Dodaj do ulubionych

Na szybko - najprostszy sposób

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 09:35
Za malowanego człowieka się wziąłem teraz, a niedawno 3 muszkieterów (w końcu) przeczytałem tongue_out
Obserwuj wątek
    • zycie_is_simple Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 09:39
      Ja za Boską Komedie się biorę wink
    • szczqcz Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 09:40
      "Lód" wciągnąłem nosem. Dawno mnie tak nic nie zassało. A ostatnio uzupełniam braki w Lemie kolekcją Wyborczej. No i nowy Pratchett o straży wyszedł, też całkiem całkiem. Poza tym trylogię Pullmana - na podstawie pierwszego tomu był film ostatnio: "Złoty kompas". Czyta się, ale bez większych wzruszeń. Widać jak usilnie autor przedstawia pogląd o zbyteczności (szkodliwości) kościoła katolickiego w afirmacji życia. Pogląd mi niby bliski, ale ta usilność razi.
    • prezii Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 09:41
      Ja drugi tom "Mrocznej Wieży" Kinga. Pierwszy raz czytałem trochę na wariata rok temu. Teraz na spokojnie delektuje się lekturą. Skończyłem za to cegłę 900 stron "Świat bez końca" Folleta. Czytało się dobrze, jednak to już nie to co "Filary Ziemi".
    • szczqcz Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 09:43
      A co do East India Company - ja proszę o rzetelną recenzję. Bez fanbojowania w stronę Paradoxu, bo zastanawiam się nad kupnem, a wiem że masz skrzywienie.
    • Gość: wolfonthehunt Re: Na szybko - najprostszy sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 09:45
      Czytanie (o dziwo) trzyma się mocno, aktualnie po raz drugi "Nieznośna Lekkość Bytu" Kunderytongue_out ale niedługo trzeba będzie coś poczytać coby spłodzić ładny temat do mgr indifferent
    • don_wroc_love Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 09:52
      ja nadrabiam kilkunastoletnie zaległości - zabrałem się za Mistrza i Małgorzatę :]
      i poluję na książkę "Halo: the fall of reach" :]
    • wypisany Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 09:53
      Gra w klasy leży i czeka. Obiecałem sobie, że ją przeczytam i słowa dotrzymam. Zaraz potem w kolejce czeka Fight Club.
    • furio123 Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 09:54
      Ja ciagle cos czytam a polecam ci Harrego Potterabig_grin
    • 13allach Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 09:55
      Grałem świętą kosmiczną grę godną tylko samego Allacha.
    • rrrafael Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 09:57
      A ja ostatnio twardo, czyli literatura wojenna, a więc takie tytuły jak: "Kompania Braci" Stephena E. Ambrose'a(nawiasem mówiąc brak mi słów, aby opisać genialność tej książki), "Najdłuższy Dzień" Corneliusa Ryana(muszę powiedzieć, że takie sobie: wg mnie autor na siłę próbuje wepchnąć wątki "prywatne"), "O jeden most za daleko" tego samego autora (wg mnie jest o wiele lepsza od "Najdłuższego dnia"). Przypomniałem sobie jeszcze "Czarownika Iwanowa" i "Wieszać każdy może" Andrzeja Pilipiuka: obie są tak śmieszne, że więcej już nie można big_grin. I cóż, to chyba wszystko co czytałem ostatnimi czasy wink. Mam ostatnio to samo co Ty, Sławku, nie jesteś odosobniony, ale jeszcze parę tygodni temu czytałem regularnie, nie z przymusu, że "chociaż jedna książka na tydzień", tylko dla własnej przyjemności, a teraz... no cóż, mogę jedynie powiedzieć, że Empire: Total War naprawdę wciąga wink.
    • Gość: Kavon Re: Na szybko - najprostszy sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 10:01
      E a ja mam książkę o tym fińskim snajperze aka "Biała Śmierć". Gry nie uczą strzelać, a książki? smile
    • Gość: szyderca Re: Na szybko - najprostszy sposób IP: *.sileman.net.pl 27.07.09, 10:27
      ja czytam "Czas Apokalipsy" Poula Croucha. po przeczytaniu tej ksiazki niejeden ateista sie nawrocil... mowi o kodach w bibli (cos niesamowitego)
      a ostatnio "Martwa Strefa" Kinga tez niczego sobie.
      nastepny w kolejce W. Cejrowski ze swoim humorem big_grin
    • radek.zaleski Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 10:30
      uwaga, drama.

zawiodłem się na Lodzie. poprzednie książki D. były ciekawsze.
    • Gość: Gargulec Re: Na szybko - najprostszy sposób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 10:35
      Cóż... ja o Dukaju mam nienajlepszą opinię- właściwie to go nie znoszę. A Lód- odbiłem się odeń boleśnie. Aktualnie zaś czytam "Historię Kultury Średniowiecznej" Le Goffa
    • falcion Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 10:36
      Obecnie koncze ksiazke "Wrota" Mileny Wójtowicz smile.
    • dr.notcool Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 10:45
      za duzo pisac nie trzeba

"LÓD"

tyle
    • Gość: Ralph Re: Na szybko - najprostszy sposób IP: *.xdsl.centertel.pl 27.07.09, 10:46
      A ja ostatnio się jakoś za Tolkiena wziąłem. "Hobbit", "Władca pierścieni" itp.
    • babcia_tosia Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 10:59
      Prawde ze Swiata Dysku
    • Gość: 3x Re: Na szybko - najprostszy sposób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 11:03
      U mnie na tapecie "Gra o tron" Martina.
      Zasysa lepiej niż odkurzacz.
    • Gość: 123321 Re: Na szybko - najprostszy sposób IP: *.elk.mm.pl 27.07.09, 11:04
      Wreszcie po wielu latach nadrabiam zaległości S-F i czytam pozostałe książki z serii Diuny... I muszę przyznać, że jako osobnik uznawany już w każdym państwie świata za pełnoletniego, mam obecnie całkiem inne spojrzenie na świat tam wykreowany i poruszane w nim kwestie, niż miałem jako nastolatek
    • Gość: Azazel Re: Na szybko - najprostszy sposób IP: *.compnet.com.pl 27.07.09, 11:27
      Skończyłem wczoraj trylogię Marka Chadbourna i muszę przyznać że mnie wciągnęło, podchodziłem do tego dość sceptycznie a tu prosze! - niespodizanka!
    • gyenia Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 12:14
      nadrabiam zaległości ze szkoły średniej, a dokładnie to czytam sagę o Elryku Morcook'a
    • crank127 Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 12:47
      od momentu kiedy kupiłem nowu kompter (czyli już prawie rok) jest mi strasznie trudno zabrać się za czytanie... bo jak nie granie, to wolę obejrzeć film, jak nie film, to wyjście gdzieś z przyjaciółmi i naprawdę ciężko jest się za coś zabrać. Mam kilkanaście książek, które kupiłem jakieś 3 lata temu i od tamtej pory stoją na półce i "straszą" jak to napisał Sławek. Ostatnio (czyli jakieś 3 miesiące temu) przeczytałem jedynie 5 część Mrocznej Wieży Kinga, która, bardzo mi się podobała i zacząłem czytać hamleta... a tak to nic więcej... z czytaniem jest coraz gorzej. niestety.
    • jabbur Re: Na szybko - najprostszy sposób 27.07.09, 12:50
      Instrukcję do ''Final Cut Studio'' smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka