Dodaj do ulubionych

ArmA 2 radzi sobie świetnie

12.07.09, 15:49
eeee... a ta świetna sprzedaż, to jakie ilości tak konkretnie?
Obserwuj wątek
    • tyskaczpl Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie 12.07.09, 16:17
      Ja się nie dziwie, przecież to jest świetna gra i po wyplnacie na pewno sobie ją kupie... Czesie zrobili coś co było praktycznie niewykonalne... połączyli frę będącą "symulatorem pola walki" z grywalnością i świetnym sterowaniem...
    • zycie_is_simple Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie 12.07.09, 16:25
      ciekawe czy przebije prestiż red orchestry.
    • galekanalek Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie 12.07.09, 16:27
      ja w szoku jestem, że na steamie taka sprzedaż tej gry. 47Euro versus 18-25 w normalnych sklepach. A cyfrowa dystrybucja dużo mniej kosztowna psiamać.
    • Gość: co Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 16:30
      fake
    • mis_iu Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie 12.07.09, 16:38
      "eeee... a ta świetna sprzedaż, to jakie ilości tak konkretnie?"

A ten się znowu czepia ;P. Ważne jest co to za gatunkowo gra oraz - kolokwialnie mówiąc - "za ile była zrobiona".
      Jak jakiś (na ten przykład) jazzman nagra album, na promocję wytwórnia przekaże grosze itd. to satysfakcjonujące i naprawdę opłacalne zyski można uzyskać i bez 5 milionów sprzedanych kopii. Wiem co chciałeś powiedzieć, "że na konsole jakieś-tam-gry sprzedało się 7mln sztuk", i tak szczerze: "co z tego?" wink Najważniejsze, żeby autorzy coś tam zarobili i byli wstanie dalej robić swoje.
    • Gość: speQ Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 16:51
      @galekanalek: przecież steam to parodia sama w sobie więc czego się spodziewać. Gry miały być tańsze gdy są kupowane i ściagane przez Siec. I są, ale nie na steamie.
    • don_wroc_love Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie 12.07.09, 17:40
      nie "czepia się" tylko ciekawy jest wink
    • Gość: A Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.09, 17:51
      Oj mile zaskoczenie z tą ARMA podobno nie ma tylu bugów co poprzednia czesc a patche pewnie poprawia reszte. Ja osobiscie wole inny typ rozgrywki taki z Call of Duty gdzie robie za Rambo i Terminatora w jednym znaczy wole sensacyjny film by USA niz film dokumentalny, ale cieszy ze ARMA im wyszla.
      A bije sie w piers nie wierzylem w to. Mysle ze ARMA 3 powinna juz byc na fest zrobiona bo chlopaki maja dobry progres. Duza zacheta jest na pewno cena gry czyli 70 zlotych, ktos kto lubi tego typu rozgrywke to moze byc zachwycony przeciez wiekszosc gier teraz przebija 100 zlotych. No ale Arma jest stosunkowo niszowa stad cena nizsza moze w obecnym sezonie ogorkowym zachecic do zagrania tych ktorzy na ten tytul nie czekali.
    • Gość: sex Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 19:15
      sex
    • Gość: Hubi Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 19:37
      Ściagnąłem pirata jako demo i powiem jedno... za 7 dych to kupie napewno!
    • Gość: Forrestal Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.09, 19:52
      Ja juz pogrywam, mozna w polsce dostac wersje z UK za jakies 150pln smile

Tylko sie cieszyc ze ludzie kupuja smile I oby w polsce wyniki sprzedazy byly podobne smile
    • Gość: Micz Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 20:45
      Grałem w demo, AI jest naprawdę kiepskie, oni nie potrafią prowadzić pojazów, już lepiej samemu prowadzić. Zgadzam się też, że interface jest nieintuicyjny, zanim zapamiętałem wszystko to gra mnie zdążyła zirytować.
    • Gość: adameeek Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.inowroclaw.mm.pl 12.07.09, 20:55
      @Micz, to idz pograć w tibie a nie głupoty tutaj wypisujesz.. gra jest świetna, a co do sterowania to każdej grze a przedewszystkim strzelance trzeba przystosować je pod siebie, więc nie rozumiem co ty w ogole pierdzieliesz za farmazony...
    • Gość: speQ Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 20:59
      Sterowanie = interface? To wróć do swojej gry (tibii?), poczytaj kilka razy zanim zaczniesz takim tonem startować, ok?
      Pewnie @Micz bezproblemowo by ciebie pokonał w sieci.

Pozdro i poćwicz. Rzuty krzesłem.
    • Gość: Gość Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.szczecin.mm.pl 12.07.09, 22:12
      Gra jest beznadziejna, prawie każdy element jest zbugowany, w szczególności animacje, których naprawa w połączeniu z naprawą innych bugów zajęłaby masę czasu i sam patch ważyłby chyba więcej niż gra. Poza tym beznadziejna optymalizacja, gra miejscami wygląda jak gó..., szczególnie jak się ustawi na low detale, a tnie jak Crysis na high. Na dodatek na zoomie snajperki (lornetki chyba też) fps potrafi spaść ze 100 do 5, nawet jak się zoomuje w ziemię czy ścianę. Oprócz tego 0 klimatu, twórcy użyli syntezatora mowy do wypowiedzi innych postaci, co wyszło wręcz fatalnie, a "kampania" nie różni się niczym od tej w Battlefield 1942, czyli gra jest zacofana o kilka lat. BF 1942 był dobrą grą na multi, a o ArmA2 w zapowiedziach dużo mówiono o singlu i wyszedł fatalnie. Multi pewnie też, dużo się słyszy o bugach. Nawet nie próbowałem.
      Mógłbym jeszcze dużo pisać o różnych spieprzonych szczegółach, które są jednak ważne w takich grach, na przykład najgorzej przypisana domyślna klawiszologia w historii gier na PC (niektóre ważne klawisze nie są nawet zbindowane), czy też brak możliwości skoku i żeby przejść przez 10cm płotek trzeba zapier**ać na około pół kilometra, ale mi się nie chce. Teraz rozumiem czemu ta gra ma kosztować tylko 70zł, jeśli to prawda.
    • specjalized86 Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie 12.07.09, 23:07
      wie ktoś może jak się w armie przedstawia gra przez sieć ? warto kupić żeby pograć w multi ?
    • rybomar Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie 12.07.09, 23:23
      Fajnie, że piszecie o ArmA, ale warto zauważyć wysoką pozycję polskiego Call of Juarez smile
    • Gość: sh4d0w Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.tkk.pl 12.07.09, 23:38
      To nie jest gra dla każdego. Ci co szukają wartkiej i efekciarskiej akcji na bank jej nie znajdą, bo to nie FPS tylko symulator - poczekajcie na Modern Warfare 2.

Owszem gra ma niedoróbki, ale przy takiej złożoności projektu nie ma możliwości nie popełnienia błędów. Teraz gdy Arma2 trafiła w ręce graczy posypią się poprawki i na pewno będzie lepiej. Żadna grupa testerów nie zastąpi całej rzeszy graczy. Programiści czasami mówią, że nie ma zbugowanych programów, są tylko niedostatecznie przetestowane.

Ja czekam na ten tytuł i liczę, że znajdą się ludzie do grania po sieci w sposób w jaki grać się powinno w taką grę (podział na role, słuchanie rozkazów lidera itp.) A co do zarzutów z posta powyżej, tam nie ma syntezatora mowy, sekwencje są składane z małych fragmentów - dlatego, że kombinacji komunikatów może być baaardzo dużo. Nie sposób nagrać dialogów dla misji, która za każdym razem może toczyć się inaczej.
    • truten_org Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie 12.07.09, 23:54
      Nic mnie tak nie wkurza jak bugi, więc póki nie wyjdzie patch x.y, który doprowadzi tę grę do stanu grywalności dam sobie spokój.
    • Gość: Forrestal Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.09, 23:55
      Do "Goscia" chyba nie grales w ta ArmA bo nad pltokami mozna przechodzic a skakania nie ma bo widziales podskakujacych zolnierzy w realu?

W multi warto pograc, zarowno kampanie mozna przejsc w trybie coop oraz jest juz sporo misji multi stworzonych przez community. Prawie 500!

W tej chwili:
      Players Online: 1891
      Servers Online: 667

A dla ciekawskich to nie znam innej gry w ktorej na serwerze walczyloby ponad 100 osob w jednym czasie a take rozgrywki zorganizowane sie zdazaja smile

Ja wlasnie jestem po 6h sesji w multi i gdyby nie jutrzejszy przymus aby sie do roboty wybrac to bym pewnie gral do rana bo ta gra jest poprostu miodna.

A Ci co na piratach graja to niech sie lepiej nie wypowiadaja bo jest taki fajny system FADE ktory uprzykrza gre gdy ma sie ja scrackowana wink
    • Gość: Forrestal Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.xdsl.centertel.pl 12.07.09, 23:56
      Jesli ktos szuka zorganizowanego granie coopow w dobrym towarzystwie to po wiecej info zapraszam na www.cfog.pl
    • Gość: guaz Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie IP: *.gdynia.mm.pl 13.07.09, 02:34
      ta cena jest naprawde zachęcająca
    • han_solo_79 Re: ArmA 2 radzi sobie świetnie 13.07.09, 09:37
      Flashpoint sprzedał się lepiej niż COD4 (1 mln vs 0,5 mln), więc mnie nie dziwi, że po zachęcie, że już teraz bugów jest niewiele, że ludzie ją kupuję. Ale, ale poczekajmy na OFP2, Kodziarze pewnie chcą nim pobić sprzedaż "pierwszego".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka