Dodaj do ulubionych

id Software łagodzi nastroje

02.08.09, 13:37
A pan redaktor musi po spekulować. Zasiać ziarno niepewności. Szukać drugiego dna. Przecież ta gra wychodzi kiedyś tam, wszystko się jeszcze może zmienić. Ja też włączę swoje domysły. A może chodziło o zwykłą reklamę, po wypowiedziach Carmacka, Rage był na ustach wszystkich. Może o to tylko chodziło.
Obserwuj wątek
    • psychol324 Re: id Software łagodzi nastroje 02.08.09, 13:41
      Ale syf
    • polyman Re: id Software łagodzi nastroje 02.08.09, 13:49
      Prawda jest taka że Rage będzie najlepiej hulał nie na XBoxie czy PS3 tylko na przebrzydłych i niedobrych składakach smile Oczywiście trza będzie posiadać odpowiednią konfigurację, wiadomo. Full HD, DX 10 czy tam 11 (nie orientuję się w pecetachsmile i inne cuda na kiju są możliwe tylko na tym sprzęcie. Ale zwisa mi to, i tak zagram na XBoxie i ch... z tym big_grin
    • martin1841 Re: id Software łagodzi nastroje 02.08.09, 14:40
      Ale nawet gdyby wersja na ps3 działała 50 klatek lub 45 czy to mało? Nie. Gdy gra działa 50 klatek jak dla mnie to wystarczająco. Różnica między 50 a 60 klatek jest nie wielka i prawie nie dostrzegalana dla ludzkiego oka.
    • szozii Re: id Software łagodzi nastroje 02.08.09, 15:20
      Jest dostrzegalna i to wyraźnie, ale tylko kiedy masz skoki z 60 na 50 itd. Gdyby było sztywne 50 fps to się zgadzam nie ma to żadnego znaczenia i tak powinni to zrobić.
    • kistler Re: id Software łagodzi nastroje 02.08.09, 15:47
      Dla mnie ważne żeby działała w 30.

Po co mi 60 klatek skoro pewnie stałe to nie będzie i będzie spadać do 50 czy 40 FPS na każdej platformie.
    • martin1841 Re: id Software łagodzi nastroje 02.08.09, 16:05
      Z taką grafiką jak w Rage i do tego otwarty świat i pojazdy Carmackowi idzie wiele wybaczyć.
      Ale wydaje mi się że to tylko zbedny szum wokół gry by zrobić jej reklame.
    • donsterydo Re: id Software łagodzi nastroje 02.08.09, 17:23
      martin1841: Tylko tu nie chodzi o to czy na PS3 będzie chodziła w 50 czy 60 klatkach, tylko czy na X360 będzie chodzić w 60 klatkach, a na PS3 w 30 klatkach. Bo taka jest obecnie wydajność tej "gry" na obu platformach, a ten komentarz ze strony iD nic nie wyjaśnia mimo tego, że odnosi się do konkretnej sytuacji i jedyne co wiadomo to poprzedni komentarz, że zespół będzie dążył do tego by wydajność na PS3 była taka jak na X360, a to nie oznacza, że tak faktycznie będzie. Pozostaje mieć nadzieję, że iD potraktuje to ambicjonalnie i zrobi wszystko co jest w ich mocy by osiągnąć identyczne rezultaty na obu konsolach, poza tym optymalizacja IDTech5 na PS3 zaowocuje łatwiejszą pracą przy kolejnych projektach.
    • metal_heart Re: id Software łagodzi nastroje 02.08.09, 20:00
      obecny komentarz carmacka jak i poprzednie niczego nie wyjasniaja, poczekajmy jak gra sie pojawi na polkach sklepowych i wtedy ocenimy produkt finalny , pozostale gdybania pozostawmy innym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka