barracudo 16.06.09, 13:54 I o to właśnie chodzi, aby posiadacze jednej i drugiej konsoli mieli tą samą grę. Szacun dla S-E Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikas2 Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 14:55 Płytę którą chcą użyć(PS3) to Blu-ray 25 GB Więć max ilość płyt na kloca to trzy Dodać do tego wielokrotność zapisywania takich samych danych na "Blu-rayu" aby dobrze to chodziło na PS3 to powinni sie spokojnie zmieścić na dwóch płytach DVD Chyba że chcą sztucznie powiększyć pojemność i sie chwalic jaka to gra jest wielka i ile potrzebuje miejsca na dysku.Przykłady takich gier znajdziecie w śieci i są to właśnie japonskie produkcje Dodam że taki "Fable 2" jest na jednej płycie DVD Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 15:36 Gra ma może 7 GB reszta to wstawki filmowe w HD Przykładem niech będzie MGS4 który zawiera wszystkiego ok 20 GB danych.Ile z tego to gra ? a ile film ? Założę sie że tylko 30% na płycie to gra Odpowiedz Link Zgłoś
martin1841 Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 15:41 mam xboxa z dyskiem 120 giga wiec wszystko wrzuce na dysk- jak by to powiedzial van diesel: "a lots of dvd's to handle with - not a problem" Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 15:52 płyta Bd ma 50 gb... Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 15:58 @mikas2 - raczej na 3-4 dvd Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 16:00 @mi-go - taa dwuwarstwowa na której jeszcze nie pojawiła się żadna gra ;d Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 16:35 @mikas2 - filmiki w mgs są na silniku gry i generowane na żywca a nie przygotowane wcześniej ;] I kto Ci powiedział że w każdej grze są dublowane dane na płycie? Ja spodziewałbym się po prostu sporej instalki. Wiesz ile ważyło demo FFXIII? Dodaj tego baaaaardzo dużo tekstur, efektów, dialogów, pełny silnik gry, filmiki możesz sobie pominąć. Jak sądzisz ile to zajmuje? Odpowiedz Link Zgłoś
mi-go Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 16:39 taa, oprócz MGS4 , które wazy około 38 gb Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 17:17 mgs4 nie zajmuje 38gb ;p @squadro - zawartość gry na b-r jest dublowana bo napęd nie wyrabia tzn, jest zbyt wolny, pamiętasz aferę z resistance1? hehe, dlatego też masz konieczną instalacje w grach ps. osobiście wolę zmienić płytę co kilka godzin niż instalować gry na hdd co rozdział Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomny_dziurkaczv2 Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 17:33 ""och, to nie zmieściło się na płytach do 360, więc to wytniemy z wersji na PS3" lub vice versa" co to za debilizm z tym vice versa? ktos palnal glupote czy tlumacz dal ciala w tym wypadku vice versa oznaczaloby "jesli nie zmiesci sie na dvd to nie zmiesci sie na bd ?? Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomny_dziurkaczv2 Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 17:34 bigdaddy: "ps. osobiście wolę zmienić płytę co kilka godzin niż instalować gry na hdd co rozdział " sa tacy ktorych stac na konsole z dyskiem, sa tez tacy ktorzy szanuja swoj sluch - oba te przypadki to ci ktorzy instaluja gry na xboxie Odpowiedz Link Zgłoś
guile589 Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 17:55 Według Konami MGS4 zajmuje pelna dwuwarstwowa plyte Bluray, czyli 50GB. Final Fantasy XIII wiecej jak dwuwarstwowej plyty BD nie lyknie, a to ze zajmie przynajmniej tyle co MGS4 biorac pod uwage rozmiar zwyklego dema, to bedzie raczej wiecej niz pewne. Innymi slowy na X360 bedzie to wydanie okolo 5 plytowe, jesli mialoby zawierac japonska sciezke dzwiekowa, bez niej moze beda to z 3 plyty. Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 17:57 @dziurkacz - z ff13 chodzi o to że ma być taki sam na obu konsolach, może wytną przez x-a filmiki a przez ps3 obniżą jakość grafiki by była wyrównana Co ty tu wyskakujesz z zagraniem kogo na co stać? Mam 120gb w x360 i 80gb w ps3 więc nie obawiam się o pojemność ani o słuch. A ciebie stać na obie konsole? Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 18:10 @bigbandowy - nie wiem ile zajmuje mgs, ale na bank jest na DL, aż się zdziwiłem że ktoś wyskoczył że zajmuje 20gb... Niestety nie pamiętam żadnej afery, jakoś słabo sledze takie rzeczy. Instalacja w grach konieczna? przecież nie wszystkie się instaluje. Niestety, ale prędkość BR jest wystarczająca, przynajmniej dla gier o standardowej, na dzień dzisiejszy, wadze. Było już to pisane, nawet na polygami. Sorry... Niestety nie obniżą grafiki i nic nie wytną ;] Odpowiedz Link Zgłoś
saqurado Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 18:16 Edit "bigdaddyy" oczywiście, krzywo skopiowałem ;] Odpowiedz Link Zgłoś
karkolomny_dziurkaczv2 Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 18:46 bigdaddy: "A ciebie stać na obie konsole? " oczywiscie, ze tak, ale co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 19:58 Pytanie dla zorientowanych- cCzy jest jakas szansa ze ta gra pojawi sie rowniez na pc? Moze nie od razu, ale np. rok po premierze? Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszart Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 20:46 "Pytanie dla zorientowanych- cCzy jest jakas szansa ze ta gra pojawi sie rowniez na pc? Moze nie od razu, ale np. rok po premierze? Zdazysz kupic konsole za mniej niz 5 stowek do tego czasu. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 20:48 @saqurado - skoro prędkość według ciebie jest wystarczająca to czemu dane na b-r są powielane wiele razy i czemu trzeba instalować gry? no właśnie...oczywiście co do instalacji to chodzi mi tylko o te kilkanaście gier co wymaga tego Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 16.06.09, 20:51 @mateuszart - nic nie było mówione o pc ale kto ich tam wie czy nie wyjdzie, za to w 2010 na pc pojawi się ff14 online jeżeli to cie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
mathiuss Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 17.06.09, 12:27 No wlasnie slowko online w tym wypadku mnie zniecheca. Nie cierpie tych wszystkich mmo (moze to sie zmieni jak wyjdzie Old republic ), a dawno juz nie gralem w niezlego singlowego rpga z fajna grafika. W jrpg w zasadzie nigdy nie gralem, dlatego tak bardzo chcialem sprobowac FF13 na pc. Szkoda ze pewnie nie wyjdzie na ta platforme. Odpowiedz Link Zgłoś
luk4sho-pl Re: Bezkompromisowe Final Fantasy XIII 18.06.09, 10:18 bigdaddyy jestes smieszny. Co Ty przegladasz strukture kazdej gierki na PS3? Watpie. Pliki byly powielane na poczatku zycia PS3 bo: 1. Nikt nie umial jeszcze obejsc predkosci BD 2. Gry nie zajmowaly duzo, nie tak jak teraz (np. MGS4) Tak jak juz wspomniales o Resistance1 to byl jedyny przypadek o ktorym slyszalem. I zapewne nadal tak jest. Tak wiec przestan gadac bzdury albo odetnij sobie palec z ktorego je wysysasz Odpowiedz Link Zgłoś