godzinny sex z 10 latką która rocznikowo ma 11 lat . a wy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seph Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: *.mielec.mm.pl 14.07.09, 13:18 Ja grałem w PESa od 3 do 2009. W edycje 2008 w wersji na PC i PS2 (ta druga była lepsza bo na starym silniku). Myślałem ze nigdy nie zagram w fife mimo, że ostatnie edycje PESa nie były aż tak udano. Niedawno jednak kupiłem xboxa i postanowiłem sprawdzić tą fifę, którą tak wszyscy chwalą. Pamiętam, że jak ją zamawiałem to wpadli kumple. Zamówiłem a potem graliśmy kilka godzin w PESa. To był ostatnie raz kiedy w niego grałem. Nowa fifa jest rewelacyjna. Ale jeszcze nie przeszedłem na drugą stronę. Na tą jesień szykuje się decydujące starcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: Fifa 10 - ja już grałem IP: 81.15.156.* 06.08.09, 21:05 Nie mogę się doczekać Fify 2010 z tego co tu pisze ale jedno mnie ciekawi. Czy EA pomyśli o realistycznej Fizyce i czy bramkarze w końcu będą interweniować w miarę ludzko a nie jak cyborgi w poprzednich częściach. Rozczarowałem się gdy w Fifa 09 zobaczyłem interwencje jak w Fifa 08 lub bardzo podobne. Kolejna rzecz do zmienienia to zrużnicowanie poziomów !!! Na amatorze wynik 12:0. Na początkującym 0:3 Ręce opadają Odpowiedz Link Zgłoś