evezu Re: są już GILDIE 12.08.09, 18:23 Informacje o systemie gildii Siedziba gildii jest częścią Stowarzyszenia Ogrodników, które urzęduje w południowej części Zielonej Doliny. Z siedziby gildii można korzystać od poziomu 6 "Obieracz ziemniaków". W siedzibie gildii można wraz z innymi graczami łączyć się w gildie. Jeżeli jesteś członkiem gildii możesz brać udział w jej spotkaniach i dyskusjach, masz również dostęp do statystyk gildii i możesz wraz ze swoimi kolegami i koleżankami z gildii brać udział we wspólnym budowaniu cudu świata. Ponadto otrzymujesz na targu możliwość przeglądania ofert handlowych członków Twojej gildii. Założenie gildii kosztuje jednorazowo 10 monet. Cud świata Członkowie gildii mają przed sobą do wykonania trudne zadanie - wzniesienie kolejnego Cudu świata! Budowanie cudu świata jest zadaniem, który członkowie gildii próbują wykonać wspólnymi siłami. W tym celu na miejsce budowy cudu świata musi zostać dostarczona wymagana ilość produktów danego rodzaju. Wszelkie informacje dotyczące możliwości dostarczania materiałów budowlanych, jak i aktualne statystyki dotyczące postępu prac budowlanych można uzyskać w siedzibie gildii w podpunkcie "Cud świata". Władze gildii Każda gildia ma jednego przewodniczącego (najczęściej jest to założyciel gildii), który posiada szczególne uprawnienia. Przewodniczący gildii decyduje o przyjęciu członków, tworzy profil gildii, a także może wysyłać wiadomość do wszystkich członków gildii. Aby ułatwić sobie pracę przewodniczący gildii może wyznaczyć również zastępcę, który będzie posiadał takie same prawa jak przewodniczący. Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: są już GILDIE 12.08.09, 18:47 hmmmmm no właśnie wiem, tylko poza kosztami i nowymi atrakcjami gdy idą za tym jakieś profity?? łądnie to wyglada ale ntak sobie się stowarzyszać dla stowarzyszaniia??;/ Odpowiedz Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: są już GILDIE 12.08.09, 19:35 eee nudy - cud świata, jak w travianie.... to taki jakby dodatkowy quest.... Odpowiedz Link Zgłoś
evezu Re: są już GILDIE 12.08.09, 20:58 Co to jest Gildia? Gildia to inaczej Grupa Użytkowników, Klan. Co zyskuję dzięki Gildzie? :arrow: możesz sadzić palmy i orzechy kokosowe :arrow: możesz nawiązywać nowe znajomości :arrow: możesz brać udział w tworzeniu cudu świata :arrow: możesz zapoznać nowych ludzi :arrow: możesz się po prostu dobrze bawić! Ile czasu rośnie kokos (palma) i ile za niego (nią) otrzymuję punktów? Rośnie 35h i dostaje się za nią 840punktów. Ile członków może mieć maksymalnie Gildia? Maksymalnie jedna Gildia może liczyć 100 osób. Od którego poziomu mogę korzystać z Gildii? Od poziomu 6. Ile kosztuje jej założenie? 10 monet. Ile muszę zapłacić za wstąpienie do Gildii? Wstąpienie do Gildii jest darmowe. Czy jeśli rozwiążę Gildię, dostanę zwrot monet? Nie. Gdzie mogę kupić palmy / orzechy kokosowe? Możesz je kupić od 10 poziomu w Szkółce Leśnej, znajdującej się obok Farmy Brandolfa. Dlaczego nie mogę zasadzić palmy? Dlatego, że sadzi się tylko orzechy kokosowe! Palmy można jedynie przekazać do tworzenia cudu świata. Po co są Gildie? Dzięki Gidii możesz sadzić orzechy kokosowe, z których wyrastać będą palmy. Tylko będąc w Gildii możesz je siać. Jak założyć Gildię? Kliknij na rower, udaj się do Zielonej Doliny i naciśnij na "Stowarzyszenie Ogrodników" (obok targu). Następnie wybierz po lewej "Gildie", potem kliknij "załóż nową gildię" Jak dołączyć do Gildii? Kliknij na rower, udaj się do Zielonej Doliny i naciśnij na "Stowarzyszenie Ogrodników" (obok targu). Następnie wybierz po lewej "Gildie", potem kliknij na jedną z nazw Gildii, aby zobaczyć jej opis i móc wysłać podanie o przyjęcie. Do ilu Gildii mogę należeć? Tylko do jednej. Dlaczego nie mogę wysłać podania? Widocznie wcześniej złożyłeś już jedno podanie. Pamiętaj, że nie można wysłać więcej niż jednego podania. Jak wyznaczyć zastępcę, zmienić logo, opis? Wejdź do swojej Gildii, następnie kliknij na "edytuj gildię" - tam będziesz miał możliwość wyboru zastępcy. Czy mogę handlować palmami / kokosami? Nie. To jedyne produkty, które nie nadają się do sprzedaży. W jaki sposób wysłać palmy? Możesz wysłać je Gildii, klikając na "Cud świata", następnie "ogród palmowy" i na samym końcu: "wyślij materiały na budowę". Czym jest "cud świata"? Za cud świata uważa się zebranie przez daną Gildię 777.777 palem. Zostanie stworzony "cud świata" - co wtedy? Każdy, kto przyczynił się do jego stworzenia, otrzyma odznaczenie (medal), a Gildia również zostanie specjalnie odznaczona. Odpowiedz Link Zgłoś