Gość: Ralph IP: *.xdsl.centertel.pl 29.07.09, 10:19 Już lepiej niech wymagają dwurdzeniowego (aby łatwo można było porównać z nowszymi procami) niż pentiumów po 4 GHz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sex Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:21 dwurdzeniówka jest potrzebna, o gdybyśmy jej nie mieli, jeden rdzeń byłby ekstremalnie samotny tak samo sytuacja z czterordzeniowcami (i trzy) - kupujemy je po to, by wszystkie rdzenie dobrze się bawiły w swoim towarzystwie i takie są moje obserwacie - mam core 2 quad q9550 i czasami jak widzę, jak system od nowości zamulał jak miałem włączoną muzykę, przegladarke i coś tam jeszcze to mi sie aż smutno robiło, ale GRUNT, ŻE RDZENIOM BYŁO WESOŁO, no nie ?? a tak w ogóle to... sex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.polskielng.pl 29.07.09, 10:30 Sex uber alles ale kiedy to to wyjść? W sensie Tropico 3, a nie sex, ten to dziś wieczór Odpowiedz Link Zgłoś
bobzaaa Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe 29.07.09, 10:32 ja wiem, ja wiem, to tajny spisek intela który zaszantażował twórców gier wyjawieniem ich czarnych sprawek, teraz każda gra będzie potrzebować min 2 rdzeni a saper z nowego windowsa 4 do skomplikowanych obliczeń matematycznych Odpowiedz Link Zgłoś
unk1nd Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe 29.07.09, 10:39 @sex też mam quada i jakoś nic nie zamula z przeglądarką, komunikatorami, muzyką i grami uruchomionymi jednocześnie > "ale GRUNT, ŻE RDZENIOM BYŁO WESOŁO, no nie ??" a ty wolisz grać sam czy z kolegami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.09, 10:50 A co ze rdzen gorszy jest?? Rasizm...!!! Kazdy wi ze czlowiek czy małpa czy rdzen ale życia społecznego każdy potrzebuje... Odpowiedz Link Zgłoś
brum75 Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe 29.07.09, 11:03 Jeden rdzeń pracuje jako junta El Presidente. A drugi rdzeń knuje jako opozycja. To oczywiste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Micz Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:12 Nawej jeśli gra nie używa dwóch rdzeni to odczujemy różnice, bo system tak rozloży zadania, żeby równo obciążyć rdzenie, więc główne elementy systemu będą na pierwszym rdzeniu, a sama gra na drugim, więc gra otrzyma więcej mocy procesora niż w przypadku jednego rdzenia, nawet jeśli byłby on szybszy, powiedzmy o 50%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 11:16 @unk1nd - może czas u mnie już na reinstall a grać lubie i tak i tak zależy w co Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robotwithinme Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.09, 11:52 A najlepsi są ci co kupili Core Quady czy inne wielordzeniowe procki - maksymalna strata pieniędzy i jeszcze dłuuuuuuuuuuuuugo nie będzie gier które będą z tego robiły jakiś użytek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q800 Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.legendgroup.pl 29.07.09, 12:46 Niektóre przecież już robią użytek z 4 jajek. Inna sprawa, że niewiele to daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 13:03 jeden rdzeń pracuje, reszta patrzy - jak za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
william_dr Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe 29.07.09, 13:56 bo czy się stoi czy się leży pensja się należy :wink: Mnie tam martfi grafika, bo właśnie mam GF 7600GT a chciałbym w to pograć... Z tym, że kolega ma odkupić ode mnie kompa w październiku to sobie kupię nowego z lepsza już grafiką Odpowiedz Link Zgłoś
mis_iu Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe 29.07.09, 14:08 Rozumiem, że to są tzw. "wymagania sugerowane"? Jako minimalne troszkę straszą choć same w sobie nie są zbyt wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asz Re: Tropico 3 - wymagania sprzętowe IP: 212.109.153.* 15.11.09, 12:09 Google > Dwa rdzenie razem boot ini < to czasem trzeba sobie samemu uruchomić i komp smiga Odpowiedz Link Zgłoś