Dodaj do ulubionych

Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi

15.08.09, 08:25
splinter cell to jest jedna z niewielu gier na x-a która nie wyszła na ps3
Obserwuj wątek
    • rafi5451 Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 08:32
      chodzi mi o to bo źle napisałem tongue_out ,że to jest jedna z niewielu gier której żałuje, że nie wyszła na ps3
    • kistler Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 09:22
      Ja też żałuję. Ale myślę że po premierze na PC i X360 Ubi zdecyduje się na wersję PS3.

Ubi ciągle jedzie na PC,PS3, X360: PoP 4, Far Cry 2, H.A.W.X, EndWar. Myślę że zapowiedzenie wersji PS3 to kwestia czasu po premierze na PC i X360.
    • azaki Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 09:23
      Coś musiało ci się pomylić bo Splinter Cell wyszedł na PS3 (dokładniej to SC: Double Agent), ale było to w czasach gdy PS3 dopiero raczkowała i dostała naprawdę kiepską konwersję która wygląda jak z PS2...praktycznie brak shaderów i gorsze tekstury (poniżej shoty porównujące obie wersje (po prawej wersja na X-a):

3.bp.blogspot.com/_bdCR1Q8FcV0/RhsnUs1bQ8I/AAAAAAAAAPg/dgZwzpwJIA8/s1600-h/3.png

4.bp.blogspot.com/_bdCR1Q8FcV0/RhsnU81bQ9I/AAAAAAAAAPo/ZRzjZYhffSY/s1600-h/4.png

2.bp.blogspot.com/_bdCR1Q8FcV0/Rhsn7c1bRCI/AAAAAAAAAQQ/eEBWx1h2gtk/s1600-h/9.PNG

1.bp.blogspot.com/_bdCR1Q8FcV0/RhsoqM1bRHI/AAAAAAAAAQ4/5whjepVdyls/s1600-h/14.PNG
    • kistler Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 09:28
      azaki - No właśnie tym bardziej że PS3 potrzeba więcej czasu. No niestety screeny nie powalają no ale wiadomo kiepska konwersja.
      Więc myślę że historia się powtórzy.
    • kistler Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 09:36
      No i chciałem dodać. Że Ubi już teraz okiełznało PS3 więc wydadzą jednak już na pewno nie taką konwersję jak przy Double Agent.
    • ilovegames Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 10:34
      Tzn co wydadza? Chyba nie Spliter Cella, ktory jest exclusivem na xboxa.
    • afwi Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 11:01
      na razie jest ex'em, a co bedzie a pol roku czy rok sie to sie okaze tongue_out AC tez mial byc ex'em na PS3 a co wtedy wyszlo z tego kazdy wie smile
    • irneriusz Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 11:03
      Na szczescie wyjdzie na PC, wiec sobie moze dla mnie pozostac quasi ekskluziwem na X. Na ps3 wolalbym fable2
      tongue_out
    • azaki Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 11:30
      Już graliśmy!-Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction

artykuł z gry-online.pl ....link:

www.gry-online.pl/S022.asp?ID=5900
    • azaki Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 11:32
      obstawiam że ps3 dostanie swojego splinter-a tyle że z opoznieniem, jesli zaś chodzi o grafę to będzie wszystko dobrze (UBI już się "naumiało" PS3)
    • wujahimen Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 11:44
      Haha i znow pod exclusivem x360 i PC (obie M$) robi sie lista zyczen fanow PS3.. Jestescie graczami to kupcie sobie najtanszego arcade'a (wartego 3nowe gry) i macie problem z glowy plus 3lata gwarancji i mozliwosc w zagranie wielu rewelacyjnych gier, ktore nie spotkacie na swojej platformie..
    • ilovegames Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 11:45
      @afwi, tak sobie wmawiaj. smile Microsoft wspolfinansuje ten tytul takze nawet nie marz o wydaniu tego na PS3. A co do PC'ta-jakos dziwnym zbiegiem okolicznosci kazdy posiadacz PS3 ma wypasionego kompa, ktory bezproblemu pociagnie nowosc, tjaaa...
    • wujahimen Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 11:46
      Chyba ze wolicie wydac na kolejna karte graficzna, plyte glowna, ram i procek i zagrac w czesc gier tylko z tych na x360 (o AWake, Forza, H3, GOW2, Fable2 i wielu innych zapomnijcie)
    • irneriusz Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 11:51
      wujahimen
      PC mam dobrego dla gier typowo PC i wszystkei gry z X mi pojda, te co wydjda i te co wyszly, wiec dzieki za rade, ale w moim przypadku kiepska. Nie podjalem decyzji o kupnie PS3 na skutek chwili lub fanbojostwa, raczej troche ja ekonomicznie przemyslalem, a takze przemyslalem ja rowniez pod wzgledem gier. Aha widac, ze fani Playa3 potrafia docenic, ze na X tez sa swietne gry, szkoda, ze pod ekskluziwami na PS3 zawsze jest walka, bo fanboje X chodza i swoj jad roznosza (no a to dziala jak plachta na byka na fanow ps3)
    • wujahimen Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 11:57
      Ja rowniez docenilem, ze sa swietne gry na PS3, stad go mam pod swoim LCD. I jesli bym juz mial super wypasionego PCta to moze i bym rowniez nie zakupil x360 jak w twoim przypadku, ale dla mnie rozbudowywanie ($$) i granie na PCcie to idiotyzm (od tego sa konsole - nie obraz sie).. Mi komp sluzy do pracy, przegladanie neta i wielu innych waznych rzeczy ale nie smieceniu grami.. I kazda osoba, ktora rozbudowywuje kompa, zeby zagrac w kilka "exow" z x360 to lama.. I zapomnij o AWake, Forza, H3, GOW2, Fable2 i wielu innych perelkach
    • irneriusz Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 12:01
      Jak juz napisalem nie pakuje kasy w pc, by zagrac w eksy z X. PC ma pare swietnych gier, w ktore musze zagrac i nie przesadzajmy raz zainwestuje, 3 lata w spokoju da sie przejechactongue_out
    • wujahimen Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 12:10
      Dla mnie np wygoda jest wazniejsza niz instalacje, konfiguracje, granie przy monitorze, modernizacja kompa itp (fakt zapomnialem, ze kazdy posiadacz ps3 ma podlaczonego kompa pod LCD 40') wink
    • kistler Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 12:42
      A skąd wiadomo że M$ finansuje??

M$ dał 50 mln za dodatki dla GTA IV a o TLaD chodzą pogłoski że ma być na innych platformach.
      Splinter Cell to marka M$? Nie wiem Spliter Cell na PSP trochę się z tym kłóci. Zobaczycie, Splinter Cell: ConViction po premierze na PC, X360 to kwestia czasu.
    • kistler Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 12:44
      Splinter Cell ConViction na PS3 oczywiście sorki za błąd.

Ja kupiłem X360 i tylko Gears of war 2 i Fable 2 a reszta jakoś tak nieciekawa. A na Splintera co przyszłego roku nie chciało mi się czekać.
    • ilovegames Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 12:46
      Jakto skad wiadomo? Kliknij w taga i sobie poczytaj,chociazby tutaj na poly.
    • wujahimen Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 12:55
      "M$ dał 50 mln za dodatki dla GTA IV a o TLaD chodzą pogłoski że ma być na innych platformach."
      Jesli bym mial wierzyc pogloskom, to juz bym sie zagrywal w MGSa4 na x360, Ty w Fable2 na PC a ja bralbym ze sklepu PS3 za 800zlwink
      Jedynie co mozesz, to modlic sie o SC na PCta w najblizszym czasie i miec nadzieje, ze marzenie sie kiedys zisci (ja takiego problemu nie posiadam, bo mam obie platformy)
    • wujahimen Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 12:57
      sorry *modlic o SC na PS3 mialo byc
    • twilitekid Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 13:07
      "i granie na PCcie to idiotyzm (od tego sa konsole - nie obraz sie)"

Żeby to na konsolach ukazywały się pewne rewelacyjne tytuły z PC, to można by go olać pod względem gier. Ale w obecnej sytuacji nie można powiedzieć, że konsole są od grania. Raczej od grania, ale w inne gry niż na PC.
    • fuudimitzu Re: Assassin`s Creed kupił czas Splinter Cellowi 15.08.09, 13:17
      "Chyba ze wolicie wydac na kolejna karte graficzna, plyte glowna, ram i procek i zagrac w czesc gier tylko z tych na x360 (o AWake, Forza, H3, GOW2, Fable2 i wielu innych zapomnijcie)"

AWake - nie wiadomo co to będzie i kiedy, Forza - racery mam gdzieś (tak,także GT smile), H3 - nie wiem co ludzie widzą w tej serii, GOW2 - w GOW grałem na pc i jest to dla mnie gra na 8+, mógłbym pyknąć w dwójkę ale nie palę się do tego, Fable 2 - nie interesuje mnie. Nie dodałeś jeszcze Mass Effect, jedyny ex z ixa który mnie interesuje ale mam pc na którym pogram bez spadków fps smile Jak widzisz mój wybór PS3 był bardzo świadomy, exy PS3 ciągneły mnie do siebie znacznie bardziej niż exy z ixa, Amen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka