Gość: wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 12:24 Zabierałem się do pisania tego artykułu jeszcze przed tekstem o AIONie. Zwłoka wynikała z tego, że nie wiedziałem jak to napisać. A to dlatego, że ta gra jest nietypowa - niby nic specjalnego, a jednak daje frajdę. I właśnie to starałem się zaznaczyć w tym tekście. Co do grindu - nie, grindu nie ma wszędzie. A nawet jeśli jest, to nie wszędzie jest on aż tak żmudny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fallonus Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.ptr.magnet.ie 16.06.09, 17:30 @ss poniewaz nie slyszalem o tej grze nie bede wchodzil na jej strone w poszukiwaniu opisu ficzersow @wpyisany a jak juz zes chcial cos napisac to mogles sie pokusic o nieco wiecej dla tych "wlasnie co gry nie znaja" a powinni wiedziec ze wlasnie tak samo jak w innych produkcjach mmo do wyboru jest to/tamto/owo i robic trzeba tak/siak/owak popieram wszystkich co na ciebie psiocza hehe Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals 16.06.09, 17:59 @fallonus Naprawdę zależy Ci na opisie frakcji, czy rodzajów Gearów? Ale tak szczerze, czy gdybyś przeczytał, że są 4 rodzaje statków, to nabrałbyś większej ochoty na grę? Ja rozumiem rozczarowanie fanów gry, ale czemu ludzie nieznający tego tytułu tak bardzo się unoszą? Mam swoją teorię. Otóż wydaje się im, że te specjalizacje statków są czymś w rodzaju klas w innych grach mmo. Że gra A-Gearem różni się diametralnie od gry I-Gearem. Otóż nie jest tak. Różnice owszem, są. Czasem nawet zauważalne, ale w ostatecznym rozrachunku i gra i tak sprowadza się do latania i strzelania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość:Avi Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.informel.pl 16.06.09, 22:48 wypisany: Nie wiesz co piszesz , gra A gearem nie rożni sie od I geara ? IG to myśliwiec , z szybkim silnikiem , takty hit end run jest u niego podstawą , natomiast AG to typowy tank. Tak można nim latac , tylko ze IG 3 razy Cie obleci do okola zanim ty cos zrobisz ;] AG stawia sie na glebie , rozkłada na sege , i napier... BG to bombowiec , jest wolniejszy od IG wiec o poscigach i 400ms(prekgosc latania) mozna zapomieć , typowy "nuker" ,nie wsadzisz mu takich samych broni jak do IG bo BG to nie IG , tak samo jak AG to nie IG czy MG , te pojazdy różnią się miedzy soba diametralnie , wiem że zagrałeś do low lvl , i wlasnie dla tego nie widzisz roznicy , jak byś wpadł na battle areny to zrozumiał byś że każdy z tych statków jest "wyjątkowy" Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals 16.06.09, 22:52 @Avi źle się wyraziłem w komentarzu. Oczywiście, że w PvP te różnice widać. Ale żeby grać w PvP trzeba się zdrowo podpakować. Do tego czasu każdy wyrobi sobie opinie o grze ze sto razy i ja mu do tego nie jestem potrzebny. Istotny jest pierwszy okres - powiedzmy do wyboru frakcji. W tym czasie różnice między Gearami są kosmetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
deamon-pl Re: Po Kablu: Air Rivals 17.06.09, 06:35 hmm teras z ciekawości instaluję i liczę ze łatwo skuma QUEST po angolsku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 08:22 zaciekawiło mnie to do tego stopnia, że ja, który unikam MMO jak ognia dziś w nocy ściągnąłem, z rana zainstalowałem, i dziś po pracy zacznę się w to bawić a tak w ogóle to sex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DMG Re: Po Kablu: Air Rivals IP: 212.180.146.* 17.06.09, 11:19 Sam pomysł stworzenia cyklu 'po kablu' jest bardzo dobry (w końcu bezczelnie ściągneliście go od lidera rynku w opcji wydrukowanej =). Natomiast wykonanie jest żałosne. Kolejna recenzja i kolejno dno. Zero wartościowych informacji, a kazda 'subiektywna opinia' kończy się na totalnie bezsensownym "nie udało mi się w to pograć dłużej bo zniechęicł mnie grind". to tak jakby recenzując strzelanke napisało się "pograłem pół godziny bo znichęciła mnie konieczność strzelania", a w grze logicznej "nie przeszedłem pierwszej planszy bo tu trzeba cały czas mysleć i jest to ogromna wada tej gry". Jeśli minąłeś się chłopie z powołaniem to poproś o zmiane przydziału i tyle. Kolejny raz drażnią też losowe pogrubienia tekstu. Na podstawie tego co zaznaczone nawet autor tych wypocin nie byłby zapewne w stanie powiedzieć o czym jest ten artykuł. Jeszcze raz apeluje - pisać każdy może, ale nie każdego warto publicznie zamieszczać, nawet jeśli pisze za darmo i 'bardzo się przecież stara, nie jego wina, że nie ma talentu'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 11:56 @DMG 100% prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals 17.06.09, 12:17 @DMG Jeśli uważasz, że grind jest w grach MMORPG tym samym, co strzelanie w FPSach, to bardzo mi przykro. Nie mam nic przeciwko walce ze stworkami, ale tylko jeśli jest ona dawkowana w rozsądnych ilościach. W AR latania za mobkami jest stanowczo za dużo i zabiera zbyt dużo czasu. I o tym napisałem. Jesli nie zauważyłeś (pewnie przez te pogrubienia, które czynią tekst kompletnie nieczytelnym), to napisałem też o warstwie PvP, która naprawdę daje radę. Te paskudne pogrubienia uniemożliwiły Ci również odnotowanie faktu, że opisałem AR, jako bardzo przyjemną, arcade'ową strzelankę. Ale oczywiście liczy się tylko to, że coś mi się nie spodobało. Co do"bezczelnego ściągnięcia" - nie czytuję "lidera rynku w opcji drukowanej i nie miałem pojęcia, że mają oni taki dział. Niedawno kupiłem jeden numer CDA (nie bójmy się tego słowa), bo mieli fajną grę za małe pieniądze. I byłem przerażony. Tak żałosnego humoru to już dawno nie widziałem, naprawdę. CDA i GC to dwa zupełnie różne światy, które operują na różnych mediach, ale jeśli chodzi o jakość, to stwierdzam, że CDA plasuje się na poziomie "Śmiechu Warte". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 15:35 A mi się artykuł podobał. I nawet zacząłem pogrywać w tą gierkę. Nie o to chodzi, żeby opisać każdą grę dokładnie tylko żeby powiedzieć, że jest taka a taka gra i dać pierwsze wrażenia. jak ktoś będzie bardziej zainteresowany to sam poczyta o tej grze więcej. Co do mówiących tych, że zabrakło opisów statków, broni itd to puknijcie się w łby. Każdy statek ma masę buildów, masę różnych kombinacji wyposażenia i skilli. Może jeszcze Auto miał napisać gdzie jakie potwory występują? Niestety, trollowanie forum i udawanie expertów jest ostatnio modne... Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals 17.06.09, 16:00 Miło jest się przekonać, że jednak ktoś rozumie ideę działu "Po Kablu". Dziękujemy i polecamy się na przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DMG Re: Po Kablu: Air Rivals IP: 212.180.146.* 18.06.09, 00:16 Brawo - sam sobie napisałeś głos poparcia i jeszcze na niego odpowiedziałeś haha Mam nadzieje, ze to poprawiło twoje samopoczucie bo tak sie dziwnie składa, że praktycznie NIKOMU nie podobają sie te wypociny. Popracuj nad sobą albo daj sobie spokoj z pisaniem i oszczedz sobie upokorzen.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DMG Re: Po Kablu: Air Rivals IP: 212.180.146.* 18.06.09, 00:23 Nie ma niestety opcji edytowania, a nie moge nie podziekowac za bezinteresowny flame na CDA ^^ Aż miałem łzy w oczach ze śmiechu =) Radze kupić kolejny numer - jest pewien dział w którym pojawi się twoja wypowiedz ^^ Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Po Kablu: Air Rivals 18.06.09, 11:24 @DMG OCZYWIŚCIE, że sam sobie napisałem głos poparcia. W końcu nie ma dla mnie nic ważniejszego od wygrania słownej potyczki z Tobą. Teraz, kiedy mnie zdemaskowałeś, czuję się taki zażenowany... Co do CDA, to cóż... To moja subiektywna opinia (i nie tylko moja) i mam gdzieś, co myśli o niej redakcja "lidera wersji papierowej". Zastanawia mnie jedno - skąd ta pewność, że moja wypowiedź gdzieś się pojawi? Czyżbyś nie był zwykłym czytelnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krytyk Re: Po Kablu: Air Rivals IP: 77.79.255.* 10.07.09, 11:52 zal gostek mi ciebie jakie bys inne wznalazl misje jak nie zabic cos czy tamto a dla mnie misje sa ciekawe i skoncz z tym servisem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 16:19 Chcesz mieć 100k kresytów ??? o prostu wyślij game 8dhbhm na numer 79979 i otrzymasz potwierdzający SMS w którym dostaniesz linka na strone i kod gdzie go wpiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merle AirRivals Wiki IP: *.jaskom.pl 10.08.09, 09:53 airrivals-pl.wikidot.com/ -zapraszam na AirRivals Wikipedie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 12:59 Po prostu wyślij game zrkds4 na numer 79979 i otrzymasz potwierdzający SMS wraz z linkiem na strone czitów do Air-a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RYJEK Re: Po Kablu: Air Rivals IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 21:02 ta gra jest super Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzunio-99 Re: Po Kablu: Air Rivals 01.08.10, 00:13 Ten opis gry czy co to tam jest, to praktycznie nic. Sądzę, że powinno być napisane jeszcze o czymś. Rzeczywiście, w każdym MMORPG jest kilka typów postaci lub pojazdów, jednak należało coś o nich napisać, np:" Brandy Burg(B-Gear) to bombowiec, dość szybki. Idle Sniper(I-Gear) jest myśliwcem, szybki i zwrotny. Meadow Burgle(M-Gear) to jednostka wspomagająca o mocnej osłonie, jedną z zalet tego Gear'u jest możliwość używania skill'i wspomagających na całej formacji. Anima Mortar(A-Gear) to pojazd typu czołg, posiada mocny pancerz oraz silne bronie." I tyle! A co do nacji, wszędzię jest kilka, w tym się zgadzam, jednak jakiś krótki opis by nie zaszkodził, np:"W grze istnieją dwie wrogo do siebie nastawione nacje: Bygeniou City United(B.C.U.) i Anti Nationalism Influnce United(A.N.I.). A.N.I. to grupa(dość spora) rebeliantów. Narody te toczą ze sobą bitwy o Statki Matki(tzw.MS, u B.C.U. to Anubis, a u A.N.I. Horos) i Punkty Strategiczne(SP)". Odpowiedz Link Zgłoś