Dodaj do ulubionych

Po Kablu: Air Rivals

IP: *.informel.pl 15.06.09, 18:10
Zapomniałeś napisać że do wyboru mamy róże "pojazdy" każdy ma inne skile. Na poczatku wybiera się 2 nacje które są wobec siebie agresywne. Jest trochę eventów itd... ogólnie to napisałeś o tej grze tyle , ile widzi człowiek który wszedł do niej na 5 min , a nawet jeszcze mniej ...

Obserwuj wątek
    • wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals 15.06.09, 18:33
      Chciałem napisać o nacjach i o różnych pojazdach, ale zrezygnowałem z tej koncepcji. Czemu? Ponieważ pod tym względem ta gra jest zwykła do bólu. Nie ma sensu pisać o tym, że są dwie frakcje, skoro wszędzie są. Nie ma sensu pisać o różnych specjalizacjach, skoro wszędzie są różne specjalizacje, a 4 to naprawdę mało imponująca ilość. Napisałem o tym, co istotne. To tak, jakbyś miał pretensje o to, że nie napisałem o odrzutowym napędzie pojazdów.
    • Gość: dfg Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 18:55
      to mogoles napisac tylko ze to mmorpg i lata sie statkami. Po co pisac wiecej ...
    • wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals 15.06.09, 18:58
      Ech... Po co narzekać? Napisałem o tym, co jest w tej grze istotne - PvP i grind.
    • Gość: Michi16 Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 19:02
      Czemu tu same słabe mmo są?! Dajcie w końcu grę pokroju Sword of the new world, ta gra dopiero rządzi!
    • Gość: przepisany Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 19:22
      Ojj, wypisany. Płacą ci w GC za nabijanie kliknięć? Skoro są nacje i pojazdy do wyboru to należy o nich napisać i z freewarowego casuala robi się mniej garażowa produkcja. Jak już coś opisywać to rzetlnie, albo wcale skoro ma być to na odwal.
    • zycie_is_simple Re: Po Kablu: Air Rivals 15.06.09, 20:46
      następnym razem napisz zdanie "są dwie nacje, a pojazdy o dziwo posiadają skile" i oszczędzisz im cierpienia.

Chyba tylko (..) (nie wiem kto) nie dopowie sobie że w mmo są skile. Przecież w każdym mmorpg są skile. Widzieliście takie mmorpg gdzie nie ma?
    • zycie_is_simple Re: Po Kablu: Air Rivals 15.06.09, 20:48
      *** oczywiście chodzi mi o to że są różne skile na różnych jachtach. Przecież twórcy gier mmo trochę je rozbudowują..
    • Gość: shambler Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.48.rev.vline.pl 15.06.09, 21:33
      zasadniczo po przygodzie z L2 unikam MMO, ale ta mnie zaciekawila... jakie to ma wymagania sprzetowe? i ile dziennie TRZEBA grac zeby utrzymywac poziom?
    • Gość: shambler Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.48.rev.vline.pl 15.06.09, 21:35
      @edit up:
      ok wymagania znalazlem... ale nadal nie wiem ile czasu trzeba poswiecic tej grze zeby nie spadac w rankingu serwera...
    • wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals 15.06.09, 21:48
      @shambler
      Nie mam pojęcia, co trzeba robić, żeby nie spadać z rankingu serwera. Natomiast wiem, że naprawdę szybko się leveluje. Co prawda potem to szybkie levelowanie staje się nieco monotonne, ale naprawdę jest szybko.

@zycie_is_simple
      Faktycznie. Muszę pamiętać o tym, żeby zawsze podawać wszystkie zbędne szczegóły. Zacznę już teraz:
      Jak się wciśnie spację, to statek przyśpiesza.
      Jak się dwa razy wciśnie "A" lub "D" to statek obraca się.
      Jak się zabije stworka to loot jest zbierany automatycznie.

Czy zapomniałem o czymś jeszcze?
    • Gość: Gość Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.chello.pl 15.06.09, 21:55
      Jak ściągnąć tą grę by nie zapisywała się na pulpicie? Za Chiny nie zrobię na dysku systemowym tyle miejsca.
    • cwicz Re: Po Kablu: Air Rivals 16.06.09, 00:59
      No, czyli mamy połączenie grindu, nudnych questów i nudnej strzelanki. Świetnie! Nie grałem, a ten tekst który przed chwilą czytałem był słaby. Nie dowiedziałem się żadnych rzeczy, czy istnieje tam rynek, aby wybrać ścieżkę rozwoju trzeba robić questy, czy istnieją jakieś eventy, czy gra jest darmowa, i paru innych rzeczy, które teraz nie przychodzą mi do głowy. Poza tym, wszystkie mmo wymagają czasu, niektóre potrzebują go mniej, niektóre więcej. Zaletami mmo jest właśnie pvp, kiedy 100 osób atakuje zamek, czy walczy na arenie. Mmo wymaga trochę więcej niż tydzień, bo w tydzień to można najwyżej pooglądać sobie początkowe "wioski"
      Poza tym, w każdym mmo na początku levele lecą szybko.
    • zycie_is_simple Re: Po Kablu: Air Rivals 16.06.09, 01:14
      @wypisany
      nie napisałeś nic o instalacji gry -.-'
    • zycie_is_simple Re: Po Kablu: Air Rivals 16.06.09, 01:20
      @gościu
      słuchaj no gościu ( big_grin )

zrób formatowanie i przy dzieleniu na partycje na system daj więcej miejsca (10-20gb)

Jeżeli się ściąga coś z neta na inną partycję to i tak się to najpierw ściąga na miejsce systemowe, a potem kopiuje na partycję docelową(Chyba że da się to w biosie zmienić, ale raczej nie wydaje mnie się).
    • Gość: Shocker Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 08:50
      Mój komputer > Własciwości > Zaawansowane > Zmienne środowiskowe i zmieniasz lokalizcje folderu plików tymczasowych.. tyle ;p
    • wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals 16.06.09, 09:11
      @cwicz
      Ależ Ty marudny jesteś...

Primo, nic nie pisałem o nudnej strzelance. Wręcz przeciwnie - jako strzelanka ta gra sprawdza się rewelacyjnie. Zwłaszcza jak zwerbujesz kumpla i latacie w składzie.

Secundo, jeżeli niczego się nie dowiedziałeś, to może przeczytaj jeszcze raz ten tekst? A potem jeszcze raz i znowu, i znowu... Napisałem o tym, co mnie pociąga i odstrasza w tej grze. Oczywiście mogłem napisać, że przedmioty można kupować i sprzedawać. Od razu wszyscy wiedzieliby więcej o grze.

Tertio, nie dla każdego zaletą mmo jest pvp, są ludzie lubiący grać głównie w pve. A poza tym, kto Ci powiedział, że do PvP trzeba więcej niż tydzień? Żeby zacząć walki z graczami, wystarczy 11. level. A 11. level zdobywa się w dwa dni. I to grając oszczędnie.
    • Gość: Gość Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.informel.pl 16.06.09, 09:44
      @wypisany
      "Jak się wciśnie spację, to statek przyśpiesza.
      Jak się dwa razy wciśnie "A" lub "D" to statek obraca się.
      Jak się zabije stworka to loot jest zbierany automatycznie."
      - Właściwie to trzeba przytrzymać tą spacje żeby było widać efekty , ale bardziej ekonomiczne jest dociskanie jej co chwilke ;]
      - Statek się nie obraca , tylko robi unik zataczając beczki w wybraną stronę
      - Lot jest zbierany automatycznie pod warunkiem że nie jesteśmy za daleko od niego wink
      To tak w ramach ścisłości heh, wiem że się czepiam smile

A teraz tak na powaznie.
      Grałem "sporo" w tą gre , i naprawdę uważam że jest to jeden z lepszym mmo rpg jeżeli chodzi o zabawę. Ale po przeczytaniu tekstu ta gra wydaje mi się niczym szczególnym nie wyróżniać. A to źle.
      Czego tak dokladnie zapomnialeś napisac ?
      To ze sa 4 pojazdy do wyboru , i każdy z nich rozwijamy sami (przydzielając punkty do 6 cech). Napisałeś że w każdej grze mmo jest to samo , tylko nie licząc Helbreath rzadko zdaża się żeby moża bylo wziaść jedną postać ale rozwijać ja jak tylko dusza zapragnie , tutaj jest podobnie , bieżemy AG i sami decydujemy jak bedzie wyglądał jego build , reszta mmo rpg cechuje sie tym , że wybieramy postac i idziemy w tym kierunku i koniec...
      Każda nacja w swoim miescie ma liczbę zabitych wrogów (wroga nacja) , po przekroczeniu pewnej liczby pojawia sie statek na losowj mapie , jedna nacja go broni druga atakuje , naprawde swietna sprawa kiedy 200 pojazdow przelatuje Ci w jednym momecie przez portal zeby przebic się przez camperow na warpie a później doleciec do statku. Jest róznica zobaczyc w L2 mase ludzi stojacych na ziemi i pukających do zamku , a zobaczenie mase czerwonego koloru z każdej stony i piskający radar ze zaraz oberwie sie rakieta ... O innych eventach pisac nie bede.
      Dodatkowo w każdy dzien możemy sie wybrac do denów wroga (deny łączą mapy nacji , ze srodkową mapą która jest neutralna(czytaj caly czas sie na niej nawalasz ;P) Tutaj na prawde nie ma nudów , bo jeżeli chce sie expic to sie expi a jak chce sie lac to sie lejesz. A co do questów , fakt nie sa jakos szczególnie "rozbudowane" ale wlasnie to jest fajne , że jednoczesnie klepiesz exp przy czym zamym robiac questa , i nie mozna poowiedziec ze sa proste bo na niektorych trzeba sie chwilke pobawic .
      A teraz lece zdawac egazmin , pozdrawiam ;]

• wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals 16.06.09, 09:52
      @Gość
      Właściwie nic nowego nie napisałeś. Po prostu doprecyzowałeś moje słowa i polałeś je emocjonalnym komentarzem. I nie ma w tym nic złego - fajnie jest przeczytać opinię kogoś, kto siedzi w grze, zwłaszcza jeśli nie jest agresywny, jak fani AIONa na przykład.

Jednakże ja nie pisałem tego artykułu z punktu widzenia fana. Napisałem to, co zauważyłby nowoprzybyły. I co ja zauważyłem. Wspomniałem o bitwach PvP 100vs100, Ty tylko dodałeś kilka szczegółów, które nie mają znaczenia dla kogoś, kto nie gra w AR. Nie napisałem nigdzie, że questy są proste, ale że są nudne. Bo są.

Co do rozwoju, to bardzo Cię proszę, przestań żartować. Co z tego, że teoretycznie mogę punkty przydzielać do każdej cechy, skoro zależnie od rodzaju Geara poszczególne cechy są różnie punktowane? Teoretycznie możne robić co się chce, ale w praktyce opłacalna jest tylko jedna, maksymalnie dwie ścieżki. To już Guild Wars daje więcej możliwości, bo można się pobawić łączeniem umiejętności dwóch klas.
    • Gość: Gość Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.informel.pl 16.06.09, 09:54
      a jeszcze tylko jedno wink na 11 lvl zapomnijcie o pvp bo na mapach ktorych sie walczy potworki by was nekaly (czytaj zabijaly na 1-2 hity) na 30 lvl można już coś probować , ale dobrym lvl na pvp tak na prawdę jest dopiero 50 i wyzej , np BG (cos jak bombowiec) dostaje wtedy nowy skil ktory pozdala zabijać IG (mysliwce) , przed tym poziomem mamy do dyspozycji rakiety na AG(tanki) walce w ziemie , i jeżeli nie ma sie wprawy to ciężko nimi zdejmować cele latające (ale i tak musicie się tego nauczyć żeby grac BG bo tak się nim expi ...)
      Jeżeli chodzi o exp , to do 30 leci stosunkowo szybko , do 50 trochę wolniej ale tez tragedii nie ma , po 50 do przewalone a później to już przepi....lone ( tzn wiekszosc graczy rezygnuje z expa na pewnym poziomie bo stwierdza ze nie ma sensu expic)
    • Gość: Gość Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.informel.pl 16.06.09, 10:00
      Nie jestem fanem , uważam że to świetna gra , jestem fanem Helbreath który niestety umarł/domiera ( i moim skromnym zdaniem mimo grafiki , to była i jest najlepsza gra mmorpg pod wzgledem pvp ). A co do builda ,to się mylisz , na wysokich lvl build dobiera się do sprzetu jaki posiadamy , np. AG pakują wszystkie pkt w defa bo maja bronie które i tak masakruja 50+BG i high IG ... Znajdziesz silnik dla MG z speed 0 to zmieniasz mu build. Ok juz na prawde lece , pozdrawiam .
      PS: ja sie nie czepiam artykułu jakoś szczególnie tylko skoro o czyms piszesz , to rób to bardziej dokładnie , bo możesz zniechęcic ludzi do gry która na prawde ma swietny klimat , i zapewnia dobra zabawe.
    • Gość: Allanon Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.06.09, 11:01
      Żenujący opis gry. Kto to w ogóle jest ten cały Wasyl? Jego warsztat recenzenta jest... bardzo niski.

Do tego śmieszne tłumaczenie, że nie napisał o niektórych rzeczach, bo one są w każdym innym tytule MMO.

Ktoś tu chyba nie umie przyjąć krytyki. Polecam wziąć się w garść i słuchać dokładnie, czego brakuje w tej pseudo-recenzji.

Widać, że autorowi nie chciało się poznać bliżej gry. Opisane na odpierdziel.

>Nie ma sensu pisać o tym, że są dwie frakcje, skoro >wszędzie są. Nie ma sensu pisać o różnych >specjalizacjach, skoro wszędzie są różne >specjalizacje, a 4 to naprawdę mało imponująca >ilość. Napisałem o tym, co istotne. To tak, jakbyś >miał pretensje o to, że nie napisałem o odrzutowym >napędzie pojazdów.

IMO - nie ma sensu brać się za recenzowanie, skoro nie ma się o tym zielonego pojęcia i nie umie się przyjąć słów krytyki, które są całkowicie słuszne.
    • wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals 16.06.09, 11:11
      @Allanon
      Masz rację, ten tekst jest fatalną recenzją. Tyle, że to nie jest recenzja. To moje subiektywne wrażenia z gry, okraszone refleksją na temat: komu mogłoby się to spodobać. Według mnie znacznie ważniejszy od czterech klas Gearów jest nudny grind, dlatego to o nim napisałem. Aha, jeszcze jedno. Oczywiście, że potrafię przyjąć krytykę. I tak na przykład wziąłem pod uwagę Twoje spostrzeżenia i doszedłem do wniosku, że nie zrozumiałeś artykułu. Gdybym napisał o frakcjach i gearach, przyczepiłbyś się do braku opisu skilli, gdybym napisał o skillach, uznałbyś, że za mało jest powiedziane o schowku. I tak w kółko.

@Gość
      Jeśli chodzi o builda, to nie nie dotarłem do aż tak wysokich leveli, ponieważ pokonał mnie grind. Miałem szanse podpakować trochę za czasów Space Cowboya, bo mniej mi wtedy przeszkadzało ganianie za latającymi robakami, ale GPotato nagle zrezygnowało z gry i zapomniałem o tytule na dość długo. Potem znalazłem AR i zacząłem od nowa, ale nie dałem rady. Dotarłem do 18. chyba levelu.
    • slawomir.serafin Re: Po Kablu: Air Rivals 16.06.09, 11:28
      ja chciałbym tylko zauważyć, że to nie jest tekst dla tych, co w Air Rivals grają, tylko dla tych, którzy gry nie znają. Po cholerę komu nudne szczegóły typu "a ten myśliwiec to zabiera trzy rakiety, a tamten to pięć", które cieszą tylko fanów - ważne są wnioski i właśnie wrażenia.

tak przy okazji, recenzje w których się opisuje ile w grze jest klas postaci i ile różnich skilli są najnudniejszymi i najmniej ciekawymi recenzjami pod słońcem - bo tak naprawdę są ubranymi w formę recenzji opisami, które zawierają tzw. features, czyli to co każdy zainteresowany może znaleźć na stronie oficjalnej gry. To przerażające, że niektórzy chcą takie "recenzje" w ogóle czytać...
    • Gość: Allanon Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.06.09, 11:44
      Ale kto mówi o opisie skilli? Bez przesadyzmu - takie rzeczy znajdują się na stronach fanowskich / oficjalnych i w recenzji ich nie powinno być. Sami się zapętlacie w swoich wyznaniach.

Problem polega na tym, że pisząc o nudnym grindzie i jednocześnie nie pisząc o fundamentalnych rzeczach tej gry (w którą nie grałem) widzę tutaj uprawianie lekkiej hipokryzji. Grind to nieodłączny element MMO - jest w.s.z.ę.d.z.i.e. W każdym tytule.

Prawda jest taka, że czytając to coś powyżej (skoro nie jest to recenzja, to nie umiem tego odpowiednio nazwać) a artykuł na losowej stronie - ma się wrażenie, że ktoś nie odrobił pracy domowej. Co więcej - kolejne wrażenie jest takie, że ciężko uzmysłowić sobie, że mowa o tej samej grze.

Słusznie ktoś wyżej napisał - skoro bierzecie się za coś, to należy zrobić to dokładnie. Przemyśleć wszystko. Napisanie na odpierdziel, po łebkach, nie skutkuje niczym dobrym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka