Gość: Gość: omok Re: Anno 1404 - recenzja IP: *.icpnet.pl 14.07.09, 00:33 chętnie spróbuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek Re: Anno 1404 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.09, 00:51 Oj tak, wymagania ta gra ma nieludzkie... Odpowiedz Link Zgłoś
oldboy220 Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 02:01 Niestety wszystkie te gry są dość liniowe. Wyglądam czegoś w typie Capitalism i Capitalism II. To były naprawdę strategie ekonomiczne wciągające totalnie na długie noce. Świetne kampanie w C.II. Tam dylematów było znacznie więcej niż czy dużo czy doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLIOLE Re: Anno 1404 - recenzja IP: *.atm.com.pl 14.07.09, 07:28 ta gra jest nudna okropnie i z strategią to się ma tak jak szczerbaty z sucharami szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: Anno 1404 - recenzja IP: 80.72.33.* 14.07.09, 10:38 Zapraszam do konkursu Anno 14004 z ekskluzywnymi nagrodami! www.gram.pl/konkursy/anno Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 12:32 W ramach ciekawostki - gra w usa nie ma w nazwie ani Anno, ani 1404 - zowie się Dawn of Discovery: Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 12:33 fail z linkiem do obrazka, myslalem ze dzialaja tu te same tagi co na forum. www.metacritic.com/media/games/platforms/pc/dawnofdiscovery/picture.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Anno 1404 - recenzja IP: 165.72.200.* 14.07.09, 12:34 srednie, nic nowego praktycznie Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 12:40 Szkoda że "zapomnieliście" wspomnieć o hardkorowym, superrygorystycznym DRMie za który należy się bojkot. Ja rozważałem zakup, ale nie z takimi zabezpieczeniami. Cytuję za wikipedią (nie wiem czy zadzialaja moje pogrubienia, mozliwe, ze nie): "Copy Protection A controversial aspect of the Windows version of the game is its rigorous DRM system based on Tag?s. It enforces users to activate their game online once by submitting an activation code after each installation on a different computer or a significant hardware change. The activation can be performed on any PC with an internet connection. It can only be activated three times by default and unlike most other DRM systems it does not provide an auto-revoke option Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 12:45 simplex -> Sam nie wiem, dlaczego zdecydowali się na dwie marki. Co do zabezpieczeń, fakt, są chore, niemniej rezygnować z ich powodów z gry? To jest dla mnie jeszcze bardziej chore . Mam nadzieję, że za kilka tygodni wyjdzie łatka zdejmująca limit aktywacji, tak jak to się zazwyczaj działo. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 13:10 A niby dlaczego jest dla ciebie chore ze rezygnuję z gry ktora ma drakonskie zabezpieczenia i limit 3 aktywacji? Predzej chore jest kupowanie i godzenie sie na coraz gorszy DRM i de facto legitymizowanie go. Jestem świadomym konsumentem - nie kupuję gier z debilnym DRMem z nadzieja ze im wiecej osob bedzie rownie swiadomych do gry z DRMem beda sprzedawac sie w mniejszej ilosci egzemplarzy i w koncu ktos wpadnie na to, zeby z tym DRMem dac sobie spokój. Nie jestem fanem serii anno, nigy w zadna nie gralem, przeczytalem pozytywne recenzje i to ze gra jest "dla kazdego" (tzn nie jest nieludzko trudna i ktos to nie gra duzo w gry ekonomiczne tez bedzie mial frajde) i pomyslalem, ze moze bym sobie kupił. Zobacyzlem jaki jest DRM i zrezygnowalem z zakupu. Faktycznie, to chore Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 13:16 simplex, spokojnie, nie atakuję Cię . Po prostu ja bym nigdy nie zrezygnował z fajnej gry w imię walki z jakimiś zabezpieczeniami i w tym się różnimy . Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 13:45 Jakbym na pewno wiedzial, ze fajna (np gral w poprzednie czesci, byl ogolnie fanem serii) to moze bym sie zastanowil powaznie nad zakupem. Ale na polce mam taka sterte pudelek z grami ktore kupilem i nie przeszedlem, ze jak nie zakupie Anno, to nie odczuje tego przesadnie - moge tylko na tym zyskac, bo jest szansa ze z uplywem czasu cena spadnie i/lub DRM zostanie usuniety. Jest na tyle duzo fajnych gier, a ja mam na tyle malo czasu, ze spokojnie moge sobie pozwolic na niekupowanie gier z DRMem, jezeli nie jestem ich fanem. ALe faktycznie, jakby jakas moja ulubiona seria (np graz z serii CoD) wyszla z jakims chorym DRMem to mialbym dylemat co zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 14:25 A do zakupu (zanim dowiedzialem sie o DRMie) zachęciła mnie ta recenzja Ale tylko dlatego ze zabrakło w niej informacji o DRMie - nie ma sensu pisac o tym za każdym razem, ale jeśli jakaś gra ma wyjątkowo paskudny i nieprzyjazny uzytkownikowi DRM to warto o tym wspomniec. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 14:46 Ok, rozumiem . W sumie przepraszam za ten "chory", bo było to kompletnie niepotrzebne . A grę polecam, może nie teraz, ale jak zdejmą DRM... Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 15:26 No tym chorym sie poddenerwowalem, ale juz mi lepiej Sciagne demo i zobaczymy co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 15:42 "W razie wątpliwości, gra jest po polsku (napisy), tylko wersja do recenzji jest po angielsku." Ja mam wątpliwości bo w sklepie cenegi napisane jest: "Wersja językowa: Polska (napisy i dialogi)" Czyli, że dubbing. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Anno 1404 - recenzja 14.07.09, 17:52 Pomyłka, bo z innych sklepów i relacji graczy wychodzi, że napisy. Odpowiedz Link Zgłoś
lukeingforward Re: Anno 1404 - recenzja 15.07.09, 00:49 Wie moze ktos za ile sprzedaja Anno 1404 w Media Markt? Nie wiem czy warto sie tam wybierac, a mam bardzo nie po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Anno 1404 - recenzja 15.07.09, 09:33 "Pomyłka, bo z innych skleów i relacji graczy wychodzi, że napisy." Lepsza taka pomylka, niz jakby napisali, ze sa napisy, a naprawde był dubbing. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk Re: Anno 1404 - recenzja IP: 78.8.79.* 30.07.09, 11:20 gra jest przefantastyczna, grywalnośc 100%.. cos niesamowitego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redds Re: Anno 1404 - recenzja IP: *.206.115.85.static.telsat.wroc.pl 04.08.09, 12:40 ta gra to kicha... kolejne stracone pieniadze, nic sie nie dzieje, wieje nuda caly czas... porazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grajBaj Re: Anno 1404 - recenzja IP: *.chello.pl 02.09.09, 01:50 Muszę dać upust swojemu rozczarowaniu. Jestem weteranemn gry ANNO 1503, którą uwielbiam i dlatego skusiłem się na ANNO 1404. Po miesiącu grania prawie non stop w trybie dowolnym powiem krótko: ZAŁAMKA!. Gra zawiera bardzo dużo błędów zarówno logicznych jak i technicznych. Przepiękna grafika oraz muza nie są w stanie zrekompensować mojej frustracji z powodu mnogości defektów. Odradzam kupna. Szkoda czasu, lepsze o całe niebo jest dawne ANNO 1503 z zahakowanym kodem "ceny zakupu towarów x 2.5". PS. Czy Ktoś potrafi mi wyjaśnić jaki jest algorytm rozwoju społeczności w ANNO 1404? Wybudowałem olbrzymie miasto arystokratyczne i na końcu wolny środek wypełniłem wieśniakami. Te cholery mimo spełnienia wszelkich wymogów nie mają ochoty na dalszy rozwój. Co zrobić? Dodatkowego miejsca na wyspie - brak. Mam teraz wielkie miasto z wieśniactwem w Centrum! Beznadzieja logiczna! Odpowiedz Link Zgłoś
dawidos32 Re: Anno 1404 - recenzja 07.11.09, 14:09 czy w anno 1404 można toczyć bitwy Odpowiedz Link Zgłoś