beberebe 17.02.06, 08:00 od jakiegoś czasu żyję ciągle na "wysokich obrotach", wstaję równie zmęczona jak ide spać, nawet kiedy mam wolną chwilę nic mi się nie chce robić. Macie moze jakieś sposoby aby temu zapobiec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kinga Re: ogólne zmęczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 10:17 Musisz znaleźć w tym kołowrocie czas dla siebie i zrobić coś,co naprawdę lubisz.Posłuchaj siebie,a wtedy na pewno będziesz sama wiedziała,czego ci tak naprawdę potrzeba.Proponuję aromatyczną kąpiel,dobrą muzykę,książkę,film - nie wiem co lubisz,a może spacer albo jakiś sport? Złap trochę tlenu,spotkaj się z kimś,wyjdź do ludzi albo pozwól sobie po prostu nic nie robić,wycisz się. Każdy musi znaleźć swją receptę. A poza tym teraz daje nam się we znaki tzw. przesilenie,mało światła,słońca,zmęczenie zimą,ale to przejdzie. W każdym razie warto czasem zwolnić tempo,sama wiem to najlepiej. Pracowałam cztery lata na kolosalnie wysokich obrotach: praca,studia podyplomowe,kursy,szkolenia,ślub i skończyło się to chronicznym zmęczeniem i nerwicą,bo mój organizm nie wytrzymał.Teraz zawsze znajduję trochę czasu na relaks. Ależ się nawymądrzałam...;)Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colleen Re: ogólne zmęczenie IP: *.chello.pl 17.02.06, 10:41 Polecam lykac magnez, bo jego brak moze spowodowac spadek nastroju. Odpowiedz Link Zgłoś
hopik Re: ogólne zmęczenie 17.02.06, 10:49 ze wspomagaczy polecam supradyne lub bodymax. a najlepiej trochę zwolnic, ale latwiej powiedziec, niz wykonac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hania Re: ogólne zmęczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 20:21 Magne B6 przez miesiąc przynajmniej i witamina C codziennie aż do wiosny:) Odpowiedz Link Zgłoś