Dodaj do ulubionych

Rozgrywka: Alan Wake

26.07.09, 11:42
Czy on w ręku nosi miecz świetlny? bo trochę tak wygląda. Poza tym klimatu nie można odmówić, będzie mrocznie.

PS. Czy to nie jest przypadkiem filmik z E3?
Obserwuj wątek
    • szczurekpb Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 11:47
      Szkoda, że to ten sam fragment co na E3. Chciałbym aby pokazali jakiś kawałek gry, który ma miejsce za dnia wink
    • cypisek.cz Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 11:51
      ciekawe czy potwierdzą się plotki, że Alan będzie tytułem startowym Natala :]
    • piotrkolakowski Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 11:59
      Obawiam się, że będzie to średnia gra. Nic odkrywczego. Po tym co pokazały filmy z ostatnich targów ta gra nie ma szans na wysokie oceny. Czy na Xboxa360 wychodzą jeszcze świetne gry??? Chodzi mi o exclusivy.
    • karkolomny_dziurkaczv2 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:00
      swietna sprawa,
      facet porusza sie (idzie), a swiatlo latarki stoi, nie ma to jak 100% realizm smile

latarka na amortyzatorach-miodny patent tongue_out
    • szczurekpb Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:14
      cypisek.cz - nie będzie to tytuł startowy Natala. Jest już na to za późno. Tak wypowiedział się pracownik Remedy na forum gry.
      piotrkolakowski - wnosisz to po 5 minutowym fragmencie gry? To ma być "psychological action thriller", więc żeby ocenić tą grę będzie trzeba w nią dłużej pograć, a nie zobaczyć urywek, który trwa chwile.

dziurkacz - o co Ci chodzi z tym światłem?
    • nookiedon Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:15
      a według mnie jest bardzo fajnie. superfajnie.
      latarka za bardzo się nie rusza podczas normalnego chodzenia zapewne z tego powodu, że służy jako celownik, natomiast podczas biegu widać, że lata w tą i tamtą.

gra wygląda świetnie, rzeczywiście przyjemnie będzie pograć ze słuchawkami w mroczną, burzową noc ;]
    • gunardan Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:16
      Graficznie wypas, ale akcja dzieje się w nocy, więc niewiele widać i tym trudniej ocenić, czy faktycznie jest czym się zachwycać.
    • prezii Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:20
      Filmiki nie powalają, graficznie i klimatycznie jest ok. Jedyne czym, moim zdaniem ta gra może pozamiatać to fabuła. I na to liczę.
    • karkolomny_dziurkaczv2 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:22
      szczurekpb:
      wyjasniam ponizej

nookiedon:
      a zauwazyles moze, ze latarka jest w lewej rece a bron w prawej, normalnie jak idziesz z latarka to swiatlo (strumien) BEZ PRZERWY drzy i podskakuje, bo latarka porusza sie dokladnie tak jak reka ja niosaca
      tutaj reka sobie a swiatlo sobie
      szczegolnie zenujaco wyglada to w momencie przeladowania broni
    • bigdaddyy Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:31
      ja nie wyczekiwałem gry od początku więc nie mam wygórowanych żądań smile efekty świetlne wgniatają w fotel

@karkolomny_dziurkaczv2 - porusza lekko latarką jak chodzi, a jak biegnie widać jak światło lata po całym ekranie, zresztą to miał być symulator latarki? LOL to czemu w kz2 po 1 kuli nie kulejesz a po 2-ch nie giniesz smile
    • karkolomny_dziurkaczv2 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:46
      bigdaddyy:
      "efekty świetlne wgniatają w fotel" naprawde niewiele widziales

"porusza lekko latarką jak chodzi, a jak biegnie widać jak światło lata po całym ekranie" chyba widzielismy dwa zupelnie rozne filmy

"zresztą to miał być symulator latarki?"
      oczywiscie, nie... ale swiatlo jest tu elementem glownym (bez latarki nic by nie bylo widac) stad moje wymagania maksymalnego realizmu, rownie dobrze za bohaterem mogla by isc tancerka i ciagnac na malym wozeczku latarnie - efekt bylby podobny tongue_out
    • graczz11233 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:52
      o jeeezu, ale i tak na ps3 nie będzie tej gry, więc te wymagania możesz sobie darować.
    • cypisek.cz Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:57
      @karkolomny_dziurkaczv2
      a może jeszcze chciałbyś żeby po 2h gry wyczerpywały się baterie, po którą musisz lecieć do kiosku, gdzie okazuje się że nie masz pieniędzy na zakup (kompletny brak realizmu - jak bohater może nie mieć ani dolara na baterie, że już o dolarze na codzienną gazetę nie wspomnę), ale bohater oczywiście może zabić panią kioskarkę i samemu wziąć baterie i rzeczoną gazetę, po czym okazuje się że w gazecie nie ma najświeższych newsów politycznych (kompletny i bezsensowny brak realizmu) przez co nasz bohater próbuje włączyć telewizor. Niestety okazuje się że w telewizji lecą jakieś zapętlone filmiki a nie ma bezpośredniego streamingu z HBO (idiotyczny brak realizmu) więc nasz bohater łapie depresję. Próbuje więc skorzystać z telefonu komórkowego, żeby zadzwonić do psychoterapeuty, ale okazuje się, że (skandal!) nie można zadzwonić na numery komórkowe w USA (co jest kompletnym brakiem realizmu) więc nasz bohater próbuje wbić sobie nóż w brzuch - po czym okazuje się, że to nie jest takie easy (nie da się zabić siebie samego swoim nożem - kompletny i bezsensowny brak realizmu) więc bohater rzuca sobie pod nogi granat - przynajmniej się trochę rozerwał...

taaaak... to zupełnie bezsensowna i mało realistyczna gra....
    • karkolomny_dziurkaczv2 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:57
      graczz11233:
      "ale i tak na ps3 nie będzie tej gry" wiem, ale co z tego? to, zenie bedzie jej na ps3 nie oznacza, ze nie bedemogl na niej zagracjesli bylaby tego warta

"więc te wymagania możesz sobie darować. " rozumiem, ze jestes przyzwyczajony do bylejakosci i nie masz zadnych wymagan
    • bigdaddyy Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 12:59
      naprawdę dużo widziałem, szczególnie efekt z flarą kosmos smile a światło z latarki wygląda ok

• gunardan Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 13:04
      Jeżeli autorzy nie spłodzą konkretnego scenariusza, przy którym opadnie szczęka, to będzie lipa. Bo "patent" polegający na zmiękczeniu przeciwnika światłem, by móc go zabić, jak dla MNIE ssie. To ma być ta rewelacja? Może autorzy mają jakiegoś prawdziwego asa w rękawie?
    • nemesisxian Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 13:15
      Gra zapowiada się naprawde dobrze, ale mówcie sobie co chciecie coś dziwnie wygląda snop śiatła latarki. Za gęsty czasem z mieczem świetlnym można pomylić wink Tylko detal w każdym bądź razie. Nie wiem czemu, ale gameplay z Dead Space mi się skojarzył.
    • piotrkolakoski Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 13:15
      Dla Ciebie "patent polegający na zmiękczeniu przeciwnika światłem ssie" ale za to superhirol ciskajacy piorunami jest cool, a dla kogos innego odwrotnie.
      Co tu wielce pisac. Gra juz teraz widac, ze miazdzy piersi a coniektorych to boli, bo posiadaja jedynie PS3kiss
    • muzi80 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 13:31
      niech lepiej ten tytuł wyjdzie jak najszybciej bo będzie jak z killzone 2, czyli duzo szumu i czekania a bez wielkiego hitu
    • nuno25 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 14:03
      Słuchajcie jakość jest srednia tego nagrania to w takim razie jak w ogóle możecie oceniac grafike??? odpale to na swoim Tv to wtedy bede oceniał;] a juz czytam ekpertow ktorzy po krotkim demie moga napisac juz recenjze gry...daremne to jest aczkolwiek kazdy ma prawo do wyrazenia swojej subiektywnej oceny...tylko wydaje mi sie ze trzeba w nia zagrac i przejsc całą a potem ocenic...albo z ta latarka...no prosze was...traktujecie tych kolesi z Remedy jakby byli kompletnymi błaznami w tym co robia...jak tak super sie znacie na wszytkim to zrobcie wlasna gre ktora bedzie błyszczec przez nastepne 20 lat.
    • kemiru Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 14:05
      @piotrkolakoski:
      Teraz wiem dlaczego boli mnie kręgosłup wink
      Wracając do tematu, AW = RE4 z latarką?
    • karkolomny_dziurkaczv2 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 14:23
      ps.zaraz sie ktos dowali ze AW nie wychodzi na pc... tak, nie w tym samym momencie co na xboxa, predzej czy pozniej kazda gra z xboxa wyladuje na pc
    • nuno25 Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 14:25
      karkolomny cos tam...oczywiscie ze nie gram do konca jak jest to jakis gniot...ale nie oceniam po filmikach z gametrailers jak Ty ;] pogratulowac wszechstronnosci drogi kolego napisz juz nam recke tej gry;] pozdrawiam
    • szczurekpb Re: Rozgrywka: Alan Wake 26.07.09, 14:28
      karkolomny_dziurkaczv2 - każda gra? Chyba tylko dwie gry, które wydał Microsoft trafiły później na PC. Gears of War i Viva Pinata.

No, ale to jest każda gra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka