Gość: g0ru IP: *.debica228.tnp.pl 10.07.09, 02:32 a tam chrzanisz lubie takie gry ja prototype ostatnio grałem w to 4h non stop aż poszedłem se coś zrobić jeść i dalej grałem o0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doublefelix Re: Prototype - recenzja 10.07.09, 02:45 Prototype to na razie mój top-1 do relaksującego wybijania wszystkiego co się rusza. Przebił pod tym względem wszystkie pozostałe sandboxy czy hack'n'slashe jakie mam. Ta gra nie oferuje nic innego. Co do inFamous... z chęcią bym zagrał gdyby był wyszedł na PC. Odpowiedz Link Zgłoś
eszuran Re: Prototype - recenzja 10.07.09, 08:13 Coraz bardziej się do tej gry przekonuję. Nie przepadam za sandboxami, ALE sandbox + bohater-mutant-zombie + latające flaki... Może być ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
own3d1n1 Re: Prototype - recenzja 10.07.09, 08:19 Z początku było słabo, później się rozkręciło, a na końcu była totalna lipa i crap. Nie widziałem mniej relaksującej gry niż prototype doublefelix, masz jakieś dziwne zboczenie. Pod koniec klawiatura dostała kilka razy, za co musiałem ją przepraszać. Bo kto wymyślił, że zanim dostaniesz checkpoint'a musisz zrównać całą bazę z ziemią. 40 prób później baza była zniszczona. Coraz bliżej końca było jeszcze gorzej, jakieś piep**** zadania dla supermana. Tyyy, gdybym miał więcej cierpliwości niż tybetański buddysta nie wykasowałbym tej gry przed ostatnim bossem. Cannon Fodder grając na 5 życiach przez 10 godzin był już łatwiejszy. I co, mam teraz casualem się nazwać, bo nie wytrzymałem z nerwów i wyrzuciłem to z pulpitu ? Odpowiedz Link Zgłoś
own3d1n1 Re: Prototype - recenzja 10.07.09, 08:20 Rozpruwanie kolejnych hord zarażonych było ciekawe, retrospekcje głównego bohatera także. Nic poza tym. Niby głupie a jako tako wciągało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Prototype - recenzja IP: 95.108.5.* 10.07.09, 08:29 Miło się gra,ale jeśli ktoś oczekuje czegoś więcej niż zwykłej sieczki to nie dla niego.Infamous wygląda lepiej,większa szczegółowość i dbałość o detale ale nie ma na PC dlatego wygrywa Prototype. Odpowiedz Link Zgłoś
uookie Re: Prototype - recenzja 10.07.09, 08:53 grałem w to może z godzinę. pierwszy moment, kiedy się zawiodłem, to ten na początku, gdy nasz główny bohater obserwuje zza ciężarówki, jak brygada jakiś luji w maskach i z giwerami rozwalają dwóch naukowców którzy wcześniej chceli przeprowadzić na nim jakieś badania... i ten nasz super mega bohater o super mega mocach daje się im zauważyć! drugi moment był chwile później. no to biegne tym super bohaterem przez miasto i nagle jest taki motyw, który zabija klimat każdej gry. bohater mówi: - my sister! i must find my sister! - i ch***j. z super bohatera robi się ciota szukająca młodszej siostry. tyle na temat fabuły tej gry. kontrola postaci tez jest słaba, jak zresztą w każdej grze robionej pod konsole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shalick Re: Prototype - recenzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 08:59 Zgadzam się z own3d1n1 - ostatni boss to jeden z bardziej frustrujących przeciwników, głównie przez ograniczenie czasowe. Ogólnie - dla posiadaczy PS3 wybor jest oczywisty - infamous > prototype. Dla pozostałych... jeśli naprawdę nie ma w co grać to prototype obleci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elektro Re: Prototype - recenzja IP: 83.238.201.* 10.07.09, 09:58 hmm konsole? zaraz to taka nowa grzechotka dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
deamon-pl Re: Prototype - recenzja 10.07.09, 10:02 Niestety jedyna prawie gra można wyżyć na PC chyba ją zaliczę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Prototype - recenzja IP: 195.184.82.* 10.07.09, 10:22 uookie: na początku nasz super bohater chyba nie wiedział że ma moce.. może dlatego dał się zauważyć? Fabuła: Ta gra nie ma 30 minutowych filmików ani zbyt rozbudowanej fabuły - dobrze to przecież sieczka, akcja, a nie teatr jednego aktora. Była by lepsza fabuła, było by lepiej, nie ma, nie szkodzi. Tu liczy się sama gra, rozgrywka. Grafika Zastanawiałem się nad tym, ale nie trzeba być geniuszem, ani kombinować przez rok, wystarczy zagrać. Gra jest bardzo dynamiczna. Strzelają do nas z każdej strony z każdej broni. Bieganie po ścianach budynków czasem nie zawsze wystarczy. Zanim uciekniemy i się uspokoi zginiemy 100 razy. Przy tym chaosie nie dziwie się, że przydałby się pewien zapas mocy. Zdecydowanie wolę głupie komentarze o słabszej grafice niż sensowne narzekanie na zacinanie się gry. Ta gra to "lepsze GTA". Zamiast kombinować, po prostu wskakujemy na ścianę budynku i wbiegamy na sam czubek. A potem przelatujemy na sąsiedni budynek. Szkoda tylko że nie można jeździć samochodami. Grę można przejść spokojnie w weekend. Ostatnia misja na lotniskowcu jest absurdalnie trudna, ale kto wie może jest na nią sposób tak samo jak na inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Mercer isn't Re: Prototype - recenzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 10:58 www.destructoid.com/how-prototype-is-blatantly-better-than-infamous-135979.phtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezz Re: Prototype - recenzja IP: *.chello.pl 10.07.09, 11:06 kazda gra akcji jest pelna idiotyzmow, taka mala uwaga do autora ktory najwyrazniej dopiero co doznal olsnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat the Cook Re: Prototype - recenzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.09, 11:09 Ost boss trudny 0o? Trzymamy się z dala od bossa, ładujemy pasek życia na max konsumując żołnierzy i atakujemy cały czas z odległości Critical Pain Devastator. 5-6 razy na "normal" powino wystarczyć. Ot cała filozofia. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Prototype - recenzja 10.07.09, 11:12 zezz -> Jakbyś dalej czytał, to byś doczytał do momentu: "Zdaję sobie sprawę, że bez nich gra byłaby niesłychanie trudna, ale w Prototype twórcy nie zrobili dosłownie nic, aby je jakoś zamaskować." W innych grach nie są one tak widoczne albo wpisują się w świat gry. Tutaj nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Prototype - recenzja IP: *.chello.pl 10.07.09, 11:13 widać że autor recenzji po 1 nie skończył prototype, ponieważ jeżeli dla niego ostatnie misje są łatwe to ja nie wiem jakim on jest wymiataczem (np boss na lotniskowcu, bądz w glownym hive) po 2 Fabuła jest dobra, bardzo dobra, i wspomina o wydarzeniach z innego miejsca , ktore teraz sie przenoszą do NY, to że niestety recenzent nie jest orłem z angielskiego też sie na to przenosi..te 15 s scenki kiedy obejrzy sie tak z 5-6 z kazdego "chapter'a" to tworza spojna calosc, i to ciekawa.. zachecam do wlaczenia sobie napisow w opcjach gry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Prototype - recenzja IP: *.chello.pl 10.07.09, 11:17 zapomniałem dodać ze przez cala gre wyjawia nam sie obraz sequela zwiazany z elizabeth green : P Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Prototype - recenzja 10.07.09, 11:22 eh -> Jedna końcowa misja nie zmienia faktu, że przez resztę nie jest ona arcytrudna. "Fabuła jest dobra, bardzo dobra" Zarys fabuły jest dobry, ale sposób przedstawienia jest tragiczny. Mniej o rozumienie tekstu, chodzi mi o same choćby wyreżyserowanie ich. Postacie podczas nich są sztuczne, mdłe i tyle. Powtórzę, ja nie przeczę że całość jest spójna, ale jest kompletnie nieatrakcyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eh Re: Prototype - recenzja IP: *.chello.pl 10.07.09, 11:29 no, każdemu pasuje co innego, mi się sposób przedstawienia podoba, wolałbyś Pawle zbierać notatniki z ziemi? Ja nie, wole kogoś skonsumować i dostać 15s skrót zwiazany z wszystkim co sie dzieje w NY , co do postaci mi np sie podoba to że są to normalne osoby ujete w "jakby" fotografiach czasem przeplatane jakas animacją Co do trudnosci gry, do cholery jestes super bohaterem ktory moze kazdego zjesc i zabic na 349037473 sposobow jak gra moze byc caly czas trudna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hunter Re: Prototype - recenzja IP: *.xdsl.centertel.pl 10.07.09, 11:30 mam ja ma duze wymagania sprzetoe ale jest super wcielasz sie w super bohatera zmutowanego wirusem ktory daje ci nadludzka moc gra jest pełna akcji ,polecam Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Prototype - recenzja 10.07.09, 11:32 eh -> "wolałbyś Pawle zbierać notatniki z ziemi?" Nie . Ale mimo wszystko po Call of Juarez albo inFamous (tam dużo dawały te komiksowe przerywniki) mam jednak trochę większe wymagania jeśli chodzi o prezentację fabuły . Niemniej, jak zaznaczyłem, te wszystkie moje obiekcje nie wpływają na ocenę, że gra jest fajna. Nie aż tak fajna, jakbym się spodziewał, ale pograć można . "do cholery jestes super bohaterem ktory moze kazdego zjesc" Wiem, dlatego też nie uwypuklałem trudności jako wielkiej wady. Jeśli gracz będzie szukał tylko rozwałki, to Prototype jest dla niego idealny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hunter Re: Prototype - recenzja IP: *.xdsl.centertel.pl 10.07.09, 11:32 PS;nie polecam ja dzieciom gra jest naprawde brutalna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hunter Re: Prototype - recenzja IP: *.xdsl.centertel.pl 10.07.09, 11:38 zgadzam sie z pawłem gra jest dla tych co lubia rozwałkę,podam przykład w pewnej misji musisz rozwalic ok 300 zombie 5 helikopterów i 5 tankow,gra jak dla mnie zrobiła sie monotonna cały czas rozwalasz zombie,podoba mi sie ze za expa mozna kupowac sobie kombosy,umiejętności i inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AmericanMuscle Re: Prototype - recenzja IP: *.net.igaz.net 10.07.09, 11:45 Dla mnie lepsze jest Prototype z jednego prostego powodu. Prototype wyszło na PC a to In coś tam nie wyszło, a jak ktoś olewa PC to ja olewam ich gry, nie będę kupywał specjalnie konsoli dla jednej gry. Dlatego zawsze dla gier które wyszły tylko na konsole będę wystawiał nie korzystną opinię. A tak o In coś tam to wogóle bieganie tylko z błyskawicą w ręku jakoś mnie nie zachęca a długie filmiki które wprowadzają w fabułę są tylko dla frajerów aby sztucznie przedłużyć grę. Odpowiedz Link Zgłoś