Dodaj do ulubionych

Microsoft o ekskluzywności

16.06.09, 20:30
jak dotąd każdy SC powstawał jako "Only on Xbox" i każdy lądował na konsoli Sony. czemu tym razem miało by być inaczej?
Obserwuj wątek
    • mi-go Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 20:49
      Jeśłi chodzi o tytuły exluzywne to w tym momencie Ms ma mało do powiedzenia. Sony ma naprawdę dużo pozycji, w które nie zagramy ani na pc ani na x'ie. Dla mnie takie tytuły są najważniejsze i w oparciu o ekskluzywny lineup podejmuję decyzje o kupieniu danej konsoli. Tutaj Sony wygrywa na całej linii. Jełśi Ms zrezygnuje z wydawania tytułów od swoich wewnętrznych studiów i skupi się tylko na multiplatformach i dlc to dal mnie to słaba opcja.
    • bigdaddyy Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 20:53
      @mi-go - mylisz fakty bo więcej exów jest na x360 i więcej exów zmierza na x-a ale to co kogo interesuje to już inne sprawa smile
    • blazej321 Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 20:54
      Wydawanie "niepełnych gier", a później wypuszczanie płatnych dodatków to dla mnie żadna ekskluzywność.
    • wielcechwalebny Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 20:58
      microsoft chce po prostu zarabiać. Zamiast pakować miliony dolarów w prace wewnętrznych wydawców i nie być pewnym sukcesu (bo nigdy nie wiadomo czy dana gra przyniesie oczekiwane zyski - nawet "pewniak" może się nie sprzedać vide killzone2) ma kasę przy mniejszych nakładach finansowych - banalnie proste i skuteczne
    • blacq Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 21:03
      bigdaddy@ O jakich exclusive'ach mówisz? Jedyne liczące się (mogące konkurować z ex. na PS3) exclusive'y na X360 to Gears of War i Forza.
    • mi-go Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 21:06
      bigdaddyy, ja Cie proszę nie rozśmieszaj ludzi. Przeanalizuje ilość gier od wewnętrznych studiów w przeciągu drugiej połowy 2008, 2009 i tego co zmierza na ps3. Popatrz też na ich jakość itp.
      Co k2 to ten cały czas sie sprzedaje bo naprawdę świetna gra. Sony takimi tytułami jak Uncharted1, 2,Heavy rain, Mgs4, Gow3, Last Guardian, Wipeout Hd, LBP, Warhawk,Resistance'y i mnóstwo innych zaskarbia sobie zaufanie graczy. W gry od Ms prawie zawsze są tylko czasowymi exami albo można w nie zagrać na pc. Poza tym ich jakość często pozostawia wiele do życzenia. Ja faworyzuje Sony właśnie z powodu exów.Nie mówię, że x ich nie ma ale IMO porównywać nie ma co smile
    • ddareq Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 21:11
      Ja jako posiadacz xboxa musze przyznac, ze na ta konsole jest bardzo malo dobrych tytulow ekskluzywnych, a stwierdzenie, ze gra wychodzi ekskluzywnie na xboxa i pc to jakies nieporozumienie. Jednak jak juz kupie ps3 to w tytuly multiplatformowe bede gral na xboxie, lepszy pad i achievementy robia swoje.
    • bigdaddyy Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 21:34
      @mi-go - na xbox live w każdym tygodniu pojawiają się 2-3 gier a na ps3? 1-2? rozumiem że to nie super duże produkcje smile ale jasno pokazuje że więcej exów wychodzi na x-a
      Co do dużych exów to też jest ich sporo: pgry3/4, crackdown1/2, forza 2/3, gears of war1/2, fable2, dead or alive4, ace combat 6, dead rising, halo3, halo odst i halo reach, banjo-kazooie, kameo, perfect dark, lost odyssey, star ocean4, n3 1/2 i dużo innych a to są gry tylko na x360 dodaj do tego exy x/pc czyli mass effect1/2, splinter cell, alan wake, l4d 1/2, i mase innych smile
      I nie pisz że gry na x360/pc to nie exy... bo wtedy gry na ps3/psp to też nie są exy i połowa twojej listy pójdzie się walić
      (ff14 wyjdzie na ps3 i pc czy kilka gier też wyjdzie tylko na pc i ps3 i to są exy)
    • dzierzba-pustynna Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:02
      @bigdaddyy
      Jak możesz porównywać gry na psp i na ps3 kiedy to są inne produkcje. Jeśli mogę zagrać w ekslusive z xboks 360 bez tej konsoli to jaki to ekslusive?
    • argeth Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:10
      Jasne, że exclusive'y są porównywalne na obu platformach. Sam mam X360 i chwalę sobie pograć w Star Ocean 4 czy Gearsy jednak God of War 3 czy FF vs XIII mnie niemniej ciągnie wink
      Za to faktem jest, że jeśli chodzi o lineup a nie tytuły, które już są to M$ trochę przybiedził. Nowe Halo , Mass Effect czy Alan Wake wygląda marnie przy Kratosie czy U2 od Sony.
    • darth_raven Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:12
      bigdaddy, nie chce się czepiać, ale z tytułów, które wymieniłeś większość już nie jest, bądź wkrótce nie będzie exclusive'ami tongue_out
    • x-boxer Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:15
      Co do dużych exów to też jest ich sporo: pgry3/4, crackdown1/2, forza 2/3, gears of war1/2, fable2, dead or alive4, ace combat 6, dead rising, halo3, halo odst i halo reach, banjo-kazooie, kameo, perfect dark, lost odyssey, star ocean4, n3 1/2 i dużo innych a to są gry tylko na x360 dodaj do tego exy x/pc czyli mass effect1/2, splinter cell, alan wake, l4d 1/2, i mase innych smile
      I nie pisz że gry na x360/pc to nie exy... bo wtedy gry na ps3/psp to też nie są exy i połowa twojej listy pójdzie się walić
      (ff14 wyjdzie na ps3 i pc czy kilka gier też wyjdzie tylko na pc i ps3 i to są exy)

Poprostu BigDaddy ich zniszczyles ta wyliczanka!
      Teraz nikt nie napisze, ze procz Forzy i Gerasow nie ma nic fajnego excluzywnego na x360.
      OBIE KONSOLE POSIADAJA SWOJE SWIETNE EXCLUZIWY!
    • dante71 Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:29
      Mass Effect, Halo, Gearsof War, Fable2, Perfect Dark(NINTENDO64!), Splinter Cell to nie są exy!!! Wszystkie wyszly bądz wyjdą na PC z wyjątkiem PD które powstało na N64!

Sony ma Killzone2, Motorstorm 1,2, Uncharted1,2,Heavy Rain, Mgs4, Gow3, Last Guardian, Wipeout Hd, LBP, Warhawk, Resistance 1,2, HevenlySword, Pain, oba Ratchety, Untold Legend Dark Kingdom, inFamous, wszystkie Singstary, Buzzy, Socom, Eye of Judgment, Siren Blood, GranTurismo...

Możemy długo się tak sprzeczać która konsola ma więcej. Nie zawsze ilość idzie z jakością!
      Porównja exy na PS3 a X360 i wtedy powiedz które są perełkami a które nie.
    • rirek1236 Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:32
      lololol Star Ocean 4 ssie wole vesperie xd
    • retlibution Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:40
      PS3 Killzone 2, infamous, uncharted 2, MAG, Ratchet & clank, god of war 3, heavy rain, the last guardian, gran turismo 5
      X360 Halowars, forza 3, conviction(ale ja watpie ze na ps3 nie wyjdzie) alan wake halo reach halo odst.
      Sa to gry ktore wyszly/wyjda w tym i nastepnym roku i o ktorych wiemy... widac kto ma lepiejwink
    • rirek1236 Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:45
      nie wiadomo kiedy GT5 wyjdzie
    • dante71 Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:49
      GT5 może mieć premiere nawet jutro smile))
    • rirek1236 Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:50
      ''połowa twojej listy pójdzie się walić ''
      to powiedz jakie gry sa na ps3 i psp? T5:dr?
    • dante71 Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:54
      Tylko T5DR na PS3 masz w jakości HD smile))

W najbliższym okresie to PS3 ma przewage exów nie X360 i nawet fan X360 musi to przyznać!

Killery pokroju God Of War 3 i Uncharted 2 WYMIATAJĄ!!!
    • bigdaddyy Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:55
      @rirek - lbp, motorstorm, resistance itd smile
    • ddareq Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:58
      a to ci sie zarcik udal bigdaddyy :d
    • mi-go Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 22:59
      bigdaddyy daj już spokój. Chcesz rozmawiać o grach z psn, Xbla?? FAkt na psn jet mniej gier ale każda z nich jest dobra bądź bardzo dobra. Ja tu ameryki nie odkrywam. ekskluzywny lineup lepszy posiada Sony i to jest ogólnoświatowa opinia, a nie wymysły.
      Ms zaspał z exami i musi to zmienić.
    • rirek1236 Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 23:03
      co ma wspolnego M: arctic edge z pacific riftem? wink to calkiem inne czesci tak samo resistance
    • cube822 Re: Microsoft o ekskluzywności 16.06.09, 23:11
      No juz bez jaj , jak mozna probowac wmawiac ludziom ,ze na X jest wiecej exclusive gier niz na PS3 ??? Prosze was , walki fanbojow to jedno ,ale odrobina ,powtarzam odrobina obiektywizmu !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka