doomny 04.08.09, 10:39 Błaganie o grę na PC jest błaganiem o grę za darmo lol Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: phantom_lord Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: *.ds14.agh.edu.pl 04.08.09, 10:42 co to sie porobilo zeby to mikrosoft decydowal czy gra ma wyjsc na pc czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
slowik00 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 10:43 Sławek prosi? No pewnie...! Że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ratheal Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 11:13 Jasne, że podpisałem. Szkoda by tak dobrze zapowiadająca gra się tak zmarnowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: *.acn.waw.pl 04.08.09, 11:14 "Można mieć natomiast pretensje do konsol, które samą swoją obecnością sprawiają, że spada jakość produkowanych gier, następuje degrengolada całej branży i prawdziwe perełki giną w zalewie bezsmakowej pulpy." Nie chcesz chyba następnej pulpy na PC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orion Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: *.pogodanet.pl 04.08.09, 11:30 Haha. Wczoraj SS najeżdżał na gry konsolowe, a dzisiaj namawia do podpisania petycji, żeby gra konsolowa wyszła na PC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: missspl1 Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 11:31 Nie ma na ps3 nie kupie , mam konsole M$ ale dostała rroda, wku...łem się i teraz odstawie ją troche w kąt, a Alana Wake jak już wyjdzie na pc spirace Hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 11:32 @SS widzę nielogiczną konsekwencję raz narzekasz na konsole, bo spłycają gry, a raz chcesz gier konsolowych na pc (Brutal Legend, Alan)... hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 11:34 a może powinienem napisać "brak konsekwencji", albo nielogiczność zachowania... hmm... whateva ;] Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 11:37 A kto powiedział, że Alan Wake jest grą konsolową? Lata temu zapowiedziano ją zarówno na konsole jak i na pecety. Remedy to firma która zawsze robiła gry multiplatformowe, pozatym od twórców Maxa Payna chyba można wymagać jakości. To, że AW nie wyjdzie na pc to tylko widzimisie Microsoftu, który znowu postanowił wspierać swoje cudowne Games for Windows. Pewnie w jakiś rok po premierze na Xboxa. Tyle w tym temacie: czysta polityka MS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mastron Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: *.axit.pl 04.08.09, 11:40 A komu potrzeba taka kolejna konsolowa nawalanka na PC? Widziałem filmy z tej gry i nic specjalnego. Mi tam zwisa czy będzie na PC czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 11:40 jest konsolowym ex-em na ix'a więc póki co jest konsolowy Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 11:51 @don, weź proszę, nie załamuj mnie To, że jest ex-em to jak mówiłem tylko sprawka microsoftu. Remedy naprawdę miało dobre intencję zrobić grę multi (chociaż o wersji na ps3 nigdy się nie mówiło z jasnych przyczyn ) MS od lat robi swoje: wydaje exclusivy na X-a, a przy tym ciągle wmawia graczom wspieranie GfWL. To po cholere wogóle Vista, DX10 i cała ta szopka (o nadchodzącym DX11 nie wspomnę), skoro MS ciągle tkwi w DX9.0c. Alan Wake, miał być jedną z ważniejszych gier wykorzystujących nowego directXa i co? Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 11:56 może plany biznesowe się zmieniły ? z tego co pamiętam Alan miał chyba też promować Vistę, a że Vista okazała się klapą, może nie ma sensu jej promować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akir Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: 78.8.106.* 04.08.09, 12:01 Sławek mega bot błaga o grę co za lamus. Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:01 @don No przecież, że to kwestia kasy Szkoda tylko, że właśnie w ten sposób MS hamuje rynek (perzynajmniej jeśli chodzi grafikę, szczerze to na niej namniej mi zależy). Jedynym tego plusem jest to, że ktoś kto kupił 3 lata temu GF 8800 GTX, do dzisiaj pogra w większość gier Odpowiedz Link Zgłoś
noone.x360 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:01 @marloon-1987: no to jaka jest Twoim zdaniem definicja "gry konsolowej"? Skoro gra, która wyszła tylko na konsolę nie jest konsolowa, to która nią będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:06 Szkoda tylko, że właśnie w ten sposób MS hamuje rynek (perzynajmniej jeśli chodzi grafikę, szczerze to na niej namniej mi zależy) ----- hamuje rynek? a co zależy Ci na wznowieniu tego szaleńczego wyścigu, w którym zwycięzcami byli tylko producenci kart graficznych? przecież to właśnie dzięki konsolom i temu że gry robi się tak, żeby na konsolach nie odstawały graficznie ten szalony owczy pęd został przyhamowany gier super hiper "only pc" się po prostu nie opłaca robić - przykładem jest Crysis i jego wspaniała sprzedaż, która zaowocowała tym że Crysis 2 wychodzi na konsole. Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:07 @noone.x360 Aha, czyli gra która była TWORZONA z myślą o PC i Xbox 360 i w ostatniej chwili zostało to zmienione i zostanie wydana tylko na Xboxa to znaczy, że jest grą konsolową, tak? Skoro tak, to moje argumenty się kończą A pozatym jakie to ma znaczenie czy jest to gra konsolowa, czy multiplatformowa? Jedno jest pewne: Alana Wake to gra dobra, a może nawet bardzo dobra. Zobaczymy jak wyjdzie (o ile wogóle, bo robią ją już straaaaasznie długo). Szkoda tylko, że polityka wydawcy jest jaka jest i Remedy będzie zmuszona skończyć grę tylko na konsole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ^^ lol Re: Petycja o Alan Wake na PC IP: 188.33.99.* 04.08.09, 12:10 Ale wy jestescie zalosni. Kupcie sobie konsole. A dla mnie i dla wielu innych Serafin jest botem. Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:11 @don Zgadzam się, dlatego napisałem o tym GF To jest bardzo duży plus konsol i nikt temu nie zaprzeczy. Gry osiągnęły już taki poziom wizualny, że tylko maniacy mogą krzyczeć o więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:16 To jest bardzo duży plus konsol i nikt temu nie zaprzeczy. Gry osiągnęły już taki poziom wizualny, że tylko maniacy mogą krzyczeć o więcej. ---- i świeży gracze pamiętam jak dawno temu odpaliłem swoją pierwszą grę na pc (po późnej przesiadce z Amigi) - Quake 2 - była taka cool, taka fajna, taka ładna... a potem dorwałem się do Quake 1 i przekonałem się, że fajna grafika ma małe znaczenie - Q1 wessał mnie na dłuugie lata, a o Q2 szybko zapomniałem ale wiem co czuje człowiek, który dorwał się właśnie do wypasionego pc i chce Więcej, i Więcej i Więcej i więcej no ale z czasem to mu przejdzie :] Odpowiedz Link Zgłoś
marloon-1987 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:23 @don Coś podobnego przeżyłem niedawno: grałem jakiś czas w UT3 (do momentu gdy serwery nie zaczęły świecić pustkami) i mi się podobał. Niedawno dorwałem UT2004 w którego wcześniej nie grałem i podobał mi się znacznie bardziej niż trójka, chociaż grafika gorsza (za to grywalność znacznie lepsza) Odpowiedz Link Zgłoś
noone.x360 Re: Petycja o Alan Wake na PC 04.08.09, 12:27 @marloon-1987: nie odpowiedziałeś na pytanie Jaka jest Twoja definicja gry konsolowej? gra, która była tworzona z myślą o wielu platformach... Heh, prawda jest taka, że na PC można przenieść każdą grę, jaka powstała lub powstaje. Każda gra może się pojawić na PieCu. Może - nie zawsze oznacza, że się pojawi... Odpowiedz Link Zgłoś