ratheal 29.06.09, 10:28 Eee tam zamiast kupić sobie prawdziwe instrumenty, a nie te plastikowe zabawki, zaiste nie kapuje fenomenu tych gier... No ale zobaczę z chęcią materiał video jak to ta impreza wyglądała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczqcz Re: Rozmiar ma znaczenie 29.06.09, 10:41 Uch, nie każdy ma chęć spędzić kilka lat na nauce gry na instrumentach. A pobawić w gitarzystę fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speQ Re: Rozmiar ma znaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 11:28 @ratheal: Wyobraź sobie że dziennie masz może godzinkę-dwie "na przyjemności", co wybierasz? Parę brzdęknięć będące próbą nauki gry na prawdziwym instrumencie czy od razu wcielić się w wielkiego gitarzystę? Nie zapominajcie że gry pozwalają nam się wcielić w postacie jakimi nie mamy szansy stać się w prawdziwym życiu. Więc niech Ci gitarzyści od siedmiu boleści (tzn. ci obsługujący prawdziwy instrument) zamilkną na wieki. Ramen. Odpowiedz Link Zgłoś
ratheal Re: Rozmiar ma znaczenie 29.06.09, 12:24 No tak racja, taka perspektywa jest zrozumiała. Ale gorzej z rzeszami młodych którzy zamiast się rozwijać w kierunku normalnych instrumentów na fali tych plastikowych zabaweczek zaprzestają prób nauki, co by się stało jakby w dobie Hendrixa istaniało GH? Nie no, tak naprawdę lata mi to, ja pseudo-gitarzysta nie rozumię tego fenomenu i tyle ale jestem na tyle relatywny, żeby dostrzec, że są różne gusta. Tylko właśnie szkoda, że demotywuje to młodych do normalnych instrumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
szczqcz Re: Rozmiar ma znaczenie 29.06.09, 12:34 Wydaje mi się, że może być inaczej. Tzn. ogólnie gry można uznać za demotywujące: "W piłkę byś pograł, a nie siedzisz przed tym monitorem", "Pouczyłbyś się wreszcie" itp. Jeżeli chodzi o GH itp. obcowanie z taką grą może IMHO dać impuls do spróbowania swoich sił z prawdzimym wiosłem, perką. Zwłaszcza, że perce zabawkowej bardzo blisko do prawdziwej, uczysz się rytmu, możesz używać do gry półprofesjonalnej elektronicznej itp. Odpowiedz Link Zgłoś
galekanalek Re: Rozmiar ma znaczenie 29.06.09, 19:02 Co to za argument, że czasu mało. To każdy, kto nie ma czasu zostać Pavarottim, powinien śpiewać z playbacku? A gdzie satysfakcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniop301 Re: Rozmiar ma znaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 08:37 Mnie właśnie GH:3 skłoniło do grania na prawdziwym instrumencie. Po przejściu całej gry na hardzie zapragnąłem grac te utwory na prawdziwej gitarze. I tak od jakiegoś roku gram i całkiem całkiem mi to wychodzi. A co do GH:3 czasem tez lubię się zrelaksować przy grze, a podczas domowego party GH to pozycja obowiązkowa Odpowiedz Link Zgłoś