Dodaj do ulubionych

Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes

28.07.09, 11:22
nie ma tutaj co porownywach - gry sa skierowane do innej publicznosci.
Obserwuj wątek
    • ciastoludek Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 28.07.09, 11:36
      Ja bym wolał porównanie Bad Company 2 kontra 1943 bo Heroes mimo, że bardzo fajne, nie nadaje się do starcia z płatną grą, która tak naprawdę jest zupełnie inna.
    • slawomir.serafin Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 28.07.09, 11:37
      @ciastoludek - pełną grą? jedno i drugie to zaledwie trzy klasy postaci i cztery mapki. Heroes ma przynajmniej system awansu postaci i nowe zabawki. I jest za darmo smile
    • ciastoludek Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 28.07.09, 11:39
      Czytać się naucz - płatną grą...
    • Gość: sex Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 11:44
      sex
    • dzierzba-pustynna Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 28.07.09, 11:48
      Chyba tylko bunkrów nie można zniszczyć, a resztę budynków można zamienić w pył. W Battlefield 1943 podobają się mi walki o flagi. Bitwy są zacięte z wykorzystaniem wszystkiego co gra oferuje, ostrzeliwujące się czołgi, bombardujące samoloty i w tym wszystkim jeszcze piechota próbująca się odnaleźć.
    • slawomir.serafin Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 28.07.09, 11:56
      Czytać się naucz - płatną grą...

-----

faktycznie smile
    • mathiuss Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 28.07.09, 12:09
      Pytanie w ankiecie jest zle zadane (albo odpowiedzi zle dobrane), bo ja np. uwazam ze Bf43 jest lepszy niz Heroes, ale obie sa gorsze niz poprzednie czesci, a moglem zaznaczyc tylko 1 odpowiedz.
    • Gość: bf2 Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:20
      Czyli w BF 1943 nie będzie takiego samego awansu postaci jak w BF2 ? ? W takim razie nie kupię sad
    • Gość: bf2 Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 12:25
      aha i jeszcze jedno. Co do BF heroes - dla mnie to jest nieporozumienie. Wygląda jak bajka dla dzieci wink. Jedynie ratuje ją freeware.
    • Gość: Gościu Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: *.serv-net.pl 28.07.09, 12:50
      Przecież obie gierki to to samo podane jedynie w innym sosie. Z jednej strony realistyczna grafika, z drugiej komiksowa. Bebechy (mechanika rozgrywki) praktycznie te same. A skoro nie widać różnicy...
    • d_pawel Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 28.07.09, 13:01
      Gościu -> Grałeś w 1943? smile
    • Gość: Maribot Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: 91.123.161.* 28.07.09, 13:32
      Współpraca w BF2 smile?
      Przecież ona się tam sprowadzała do biegania przed siebie na flagę w kilka osób, spawnu na SLu i rzucenia apteczki/amunicji co jakiś czas.

Współpraca zaczynała się dopiero z modem Project Reality smile
    • Gość: Gość Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: *.chello.pl 28.07.09, 13:49
      Paweł niby wszystko dobrze pisze, chociaż widać stronniczość - ale to o nią właśnie w temacie chodzi wink Tylko, że jest takie małe ale, na samym końcu. Mimo, iż Hereoes jest "spokojniejsze"... to w nim znacznie większe znaczenie ma skill gracza, jak i współpraca. Właśnie dzięki tym sekundom (które są małym przekłamaniem ze strony Pawła, ale jak zaznaczył samemu - długo w grę nie grał i nie doszedł do wyższych poziomów), które sprawiają, że to nie zauważenie przeciwnika jest najważniejsze (które w tej grze z powodu grafiki jak i umiejętności jest automatyczne wręcz), lecz celowanie, dobór oręża, umiejętności, przewidywanie ruchów przeciwnika, wykorzystanie terenu, jak i ogólna pomysłowość i doświadczenei - są kluczowe w większości przypadków.
    • j_uk_dev Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 28.07.09, 15:21
      @d_pawel, w 1943 pierwsza rzecz jaka w oczy mi się rzuciła, to gracze po stronie amerykańskiej chcący wystrzelać własny team po to by dopaść samolot na lotniskowcu wink Nie ma co prawda w grze friendly fire ( na szczęście ), ale można sobie wyobrazić co by było wtedy. Trafiło mi się zagrać z teamem, który wiedział jak, co i dlaczego, ale strasznie trudno mówić o konieczności współpracy wink Śmieszne rzeczy czasami mają miejsce jak np. z samochodu ucieka kierowca zostawiając cię w środku bitwy wink Ale przyznam, że właśnie uproszczenia i generalnie prostota i widowiskowość przekonały mnie do zabawy w multi, bo za wiele to ja w multi nie gram smile
    • Gość: Ivan Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 15:34
      Do dziś nie mogę sobie wybaczyc, że nie kupiłem BF2 w dniu premiery tongue_out Teraz za późno, mam nadzieję, że BC2 będzie najlepszą częścią serii!
    • Gość: Gościu Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: *.serv-net.pl 28.07.09, 17:35
      d_pawel >> Gram sporadycznie od dnia premiery. Początkowa euforia zamieniła się w stwierdzenie, że to już było i powrotu do Heroes.

I co? Zesrało się "kakało"?
    • d_pawel Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 28.07.09, 20:30
      Gość -> Co do stronniczości, raczej widać subiektywizm smile.

Co do skilla, tak, wiem, takie same opowiastki o skillu słyszałem, kiedy weterani BF1942 grali w 2 i narzekali, że parę kul wystarczy żeby zabić (tym zmniejszyła się skala zjawiska, kiedy dwóch gości skakało wokół siebie i strzelało, przypominając tym samym trochę prymitywnego Quake'a smile).

Nie przeczę, że to może być bardziej wymagające, ale mnie to nigdy nie kręciło.

j_uk_dev -> Co-op widać, kiedy pograsz w drużynie smile. Co do zabijania się o samoloty, tego w grach z serii BF po prostu nie może nie być wink.

Gościu -> W takim razie mamy zupełnie inne spojrzenie na sprawę.

A co do pytania, pomijając że jest całkowicie idiotyczne, to nie.
    • Gość: Gościu Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: *.serv-net.pl 28.07.09, 20:56
      A, pytanie idiotyczne, bo kolega ledwo maturę zdał.
      Gdyby wychowywał się w przebrzydłej komunie, wiedziałby co ono oznacza.
    • d_pawel Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 28.07.09, 23:25
      Tia, mityczna komuna, która sprawia, że nagle idiotyczna pytanie przestają być idiotyczne. I może nawet chamskie.

Cóż to za magia?
    • d_pawel Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 28.07.09, 23:25
      *idiotyczne pytania
    • Gość: qwe Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 01:24
      bfh jest dobre bo jest dobre i tanie, jak komus przeszkadza grafika to trudna, ta gra to czysty miod. Zeby tylko wiecej map bylo sad
    • Gość: Bri Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: *.devs.futuro.pl 29.07.09, 09:37
      Obie gry są na tyle do siebie podobne że wygrywa dla mnie po prostu ta tańsza.
      Poza tym -

kiedy dwóch gości skakało wokół siebie i strzelało, przypominając tym samym trochę prymitywnego Quake'a smile).

- to jest norma a nie jakieś niecodzienne zjawisko, jeśli nie dorwiesz się do pojazdu ofc.

Ale mimo to zaraz po Q3 stawiam pierwszego BF42 - oj grało się grało big_grin
    • d_pawel Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes 29.07.09, 11:34
      Bri -> Wiem, że to norma w BF1942, ale w 2 (szczególnie po zmniejszeniu zjawiska króliczego skakania wink ) i 1943 takie sytuacje wręcz nie występują.
    • Gość: nemo Re: Battlefield 1943 vs Battlefield Heroes IP: 80.72.34.* 29.07.09, 13:43
      W heroes podoba mi się właśnie ta prostota i minimalizm. Jestem graczem "weekendowym", włączam heroes, pogram 15 minut, wyłączam i czuję satysfakcję ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka