Dodaj do ulubionych

Need for Speed: Drift

• Gość: xych Re: Need for Speed: Drift IP: *.chello.pl 13.07.09, 12:53
      pl.wikipedia.org/wiki/Wyścig pl.wikipedia.org/wiki/Wyścig_samochodowy ... Skończ waść, wstydu oszczędź. Miast wprowadzać sztuczne podziały (nie, żeby chociażby z późniejszych postów wynikało co i jak...), przyznaj się do błędu bo żenujący jesteś.
    • han_solo_79 Re: Need for Speed: Drift 13.07.09, 13:29
      @xych

Chopie motasz się - pod notką o grze traktującej o wyścigach torowych wyskakujesz ze słowem "wyścigi" by potem wykręcać się, że chodziło Ci o "rally". Nawet jak to prawda i po prostu wyraziłeś się nieprecyzyjnie to gdzie Rzym, gdzie Krym?

• Gość: xych Re: Need for Speed: Drift IP: *.chello.pl 13.07.09, 13:38
      @ han_solo_79 nie motam się, po prostu nie wiem dlaczego, macie problem ze zrozumieniem. Nigdzie nie napisałem, że wykorzystywanie driftów dotyczy tylko rajdów (więc nie wiem, gdzie to wykręcanie...)! To strona w dyskusji sprowadziła wszystko co napisałem do tego, a po prostu poparłem się tym przykładem - oraz wspomniałem o wpływie wprowadzenia kategorii 4x4 do rajdów na nie. Drift wykorzystywany jest także w wyścigach torowych - po prostu nie w tych, na które jako kontrargumenty powołali się dyskutanci - czyli F1, czy wspomnianym przeze mnie Nascarze - bo to skrajności, o wyjątkowej specyfice pod każdym względem.
    • han_solo_79 Re: Need for Speed: Drift 13.07.09, 13:59
      @xych

No ale po kiego dajesz przykład o rally gdy chodzi o torowe? Daj przykłądy torowego bo na razie wychodzi na to że mamy same takie skrajności - F1, F2, F3, GT, GT3, Le Mans, WTCC, STCC, DTM, BTCC, Nascar, Indy.
    • Gość: xych Re: Need for Speed: Drift IP: *.chello.pl 13.07.09, 14:08
      @ han_solo_79 przed chwilą stwierdziłeś 'pod notką o grze traktującej o wyścigach torowych'. Czy Ty aby na pewno wiesz, jakie wyścigi będą 'bohaterem' tej gry? Bo kurcze, ja tam nie widzę samochodów pasujących do F1, Le Mans, Nascar, czy Indy...
    • han_solo_79 Re: Need for Speed: Drift 13.07.09, 14:12
      @xych

Coś wybiórczo cytujesz.
    • han_solo_79 Re: Need for Speed: Drift 13.07.09, 14:20
      Zresztą nieważne, większość poważnych wyścigów torowych czy to będą open wheelery czy GT, xTCC czy tam Porsche Cupy nie dryftuje.
    • Gość: Bartusko Re: Need for Speed: Drift IP: *.pg.com 13.07.09, 15:08
      Ej dalej przykład z Wikipedi i sam się pogrążyłeś indifferent. Przecież masz wyraznie napisane Wyścigi..."[...]ścigający się samochodami wyścigowymi określonego w przepisach typu, po torze wyścigowym.", następnie masz liste wyścigów torowych, a niżej "zobacz również" rajdy samochodowe. Haha. Poza tym wiadomo, że rajdy możesz sobie nazywać wyścigi. Bo wyścigi mogą być nawet i koni. Ale w komentarzach pod grą torową gdzie zaprezentowany jest drift, wpisujesz glupoty nic nie wspominajac o rajda. A tak de facto to w rajde nie ma czegos takiego jak drift, tylko raczej uślizgi. Bo jak jesteś takim fanem wikipedi, to przeczytaj sobie, że drift sam w sobie to technika jazdy, ale po betonie, specjalnie przygotowanymi do tego samochodu...czyli np takie D1.
    • Gość: xych Re: Need for Speed: Drift IP: *.chello.pl 13.07.09, 16:08
      I tym oto sposobem od mego stwierdzenia, iż drift może być nie tylko efektowny, ale i efektywny (popartego wyżej nie tylko moją opinią, ale także dowodem w postaci filmu, a tyczącego się ogółu tematu wyścigów samochodowych) doszedliśmy do semantyki... Gratuluję problemów z czytaniem ze zrozumieniem. WTCC, STCC, DTM, BTCC? Pomijając specyfikację samochodów, jeżdżących po wyjątkowo zadbanej powierzchni, chciałbym spytać drogi han_solo_79: czy Ty w ogóle widziałeś te wyścigi? Chyba nie, skoro zagadnienie próbujesz przenosić na wszelkie płaszczyzny - nie zwracając uwagi na to, czy ma to sens. Jeżeli jednak widziałeś, to przypomnij sobie, w jaki sposób zbudowane są tam tory. Bo jeżeli trafi się tam ostrzejszy zakręt to ablo jest on wąski, a jego kąt to góra 90 stopni, albo jego kąt przekracza 180 stopni, ale jest on wyjątkowo długi - jak wielkie półkole. Ty jednakże zdajesz się mówienie o użyteczności driftu traktować, jakby ich autor widział tegoż kontrolowanego poślizgu zastosowanie zarówno na rajdowych jedynkach, jak i prostych.
    • Gość: Bong0 Re: Need for Speed: Drift IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 17:20
      Fizyka nie będzie dobra na 100%. Czemu? Bo gdyby była choćby zbliżona, to nikt nie dałby rady w to grać. Ten element nie może być zbyt trudny, bo to jest sedno gry.
    • han_solo_79 Re: Need for Speed: Drift 13.07.09, 19:22
      @xych

Wymieniłem Ci kilka najważniejszych imprez torowych gdzie nie zauważyłem aby technika pokonywania zakrętów opierała się na drifcie. Skoro powołujesz się na istnienie takich dyscyplin poza typowo specjalistycznymi zawodami w dryfcie (rallycross też odrzucamy) to te dyscypliny po prostu wymień a nie włazisz w zagadnienia budowy torów.
    • Gość: xych Re: Need for Speed: Drift IP: *.chello.pl 14.07.09, 12:14
      www.youtube.com/watch?v=RMHjFRk7Qrk&feature=related
      www.youtube.com/watch?v=H532YJ0qdfU
      O, proszę. Ale zaraz pewnie będzie, że cały wyścig nie odbytwa się po asfalcie, więc to nie wyścig. Albo, że samochody te to rally cars, więc się nie liczy. Bo rally, nie wiadomo czemu, także się nie liczy (srsly, bo w kółko nie jeżdżą?...). A nazwy sobie z linków odczytać można, ciekawe, czy dacie radę.
    • han_solo_79 Re: Need for Speed: Drift 14.07.09, 23:36
      @xych

Pfffff grzmotnąłeś z tą techniką jeżdzenia driftem i jeszcze fochy odstawiasz.
    • Gość: pipi Re: Need for Speed: Drift IP: 79.139.70.* 26.01.10, 09:38
      lubić drifty

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka