Dodaj do ulubionych

Rozgrywka: Mafia 2

18.07.09, 11:54
Jak jedziesz wszystkie samochody są pokryte śniegiem oprócz twojego. Widzę że teraz można dawać tyle gazu ile wlezie i policja nic nie zrobi.

Ale ja się czepiam szczegółów. Klimatyczne a jakże. Zapowiada się łakomy kąsek.
Obserwuj wątek
    • kawelubie Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 11:58
      Och klimat big_grin. Doczekać się nie moge
    • nuno25 Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 12:01
      Nie chce zbyt szybko gloryfikować tej gry... ale jak dla mnie prezentuje się rewelacyjnie. pzdr
    • lethaldoze Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 12:03
      Świetne
    • kistler Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 12:09
      Nie no zwracam honor. Jak uciekają tym czarnym wozem jest pokryty śniegiem. Ale dziwi mnie czemu ten czerwony nie był. Ani te czarne wozy wrogów przed magazynem.
    • hansatan Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 12:18
      Fakt klimatycznie jest ok, mam nadzieję, że udało im się utrzymać taki poziom przez całą "szerokość" rozgrywki.
    • prochaos Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 12:25
      kistler - może nim już jeździł i śnieg się roztopił ROTFL. Masz problem.
    • lethaldoze Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 12:26
      @kistler, bo pewnie za krótko stał na śniegu.
      Moim zdaniem postacie wyglądają trochę zbyt jak figurki z wosku, plus animacja postaci, nie wiem czy to wada ale mi trochę przeszkadza jak Vito skręca idąc, pewnie to jeszcze poprawią plus przechodzenie z chodzenia do celowania też jest jakieś zbyt sztywne.
      Ale gra ma klimat pierwsza klasa, te ulice, na pewno zrobię jeszcze raz jedynkę przed premierą.
      na końcu vito pewnie przejedzie przez barierki czy cuś smile.
    • kistler Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 12:38
      prochaos - dziwne bo inni jeżdżą i się nie roztapia? A śnieg cały czas pada.

Przecież mówię że to moja uwaga tylko stwierdzam fakty.
    • mhjk Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 12:53
      Ehh, jedynka była dla mnie jedną z najlepszych gier w jakie grałem ever (jeszcze na piecu), mam więc nadzieję, że nie spieprzą konsolowej wersji dwójki jak to było z pierwowzorem, bo przestałem inwestować w PC w okolicach 2003 roku. I naprawdę nie mam zamiaru znów zaczynać wink
    • tomszak_pl Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 13:08
      "jedynka była dla mnie jedną z najlepszych gier w jakie grałem ever (jeszcze na piecu)" Normalnie ukradłeś mi moją myśl wink Nie mogę się doczekać premiery.
    • gunardan Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 13:12
      Jeżeli wymagania będą rozsądne (a nie przesadzone, jak w GTA IV) to będzie przeszczęśliwy.

Do poprawy jest pojawianie się obiektów. Niektóre obiekty oraz mieszkańcy potrafią materializować się przed nosem. Bardzo widoczne podczas jazdy samochodem. Fatalnie to wygląda.

A gra zapowiada się rewelacyjnie!
    • aromp4 Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 14:29
      cudowny gameplay, ciekawe jak sie skonczyl ten poscig ;p
    • prochaos Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 15:18
      kistler - to była ironia.
    • muzi80 Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 19:54
      widac, ze jeszcze spro pracy ich czeka ale juz prezentuje sie to dobrze
    • dunhill_oceano Re: Rozgrywka: Mafia 2 18.07.09, 21:54
      WOW! byłem zaniepokojony po prezentacji misji w biurowcu (Vito i Joe przebrani za chłopaków od czyszczenia okien), ale ten pokaz rozwiał moje wątpliwości, że podobnie jak jedynka (w wersji na PC) będzie solidnym pretendentem do gry wszech czasów.

świetnie są te małe detale jak tynk odpadający po strzale w filar, jak zachowują się przeciwnicy po trafieniu (chyba nawet lepiej niż w CoD: Modern Warfare i Killzone 2), oraz fenomenalna animacja wyjścia z bronią zza filaru. wygląda to bardzo filmowo. wreszcie shotgun zapowiada się na naprawdę śmiercionośną broń, już nie tylko dobrą strzelbą na bliski dystans jak w większości gier.

co do minusów to podobnie jak w jedynce dziwny chód głównego bohatera (kto tak macha rękami jak chodzi?), oraz eksplodujące auta po otrzymaniu serii w drzwi. ale ogólnie to wygląda to rewelacyjnie.
    • charlesz Re: Rozgrywka: Mafia 2 19.07.09, 19:33
      Nie spodziewałem się, że to może AŻ tak wyglądać. Nie zapomnijmy, że to sandbox a gra prezentuje się znacznie lepiej niż większość gier liniowych. Wychodzi więc na to, że sequel mojej najlepszej gry w jaką kiedykolwiek grałem (Mafia) podtrzyma moją miłość do czeskiego dewelopera.
    • dunhill_oceano Re: Rozgrywka: Mafia 2 20.07.09, 11:57
      @charlesz
      otwarty świat nie czyni jeszcze z gry sanboxa. fabuła (pomimo oddanego do pełnej eksploracji miasta) będzie zapewne równie liniowa jak w jedynce. bez żadnych zadań pobocznych (i dobrze).

co do wyglądu to raczej oczywiste. pamiętasz zapewne, że Mafia w chwili premiery wyglądała lepiej nie tylko jak GTA: Vice City, ale i wydane później GTA: San Andreas. w wersji na PC do dziś wygląda świetnie. póki co, najładniejsze otwarte miasto udało się stworzyć w inFAMOUS, ale myślę że Mafia 2 ustawi już niedługo nową poprzeczkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka