Dodaj do ulubionych

Na szybko - kupując DLC

• Gość: Niesmak Re: Na szybko - kupując DLC IP: 212.160.234.* 23.06.09, 14:36
      d-pawel-Co tu rozwiązywać? Idziesz, strzelasz. Nie ma sensu nad zastanawianiem się nad czymś innym skoro wystarczy iść i strzelać. Wiem że można było granadierów fajnie wykorzystać... w takim sensie że mogli rzucać granatamiwink ale co z tego? I tak wystarczyło mieć piechotę liniową naparzać ile się da i tak te złamasy przeciwniki nie miały szansuncertain NUDY. A już skrajnie mnie wkurzyło jak zainstalował mi się patch i w ciągu kilku dni z mocarstwa ekonomicznego i militarnego zostałem biedakiem z za dużą armią. O co w ogóle chodzi?indifferent Myślałem że takie rzeczy to tylko w erzewink Ja się po prostu zawiodłem na tym tytule i liczę na to że producenci bardziej się postarają przy nowej. I jednak inne czasy... bo strzelanie nie jest takie fajne jak wymachiwanie mieczemwink Ale łajbami fajniej się pływawink
    • oberstignaz Re: Na szybko - kupując DLC 23.06.09, 15:10
      Moje doświadczenie z DLC jest takie, że mi nie działa. tongue_out Kupiłem dzisiaj, żeby w ogóle zobaczyć jak działa kupowanie czegokolwiek w Steamie. Wszystko w porządku, zakup dokonany, klikam na instalację - przenosi mnie do "Moje gry" i nic. W grze nie ma tego ani w kampanii, ani w multiplayer. Ponadto nie ma tam również jednostek ze specjalnej edycji, które wcześniej miałem. Przeinstalowanie nie pomogło, no cóż...
    • d_pawel Re: Na szybko - kupując DLC 23.06.09, 15:32
      Niesmak -> To samo można by powiedzieć o Medievalu. Nad czym się tu zastanawiać? Idziesz i siekasz. Co do patcha, był on konieczny, bo za łatwo się zdobywało kasę.

oberstignaz -> Problem ze Steamem, Valve zepsuło wszystko updatem swojej platformy...
    • oberstignaz Re: Na szybko - kupując DLC 23.06.09, 15:48
      d_pawel-> Dzięki wielkie, nie mogłem znaleźć rozwiązania, a na odpowiedź od steamsupport przeważnie czeka się latami. Mam nadzieję, że to naprawią i będzie mi wszystko działać jak powinno. -_-
    • Gość: Kefir Re: Na szybko - kupując DLC IP: *.acn.waw.pl 23.06.09, 19:58
      szlag mnie trafi z tym Steamem!!! mam Win7 RC, zainstalowałem sobie Empire pierwszy raz na tym, jakieś krzaczki z obrazem wyskoczyły, ale spoko - to przecież jeszcze nie finalny OS. tylko że jakichokolwiek zmian jakie zrobiłem, żeby naprawić problemy z grafiką sprawdzić nie mogę bo... Steam mi radośnie mówi, że gra obecnie jest niedostępna i żebym spróbował później... ja im płacę, a oni mi nie pozwalają grać... to jakaś masakra!! surprised smirk reinstall nic nie pomógł.

a co to ma do tematu? moje doświadczenia z DLC i usługami je udostępniającymi (Steam, PSN, Windows Live) jest są gorsze niż z samymi DLC smirk
    • Gość: seawolf Re: Na szybko - kupując DLC IP: *.gdynia.mm.pl 23.06.09, 21:39
      @d_pawel:
      właśnie sprawdziłem -zrobił się update steama, odpalam empire i nowe jednostki są - te kupione i te z patcha - zarówno w szybkiej bitwie jak i w kampanii. może mam szczęście wink nieszczęście mam w tym, że wywala mi do pulpitu w kontynuacji drogi do niepodległości. co prawda dawno skończona jednak gram dalej i w roku gdzieś tak 1840 CTD - wcześniej ani razu mi się nie przytrafiło. wobec czego zaczynam długą kampanię - tylko nie mogę zdecydować się na kraj wink
    • Gość: Kamp Re: Na szybko - kupując DLC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 10:32
      wszystko zalezy od jakosci DLC, tak jak w grach. mysle, ze np. DLC do Battlestations Pacific moze skusic wiecej graczy do multiplayera
    • Gość: Marcus Re: Na szybko - kupując DLC IP: 82.177.124.* 23.07.09, 13:00
      @ d_pawel

Mam dziwne wrażenie że opierasz swoją opinię głównie o rozgrywkę w trybie multiplayer.
      W starciu z SI, przy w miarę równych siłach, nie potrzebujesz się wysilać, bo taktyka "rusz się i strzelaj" w zupełności wystarczy, by pogonić kota wrogowi ze stratami 4:1 na swoją korzyść. Zastosowanie odrobiny taktyki pozwala uzyskać wynik 8:1, albo i lepszy.
      I nie chodzi mi o to że w M2TW w wersji Vanilla było lepiej - bo nie było. Tyle że są dwie kwestie:
      1) CA w filmikach reklamowych zapowiadało dobre SI, stosujące nowe strategie i manewry taktyczne. Jak na razie nie zauważyłem tego ani razu.
      2) Do Medievala narzędzia moderskie ukazały się dość szybko, a do Empire nadal ich nie ma, co utrudnia poprawę zachowań SI (choć Darth, jak zwykle, wykonał dobrą robotę).

Do tego trzeba dodać brak kampanii multiplayer (i brak wiadomości kiedy będzie) - poważny minus jak dla mnie. No i patch 1.2, który ekonomicznie nie uderzył tylko w graczy, ale także w SI. Rezultat jest taki że w mojej kampanii (1.2 VH/VH) Hiszpańskiej "opór" na Wyspach Brytyjskich, czy w Azji Mniejszej stawiły mi dwie niepełne armie - "epickość" gry jest w zasadzie wspomnieniem, kiedy "potęgi" światowe stać tylko na 40 pułków wojska. CA zresztą kapkę poprawiła sytuację w patchu 1.3, ale i tak u SI wieje bidą, podczas gdy ja kampanię Hiszpańską skończyłem z ponad milionem w banku.

Biorąc to wszystko pod uwagę, wydanie dodatków PDLC (payable download content)jest, dla mnie przynajmniej, jak dodanie bitej śmietany do ciasta z zakalcem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka